хан Ацо
Veoma poznat
- Poruka
- 11.639
Cercil i Stalin su najveciji ratni zlocinci na svetu,Hitler je bio kao malo dete u sporedjenije sa njih.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Описи су врло гадни:
http://borba14.blogspot.rs/2012/02/blog-post_6190.html
А главни протагониста- Черчил увек је укрштао прстиће са доживотним пријатељем и сарадником-ЈБ Титом
![]()
![]()
Cercil i Stalin su najveciji ratni zlocinci na svetu,Hitler je bio kao malo dete u sporedjenije sa njih.
Слажем се, па чак ни према усташама и балијама ма да им је требало ликвидирати све мушкарце од 18-65 као оправдана одмазда и превентива.Ne postoji opravdanje za masovno ubistvo civila i bombardovanje civilnih ciljeva.
To se ne pravda nikakvom osvetom, zverstvo je zvertvo.
Da li je po tom romanu snimljen neki film ranije? Pošto je 2006. godine snimljen film "Dresden das Inferno". I piše se "najjačih" a ne "naj jačih".
На овој иначе потпуно хаотичној теми, на којој није јасно ни ко је шта рекао ни где је рекао, по ко зна који пут се проноси позната измишљотина српских нациста да је постојао некакав масакр немачких војника који је претходио стрељању у Крагујевцу.
Већ је више пута изнето, и на овом форуму, да је реч о провидној мистификацији и неуспелом покушају домаћих нациста да клеветајући антифашистичку борбу сопственог народа оправдају немачки масовни злочин над цивилима. Посебно бих указао на тврдњу да су Немци по основи одмазде сто за једног требало да стрељају још више грађана Крагујевца, али, фини какви су били, ето нису. Што је иначе и материјална неистина.
Томе треба додати и уобичајене антисемитске тезе како нису Немци криви за рат него "међународно банкарство", "јудео-масонерија" и сл.
Јесте 72-е култни амерички под истим именом.
Захваљујем се на исправци јер ми је српски тек трећи течни а правопис нисам имао прилике да учим.
Форум помаже али не верујем да ћу да запамтим.
U muzeju u Šumaricama je tačno popisano koliko ljudi su Nemci streljali oktobra 1941, do poslednjeg imena i prezimena, uključujući i fotografije žrtava. Postoji i dokumentarni film koji je nedavno prikazivan i nedavno repriziran. Dakle, ako je i postojala mistifikacija oko broja žrtava, a jeste, ta mistifikacija je likvidirana.Tema sama po sebi je dobra i uopšte nije haotična. Haos su izazvali klinci koji nikada nisu bili u ratu, ako su se i rodili za vreme bombardovanja proveli su ga po skloništima, a sada su militantni i kada bi imali prilike verovatno bi učinili ono što je činjeno u ratovima nad civilima. Nimalo časti. Ne postoje “srpski nacisti”. Srbi su nastradali od nacizma podjednako kao i recimo Poljaci. A Poljaci su dva puta smanjili broj žrtava Aušvica: prvi put 1989. godine, kad je pao Berlinski zid, skinuta je tabla na kojoj je pisalo da je tu ubijeno 4,5 miliona ljudi, da bi nova tabla bila stavljena 1991. godine, a na njoj je pisalo da je tu ubijeno 1,5 miliona ljudi; i drugi put 2005. godine, kada je skinuta i ta tabla, a stavljena nova, na kojoj piše da je nastradalo 1,1 milion ljudi, i to se danas vodi kao oficijelno. Ovo je najveće smanjivanje žrtava u poznatoj ljudskoj istoriji, a to je uradila država koja je procentualno najviše nastradala od nacista. Ja sam ovo samo primetio. Nisam ja skidao te table. Kome smeta neka se obrati Poljskoj i Poljacima.
Jedina mistifikacija kragujevačkog oktobra je ono što smo mi stariji učili u školi, u prošlom veku, kako je u Kragujevcu streljano 7300 ljudi, što nije tačno. Takozvani “domaći nacisti” ne postoje. Možeš tako nazvati i Miroslava Lazanskog, kome je deda ubijen u Jasenovcu, samo zbog toga što je rekao ovo: http://forum.krstarica.com/showthre...ki-Drezden?p=31905526&viewfull=1#post31905526 . A sve što je rekao je 100% tačno. Totalno nefer i krajnje nečasno.
Ne postoje nikakve “antisemitske teze”. Nijedna država i nacija nije odgovorna za Prvi i Drugi svetski rat, već upravo internacionalni bankari, koji su bogatiji od država i koji su oba svetska rata isplanirali još polovinom XIX veka, a koji su nacionalno neopredeljeni. I naravno masonerija, koja vlada svetom i koja je takođe anacionalna. Znači nema nikakvih “antisemitskih teza”. Tačka.
U muzeju u Šumaricama je tačno popisano koliko ljudi su Nemci streljali oktobra 1941, do poslednjeg imena i prezimena, uključujući i fotografije žrtava. Postoji i dokumentarni film koji je nedavno prikazivan i nedavno repriziran. Dakle, ako je i postojala mistifikacija oko broja žrtava, a jeste, ta mistifikacija je likvidirana.
Ono što je preostalo jeste gnusna izmišljotina da su partizani, četnici ili ko god iskasapili ubijene nemačke vojnike, sekli im genitalije, trupove itd. a što kao kvotirana objava pod tvojim niknejmom stoji na ovoj temi, iako originalne objave nema, što je jedan od razloga zbog kojeg sam rekao da je tema haotična.
Ne znam kakve veze ima "smanjivanje broja žrtava" u Aušvicu sa svim ovim, mada ustvari znam: reč je o omiljenoj neonacističkoj tezi koja u fokus stavlja to da je broj ubijenih (Jevreja) preuveličan, da bi ispalo kako nije problem holokaust nego preuveličavanje holokausta.
To što je na ovoj temi objavljeno pod tvojim nikom upućuje na pravdanje nemačke krivice za počinjene zločine nad civilima, kao i za čitav rat, što si otvoreno i napisao time što okrivljuješ bankare, masone, i već šta znam koga još.
Na kraju, zaključak je da u Srbiji očigledno ima nacista, a na takvog upravo ti zaudaraš. Tačka.
За некога ко тако инсистира на аргументима јако много се задржаваш на питању пише ли се "уствари" или "у ствари". То је тако типично за форумске паћенике који кад немају више шта кажу, почиње расправа не тему "како се пише".Samo da dodam. Hteo sam da kažem da se diskusja vodi argumentima. Kaže se - "ovo je ovako zbog ovog" - "a ono je onako zbog onog", a ne - "ti si ovo" - ili - "ti si ono" - zato što ja tako kažem. Ojha.
Rat se piše malim slovom, osim ako nije na početku rečenice. Bukvar u šake. Šta me briga pri čemu ostaješ. Takvi kao ti u Hrvatskoj pevaju "Jasenovac i Gradiška Stara", a u Srbiji "Nož, žica, Srebrenica". Nema nikakve razlike. Ko je rekao da je bilo lepo rušiti sve pobrojane gradove? Ja nisam. Ja sam svoj stav izneo. Tema je o Drezdenu, a ne oi tome što je tebi drago što je neko ubijao civile.
За некога ко тако инсистира на аргументима јако много се задржаваш на питању пише ли се "уствари" или "у ствари". То је тако типично за форумске паћенике који кад немају више шта кажу, почиње расправа не тему "како се пише".
Но овде је реч о нацистичкој пропаганди најгоре врсте коју протураш. Што је твоја породица настрадала у рату не даје ти никакво право да омаловажаш неге друге нацистичке жртве тако што ћеш их оправдавати као реакцију на некакав бруталан догађај који се није догодио него су га измислили твоји идеолошки истомишљеници. При томе се клевећу антифашистички борци који, какви год да су били, нису секли тела погинулих непријатеља.
Узгред, тај измишљени догађај у коме су четници/партизани наводно код Крагујевца искасапили мртве Немце видим да врло радо препричавају на неким усташким форумима, тако да просто ми је чудно да имаш неки спор са том господом.
Stradanje civila Nemaca i gradova jeste strasan cin. I isterivanje Nemaca iz pola Evrope je za mene bio veliki greh.
Ali price kako je Hitler malo dete za Curcila su stvarno debilne. Hitler je pokusao pola evrope da drzi kao robove i ceo jedan narod da istrebi.
Не може се поредити Јасеновац и Сребреница, ако си Србин то не би смео ни помислити
Nema debilnih priča. Nemci nisu istrebili nijedan narod, a Englezi su istrebili na stotine, ako ne i hiljade naroda i plemena širom sveta, gde god da su imali kolonije. Toliko.
I Nemci su imali kolonije, Namibiju i još par zemalja, i u njima su veselo istrebljivali nekoliko domorodačkih plemena. Crnci su čak masovno bežali iz nemačkih kolonija u engleske kolonije - toliko o tome.
Kasniji Nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje je na sreću zaustavljen. Nažalost razni pripadnici "najčasnijeg naroda na svetu" su ipak stigli da zverski ubiju nekoliko miliona ljudi. Među njima i veliki broj Srba.
Šteta za Drezden, bio je to lep grad. Ali posle Vermahta i SS-a, Nemačka je zauvek izgubila pravo da ih zovu "najčasniji narod" ili "najčasnija vojska na svetu", pa makar i u šali. I mogu da se smatraju srećnim što su dobili samo jedan Drezden, a ne par stotina Drezdena širom zemlje.
Šta "za Jevrejima"? Pitanje ti ništa ne znači. Preformuliši ga. Ima li ovde uopšte pismenih diskutanata?
Nacisti su probali da istrebe Jevreje.
I to su hteli totalno. Do zadnjeg Jevreja. Sta tako nikad nije vidjeno u istoriji.
Ako hoćeš da diskutuješ sa poznavaocem istorije, valjalo bi da nabrojiš sve nemačke kolonije: pored Namibije, bile su to još i Togo, Tanzanija i Kamerun, kao i Ruanda i Burundi, u Africi; U Aziji kineski grad Cingtao, preko koga su vršili uticaj na pokrajinu Šantung; A u Okeaniji severni deo Papue Nove Gvineje (Nemačka Gvineja), Bizmarkov Arhipelag, Nauru, Solomonova, Karolinska, Maršalska i Marijanska ostrva. Od svih ovih kolonija problem je bio jedino sa Namibijom, zbog ustanka plemena Herero i junačke borbe koja je trajala od 1904. do 1908. godine. Kad kažem junačke borbe mislim na junaštvo plemena Herero. No Nemci nisu istrebili nijedan narod i nijedno pleme. A kako sam već rekao, Englezi su istrebili na stotine, pa čak i hiljade naroda i plemena širom sveta. Setimo se samo “poslednjeg Mohikanca”. Takvih priča ima na stotine pa čak i hiljade. Toliko o tome.
Kakav “kasniji nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje” (a reč “nemački” piše se malim slovom N)?
...
Nije ti uspelo da mi miniraš temu i drago mi je zbog toga.
Da istrebe Jevreje u USA? U Kanadi? I tamo gde nikada nisu ušli? Da istrebe?
I jesu li ih istrebili? Nisu. Nemci nisu istrebili nijedan narod.
Englezi su istrebili na stotine i hiljade naroda i plemena širom sveta, po svojim kolonijama.
I to je viđeno u istoriji. Ravno je onome što su Španci istrebili indijance po Latinskoj i Južnoj Americi.
Setimo se samo "poslednjeg Mohikanca". Ali sve to nema veze sa ovom temom.
Ne kontam ove nepismene padobrance koji upadaju na temu da bi je spamovali.
Da, reč "nemački" se tako piše. Prisvojni pridevi izvedeni iz vlastitih imenica nastavcima -ski, -čki, -ški se pišu malim slovom: srpski, nemački, češki...
Ja se, uglavnom, ne hvatam za tuđ pravopis. Mislim da je važno šta je ko rekao, a ne sitničarenja i bežanja s teme u stilu "kako se piše". No, ako misliš da deliš lekcije iz pravopisa, prvo ga sam nauči.
Tema čiji postavljač hvali kolektivnu čast Nemaca i njihove vojske (pa još i pokušava da nađe izgovore za njihovo ponašanje u Srbiji) je sama sebe u startu minirala.
Da hteli su to je bio njihov plan. I to je dokazano.
Hvala bogu da nisu, sto nisu ne menja nista na tome da su pokusali.
Meni nije poznat nijedan slucaj koji je isplaniran ko holokaust.
Nisu se bas fino ponosili Spanci i ja nikoga ne branim. Mislim da je americko moralisanje jako glupo ako vidimo sta su radili za Indiancima. A sta se Spanaca tice, vecina Indijanci su umreli od bolesti koji su doveli Spanci a ne od spanskog genocida nad njima.
Mohikanci nisu postojali.
Ti si poceo da pravdas nemacke zlocine. Nemam nista da se diskutuje o nevinim nemackim zrtvama 2 svetskog rata. Imam nesto protiv relatizovanje holokausta.