Mučenički Drezden

Описи су врло гадни:

http://borba14.blogspot.rs/2012/02/blog-post_6190.html

А главни протагониста- Черчил увек је укрштао прстиће са доживотним пријатељем и сарадником-ЈБ Титом
tito-cercil-masonsko-rukovanje.jpg
b25aa607afb1bc5fe892767b35ff0288.jpg

Apsolutno. Nije trebalo napadati nijedan grad i izazivati civilne žrtve, u slučaju saveznika Varšavu, Beograd, Roterdam, London, Koventri... i mnoge druge... a u slučaju sila osovine Tokio, Hamburg, Hirošimu, Nagasaki, Drezden... i mnoge druge. Svako ko podržava bombardovanje civila, makar i na ovoj temi, uradio bi isto to da je mogao.

- - - - - - - - - -

Cercil i Stalin su najveciji ratni zlocinci na svetu,Hitler je bio kao malo dete u sporedjenije sa njih.

U osnovi su isti, jer ratni zločinci su ratni zločinci, samo je pitanje ko je veći a ko manji. I ništa više od toga.

Ne postoji opravdanje za masovno ubistvo civila i bombardovanje civilnih ciljeva.
To se ne pravda nikakvom osvetom, zverstvo je zvertvo.
Слажем се, па чак ни према усташама и балијама ма да им је требало ликвидирати све мушкарце од 18-65 као оправдана одмазда и превентива.
Курт Вонегут (Американац) је написао много тужан роман, о америчким заробљеницима у Дрездену у време трагедије (Slaughterhouse Five), по коме је одличан филм снимљен.
Иначе, Вонегут је у неким романима (Cat's Cradle, ако се добро сећам) узгредно описивао трагедију срба у том рату.
Свакако један од нај јачих америчких писаца друге половине прошлог века.

Poslednja izmena:
На овој иначе потпуно хаотичној теми, на којој није јасно ни ко је шта рекао ни где је рекао, по ко зна који пут се проноси позната измишљотина српских нациста да је постојао некакав масакр немачких војника који је претходио стрељању у Крагујевцу.

Већ је више пута изнето, и на овом форуму, да је реч о провидној мистификацији и неуспелом покушају домаћих нациста да клеветајући антифашистичку борбу сопственог народа оправдају немачки масовни злочин над цивилима. Посебно бих указао на тврдњу да су Немци по основи одмазде сто за једног требало да стрељају још више грађана Крагујевца, али, фини какви су били, ето нису. Што је иначе и материјална неистина.

Томе треба додати и уобичајене антисемитске тезе како нису Немци криви за рат него "међународно банкарство", "јудео-масонерија" и сл.

Da li je po tom romanu snimljen neki film ranije? Pošto je 2006. godine snimljen film "Dresden das Inferno". I piše se "najjačih" a ne "naj jačih".

Јесте 72-е култни амерички под истим именом.
Захваљујем се на исправци јер ми је српски тек трећи течни а правопис нисам имао прилике да учим.
Форум помаже али не верујем да ћу да запамтим.

На овој иначе потпуно хаотичној теми, на којој није јасно ни ко је шта рекао ни где је рекао, по ко зна који пут се проноси позната измишљотина српских нациста да је постојао некакав масакр немачких војника који је претходио стрељању у Крагујевцу.

Већ је више пута изнето, и на овом форуму, да је реч о провидној мистификацији и неуспелом покушају домаћих нациста да клеветајући антифашистичку борбу сопственог народа оправдају немачки масовни злочин над цивилима. Посебно бих указао на тврдњу да су Немци по основи одмазде сто за једног требало да стрељају још више грађана Крагујевца, али, фини какви су били, ето нису. Што је иначе и материјална неистина.

Томе треба додати и уобичајене антисемитске тезе како нису Немци криви за рат него "међународно банкарство", "јудео-масонерија" и сл.

Tema sama po sebi je dobra i uopšte nije haotična. Haos su izazvali klinci koji nikada nisu bili u ratu, ako su se i rodili za vreme bombardovanja proveli su ga po skloništima, a sada su militantni i kada bi imali prilike verovatno bi učinili ono što je činjeno u ratovima nad civilima. Nimalo časti. Ne postoje “srpski nacisti”. Srbi su nastradali od nacizma podjednako kao i recimo Poljaci. A Poljaci su dva puta smanjili broj žrtava Aušvica: prvi put 1989. godine, kad je pao Berlinski zid, skinuta je tabla na kojoj je pisalo da je tu ubijeno 4,5 miliona ljudi, da bi nova tabla bila stavljena 1991. godine, a na njoj je pisalo da je tu ubijeno 1,5 miliona ljudi; i drugi put 2005. godine, kada je skinuta i ta tabla, a stavljena nova, na kojoj piše da je nastradalo 1,1 milion ljudi, i to se danas vodi kao oficijelno. Ovo je najveće smanjivanje žrtava u poznatoj ljudskoj istoriji, a to je uradila država koja je procentualno najviše nastradala od nacista. Ja sam ovo samo primetio. Nisam ja skidao te table. Kome smeta neka se obrati Poljskoj i Poljacima.

Jedina mistifikacija kragujevačkog oktobra je ono što smo mi stariji učili u školi, u prošlom veku, kako je u Kragujevcu streljano 7300 ljudi, što nije tačno. Takozvani “domaći nacisti” ne postoje. Možeš tako nazvati i Miroslava Lazanskog, kome je deda ubijen u Jasenovcu, samo zbog toga što je rekao ovo: http://forum.krstarica.com/showthre...ki-Drezden?p=31905526&viewfull=1#post31905526 . A sve što je rekao je 100% tačno. Totalno nefer i krajnje nečasno.

Ne postoje nikakve “antisemitske teze”. Nijedna država i nacija nije odgovorna za Prvi i Drugi svetski rat, već upravo internacionalni bankari, koji su bogatiji od država i koji su oba svetska rata isplanirali još polovinom XIX veka, a koji su nacionalno neopredeljeni. I naravno masonerija, koja vlada svetom i koja je takođe anacionalna. Znači nema nikakvih “antisemitskih teza”. Tačka.

- - - - - - - - - -

Јесте 72-е култни амерички под истим именом.
Захваљујем се на исправци јер ми је српски тек трећи течни а правопис нисам имао прилике да учим.
Форум помаже али не верујем да ћу да запамтим.

Voleo bih da odgledam i taj film. Ne sumnjam da je dobar. Ovaj iz 2006. je po svemu sudeći remake.

Ma ok, samo sam napomenuo.

Uzdravlje i živ bio.

Tema sama po sebi je dobra i uopšte nije haotična. Haos su izazvali klinci koji nikada nisu bili u ratu, ako su se i rodili za vreme bombardovanja proveli su ga po skloništima, a sada su militantni i kada bi imali prilike verovatno bi učinili ono što je činjeno u ratovima nad civilima. Nimalo časti. Ne postoje “srpski nacisti”. Srbi su nastradali od nacizma podjednako kao i recimo Poljaci. A Poljaci su dva puta smanjili broj žrtava Aušvica: prvi put 1989. godine, kad je pao Berlinski zid, skinuta je tabla na kojoj je pisalo da je tu ubijeno 4,5 miliona ljudi, da bi nova tabla bila stavljena 1991. godine, a na njoj je pisalo da je tu ubijeno 1,5 miliona ljudi; i drugi put 2005. godine, kada je skinuta i ta tabla, a stavljena nova, na kojoj piše da je nastradalo 1,1 milion ljudi, i to se danas vodi kao oficijelno. Ovo je najveće smanjivanje žrtava u poznatoj ljudskoj istoriji, a to je uradila država koja je procentualno najviše nastradala od nacista. Ja sam ovo samo primetio. Nisam ja skidao te table. Kome smeta neka se obrati Poljskoj i Poljacima.

Jedina mistifikacija kragujevačkog oktobra je ono što smo mi stariji učili u školi, u prošlom veku, kako je u Kragujevcu streljano 7300 ljudi, što nije tačno. Takozvani “domaći nacisti” ne postoje. Možeš tako nazvati i Miroslava Lazanskog, kome je deda ubijen u Jasenovcu, samo zbog toga što je rekao ovo: http://forum.krstarica.com/showthre...ki-Drezden?p=31905526&viewfull=1#post31905526 . A sve što je rekao je 100% tačno. Totalno nefer i krajnje nečasno.

Ne postoje nikakve “antisemitske teze”. Nijedna država i nacija nije odgovorna za Prvi i Drugi svetski rat, već upravo internacionalni bankari, koji su bogatiji od država i koji su oba svetska rata isplanirali još polovinom XIX veka, a koji su nacionalno neopredeljeni. I naravno masonerija, koja vlada svetom i koja je takođe anacionalna. Znači nema nikakvih “antisemitskih teza”. Tačka.
U muzeju u Šumaricama je tačno popisano koliko ljudi su Nemci streljali oktobra 1941, do poslednjeg imena i prezimena, uključujući i fotografije žrtava. Postoji i dokumentarni film koji je nedavno prikazivan i nedavno repriziran. Dakle, ako je i postojala mistifikacija oko broja žrtava, a jeste, ta mistifikacija je likvidirana.

Ono što je preostalo jeste gnusna izmišljotina da su partizani, četnici ili ko god iskasapili ubijene nemačke vojnike, sekli im genitalije, trupove itd. a što kao kvotirana objava pod tvojim niknejmom stoji na ovoj temi, iako originalne objave nema, što je jedan od razloga zbog kojeg sam rekao da je tema haotična.

Ne znam kakve veze ima "smanjivanje broja žrtava" u Aušvicu sa svim ovim, mada ustvari znam: reč je o omiljenoj neonacističkoj tezi koja u fokus stavlja to da je broj ubijenih (Jevreja) preuveličan, da bi ispalo kako nije problem holokaust nego preuveličavanje holokausta.

To što je na ovoj temi objavljeno pod tvojim nikom upućuje na pravdanje nemačke krivice za počinjene zločine nad civilima, kao i za čitav rat, što si otvoreno i napisao time što okrivljuješ bankare, masone, i već šta znam koga još.

Na kraju, zaključak je da u Srbiji očigledno ima nacista, a na takvog upravo ti zaudaraš. Tačka.

U muzeju u Šumaricama je tačno popisano koliko ljudi su Nemci streljali oktobra 1941, do poslednjeg imena i prezimena, uključujući i fotografije žrtava. Postoji i dokumentarni film koji je nedavno prikazivan i nedavno repriziran. Dakle, ako je i postojala mistifikacija oko broja žrtava, a jeste, ta mistifikacija je likvidirana.

Ono što je preostalo jeste gnusna izmišljotina da su partizani, četnici ili ko god iskasapili ubijene nemačke vojnike, sekli im genitalije, trupove itd. a što kao kvotirana objava pod tvojim niknejmom stoji na ovoj temi, iako originalne objave nema, što je jedan od razloga zbog kojeg sam rekao da je tema haotična.

Ne znam kakve veze ima "smanjivanje broja žrtava" u Aušvicu sa svim ovim, mada ustvari znam: reč je o omiljenoj neonacističkoj tezi koja u fokus stavlja to da je broj ubijenih (Jevreja) preuveličan, da bi ispalo kako nije problem holokaust nego preuveličavanje holokausta.

To što je na ovoj temi objavljeno pod tvojim nikom upućuje na pravdanje nemačke krivice za počinjene zločine nad civilima, kao i za čitav rat, što si otvoreno i napisao time što okrivljuješ bankare, masone, i već šta znam koga još.

Na kraju, zaključak je da u Srbiji očigledno ima nacista, a na takvog upravo ti zaudaraš. Tačka.

Radi se o 2260 žrtava, što je jako mnogo, ali nije 7300.

Može biti da su to uradile ustaše, obučene u partizanske uniforme, ubačene u Šumadiju u to vreme, po dogovoru između Mile Budaka i Moše Pijade iz od pre WW II, po kome je "trebalo na svakom koraku uništavati sve što je srpsko i pravoslavno" (dogovor između ustaša i komunista iz zatvora Lepoglave), i nije nikakva gnusna izmišljotina, već nešto o čemu su govorili stariji ljudi. Pročitati takozvani “Referat Milana Banića, Beograd, 17. decembar 1943. godine”. Ima sigurno na Google. Da, bila je to moja objava, odnosno nešto napisano nekom “instant četniku”, koji se za vreme bombardovanja krio u skloništu, a danas bi da ratuje samo i jedino sa Srbima koji ne razmišljaju kao on. Zato su temu pokušali da naprave haotičnom.

Zašto smanjivanje broja žrtava u Aušvicu pod navodnicima? Pa zna se da je tabla na ulazu u logor bila dva puta skidana: jednom 1989. i drugi put 2005. godine. Sa 4,5 miliona ubijenih sišlo se na 1,1 milion. Ne piše se “ustvari”, nego “u stvari”, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim onim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpskohrvatskog, odnosno hrvatskosrpskog. Prvo treba da savladaš bukvar, pa pravopis, pa onda da učiš i naučiš neke stvari, recimo to da za smanjivanje broja žrtava nisam kriv ja koji sam primetio to da je broj ubijenih ljudi u Aušvicu višestruko smanjen od kraja 1989. godine, već oni koji su to uradili. Za to se obrati Poljacima i državi Poljskoj, koja nikako ne može biti “nacistička” ili pak “neonacistička”, jer je najviše nastradala u ratu upravo od nacista. Pametnom dosta.

Baš me briga šta tebi upućuje na bilo šta. Ja sam se na ovoj temi, kao i na svim temama, bavio uzrocima, a ne posledicama. Ja nikada neću pravdati napad vojnika na civile, bilo to od strane Nemaca, Hrvata, Srba ili bilo koga, već samo ratovanje vojnika protiv vojnika, kako dolikuje. Naravno da su bankari, masoni i ostala bagra krivi za sve pomenuto, kao što su i danas krivi našoj državi i ostalim državama, što su učinili to da se predsednik naše vlade, ili bilo koje druge, ništa ne pita, već prima instrukcije iz inostranstva, od nadnacionalnih institucija.

Na kraju, među Srbima i u Srbiji nema nacista. Meni su ustaše u WW II pobile trećinu familije u Hercegovini. Deda mi je poginuo u Bosni od ustaša, ali ga je Srpska pravoslavna crkva 90-tih godina prošlog veka stavila na spisak ubijenih u Jasenovcu, u kome ne da nije bio nikada u životu, već nije nikada ni prošao kroz Jasenovac, da bi povećala broj ubijenih, i sa njegovim imenom (i ko zna koliko još takvih primera) se došlo do cifre od jedva 70.000. Tako da ispada da je u WW II poginuo dva puta na dva mesta u istom danu. Strašno. Užasno. Pametnom je ovo dovoljno. Ovakve stvari su rađene sa svim stratištima, od Jasenovca do Aušvica. To kako ti ja zaudaram i to što trčiš za mnom i mirišeš ono što ispada iz mene zadrži za sebe. Nije ti neki fetiš. Diskusija se vodi argumentima a ne bezuspešnim pokušajem da diskredituješ nekoga ko je pametniji od tebe. Tačka.

Poslednja izmena:
Samo da dodam. Hteo sam da kažem da se diskusja vodi argumentima. Kaže se - "ovo je ovako zbog ovog" - "a ono je onako zbog onog", a ne - "ti si ovo" - ili - "ti si ono" - zato što ja tako kažem. Ojha.
За некога ко тако инсистира на аргументима јако много се задржаваш на питању пише ли се "уствари" или "у ствари". То је тако типично за форумске паћенике који кад немају више шта кажу, почиње расправа не тему "како се пише".

Но овде је реч о нацистичкој пропаганди најгоре врсте коју протураш. Што је твоја породица настрадала у рату не даје ти никакво право да омаловажаш неге друге нацистичке жртве тако што ћеш их оправдавати као реакцију на некакав бруталан догађај који се није догодио него су га измислили твоји идеолошки истомишљеници. При томе се клевећу антифашистички борци који, какви год да су били, нису секли тела погинулих непријатеља.

Узгред, тај измишљени догађај у коме су четници/партизани наводно код Крагујевца искасапили мртве Немце видим да врло радо препричавају на неким усташким форумима, тако да просто ми је чудно да имаш неки спор са том господом.

Stradanje civila Nemaca i gradova jeste strasan cin. I isterivanje Nemaca iz pola Evrope je za mene bio veliki greh.

Ali price kako je Hitler malo dete za Curcila su stvarno debilne. Hitler je pokusao pola evrope da drzi kao robove i ceo jedan narod da istrebi.

Rat se piše malim slovom, osim ako nije na početku rečenice. Bukvar u šake. Šta me briga pri čemu ostaješ. Takvi kao ti u Hrvatskoj pevaju "Jasenovac i Gradiška Stara", a u Srbiji "Nož, žica, Srebrenica". Nema nikakve razlike. Ko je rekao da je bilo lepo rušiti sve pobrojane gradove? Ja nisam. Ja sam svoj stav izneo. Tema je o Drezdenu, a ne oi tome što je tebi drago što je neko ubijao civile.

Не може се поредити Јасеновац и Сребреница, ако си Србин то не би смео ни помислити

За некога ко тако инсистира на аргументима јако много се задржаваш на питању пише ли се "уствари" или "у ствари". То је тако типично за форумске паћенике који кад немају више шта кажу, почиње расправа не тему "како се пише".

Но овде је реч о нацистичкој пропаганди најгоре врсте коју протураш. Што је твоја породица настрадала у рату не даје ти никакво право да омаловажаш неге друге нацистичке жртве тако што ћеш их оправдавати као реакцију на некакав бруталан догађај који се није догодио него су га измислили твоји идеолошки истомишљеници. При томе се клевећу антифашистички борци који, какви год да су били, нису секли тела погинулих непријатеља.

Узгред, тај измишљени догађај у коме су четници/партизани наводно код Крагујевца искасапили мртве Немце видим да врло радо препричавају на неким усташким форумима, тако да просто ми је чудно да имаш неки спор са том господом.

Za nekoga ko ne ume da piše na svom maternjem jeziku mnogo si uporan da bi ispao gluplji nego što jesi. To je tako tipično za Internet kozju prčetinu koja kad nema više šta da kaže na temu započinje raspravu u stilu “ti si ovo, ti si ono”, ili pak “ti si ovakav, ti si onakav”, a onda izmišlja gluposti za onoga koga ne ume da nadgovori.

Ne, no je ovde reč o Drezdenu i njegovom bespotrebnom stradanju na samom kraju WW II. U Srbiji ne postoji nikakva “nacistička propaganda”, niti će ikada postojati. To nešto “najgore vrste što proturaš” zadrži za sebe. Ne zanima me uopšte. Na pravo se najviše pozivaju oni koji nisu u pravu. Broj nacističkih žrtava nisam smanjio ja, već država Poljska. Obrati se njima, ako ti smeta. Sve to što su izmislili tvoji ideološki istomišljenici takođe zadrži za sebe. Ni to me uopšte ne zanima. Pri tome se optužuju ustaše Mile Budaka koje su poslate u partizanskim uniformama da masakriraju leševe pobijenih Nemaca.

Uzgred, taj događaj u kome su četnici, partizani ili pak ustaše obučene u njihove uniforme, ubačene u Srbiju 1941. godine, učinili kod Kragujevca, dokumentovan je fotografijama i Gering ih je pokazao na suđenju u Nirnbergu. Ne zanimaju me ustaški forumi, ne idem tamo i ne čitam ih, kao neki odavde, kao ni ustaše, kojih nema od 1945. godine. Žuborim i na njih i na njihove forume. Očigledno nemaš nikakav spor sa tom gospodom, čim ih ovako nazivaš. A ni to me uopšte ne zanima. Promašio si temu. U moje ime nećeš lagati da si se sa nebom sastavio. I tačka.

- - - - - - - - - -

Stradanje civila Nemaca i gradova jeste strasan cin. I isterivanje Nemaca iz pola Evrope je za mene bio veliki greh.

Ali price kako je Hitler malo dete za Curcila su stvarno debilne. Hitler je pokusao pola evrope da drzi kao robove i ceo jedan narod da istrebi.

Dobro je da se neko slaže sa tim kako je stradanje civila Nemaca i nemačkih gradova strašan čin. Kao i isterivanje Nemaca iz pola Evrope.

Ja nisam rekao da je Hitler malo dete za Čerčila. Samo sam se složio da su obojica zlikovci, što i jesu. Samo je ovaj drugi zlikovac sa Nobelovom nagradom. Pa šta? Nobelovu nagradu imaju i Al Gor i Barak Obama. Nema debilnih priča. Nemci nisu istrebili nijedan narod, a Englezi su istrebili na stotine, ako ne i hiljade naroda i plemena širom sveta, gde god da su imali kolonije. Toliko.

- - - - - - - - - -

Не може се поредити Јасеновац и Сребреница, ако си Србин то не би смео ни помислити

Niko ne po0redi Jasenovac i Srebrenicu. Rečeno je da oni koji pevaju pesme “jasenovac i Gradiška Stara” i “Nož, žica, Srebrenica” podržavaju zločin nad bilo čijim civilima. Takvi su mi minirali ovu temu. ,Srbin sam, nego šta. Ne mogu da prestanem da budem Srbin ako sam vegan, ne psujem boga, ne napijam se... itd. itd.

Nema debilnih priča. Nemci nisu istrebili nijedan narod, a Englezi su istrebili na stotine, ako ne i hiljade naroda i plemena širom sveta, gde god da su imali kolonije. Toliko.

I Nemci su imali kolonije, Namibiju i još par zemalja, i u njima su veselo istrebljivali nekoliko domorodačkih plemena. Crnci su čak masovno bežali iz nemačkih kolonija u engleske kolonije - toliko o tome.

Kasniji Nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje je na sreću zaustavljen. Nažalost razni pripadnici "najčasnijeg naroda na svetu" su ipak stigli da zverski ubiju nekoliko miliona ljudi. Među njima i veliki broj Srba.

Šteta za Drezden, bio je to lep grad. Ali posle Vermahta i SS-a, Nemačka je zauvek izgubila pravo da ih zovu "najčasniji narod" ili "najčasnija vojska na svetu", pa makar i u šali. I mogu da se smatraju srećnim što su dobili samo jedan Drezden, a ne par stotina Drezdena širom zemlje.

I Nemci su imali kolonije, Namibiju i još par zemalja, i u njima su veselo istrebljivali nekoliko domorodačkih plemena. Crnci su čak masovno bežali iz nemačkih kolonija u engleske kolonije - toliko o tome.

Kasniji Nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje je na sreću zaustavljen. Nažalost razni pripadnici "najčasnijeg naroda na svetu" su ipak stigli da zverski ubiju nekoliko miliona ljudi. Među njima i veliki broj Srba.

Šteta za Drezden, bio je to lep grad. Ali posle Vermahta i SS-a, Nemačka je zauvek izgubila pravo da ih zovu "najčasniji narod" ili "najčasnija vojska na svetu", pa makar i u šali. I mogu da se smatraju srećnim što su dobili samo jedan Drezden, a ne par stotina Drezdena širom zemlje.

Ako hoćeš da diskutuješ sa poznavaocem istorije, valjalo bi da nabrojiš sve nemačke kolonije: pored Namibije, bile su to još i Togo, Tanzanija i Kamerun, kao i Ruanda i Burundi, u Africi; U Aziji kineski grad Cingtao, preko koga su vršili uticaj na pokrajinu Šantung; A u Okeaniji severni deo Papue Nove Gvineje (Nemačka Gvineja), Bizmarkov Arhipelag, Nauru, Solomonova, Karolinska, Maršalska i Marijanska ostrva. Od svih ovih kolonija problem je bio jedino sa Namibijom, zbog ustanka plemena Herero i junačke borbe koja je trajala od 1904. do 1908. godine. Kad kažem junačke borbe mislim na junaštvo plemena Herero. No Nemci nisu istrebili nijedan narod i nijedno pleme. A kako sam već rekao, Englezi su istrebili na stotine, pa čak i hiljade naroda i plemena širom sveta. Setimo se samo “poslednjeg Mohikanca”. Takvih priča ima na stotine pa čak i hiljade. Toliko o tome.

Kakav “kasniji nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje” (a reč “nemački” piše se malim slovom N)? Ovo me podseća na neke priče nekih žena koje bi mogle reći: “Pokuša si da me siluješ.” Pa kako je ne silova? Ne zanimaju me nikakvi “razni pripadnici najčasnijeg naroda na svetu” ukoliko su pucali na civile. Nimalo. Ja se divim časnim vojnicima, onima koji su 1940. saterali Britance i Francuze u more, kod Denkerka, onima što su osvojili skoro celu Evropu i onima što su časno ratovali protiv vojnika a ne protiv civila. O tome je naveliko i naširoko pričao Miroslav Lazanski, a ja sam sve preneo ovde: http://forum.krstarica.com/showthre...ki-Drezden?p=31905526&viewfull=1#post31905526 . Više uvažavam njega i njegovo znanje nego tebe i tvoje neznanje. Toliko o tome. Što se tiče Srba i okupirane Srbije, konkretno u Šumadiji su bili trećepozivci, u Beogradu je u toku rata ubijen samo jedan Nemac vojnik (toliko o ustanku protiv okupatora i o glupostima iz serije “Otpisani”), a može se naći spisak ubijenih po manjim mestima, i to uglavnom komunista. Pričali su mi stariji ljudi da je u gradovima tokom okupacije bilo mirno, zbog nemačkih garnizona, a da bi se preko noći čulo štektanje mitraljeza p okolnim brdima i šumama, i da bi onda kad svane dan nemački vojnici išli na okolna brda i po selima zaticali masakr pitajući se ko pobi tolike silne ljude. Bili su to četnici i partizani. Konkretno, u okolini Valjeva, sve do Topole, Nemci su ubili nekoliko stotina komunista, a četnici i partizani na hiljade seljaka. Za vreme oslobođenja, ili pak “oslobođenja”, gradova po Šumadiji, krajem 1944. godine, Nemci bi se jednostavno povukli, a u tim mestima bi došlo do žestoke borbe između četnika i partizana, što je dovodilo do ogromnih žrtava. Najveći broj Srba pobile su ustaše. A sve se moglo izbeći da je Jugoslavija ostala pri savezu sa Rajhom, potpisanim 25. marta 1941. godine. Šta je falilo Bugarskoj, koja je u toku većeg dela rata bila na strani Nemačke, a pred sam kraj rata samo zamenila oznake na uniformama i stala na stranu saveznika? Ništa. Ni nama ne bi falilo ništa da smo postupili kao oni. Nisu imali strahovite gubitke kao mi. Pametnom dosta.

Jeste šteta za Drezden. Bio je to lep grad. A i sada je lep grad. Od poraza Wehrmacht-a i SS-a prošlo je više od 70 godina. I sve polako prelazi u relativno davnu istoriju, jer sve je manje ljudi koji su sve to doživeli na svojoj koži. Na Wehrmacht i SS se za 100 godina vrlo lako može gledati kao na Napoleona danas. I on je u svoje vreme bio veliki zločinac. Etnička slika Evrope se menja, sve je više Arapa i uopšte muslimana. Evropljani koji stupaju u brak sa emigrantima postaju muslimani, a i njihova deca su muslimani. Da li na žalost, ili šta već, ali islam je religija budućnosti, a Evropa će za 50-tak godina biti muslimanski kontinent. To je neminovnost. A muslimani vole Hitlera. To je činjenica. Tako, da, Nemačka ništa nije izgubila, jer će za pola veka biti islamska država, a u istoriji termin “zauvek” ili “zauvek izgubiti” ne postoji. Ostaje samo istorija. Nemci nisu “dobili samo jedan Drezden”, jer je i Hamburg sravnjen sa zemljom, kao i Keln, i mnogi drugi gradovi. A vidimo gde su sada: među najlepšim i najrazvijenijim gradovima na kontinentu. Nije ti uspelo da mi miniraš temu i drago mi je zbog toga.

Nemački vojnici su najčasnija vojska u istoriji... mislim na časne vojnike koji su ratovali protiv vojnika, a ne na izrode iz takozvanih kaznenih ekspedicija, jedinice sastavljene od kriminalaca i psihopata, koje je režim huškao na civile...

Krajem 1914. godine, jedan hrabri Nemac izašao je iz rova i zapanjenim Francuzima i još zapanjenijim Britancima otpevao jednu božićnu pesmu...

Više uvažavam Lazanskog i njegove stavove nego vas koji ne razlikujete fašizam od nacizma, i obrnuto...

Nacisti su probali da istrebe Jevreje.

I to su hteli totalno. Do zadnjeg Jevreja. Sta tako nikad nije vidjeno u istoriji.

Da istrebe Jevreje u USA? U Kanadi? I tamo gde nikada nisu ušli? Da istrebe?

I jesu li ih istrebili? Nisu. Nemci nisu istrebili nijedan narod. Englezi su istrebili na stotine i hiljade naroda i plemena širom sveta, po svojim kolonijama. I to je viđeno u istoriji. Ravno je onome što su Španci istrebili indijance po Latinskoj i Južnoj Americi. Setimo se samo "poslednjeg Mohikanca". Ali sve to nema veze sa ovom temom. Ne kontam ove nepismene padobrance koji upadaju na temu da bi je spamovali.

Ako hoćeš da diskutuješ sa poznavaocem istorije, valjalo bi da nabrojiš sve nemačke kolonije: pored Namibije, bile su to još i Togo, Tanzanija i Kamerun, kao i Ruanda i Burundi, u Africi; U Aziji kineski grad Cingtao, preko koga su vršili uticaj na pokrajinu Šantung; A u Okeaniji severni deo Papue Nove Gvineje (Nemačka Gvineja), Bizmarkov Arhipelag, Nauru, Solomonova, Karolinska, Maršalska i Marijanska ostrva. Od svih ovih kolonija problem je bio jedino sa Namibijom, zbog ustanka plemena Herero i junačke borbe koja je trajala od 1904. do 1908. godine. Kad kažem junačke borbe mislim na junaštvo plemena Herero. No Nemci nisu istrebili nijedan narod i nijedno pleme. A kako sam već rekao, Englezi su istrebili na stotine, pa čak i hiljade naroda i plemena širom sveta. Setimo se samo “poslednjeg Mohikanca”. Takvih priča ima na stotine pa čak i hiljade. Toliko o tome.

Kakav “kasniji nemački pokušaj da istrebe Ruse, Poljake, Čehe i Jevreje” (a reč “nemački” piše se malim slovom N)?

Da, reč "nemački" se tako piše. Prisvojni pridevi izvedeni iz vlastitih imenica nastavcima -ski, -čki, -ški se pišu malim slovom: srpski, nemački, češki...

Ja se, uglavnom, ne hvatam za tuđ pravopis. Mislim da je važno šta je ko rekao, a ne sitničarenja i bežanja s teme u stilu "kako se piše". No, ako misliš da deliš lekcije iz pravopisa, prvo ga sam nauči.

...

Nije ti uspelo da mi miniraš temu i drago mi je zbog toga.

Tema čiji postavljač hvali kolektivnu čast Nemaca i njihove vojske (pa još i pokušava da nađe izgovore za njihovo ponašanje u Srbiji) je sama sebe u startu minirala.

Da istrebe Jevreje u USA? U Kanadi? I tamo gde nikada nisu ušli? Da istrebe?

Da hteli su to je bio njihov plan. I to je dokazano.

I jesu li ih istrebili? Nisu. Nemci nisu istrebili nijedan narod.

Hvala bogu da nisu, sto nisu ne menja nista na tome da su pokusali.

Englezi su istrebili na stotine i hiljade naroda i plemena širom sveta, po svojim kolonijama.

Meni nije poznat nijedan slucaj koji je isplaniran ko holokaust.

I to je viđeno u istoriji. Ravno je onome što su Španci istrebili indijance po Latinskoj i Južnoj Americi.

Nisu se bas fino ponosili Spanci i ja nikoga ne branim. Mislim da je americko moralisanje jako glupo ako vidimo sta su radili za Indiancima. A sta se Spanaca tice, vecina Indijanci su umreli od bolesti koji su doveli Spanci a ne od spanskog genocida nad njima.

Setimo se samo "poslednjeg Mohikanca". Ali sve to nema veze sa ovom temom.

Mohikanci nisu postojali.

Ne kontam ove nepismene padobrance koji upadaju na temu da bi je spamovali.

Ti si poceo da pravdas nemacke zlocine. Nemam nista da se diskutuje o nevinim nemackim zrtvama 2 svetskog rata. Imam nesto protiv relatizovanje holokausta.

Da, reč "nemački" se tako piše. Prisvojni pridevi izvedeni iz vlastitih imenica nastavcima -ski, -čki, -ški se pišu malim slovom: srpski, nemački, češki...

Ja se, uglavnom, ne hvatam za tuđ pravopis. Mislim da je važno šta je ko rekao, a ne sitničarenja i bežanja s teme u stilu "kako se piše". No, ako misliš da deliš lekcije iz pravopisa, prvo ga sam nauči.

Tema čiji postavljač hvali kolektivnu čast Nemaca i njihove vojske (pa još i pokušava da nađe izgovore za njihovo ponašanje u Srbiji) je sama sebe u startu minirala.

Aferim, što bi rekli muslimani.

Ja se hvatam za pravopis kad god vidim da neko ko ne ume da piše na svom maternjem jeziku hoće nekoga nešto da uči. Naučio sam pravopis. Ne možeš mi naći ni jednu jedinu zamerku. Ende.

Šta fali kolektivnoj časti Nemaca i njihove vojske? Evo i Lazanski je to isto rekao. Ja više uvažavam njega nego polupismene provokatore. Toliko.

Da hteli su to je bio njihov plan. I to je dokazano.

Hvala bogu da nisu, sto nisu ne menja nista na tome da su pokusali.

Meni nije poznat nijedan slucaj koji je isplaniran ko holokaust.

Nisu se bas fino ponosili Spanci i ja nikoga ne branim. Mislim da je americko moralisanje jako glupo ako vidimo sta su radili za Indiancima. A sta se Spanaca tice, vecina Indijanci su umreli od bolesti koji su doveli Spanci a ne od spanskog genocida nad njima.

Mohikanci nisu postojali.

Ti si poceo da pravdas nemacke zlocine. Nemam nista da se diskutuje o nevinim nemackim zrtvama 2 svetskog rata. Imam nesto protiv relatizovanje holokausta.

Naravno da nisu. Ništa nije dokazano.

Ovo me podseća na priču da je momak pokušao da siluje devojku, ali nije uspeo da je siluje. Ne znam samo kako nije.

Poznat je slučaj planiranja tri svetska rata, od strane Alberta Pike-a, što je pomenuo u pismu Đuzepeu Maciniju. Može se naći na Internetu. Googlaj. Braća masoni.

Zabole me zadnjica i za Jevreje, i za Nemce, i za Engleze, i za Špance. Nisam otvorio temu o njima i njihovim ratnim zločinima i žrtvama, već o godišnjici stradanja Drezdena. Ne piše se “umreli” nego “umrli”.

Mohikanci su narod iz romana, a predstavljaju sve one narode i plemena koje su Englezi istrebili; ima ih na stotine i čak na hiljade. Nemci nisu istrebili nijedan narod.

Gde i kad sam ja počeo da pravdam nemačke zločine? Nikada i nigde. Veliki sam protivnik svih zločina i svih zločinaca. Sve zločine počinili su manijaci i psihopate od kojih su formirane kaznene jedinice, a ne časni regularni vojnici. Ja samo veličam časne vojnike, koji su se borili protiv vojnika, a ne protiv civila. Slično Miroslavu Lazanskom. Više uvažavam njega nego polupismene diskutante. Ako neko nađe neki moj post gde ja veličam zločine i zločince, poješću sve ono što sam izasrao u zadnjih godinu dana. A možemo i ovako. Ja kažem da ne opravdavam ničije zločine i zločince, ti kažeš da opravdavam - pa kako ko pravo govorio u moje ime - tako mu bog i univerzum dali pameti i zdravlja, i njemu i njegovoj familiji. Pošteno? Diskutuj o žrtvama rata na temi o tome, pošto ovde nećeš da diskutuješ o žrtvama Drezdena. A bilo je diskutanata koji im se raduju, pa im nisi rekao kako oni opravdavaju i podržavaju zločine i zločince. E nećeš lagati ni u moje ime, ma da si se sa nebom sastavio. Ako imaš nešto protiv relatizovanja (a ne “relatizovanje”) holokausta, onda se obrati Poljacima i državi Poljskoj, jer su oni smanjili broj žrtava Aušvica, i to dva puta od 1989. godine i pada Berlinskog zida. I ja sam protiv toga da se broj žrtava povećava tako što se imena ubijenih na jednom mestu prenose na drugo, o čemu sam pisao u ranijim postovima. I nema nikakve veze sa ovom temom.

Back