MTB do 20 hiljada.

Magea95

Početnik
Poruka
41
Lepo si sam na kraju rekao..U ZAVISNOSTI OD OPREME..dakle uopste nije bitan naziv bajsa..dal je polar..capriolo..peugeot..bmw..to ljudi nista nije bitno..to je sve sranje jedino ram i prilepljen brend..ostalo je bitno..podgrupe shimano opreme od najboljeg:
XTR
Deore XT
Deore LX
Deore
Alivio
Acera
Altus
Tourney
pa ti sad vidi sta ima taj ponudjeni od ovog..na nasem trzistu NEMA DOBRIH NOVIH BAJSEVA SA DOBROM OPREMOM..narocito ne za toliko para..cak i oni koji se prodaju po 50 i 70 000 u planet bikeu nemaju full zadovoljavajucu opremu koja se moze kupiti na polovnom u fullu za 3x manje para od novog

hvala na odgovoru..
ne verujem da ima nešto od navedenog.. rekao sam do nekih 20 hiljada iz razloga što se ne bavim profesionalno, već vozam po bg-u i pređem jedva 40-50km dnevno..
znači, ništa specijalno, već neki mtb koji će mi služiti kako treba.

40-50km dnevno:eek:pa jel ti shvatas da je to poluprofesionalno:lol:covece ljudi voze do ade i krug to ti je 10-15km..ja sam danas presao 50 do avale i nazad znas ti sta je to koja kondicija i znoj da cedis majicu 3x..dakle da ti ponovim nista od toga ne moze da ti sluzi..pogledaj na adi bajseve koji se iznajmljuju u kakvom su stanju..ne bi ih oni davali svakom da nesto valjaju..i ti takav hoces kupiti..to su ti bacene pare..uzmi za taj novac nesto polovno ili skupi jos pa nesto sto vredi i sto uvek mozes prodati..pravo ulozen novac a bajs ima da traje..40km dnevno je itekako previse da neki bajs od tih para moze izdrzati..do kraja sezone ces na popravke dati jos toliko

Tih 40ak km prelazim sa Alpinom Everest (ovakav http://www.planetbike.co.rs/ec/slike_proizvoda/velike/21009.jpg) starim već nekih 9 godina i još je u relativno dobrom stanju..
znači, TAKAV bajs u TAKVOM stanju me dobro služi, pa zbog toga mislim da mi nije potreban neki mnogo skuplji od onih gore ili možda polovnjak..

I šta je tu polu-profesionalno?..to se prelazi za manje od 2h brate..
Inače, otišao sam do PlanetBike-a kod Arene i tamo sam video ona gore 2 bajsa i kaže lik da uopšte nisu loši..
Razmisliču ja još, pa ću javiti ako nešto nabavim.
Btw, hvala na svim preporukama :)

Poslednja izmena:
Pa jeste ok je to za 2 sata ali pretpostavljam po ravnom..to kazem u odnosu kako rekreativci voze..ono klaj klaj oko ade krug pa odma u kafic na coca colu..ili stenka na ribu i pivo..ovaj bajs sto si postavio je bas ono prosto ne znam da kazem koliko nevredan pomena..to je za dete do 15 god iskreno i da nema vise od 70kg..ozbiljno govorim to je pravo mucenje voziti..zato treba probati nesto bolje i onda vidis da si umesto 80% dao 30% svog maximuma..sad imam full xt opremu i ne mogu ti opisati koja je to promena i olaksanje samo u poredjenju sa 2 klase ispod..laganiji bajs..vise zupcanika pogon..tanje gume..laksi prenos i prebacivanje brzina..nema ni najmanjeg shuma nista da se cuje..muk..podmazan..naduvane gume..sve to kad se uzme u obzir i dobar put ispod 30/h ne moram spustati..tako da mi krivo sto ljudi ne probaju pa vide koja je razlika

Nemaju ljudi para da voze preskupe bajseve..naravno da je koliko para-toliko muzike. Ali smo takva nacija da uvek biramo ono jeftinije. Evo i ja sam danas bio u Planet Bike-u u Vojvode Stepe..Planiram da kupim neki najsmesniji bajs da imam da odem kolima do 25.maja i odatle do Ade, neki krug i nazad. Meni za to ne treba bajs od milion dinara. Meni su super i oni sto se jznajmljuju na Adi ali se to ne isplati kada se sve stavi na papir..

Pa kako znas da se to ne isplati:lol:cekaj ko danas kupuje nova kola?mislim ne kapiram zasto kupovati nov bajs kad za iste pare uzimas nesto 3 grupe iznad polovno..kao sto sigurno ne vozis zastavu 101 tako isto ne moras uzeti najgori bajs..nego neki koji ne kosta dzak zlata nego nesto malo iznad proseka

Poslednja izmena:
Vozim Jugica...i to poslednji model, 2008. godiste ahahaha Pa ne znam, mislim da se ne isplati to iznajmljivanje, sta znam. mada opet, kad razmislim.. U stvari, nisam pametan..meni, kazem, treba bajs do Ade, oko Ade, da se vozikam po kraju do prodavnice i tako to.. Da li za to dati nekih 10ak hiljada za novi bajs ili? Sada sam skroz pogubljen...

Pa sta da ti kazem za te pare nista ne moze da se uzme..bilo sta da ti rikne dajes za deo 2-3 000..ili prvo sto ce ti pasti na pamet da stavis prednje i zadnje svetlo to je soma i po-2..to obicno ljudi urade..voze neki krsh a na njima oprema od 200e..razmisli koliko ce ti trajati i naravno od udobnosti nista..zasto da se cimas nonstop po servisima i da ti uzimaju za ruke nevidjene pare..povrh svega veruj da iako ga ti vozis takvog on nista ne vredi..nece ga niko kupiti..ustedite ljudi pare i nesto kvalitetno polovno sto ce trajati i vasoj deci

Pa bio sam danas u Planet Bike-u i oni nude bajseve za 13-14 hiljada (na to sam mislio kada sam rekao da bih dao 10ak)..ali ako ce mi stvarno tako biti kao sto ti kazes onda do mo'ega..ne cima mi se po servisima, a opet, s druge strane mi se ne daju tolike pare, imam u sta pametnije da ulozim..dakle, ostah bez bajsa..a do pre nekoliko godina sam imao neki bajs, Boga pitaj odakle je i sta je (dao mi ga drugar jer mi je beio duzan a nije imao lovu da mi da, a valjda je kupovao bajseve u Madjarskoj i ovde prodavao)..kako je to bio dobar bajs, navozao sam se sit, nije bio nista napucan niti sam se ja trudio da ga napravim takvim. Garantujem da je bio iz serije tih koje ti nazivas krsevima i meni je bio sasvim odlican. U zivotu nije video ni majstora ni servis niti bilo kakav nov deo a trajao je dobrih 5-6 god a onda sam ostao bez njega..

Pa nista to ja ne tvrdim moze da traje al ko sto kazu desi se da se nov yugo pokvari na putu od fabrike do kuce posle predjenih par km:lol:jel su rekli nesto u planetu za garanciju?sve to zavisi i kako se vozi i koliko..takodje koliko si tezak..bolji skuplji delovi su istrajniji samim tim isplatljiviji..vidi gore po grupama dal ima nesto od tih shimano podgrupa ali cisto sumnjam..moja poenta je da se u voznji moze uzivati i napraviti neka kondicija..zategnuti telo..a sto da ne i otici malo dalje..do avale na pr..kad se malo bacis na tezu distancu vidi se razlika nisam ni ja poceo odmah sa vrh opremom..zato i pricam o razlici..promenio sam 4-5 bajseva do ovog sad

E sad nelatoh na ovaj oglas:lol:to je ono o cemu sam pisao..covek ulozio u nebuloze nakitio bajs ko bozicnu jelku..ono samo ga otezo ulozio 80e u nepotreban kicheraj i sad ga prodaje za 140 sto nema sanse da proda ni za 50:lol:

Ova cena nedelju dana, posle je 200e, Jedinstven, odlicno ide. . . Stavljeno novo: svetla, nalepnice, zadnji tocak, retrovizor, brzinomerac, rucice, obe gume, nogara, flasica, blatobrani, rucice menjaca, kocnice, bez dinara ulaganja. sve ukupno ulozeno oko 80e. HITNO!

hmm..na kraju ćete me naterati da uzmem ovaj Scott.
opušteno 4000 evrića.. ma da, mogu samo da sanjam.. :)
217963.jpg

Evo ga 1 za 200e..ima deore opremu i bzvz viljusku..ali je poenta da je to ipak neka srednja klasa delova u odnosu kad kupis nov koji je najniza ili nijedna klasa shimana..najbitnije uzeti dobar odgovarajuci ram a onda nije steta menjati delove dobrim po potrebi..menjac 15-20e visa klasa..bolja vila do 50 i laganica..nekom ce i ovi delovi zatrebati za 5-10e

Ovde jedino sto je klasa shimana je prednji menjac acera (3 od 8) i srednja klasa deore zadnji (5 od 8)..pogon altus (2 od 8)..viljuska nema gora od ove..ono sto govorim ljudima koji kupuju je da ne gledaju boju i izgled vec od cega je sklopljen..zimus je polovan sa full xt hidraulika discovi opremom bio 320e..sto bi te u ovoj novoj varijanti ladno kostao 3x vise..a to sto je vozen nikako ne znaci da neces s njim preci preko 20 000km..tako da i dalje stojim da za taj novac uzmes polovan

MODEL Avalanche 3.0 Disc
SIZES Xs, S, M, L, Xl, Xxl
COLORS Ride: Neon Yellow, Satin Black, Bright White; Race: Black/Green, Bright White
FRAME 26" 6061 Aluminum GT Triple Triangle Design Frame W/ Hydroformed Top Tube & Downtube, Zerostack Head Tube, Disc Mount, and Replaceable Derailleur Hanger
FORK Sr Suntour Xcm-V3-Hlo, 100Mm Travel, Steel Stanchions, Aluminum Leg, W/ Lockout
REAR SHOCK Nil
CHAIN DEVICE Nil
CRANKSET Suntour Xct-30V2-T2, 42/32/22T
BB Tange Sealed
PEDALS Gt Slim Line Flat Pedal
FRT DER. Shimano Acera, Fd-M360
RR DER Shimano Deore Shadow, Rd-M592
SHIFTERS Shimano Sl-M310, Rapid Fire
REAR COGS Shimano Cs-Hg30-8, 8 Speed, 11-32T
CHAIN Kmc Z72
RIMS Alex Dc25, Double Wall, 32H
FRONT TIRE Maxxis Mobster, 26X2.35"
REAR TIRE Maxxis Mobster, 26X2.10"
FRONT HUB All Terra Alloy Disc, W/ Quick Release
REAR HUB All Terra Alloy Cassette Disc, W/ Quick Release
SPOKES 14G Stainless
NIPPLES Brass
FRONT BRAKE Tektro Novela Cable Disc, W/ 180Mm Rotor
REAR BRAKE Tektro Novela Cable Disc, W/ 160Mm Rotor
BRAKE LEVERS Tektro
HANDLEBAR All Terra 6061 Aluminum Riser, 685Mm Width, 25Mm Rise, 31.8Mm Clamp
STEM All Terra 1 1/8" Threadless, 4-Bolt W/ Cnc Face Plate, 5° Rise, 31.8Mm Clamp
GRIPS Dual Density, Gt Wing W/ Waffle
HEADSET Tange Seiki 1 1/8" Threadless, Zerostack
SADDLE Wtb Pure-V Sport
SEAT POST All Terra Alloy Micro-Adjust
SEAT CLAMP All Terra Alloy Qr

Back