Mrznja

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Sta nas kao ljude navodi da mrzimo? Da li se bojimo onog sto ne poznajemo, pa iz straha se radja neka mrznja, averzija jer se jednostavno bojimo za nas opstanak i opstanak naseg potomstva ili sta je tacno u pitanju?

Sta nas kao ljude navodi da mrzimo? Da li se bojimo onog sto ne poznajemo, pa iz straha se radja neka mrznja, averzija jer se jednostavno bojimo za nas opstanak i opstanak naseg potomstva ili sta je tacno u pitanju?
Sva sreca pa nemam taj gen ugrajen u sebi .
Mrznja inace grize onoga koji mrzi , a ne onoga
prema kome je usmjerena .

Da li opaka zverka kad se uhvati u koštac sa isto tako opakom zverkom gestovima ispoljava mržnju ili samo zastrašuje protivnika? Naša mržnja je evolucijom naslijeđena! :(

Kada se ljudi u ratu ubijaju,
jel' neizostavno da se i mrze....?

Mrzi li Čečenski terorista svih 45 poginulih na aerodromu Domadedevo,
koje je pobio u samoubilačkoj akciji ?
I,može li se mrzeti čovek koga nikad niste videli ?

Ako ne može, zašto ga ubijate .....!?

Poslednja izmena:
Ne mora da bude nuzno vezano za politiku i religiju, vec moze i za neke druge pojave, tipa alkoholizam, narkomanija, kocka, mafija, i prema tim ljudima se oseca averzija, iako ih mozda ne znamo, samo smo culi sta rade.

Ne, ne mora da bude niko poznat medijima i policiji, moze biti recimo, komsija od 26 godina koji ne radi, niti planira, zivi od caletove plate, a sve potrosi po kafani ili na kocki recimo.
Ne mislim nuzno recimo na jednu osobu, nego primera radi na te lezilebovice koje recimo zbog toga osudjujemo.
Mozemo uzeti i jos bilo kakve bezazlene pojave koje nam se ne dopadaju, lupam sada, pusaci, ljudi koji voze brzo, egocentrici, itd, itd.

Ne, ne mora da bude niko poznat medijima i policiji, moze biti recimo, komsija od 26 godina koji ne radi, niti planira, zivi od caletove plate, a sve potrosi po kafani ili na kocki recimo.
Ne mislim nuzno recimo na jednu osobu, nego primera radi na te lezilebovice koje recimo zbog toga osudjujemo.
Mozemo uzeti i jos bilo kakve bezazlene pojave koje nam se ne dopadaju, lupam sada, pusaci, ljudi koji voze brzo, egocentrici, itd, itd.

'Di ti pušači padoše na pamet, 'leba ti ?
Osim, ako ih ne svrstavaš u teroriste !?
Dimna Al Kaida ?
Ili, nešto slično tome.

Ja mu dođem, onda, Al Zarkavi.
Neću baš da kažem Bin Laden....
Bilo bi to pretenciozno, jer smatram da bi se mogla naći i veća budala.
Ali, mi, dimno krilo Al Kaide smo, uglavnom, dobrodušni.

Pa, kad nas u'vatite, neka nam to bude olakšavajuća okolnost !

Poslednja izmena:
primer da se radja iz nepravde zbog koje sam spreman na sve cega nisam ni svestan..e iz toga nastaje strah jer niko nije vredan da zbog njega predjem granicu

Da li opaka zverka kad se uhvati u koštac sa isto tako opakom zverkom gestovima ispoljava mržnju ili samo zastrašuje protivnika? Naša mržnja je evolucijom naslijeđena! :(

Molio bi da mi neko da objasnjenje zasto mnogo ljudi mrzi Gorana Bregovica (i mrzilo ga je i u periodu dok je bio u Bijelom Dugmetu, a ne samo sad kad pravi ovo sto pravi) koje se uklapa u teoriju evolucije i ne protivurijeci tome da je mrznja evolutivno naslijedjena.

Poslednja izmena:
ili iz straha ili iz ubijene ljubavi
ako je mržnja generlno usmerena na nešto onda je strah i nerazumevanje
tj odsustvo želje da razumemo
ako je usmerena na konkretnu osobu onda je izneverena ljubav
jer nikoga ne mrziš tek tako iz hobija
mada zapravo neki ljudi verovatno mrze i iz hobija
tipa bolje je biti hejter ili neki- fob nego ništa

Ne znam, dal je to recimo deo nekog iskonskog odgovora na opasnost, il produkt drushtva? Definitivno ima do drushtva, shto je jasno za vreme ratova, al ima je i na nivou pojedinca. Svakako nedostatak empatije, razumevanja i slichno.

Neprihvatljivo mi je da volim zlotvora i da mu pružim i
i drugi obraz, kao i da ga počastim hlebom umesto kamenom,
kada je to zaslužio.
Kakva bi to bila bolesna dobrota?
Mislim da čovek po svojoj prirodi nije sposoban za takvu
"hrišćansku dobrotu" , koja se od njega zahteva
Mržnja u samoodbarni ima svoju svrhu i opravdana je - nagoni na akciju
u borbi za goli život, ili za slobodu.
Jedino ne znam kako Gandija da uklopim u ovo?

nije problem sto postoji nego sta s njom, je l treba ulaziti u konflikte, je l to kul
ili se treba odmaci
ili smo se potcenili i mozemo vise, pa da isprobamo
je l treba biti dobar ili ne
da li je moguce od sve mrznje se skloniti i biti kul? sta je problem? spletke
za balkan da li je to problem
spletke i tezi problemi
nekad tu stoji neki strah duboko, ili ko zna neka sitnica oko koje dosta toga raste?

Mržnja je osveta kukavice zbog pretrpljenog straha.
Bernard Šo
Cinik je znao da je strah u igri...:mrgreen:
Kad strah digne adrenalin-to je poziv na akciju,a ako akcija ne sme da krene-ostaje to sznažno osećanje
pomešanog straha i euforije adrenalinske...
Tako svaka ugroženost lako dovodi do straha i adrenalinskog talasa,te pomešane mržnje (poziv na akciju
uklanjanja izvora ugrožavanja...)
Izgleda jednostavno?
Ali to funkcioniše kao savršena ubistvena mašinerija...Većina predatora ima ovu funkciju!

Ne razumem ovo. Kakav strah od nepoznatog, kakvi bakrači? Mrzim ono što poznajem.

Kad nešto ne poznaješ, to je strah. On može ličit na mržnju, ali je samo strah. Mrzet možeš samo ono što ti je poznato.

Ko i volet.

Back