Mrznja prema debelim ljudima

Gledajuci desavanja na internetu primetio sam jedan "trend" u kome se javno omalovazavaju debeli ljudi. Koliko sam razumeo, treba uslikati osobu koja je gojazna, postaviti na net tu sliku, bez njenog pristanka, i onda onako lepo osuti po njima.
E sad, to bi i ok bilo (koliko god glupost ovog kalibra moze biti ok), ali buduci da internet budi ono najbolje u ljudima i pokazuje njihovo pravo lice, komentari su cak zagovarali samoubistvo, sto je naravno verovatno i urodilo plodom.

Imam dva pitanja, prvo odakle mrznja prema debelim ljudima? Cenim da je svako napravio salu neku na racun gojaznosti, ali ici toliko da te ljude koje zna javno ponizava i omalovazava mi deluje kao cista mrznja.
Sta natera pojedinca da toliko mrzi, da svoju mrznju iskazuje javno i samim tim namerno povredjuje svoje poznanike tj. neku osobu?
Zar kada nekog vredjas i kazes mu da se ubije, ne treba da zivi i sl. zar negde ne proradi ono malo savesti i ljudskosti, malo empatije?

nema to veze sa mrznjom prema debelim ljudima, ili mrznjom prema bilo kome ...kompleksi koje je najlaskhe ispoljiti prema nechemu ili nekome ko 'bode' ochi..
laka su meta jer je previshe ochigledan njihov spoljashnji izgled...
tlachi slabijeg da bi se osetio jachim..
slichno kao i dechije izivljavanje nad zivotinjama ili decom koja su povuchena..
zakon jacheg koji se pretvara u surovu mimikriju, jer nije neminovno jachi onaj koji tlachi..naprotiv, slabiji je i ima potrebu da izrazi svoj problem jer nema dovoljno pameti da ga uochi i definishe.

Kakve god kvalitete da imaju gojazna deca, oni se anuliraju zbog njihovog izgleda. Sa njima malo ko hoće da sedi u školskoj klupi, u školskom dvorištu su obično sami, kad pozovu dvadesetoro dece na rođendan, dođe njih petoro-šestoro i tada im je krah potpun. Tada lična drama deteta postaje još naglašeniji porodični problem jer svakog roditelja boli činjenica da mu je dete izopšteno iz sveta drugarstva. Ovo je ujedno i problem kojim treba da se bave nastavnici jer deci koja omalovažavaju svoje drugove i drugarice stvarno treba "istrljati nos".
Odrasle osobe svoje stanje gojaznosti lakše nose, ali za dete je to preveliko breme.

Ja sam imao problem sa obrnutom situacijom, bio sam previse mrsav, a visok. Isao sam u skolu sa dosta devojaka, i slabo kojojm sam se svidjao upravo zbog takvog izgleda.

Teretana je onda resila sve. u poslednjoj godini srednje je vec sve bilo drugacije. Tada mi se to jako dopalo, ali sam tek posle shvatio koliko je sve u sustini povrsno.Tesko mi je bilo da poverujem da mi jedino misicna masa pomaze da istaknem druge kvalitete. U to vreme.

Cak sam poceo i da dobijam bolje ocene kod profesorki od kako sam se "prolepsao" tada. Bukvalno su se neka zatvorena vrata otvarala. To traje i danas.

I dalje mi je krivo sto je tako. Ponekad pomislim da je bolje da se nikada nisam menjao, i da se nisam trudio oko toga. Mozda bih imao samo jednu devojku za koju bih znao da me voli, samo zbog moje licnosti. Mozda bih bio srecan i bez truda i muke. (jbg, pricam kao da sam u srednjim godinama :lol:)

Jbg, nema veze sa gojaznoscu, ali je matrica ista, ne?

Ni ja to nisam nikad razumjela. Meni stvarno ne smetaju i ne vidim zasto toliko neko vrijedja debele ljude i omalovazava ih. Ali negdje sam davno procitala: lakse drugog spustiti nego sebe uzdici i to je tacno, ljudi to masovno koriste. Da ne bih razmisljao o sebi, ajde sada da se smijem nekome samo zato sto je debeo, ja sam bolji, ja sam privlacniji... Gosh I hate people :roll:

novorodjence vec zna koliko mu je potrebno kao i manje dete i tu su krivi roditelji,babe,dede itd koji ga trpaju kao jedi sine ovo ono i tu remete detetu taj balans i ono pocinje da uzima vise nalazeci zadovoljstvo u hrani znaci krivi su staratelji..

A tebi je baš bilo važno koliko ona ima kila? Onako usputno pitanje. Dobar dan, ja sam George i imam samo 80 kg, a ti :)
ne bre znali smo se kresnuli par x i ne znam tako usput pricamo o hrani ,ko sta jede i meni je to opustena tema ko o sebi vodi racuna,ona odjednom se uvredi,mislim ocigledno je zbog dupeta i debelih nogu ali da nije tako reagovala i da nije iskomplexirana to ne bi bio problem i niko ne bi ni primecivao,ko sto je jlo od svog ogromnog dupeta brend napravila

ne bre znali smo se kresnuli par x i ne znam tako usput pricamo o hrani ,ko sta jede i meni je to opustena tema ko o sebi vodi racuna,ona odjednom se uvredi,mislim ocigledno je zbog dupeta i debelih nogu ali da nije tako reagovala i da nije iskomplexirana to ne bi bio problem i niko ne bi ni primecivao,ko sto je jlo od svog ogromnog dupeta brend napravila

E onda ti je oprošteno :lol:

Back