Mrziteljstvo

Samo da pohvalim većinu razmišljanja o ovoj temi...Terminbal reče gnev...
A kako čovek postaje gnevan? Mislim da se tu kriju koreni mržnje...
Da nije nemoć da se izbori s nekom nesrečom ili zlom koje mu se dešava?

Gnevan je covek koji misli da mu je ucinjena nepravda. Gnev je jasan osecaj nemoci, i mrznja je nemoc, duboko ispod povrsine, nije nuzno da ovi osecaji idu skupa.

Danas su mi obrisali 2 teme iz ciste zlobe i pakosti bez ikakvog razloga a samo sam hteo da se malo nasalim na ovaj ozbiljan forum :bljak:

I jos kaze teme postoje a ja sam ih trazio na naprednoj pretazi detaljno i nisam ih nasao. Kada sam se pozalio, taj olos mi kaze ne zelim da se svadjam i mene okrivljuje sto otvaram teme. a teme se smeju otvarati.

Ili samo ja ne smem, a to nisam nasao u pravilniku foruma da neki clan ne sme da otvara teme a svi drugi po 10 mogu.

I koja osecanja trebam da gajim prema takvom olosu ? :flert:

Kao sto sam i rekao postoje osobe koje te mrze bez razloga i zele da ti nanesu zlo i stetu i jos se smeju kada to ucine... takve treba mrzeti :evil:

I tako te iznerviraju bez razloga prvi jer traze svadju i da ih mrzis - bolesnici :aha:

Samo da pohvalim većinu razmišljanja o ovoj temi...Terminbal reče gnev...
A kako čovek postaje gnevan? Mislim da se tu kriju koreni mržnje...
Da nije nemoć da se izbori s nekom nesrečom ili zlom koje mu se dešava?

postoji mržnja koja je trenutna, to bi moglo da se nazove besom, pobuna super-ega protiv ega gde se ispoljava alter ego
koji je usmeren na subjekat koji je to izazvao
drugi vid mržnje je ljutnja koja može ići na duže staze(na izgled pritajeno), sve zavisi od sklopa ličnosti
koliko će je ta ljutnja 'držati' srazmerno 'težini' razloga za to...

...i svako ima svoje kriterujume koji će da uslove 'popizditis' i koliko će taj isti dugo 'živeti' u sferi između tolerancije i mržnje

p.s.
ovo je samo moja opservacija što ne znači da je i tačna

Poslednja izmena:
Zatim, banovali su mi 100 naloga iz razloga sto je Nik sexy a sada neki Svrsic slobodno pise po forumu i sa modlicama :bljak:

Brisali su mi postove samo zato sto pisem o sexu a sada svi pisu najvulgarnije stvari o tucanju i nikome ne smeta :heart:

Zatim svi se muvaju i hotuju na PP i svrsavaju dok ako ja napisem jednu poruku nekoj devojci odmah trajni Ban.

I takve trebas voleti ??? njih mozes samo mrzeti jer zasluzuju to :cool:

I pored svega ja ih ne mrzim samo ih zalim jer su jadnici koji se bave sa mnom :aha:

i tako ovaj forum ubija svu ljubav i super mi je kad ne dolazim dugo :lol: samo izaziva mrznju i svadje valjda im je to niche :mrgreen: :rotf:

Zakaciti se s forumashem i nervirati ga dok ne prsne i onda ga Banujes i zaradish prljavi $$$ :bljak:

Zatim, banovali su mi 100 naloga iz razloga sto je Nik sexy a sada neki Svrsic slobodno pise po forumu i sa modlicama :bljak:

Brisali su mi postove samo zato sto pisem o sexu a sada svi pisu najvulgarnije stvari o tucanju i nikome ne smeta :heart:

Zatim svi se muvaju i hotuju na PP i svrsavaju dok ako ja napisem jednu poruku nekoj devojci odmah trajni Ban.

I takve trebas voleti ??? njih mozes samo mrzeti jer zasluzuju to :cool:

I pored svega ja ih ne mrzim samo ih zalim jer su jadnici koji se bave sa mnom :aha:

jaoooo pa ja se nisam žešće nasmejao u zadnjih mesec dana, života mi :hahaha: :hahaha: :hahaha:

koji si ti legenda majke mi :hahaha:

Prisutno je na svakom koraku,pa evo i na forumu...
Kakav je to sklop emocija i reakcija?
Šta podstiče tu mržnju kao stav?
Kako delovati efikasno na mrzitelje?
To i mene zanima, odakle potice mrznja. Mozda iz neceg neobradjenog, zadrzanog iz detinjstva infantilnog, narcisoidnog, a paranoicno agresivnog, koje svara jaku frustraciju zbog nemoci sto ne moze da bude sve skorjeno po njegovoj volji i kada naidje na nesto sto nije u njegovom domenu da moze uopste ili lako da menja.

Back