Mrziteljstvo

Prisutno je na svakom koraku,pa evo i na forumu...
Kakav je to sklop emocija i reakcija?
Šta podstiče tu mržnju kao stav?
Kako delovati efikasno na mrzitelje?

Mrznja je jedan prirodni i validni osecaj.

Kao i ljubav.

Zasto se ne pitas zasto ne iskorenimo ljubav?

Cak je pokretac mnogih znacajnih dela kroz istoriju ljudske vrste.

Neki ti se namecu ma koliko da bezis i izbegavas da osecas nesto za njih, kace se za tebe sve dok ne pocnes da ih mrzis i onda su zadovoljni :lol:

Ima bolesnika koji se hrane mrznjom umesto ljubavlju i traze zrtve koje ce mrzeti ili te izazivaju, vredjaju prave ti zvrske sve dok ne pocnes da ih mrzis :aha:

Ima ljudi koji mrze bez razloga, jer pripadaju nekoj grupaciji i misle da su ostali van toga njegovi neprijatelji ... imas raznih motiva za mrznju, ljubomora, zavist...pakost ..... nemoc ;)

Ima onih koji mrze nekoga zbog religije, zbog politickog opredeljenja, nacije, bogatstva ili siromastva, uspeha ili moci ;)

Generalno mrznja je bolest, ako nije sa pravom, na primer ako ri neko ubije zenu i sl. onda je ok mrzeti ili tako najgore stvari da ti ucini :aha:

Sve drugo je bolestija :aha:

Prisutno je na svakom koraku,pa evo i na forumu...
Kakav je to sklop emocija i reakcija?
Šta podstiče tu mržnju kao stav?
Kako delovati efikasno na mrzitelje?
nikako nema spasa ljudksoj nesigurnosti,dok se ne pojavi neki novi hitler da im izvuce usi i postavi na mesto da se vise ne kurce misleci da dobijaju lazno samopouzdanje hejtom

Živimo u društvu koje tolerira, pa čak i podstiče mržnju. Izrazito negativan osjećaj koji razara iznutra. Temelji se na neznanju, predrasudama....nedostatku tolerancije.
Osoba koja o drugima govori s mržnjom, zapravo najviše govori o sebi...tako da ih je najbolje izbjegavati, ignorirati, kako na forumu, tako i u reali.

Ne znaš šta je gore, ravnodušnost ili mržnja....
Ne može se odbaciti u potpunosti, ali je treba znati kontrolirati.

da, slažem se, treba je nekako kanalisati
mnogo neprijatnih stvari uradimo u trenutku kada bes dostigne kulminaciju,
a opet, isto je zajebano ako se taj bes pritaji pa deluje iz senke, onda ta mržnja u kombinaciji sa 'razumom',
može biti jako nezgodna

ne brkajte pojmove besa i mrznje
bes je uglavnom trenutni impuls i ne mora da preraste u mrznju
mrznja je trajnija kategorija i nije svako sposoban da mrzi
utkana je u bice , ili posedujesh "kapacitet" da mrzish , ili ne .

naravno da ne mislim da su bes i mržnja isto
rekao sam da je gnev glavno 'gorivo' za mržnju, bes je reakcija mržnje,
jedno bez drugog ne ide...
ne moraš neko da šizi, vrišti i ludi da bi se to nazvao bes, sve to može i sa 'osmehom'

naravno da ne mislim da su bes i mržnja isto
rekao sam da je gnev glavno 'gorivo' za mržnju, bes je reakcija mržnje,
jedno bez drugog ne ide...
ne moraš neko da šizi, vrišti i ludi da bi se to nazvao bes, sve to može i sa 'osmehom'

bes moze biti manifestacija mrznje , ali ne mora.
to sa osmehom je daleko od besa, to je mrznja u pravom mimikrichnom obliku

- - - - - - - - - -

pravim veliku razliku i znak nejednakosti izmedju besa i mrznje iako ih je lako sjediniti i pojednostaviti sve .

Mrznja je jako osecanje. Obicno kazu da se u mrznji krije strah, tako da, ako neko mrzi, nasilnike, narkomane i sta ti ja znam, moguce je da strahuje za sigurnost sebe i onih koji voli.
Opet, jedno je, ne voleti nesto, pa makar i to intenzivno, lupam, neko kaze mrzim Grand i tu muziku, a drugo je kada neko nesto mrzi aktivno iz dna duse, toliko da je spreman da ubije.

Samo da pohvalim većinu razmišljanja o ovoj temi...Terminbal reče gnev...
A kako čovek postaje gnevan? Mislim da se tu kriju koreni mržnje...
Da nije nemoć da se izbori s nekom nesrečom ili zlom koje mu se dešava?

Back