Mrak, kiša i vožnja

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Kod mene neki delovi grada, bulevari i ulice su neosvetljene, još pa jaka kiša, brisači na staklo ne pomažu puno, jaki farovi sa drugih vozila, naprezana pažnja,

a na neobeleženom pešačkom prelazu prelazi pešak sa jaknom, boja kakvu se ne primećuje na putu, ma užas!

Samo polako.
...
attachment.php

Pn gas i bez problema bila mracuga ili magla jer ja imam makinu sa bi xenon svetlima i night vision.:super:Hebiga ko je kriv closarima kad su u proslom veku i nemaju hi tec makine.

Lepo je što se tako hvališ kad si pun para a oni nemaju. Nego, mogao bi malo da nam uputiš to oko xenon svetla, koje su to cene i kako se vrši ugradnja. Mislim da tu kiša čak to se ne primećuje toliko.

Dobri brisaci su naj bitniji.I svetla za maglu cesto pomazu ako ih ima na kolima.
I tacno je ovo sto Sugi kaze (mada on to kao i uvek upakuje na sebi svojstven nacin).Xenon svetla su daleko bolja u tim uslovima kise,magle i smanjene vidljivosti.
I,da,usporiti svakako.

Što li mora u servis? Zar ne može sam ručno da postavi?

- - - - - - - - - -

Eto tako, Nina je videla da je ova tema o automobilizmu.
:)

Nije da mora u servis ali,kazem,naj lakse je.A i zavisi koji je auto u pitanju.Verovatno se tu menjaju i sociva i sijalice i sve kompletno.Na pojedinim automobilima nemozes ni sijalicu da zamenis dok ne odes u servis.Evo,ja na primer,posto neznam mnogo oko toga bih najpre to uradio u nekom servisu.

- - - - - - - - - -

Ko je malo verziran može i sam da kupi i uradi ,nije nimalo skupo i nije teško.

Da,slazem se.A kao sto rekoh,zavisi i do automobila.

@jorgovanka
Niti je jeftino niti je lako za ugradnju (naravno ne racunam one kvalitetne kineske sa buvljaka).
I ja sam razmisljao o toj ideji ali sam odustao, prevelika je zaebancija a nista specijalno se ne postigne sa aftermarket-om.

99% stvari u oglasima vezanih za xenone (sijalice, balasti, projektori...) su kineski proizvodi. Kvalitet ne bih da komentarisem, jer nisam upoznat, ali definitino nisu ni blizu fabrickom kvalitetu u svakom smislu. Bolje staviti kvalitetnije sijalice, nego kupiti kineske kseljone plave boje.

Nije da mora u servis ali,kazem,naj lakse je.A i zavisi koji je auto u pitanju.Verovatno se tu menjaju i sociva i sijalice i sve kompletno.Na pojedinim automobilima nemozes ni sijalicu da zamenis dok ne odes u servis.Evo,ja na primer,posto neznam mnogo oko toga bih najpre to uradio u nekom servisu.

- - - - - - - - - -

Da,slazem se.A kao sto rekoh,zavisi i do automobila.

U pravu si. :)

Naknadno ugradjeni kseljoni su djubre, zato sto zaslepljuju druge vozace. Fabricki ksenon far je druga prica.

I obična kola imaju dobre farove nego vozači preteruju pa puste svetla na dugačko a to me iritira. Užas.

@jorgovanka
Niti je jeftino niti je lako za ugradnju (naravno ne racunam one kvalitetne kineske sa buvljaka).
I ja sam razmisljao o toj ideji ali sam odustao, prevelika je zaebancija a nista specijalno se ne postigne sa aftermarket-om.

Sada vozila sve više potežu sa estetskim izgledom pogotovo u ovom slučaju, deluju simpatično ali nepotrebno troše akumulator ili si neka faca. Ako je tako proizvedeno u fabričkom kalupu i kako ti da neka bude.

99% stvari u oglasima vezanih za xenone (sijalice, balasti, projektori...) su kineski proizvodi. Kvalitet ne bih da komentarisem, jer nisam upoznat, ali definitino nisu ni blizu fabrickom kvalitetu u svakom smislu. Bolje staviti kvalitetnije sijalice, nego kupiti kineske kseljone plave boje.

To ne bi bilo loše za novogodišnji ukras bilo gde .:D Recimo da si u pravu, ko ima para neka se igra. :lol:

Ako nemas ksenon farove onda kupis Osram Nightbreaker ili Phillips Xtreme sijalice i bog da te vidi :) A naknadno ugradjeni ksenoni su nesto najgore sto znam kad sretnem neki auto sto to ima,psujem i oca i majku jer zaslepi narocito kad je mrak a put mokar.

Pn gas i bez problema bila mracuga ili magla jer ja imam makinu sa bi xenon svetlima i night vision.:super:Hebiga ko je kriv closarima kad su u proslom veku i nemaju hi tec makine.

pa to moze da se metne danas na koji god oces auto...

- - - - - - - - - -

kod nas se uvozi najgora klasa jer narod oce za 2000 dinara da ugradi ksenone

A imas za tipa 3-4 puta vise novca ekstremno kvalitetna resenja na nivou 100% fabrickih.

Back