mp3 download

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
absonic:
meni ne izbacuje nikakve rezultate
imam otvoreno vise hubova, konektovanih
i nista
ukucam npr. divlje jagode i nista

Kada ti se ucita spisak hub-ova, ispod imas filter gde mozes da ukucas na primer SRB ili SERB da bi ti se prikazali srpski hub-ovi. Ko zna u koji si hub upao kada si prvi put trazio... Ne mozes da trazis Divlje jagode u nekom kineskom hub-u, zar ne? Taj filter je veoma dobra stvar. Ako trazis neku pesmu npr sa MTV-a, velika je verovatnoca da je ima u bilo kom hub-u, ali ako trazis neku specificnu, i ako znas iz koje je zemlje izvodjac, onda trazis preko filtera...
Nase pesme mozes da nadjes i u bosanskim, hrvatskim hub-ovima... Primetio sam da najvise ima bosanskih, tako da mozes da potrazis tamo.

Mikol, imam neka blentava pitanja u vezi DC++ (i uopste tih programa za sharing) pa ako te ne mrzi da mi pojasnis :D Dakle, ako hoces da skidas nesto, moras i ti da stojis na raspolaganju? Ima li tu nekog rizika da zaradis virus ili slicno? Skidaju li drugi fajlove direktno sa tvog kompjutera ili ima neki "bafer" izmedju? Znaci, moras biti online da bio dostupan; sta ako prekines konekciju dok neko skida nesto od tebe ili obrnuto?
Kao sto vidis, nista ne razumem, bar se mozes ismejati :oops: Ali stvarno nemam koga da pitam, a Help je onako, kako da kazem, not helping... Hvala unapred.

Bee:
Mikol, imam neka blentava pitanja u vezi DC++ (i uopste tih programa za sharing) pa ako te ne mrzi da mi pojasnis :D Dakle, ako hoces da skidas nesto, moras i ti da stojis na raspolaganju? Ima li tu nekog rizika da zaradis virus ili slicno? Skidaju li drugi fajlove direktno sa tvog kompjutera ili ima neki "bafer" izmedju? Znaci, moras biti online da bio dostupan; sta ako prekines konekciju dok neko skida nesto od tebe ili obrnuto?
Kao sto vidis, nista ne razumem, bar se mozes ismejati :oops: Ali stvarno nemam koga da pitam, a Help je onako, kako da kazem, not helping... Hvala unapred.

* Za DC++ je neophodno da ti sa svog racunara delis nesto. To sam gore vec objasnio. Dok za npr WINMX nije potrebno. Zvanicno, moras da budes na raspolaganju tako da svi mogu da preuzimaju tvoje podatke. Nezvanicno, ako imas sporu vezu sa net-om to preuzimanje drugih korisnika ce ti usporiti vezu tako da je preporucljivo da im prekines preuzimanje (close connection). Ako je taj mnogo uporan i opet pocne da skida, ti lepo premesti taj fajl u neki direktorijum koji ne share-ujes (al' mi je izraz). To bas nije lepo ali sta da radis...
* Sto se tice virusa, mozes svuda da ih zakacis pa i ovde. Zato npr Firewall, Kasperski...
* Fajlovi se skidaju direktno sa tvog racunara.
* Moras biti online da bi bio dostupan, i ako prekines vezu dok neko drugi skida, njemu ce se prekinuti (i nastaviti kada opet budes online). Isto vazi i kada tebi neko prekine vezu...

I opet da napomenem. WinMX je jednostavniji (ne moras da share-ujes nista, nema hub-ova) tako da sve sto trazis prvo probaj preko njega, a ako tu ne nadjes onda ces skoro sigurno da nadjes preko DC++, koji jeste komplikovaniji ali...

Ako imas jos :?: slobodno :?:

Hvala na odgovoru, Mikol! Sto volim ljubazne ljude :D
Mislim da sam ukapirala. Ali ako ce to stvarno toliko da mi usporava konekciju (kao da nije dovoljno spora ionako), pa cu morati da prekidam ljude a i oni mene, mozda bolje da probam sa tim WinMXom. Ionako ne trazim bas neke teske raritete, samo mi je dosadilo da stalno otvaram nove e-mail adrese da bih se deset puta registrovala na onaj jedan sajt na kojem sam sve pronalazila (daju po dve-tri pesme besplatno, posle nema vise). Ali za neke stvari se vredi i pomuciti, tu ce uskociti DC++. Pogotovo za domace pesme...Videcemo. Thank you very much! :)

klika:
Da li neko zna dobar sajt za skidanje Jazz i Blues albuma/pesama.....

Tesko da ces da nadjes sajtove samo za tu vrstu muzike (koja, moras priznati, i nije tako popularna). Probaj sa nekim sajtovima koji su na prethodnim stranama stavljeni, a ako ne nadjes, onda WinMX, DC++...

Mikol:
klika:
Da li neko zna dobar sajt za skidanje Jazz i Blues albuma/pesama.....

Tesko da ces da nadjes sajtove samo za tu vrstu muzike (koja, moras priznati, i nije tako popularna). Probaj sa nekim sajtovima koji su na prethodnim stranama stavljeni, a ako ne nadjes, onda WinMX, DC++...

Ta dva programa nisu ni blizu LimeWire Pro koji koristim, on ima daleko veci izbor a i najbolje mi se pokazo jer uvek imam konstatnih 5 KB/s na dial up konekciji a i nije potrebno serovanje podataka.

Nasao samja dosta od jazz/blues-a i na Torrent-ovim serverima, BitComet P2P je sjajan program pogotovu za one koji su na ADSL ili kablu jer preko njega mogu da se skidaju stvari mnogo brze nego preko ovih gore pomenutih programa. Cisto sam pitao da li neko mozda jos nesto zna u vezi jazz/bluesa jer neke stvari nisam uspeo cak ni preko BitCometa da nadjem. No, nije ni toliko bitno.....

http://www.torrentreactor.net
http://www.torrentbox.com
http://www.isohunt.com
ovo su sve Torrent sajtovi, ima dosta toga.........

klika:
Ta dva programa nisu ni blizu LimeWire Pro koji koristim, on ima daleko veci izbor a i najbolje mi se pokazo jer uvek imam konstatnih 5 KB/s na dial up konekciji a i nije potrebno serovanje podataka.

Hmmm... Ne znam po cemu si zakljucio da "nisu ni blizu" LimeWire-a. Ja ga nisam koristio, ali kakav god da je, ne verujem da ima "daleko veci izbor". Verujem da je veliki, ali "daleko veci"... Jesi li uopste probao DC++?
A i kada bi tih 5 kB/s zavisili samo od programa koji koristis, gde bi nam bio kraj?

Kada sam probao da instaliram LimeWire, prijavio mi je da fali neki fajl koji sam morao da skinem sa neta. Kada sam ponovo pokrenuo instalaciju dok sam bio na net-u, poceo je da skida neki fajl od 15 MB i ja sam, naravno, odustao. O cemu se tu radi? Kakav je to fajl?

Mikol:
Hmmm... Ne znam po cemu si zakljucio da "nisu ni blizu" LimeWire-a. Ja ga nisam koristio, ali kakav god da je, ne verujem da ima "daleko veci izbor". Verujem da je veliki, ali "daleko veci"... Jesi li uopste probao DC++?
A i kada bi tih 5 kB/s zavisili samo od programa koji koristis, gde bi nam bio kraj?

Ima vise razloga zasto je po meni najbolji a to su: izuzetna jednostavnost u radu, za razliku od gomile drugih koje sam probao od eMule do DC++, nema serovanja, ostali su suvise komplikovani sa onim hub-ovima i kojekakvim zajeb*******, ovde kod LimeWire toga nema, nema obaveznog upload-a i tome slicno, download radi bez ikakvih problema. Druga stvar je sto ni sa jednim drugim programom nisam imao ovu brzinu prenosa od konstantnih 5 Mb/sec , i te kako zavisi brznina od programa, vrlo jednostavno, svi programi su testirani na istom racunaru i na istoj telefonskoj liniji, zakljuci sam.....
Nisam siguran kod drugih programa, ali LimeWire ima jednu jako korisnu stvar a to je da ne moras skinutu celu pesmu, ako govorimo o muzici, jednostavno imas u samom programu preview, tj. skines recimo 10% pesme i proveris da li je to ono sto te zanima, i ne gubis vreme skidajuci celu pesmu ako ti se ne svidja, vrlo korisno.
Sve u svemu, ospti utisak o LimeWirePro je daleko ispred svih ostalih programa koje sam probao, to je moje iskustvo, ne znaci da je neko mozda imao drugacije iskustvo ali u svakom slucaju preporucijem da isprobas ovaj program.

Mikol:
Kada sam probao da instaliram LimeWire, prijavio mi je da fali neki fajl koji sam morao da skinem sa neta. Kada sam ponovo pokrenuo instalaciju dok sam bio na net-u, poceo je da skida neki fajl od 15 MB i ja sam, naravno, odustao. O cemu se tu radi? Kakav je to fajl?

Nije mi jasna jedna stvar, kazes odustao si od skidanja fajla od 15 MB, to je nekih 45 min do sat vremena ako si na digitalnoj centrali, govorim naravno o dial up konekciji. Pa ta kolicina podataka odgovara otprilike duzini 4 prosecne pesme u MP3 formatu, jel tako? Pa ako se vec bavis skidanjem muzike zasto ti je onda problem da skines neki fajl koji ti je presudan u celoj prici, i to traje nepun sat vremena.
A to sto pitas sta je, pa to je podrska za Javu, skini to i sacuvaj da imas za kasnije da ga uvek mozes instalirati ako reinstalires Windows, jednom skines i resio si problem.

klika:
Ima vise razloga zasto je po meni najbolji a to su: izuzetna jednostavnost u radu, za razliku od gomile drugih koje sam probao od eMule do DC++, nema serovanja, ostali su suvise komplikovani sa onim hub-ovima i kojekakvim zajeb*******, ovde kod LimeWire toga nema, nema obaveznog upload-a i tome slicno, download radi bez ikakvih problema. Druga stvar je sto ni sa jednim drugim programom nisam imao ovu brzinu prenosa od konstantnih 5 Mb/sec , i te kako zavisi brznina od programa, vrlo jednostavno, svi programi su testirani na istom racunaru i na istoj telefonskoj liniji, zakljuci sam.....
Nisam siguran kod drugih programa, ali LimeWire ima jednu jako korisnu stvar a to je da ne moras skinutu celu pesmu, ako govorimo o muzici, jednostavno imas u samom programu preview, tj. skines recimo 10% pesme i proveris da li je to ono sto te zanima, i ne gubis vreme skidajuci celu pesmu ako ti se ne svidja, vrlo korisno.
Sve u svemu, ospti utisak o LimeWirePro je daleko ispred svih ostalih programa koje sam probao, to je moje iskustvo, ne znaci da je neko mozda imao drugacije iskustvo ali u svakom slucaju preporucijem da isprobas ovaj program.

Dobro. Ovako mozemo do sutra...
Pregled pesme je moguc kod svih programa. Ako ne direktno iz njega onda lepo, moze i dok traje skidanje, iz direktorijuma u koji skidas pesmu startujes istu.
Iskustva su razlicita, tako da je bolje isprobati vise razlicith programa i naci onaj koji ti najbolje "lezi".
Sto se tice brzine skidanja i zavisnosti od programa, kod mene npr. WinMX reeeeeeeetko ide do 4kB/s, a u ekstremnim slucajevima i do 5, dok kod drugara ide do 8kB/s!!! Kao sto sam vec rekao ranije, ta brzina zavisi od mnogo toga da bi se izveo zakljucak da vrsta programa u vecoj meri utice na brzinu. Vise utice, recimo, vrsta veze onog od koga skidas.............
Da se opet vratim na DC++:
- To sto moras da share-ujes nesto jeste na neki nacin opterecenje, ali pogledaj to sa druge strane. Oni koji su pisali program nisu to ubacili za dzabe, odnosno bez razloga. Ako je to obaveza, onda ona vazi za svakoga, pa i za onoga od koga ces ti neki put da skines pesmu, onu koju mozda ne bi nasao da takva obaveza ne postoji (jer sto bi on stavio tu pesmu, ako nije "propisano" da mora nesto da share-uje).
- Tacno je i da postojanje hub-ova malo komplikuje stvari za onog ko ne zna o cemu se radi. Ali oni nisu tu zbog toga, vec da bi olaksali nalazenje pesme koju trazis na nacin koji sam vec ranije opisao. Jednostavno, ako ti treba neka ruska pesma, ili mozda kineska, srpska, lako ces je naci preko filtera ispod spiska hub-ova.
Na kraju cu opet da napomenem. DC++ jeste komplikovaniji i zato preporucujem da ga koristite kada preko nijednog drugog "lakseg" programa ne pronadjete zeljenu pesmu (bilo da je to WinMX, LimeWire...). U svakom slucaju, ne mora niko da mi veruje, jer svako moze da instalira koji god program hoce, testira ga i sam donese zakljucak. Sve ovo je, ipak, samo moje misljenje. :roll:

Pozdrav :)

Mikol:
Dobro. Ovako mozemo do sutra...
Pregled pesme je moguc kod svih programa. Ako ne direktno iz njega onda lepo, moze i dok traje skidanje, iz direktorijuma u koji skidas pesmu startujes istu.
Iskustva su razlicita, tako da je bolje isprobati vise razlicith programa i naci onaj koji ti najbolje "lezi".
Sto se tice brzine skidanja i zavisnosti od programa, kod mene npr. WinMX reeeeeeeetko ide do 4kB/s, a u ekstremnim slucajevima i do 5, dok kod drugara ide do 8kB/s!!! Kao sto sam vec rekao ranije, ta brzina zavisi od mnogo toga da bi se izveo zakljucak da vrsta programa u vecoj meri utice na brzinu. Vise utice, recimo, vrsta veze onog od koga skidas.............
Da se opet vratim na DC++:
- To sto moras da share-ujes nesto jeste na neki nacin opterecenje, ali pogledaj to sa druge strane. Oni koji su pisali program nisu to ubacili za dzabe, odnosno bez razloga. Ako je to obaveza, onda ona vazi za svakoga, pa i za onoga od koga ces ti neki put da skines pesmu, onu koju mozda ne bi nasao da takva obaveza ne postoji (jer sto bi on stavio tu pesmu, ako nije "propisano" da mora nesto da share-uje).
- Tacno je i da postojanje hub-ova malo komplikuje stvari za onog ko ne zna o cemu se radi. Ali oni nisu tu zbog toga, vec da bi olaksali nalazenje pesme koju trazis na nacin koji sam vec ranije opisao. Jednostavno, ako ti treba neka ruska pesma, ili mozda kineska, srpska, lako ces je naci preko filtera ispod spiska hub-ova.
Na kraju cu opet da napomenem. DC++ jeste komplikovaniji i zato preporucujem da ga koristite kada preko nijednog drugog "lakseg" programa ne pronadjete zeljenu pesmu (bilo da je to WinMX, LimeWire...). U svakom slucaju, ne mora niko da mi veruje, jer svako moze da instalira koji god program hoce, testira ga i sam donese zakljucak. Sve ovo je, ipak, samo moje misljenje. :roll:

Pozdrav :)

Ma niko tebe prijatelju ne pokusava da ubedi da je LimeWire najbolji P2P program, ja sam naglasio da sam izmedju vise njih imao najbolja iskustva sa njim iz onih razloga koje sam spomenuo, jednostavnost u radu, brzina, pouzdanost,......zasto bih se ja zaje***** sa kojekavim hubovima i ostalim podesavanjima kada to jednostavno ovde nemam, kliknem samo na dugme Connect i za par sekundi sam povezan sa serverom i veoma brzo dodjem do trazenih stvari, vrlo jednostavno. Ne ulazim u to sta je koji programer zeleo da postigne, meni je konacan rezultat bitan.

Kada pricamo o brzini, naravno da je bitan i sam program, ako nisam bio dovoljno jasan, evo opet da ponovim, ako koristis recimo 5 razlicitih programa na ISTOM racunaru na ISTOJ telefonskog liniji, kod ISTOG provajdera, i zakljucis da jedan radi konstatno sa 5 KB/sec a ostali u proseku 2-3KB/sec , onda je u pitanju nista drugo nego program, tj. njihovi serveri preko kojih ti skidas tu muziku ili sta vec.
Druga stvar, ako pricas o dial up konekciji, kako je moguce da skidas 8KB/sec kada je teorija 7KB/sec , i to ako pretpostavimo da si se konketovao ma maximalnih 56Kb/sec sto ce reci, 56Kb/8 bita=7KB , ne znam kako onda probijas teorijsku vrednost, to mi je malo cudno. Ogradjujem se ako si na nekoj vecoj brzini koneckije, ISDN ADLS ili nesto slicno....

Isto tako, odustajati od LimeWire samo zato sto zahteva skidanje nekog fajla od 15 MB mi je nejasno, nisi ti prvi koji je to rekao. Kao sto rekoh, to je neke prosecne 4 pesme u MP3 formatu.

Ok, ako je tebi bolji DC++ , nema problema, samo vidim i na vecini drugih foruma kada je o P2P programima rec da se veoma cesto pominju DC++ i WINMX ali i u negativnoj konotaciji jer ljudi imaju velikih problema sa podesavanjima, suvise je komplikovano, zato kazem da ne bi bilo lose da probas i LimeWire, ali napominjem PRO verziju, ja sam ti ispricao moje iskustvo jer sam probao oba programa pa mogu da ih poredim, ti jednostavno poredis dve stvari a jednu od njih i ne poznajes da bi mogao da pravis poredjenje.

klika:
Ma niko tebe prijatelju ne pokusava da ubedi da je LimeWire najbolji P2P program, ja sam naglasio da sam izmedju vise njih imao najbolja iskustva sa njim iz onih razloga koje sam spomenuo, jednostavnost u radu, brzina, pouzdanost,......zasto bih se ja zaje***** sa kojekavim hubovima i ostalim podesavanjima kada to jednostavno ovde nemam, kliknem samo na dugme Connect i za par sekundi sam povezan sa serverom i veoma brzo dodjem do trazenih stvari, vrlo jednostavno. Ne ulazim u to sta je koji programer zeleo da postigne, meni je konacan rezultat bitan.
Za DC++ sam pokusao da objasnim zbog cega su habovi KORISNI, ali ako si ti izvagao da te njihova komplikovanost u tolikoj meri sprecava da koristis njihove pogodnosti, to je tvoja stvar. Jos sam ranije i ja rekao da je ovaj program malo komplikovaniji od ostalih, ali da se preko njega mogu naci gotovo sve pesme. Njime sam nalazio ruske, francuske, DOMACE pesme koje drugi programi nisu ni registrovali. Zato sam i preporucio da se ovaj program koristi kada nijedan drugi "jednostavniji" ne upali!!!!!!!!!

klika:
Kada pricamo o brzini, naravno da je bitan i sam program, ako nisam bio dovoljno jasan, evo opet da ponovim, ako koristis recimo 5 razlicitih programa na ISTOM racunaru na ISTOJ telefonskog liniji, kod ISTOG provajdera, i zakljucis da jedan radi konstatno sa 5 KB/sec a ostali u proseku 2-3KB/sec , onda je u pitanju nista drugo nego program, tj. njihovi serveri preko kojih ti skidas tu muziku ili sta vec.
Druga stvar, ako pricas o dial up konekciji, kako je moguce da skidas 8KB/sec kada je teorija 7KB/sec , i to ako pretpostavimo da si se konketovao ma maximalnih 56Kb/sec sto ce reci, 56Kb/8 bita=7KB , ne znam kako onda probijas teorijsku vrednost, to mi je malo cudno. Ogradjujem se ako si na nekoj vecoj brzini koneckije, ISDN ADLS ili nesto slicno....

Tih 8kB/s sam lupio zato sto sam zeleo da kazem da je brzina bila znatno veca nego kod mene.
Hajde da se i slozimo da je sam program bitan. A da li se slazemo da je bitna i vrsta veze onog od koga skidas pesmu? Ako se slazemo, onda ce ta brzina biti razlicita za slucaj da taj neko ima kablovsku ili dial up konekciju, i u zavisnosti od toga ce brzina varirati (izmedju ostalog). I zbog toga ne mozes da kazes da ce veza uvek biti 5kB/s. Cak se i kod mene na (jos uvek) analognoj centrali desavalo da se brzina popne na tih 5kB/s (u WinMX-u).

klika:
Isto tako, odustajati od LimeWire samo zato sto zahteva skidanje nekog fajla od 15 MB mi je nejasno, nisi ti prvi koji je to rekao. Kao sto rekoh, to je neke prosecne 4 pesme u MP3 formatu.

I sta si zapeo sto necu da skinem tih 15 MB k'o da ti zivot od toga zavisi? Sto da DVA sata skidam taj glupi fajl kada to vreme mogu da potrosim kvalitetnije (pa i da skinem te 4 pesme)? Moras priznati da je sam proces downloada veeeeeeeeeeoma dosadan (jer ne mogu nista drugo da radim na netu da mi se brzina ne bi smanjila).

klika:
Ok, ako je tebi bolji DC++ , nema problema, samo vidim i na vecini drugih foruma kada je o P2P programima rec da se veoma cesto pominju DC++ i WINMX ali i u negativnoj konotaciji jer ljudi imaju velikih problema sa podesavanjima, suvise je komplikovano, zato kazem da ne bi bilo lose da probas i LimeWire, ali napominjem PRO verziju, ja sam ti ispricao moje iskustvo jer sam probao oba programa pa mogu da ih poredim, ti jednostavno poredis dve stvari a jednu od njih i ne poznajes da bi mogao da pravis poredjenje.

Ne znam iz koje si moje recenice izvukao zakljucak da ja kritikujem Limewire ili ga uporedjujem sa DC++. Vec sam rekao da taj program nisam probao (i necu ukoliko ne budem uspeo da na drugi nacin dodjem do tog glupog fajla od 15 MB). Ja sam samo obratio paznju na ono sto si ti naveo kao prednosti tog programa, i rekao da sve sto si naveo vazi i za druge programe.

u poslednje vreme jako su se razvili webstorage sajtovi, na kojima ostavljate muziku, ali i ostale fajlove. tamo stoje besplatno neko vreme. takvi su rapidshare, quikfile, fileshare itd. uporedo s njima pojavili su se i sajtovi koji skupljaju informacije o fajlovima koje na pomenutim mestima mozete naci. najpoznatiji sajt, tipa foruma, svakako je www.mp3bre.com na kojem sve prsti od domacih linkova. doduse, nema narodnjaka, ali su tu: azra, psihomodo, dugmici, haustor, pekinska patka... ono sto se meni najvise dopada je da nema uopste politickih rasprava, a sajt okuplja ljubitelje muzike iz cele bivse juge. jako lepo mesto.

Da li zna neko gde moze da se skine pesma od Sergeja Cetkovica:
"A kad odu svi,mi ostacemo sami,
samo ja i ti i pogledi u tami,
reci mi da znam,da jutro nije blizu
da ima vremena za poljupce u nizu..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back