Dobro. Ovako mozemo do sutra...
Pregled pesme je moguc kod svih programa. Ako ne direktno iz njega onda lepo, moze i dok traje skidanje, iz direktorijuma u koji skidas pesmu startujes istu.
Iskustva su razlicita, tako da je bolje isprobati vise razlicith programa i naci onaj koji ti najbolje "lezi".
Sto se tice brzine skidanja i zavisnosti od programa, kod mene npr. WinMX reeeeeeeetko ide do 4kB/s, a u ekstremnim slucajevima i do 5, dok kod drugara ide do 8kB/s!!! Kao sto sam vec rekao ranije, ta brzina zavisi od mnogo toga da bi se izveo zakljucak da vrsta programa u vecoj meri utice na brzinu. Vise utice, recimo, vrsta veze onog od koga skidas.............
Da se opet vratim na DC++:
- To sto moras da share-ujes nesto jeste na neki nacin opterecenje, ali pogledaj to sa druge strane. Oni koji su pisali program nisu to ubacili za dzabe, odnosno bez razloga. Ako je to obaveza, onda ona vazi za svakoga, pa i za onoga od koga ces ti neki put da skines pesmu, onu koju mozda ne bi nasao da takva obaveza ne postoji (jer sto bi on stavio tu pesmu, ako nije "propisano" da mora nesto da share-uje).
- Tacno je i da postojanje hub-ova malo komplikuje stvari za onog ko ne zna o cemu se radi. Ali oni nisu tu zbog toga, vec da bi olaksali nalazenje pesme koju trazis na nacin koji sam vec ranije opisao. Jednostavno, ako ti treba neka ruska pesma, ili mozda kineska, srpska, lako ces je naci preko filtera ispod spiska hub-ova.
Na kraju cu opet da napomenem. DC++ jeste komplikovaniji i zato preporucujem da ga koristite kada preko nijednog drugog "lakseg" programa ne pronadjete zeljenu pesmu (bilo da je to WinMX, LimeWire...). U svakom slucaju, ne mora niko da mi veruje, jer svako moze da instalira koji god program hoce, testira ga i sam donese zakljucak. Sve ovo je, ipak, samo moje misljenje.
Pozdrav