Proverio sam crtež ( corel draw ) vidi se razlika.
Corel draw - čuveni alat za verifikaciju matematičkih dokaza

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Proverio sam crtež ( corel draw ) vidi se razlika.
ajde ovako
od šest čačkalica napraviti četiri trougla
čačkalice se ne smeju lomiti![]()
Evo jednog malog zadatka za razmišljanje:
Ako je :
4 + 5 + 6 = 360
2 + 3 + 4 = 72
1 + 2 + 3 = 18
3 + 4 + 5 = 180
Koliko je:
5 + 6 + 7 = ????
Ovako na prvi pogled, cini mi se da je problem u tome sto nema dokaza da normale iz X na AC i CB prolaze kroz temena B i A.
Ovako, da bi ovaj dokaz valjao moras da dokazes da to stvarno moze da izgleda kao sto si nacrtao. Dakle, da pokazes da je X u unutrasnjosti i da su tacke Y i Z obe na stranicama trougla a ne jedna na stranici a druga na produzetku stranice.
Postoje bar dve tacke iste boje. Neka su to crne tacke A i B.Po beloj ravni je prosuta crna farba.Dokazati da se u toj ravni moze konstruisati pravougli jednakokraki trougao, cija su temena iste boje(bela ili crna).....
Postoje bar dve tacke iste boje. Neka su to crne tacke A i B.
Odredimo tacke C i D tako da su temena kvadrata ABCD i tacku X koja je centar tog kvadrata.
Ako je X crna onda imamo trazeni trougao ABX, inace je tacka X bela.
Ako je C crna onda imamo trazeni trougao ABC, inace je tacka C bela.
Ako je D crna onda imamo trazeni trougao ABD, inace je tacka D bela.
Ako ni X ni C ni D nisu crne onda je CDX trazeni jednakokraki pravougli trougao sa temenima bele boje.
Da krenem ja prvi,
vozite se autom i u jednom trenutku nestane struje u gradu a pred vas istrci crnac, pitanje je kako ste znali da je crnac ako je u gradu nestalo struje?
pa, po belim zubima![]()
Bio je dan.
Ko zna jos neki l.p.?