Moze pomoc :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

akutasame94

Iskusan
Banovan
Poruka
5.540
E ovako....

Interesuje me koje su vezbe najbolje za razvijanje misica (svih - posto sam video i jednoj temi da ne treba razvijati samo jednu vrstu)

Imam tegove (bucice) koje se podesavaju na minimum 7.5 Kg max 22.5 :D

Nisam nezadovoljan sobom, ali znam da mogu jos mnogo toga...

Stvar je sto nema ko da me posavetuje o vezbama sa tegovima (navedenim iznad) i uopsteno o vezbama be njih...

Teretana ne dolazi u obzir....

Imam problem sa zgibovima (ne zbog snage, nego sam imao nezgodan prelom ruke, i ruka pocne jako da boli)
Ostale vezbe nisu problem.

Inace visok sam 173 i 62-3 Kg (merio sam se pre 2 meseca, sada sam mozda i malo tezi)

Ukoliko vam moje pitane nije dovoljno jasno, pojasnicu...

Pitam ovde zato sto sam primetio da ima mnogo iskunih ljudi i nadam se da bi neko mogao pomoci :D

Hvala unapred..

EDIT:

Isto me interesuje nacin ishrane, zelim da povecam kilazu.

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];20063255:
zashto teretana ne doalzi u obzir!?

Zato sto ne zelim da dajem pare za teretanu, a trenutno i nemam tolike pare (milsim da mogu da izdvojim, ali onda ne bih mogao da idem na neke druge treninge)

Ova druga racenica...

Ne zelim da se bildujem, samo trazim neke male smernice :D

Nije mi cilj da budem Arnold?

EDIT:

Sta mislite o Air Alert?

Imam kopiju toga na kompjuteru, seems legit :D

Poslednja izmena:
Ti ko da si pao s kruške :neutral: Koje su vežbe dobre za razvijanje svih mišića oO Aj postavi neko opštije pitanje, i budi više lenj ako možeš, vežbi po internetu koliko hoćeš :roll:

I teretana ne dolazi u obzir? A vežbaš kući sa tegovima? A šta misliš da dižu u teretanama, krvni pritisak? operativni sistem?

gde ti zivis?
potoje klasicne teretane i fitnes klubovi..
ako neces da se gruvas - ne ides u teretanu, vec odes u fitnes klub.
sam ne mozes nista da uradis bez strucne pomoci..
ako si vec na nekom sportu, u cemu je problem da tamo ne razvijes dobro svoju muskulaturu..
osim ako ne treniras sah npr..

sam sa treningom mozes samo da se upropastis, a ne da napredujes..

Ti ko da si pao s kruške :neutral: Koje su vežbe dobre za razvijanje svih mišića oO Aj postavi neko opštije pitanje, i budi više lenj ako možeš, vežbi po internetu koliko hoćeš :roll:

I teretana ne dolazi u obzir? A vežbaš kući sa tegovima? A šta misliš da dižu u teretanama, krvni pritisak? operativni sistem?

Procitaj post iznad tvog..... Mislio sam na neke najopstije vezbe....

@dive

U Nisu...

Znam da ne mogu sam, zato sam i pitao ovde, i rekao sam da mi samo trebaju neke smernice i saveti, nisam trazio da mi neko napise ceo program...

Sa sportom sam trenutno stao (nmg da objasnjavam razloge), zato i pitam za vezbe...

O boze sta je ljudima pa odmah odgovaraju kao Daedalus....

Pa ne pričamo ovde o nekim Darpinim tajnim projektima pa da ih nema nigde, vežbi na internetu koliko hoćeš, a ti hoćeš da ti se servira, da ni ne potražiš.. Skini knjigu strength training anatomy pa počni odatle npr

Procitaj post iznad tvog..... Mislio sam na neke najopstije vezbe....

@dive

U Nisu...

Znam da ne mogu sam, zato sam i pitao ovde, i rekao sam da mi samo trebaju neke smernice i saveti, nisam trazio da mi neko napise ceo program...

Sa sportom sam trenutno stao (nmg da objasnjavam razloge), zato i pitam za vezbe...

O boze sta je ljudima pa odmah odgovaraju kao Daedalus....

i nis ima fitnes klubove sa trenerima.
da sam na tvom mestu, uplatila bih mesec dana treninga ili bih platila jedan personalni..
objasnila sta u kuci imam od rekvizita i na licu mesta bi bio obucen kako na pravilan nacin da uradis vezbu i koje vezbe da redis da bi podjednako razvio sve flexore i extenzore..
da ti se ne bi desilo da posle kucnog vezbanja imas vise stete nego koristi..

Pa ne pričamo ovde o nekim Darpinim tajnim projektima pa da ih nema nigde, vežbi na internetu koliko hoćeš, a ti hoćeš da ti se servira, da ni ne potražiš.. Skini knjigu strength training anatomy pa počni odatle npr

Citao sam temu na forumu i video da ima mnogo iskusnih ljudi i zato sam pitao ovde...

Pre cu da verujem ljudima koji znaju sta treba da se radi nego da citam po internetu gluposti tipa napravi trbusnjake za 6 minuta....

Cudo kako se svi boje teretane da se ne ,,naduse'' haha ima ljudi treniraju godinu dve i slab je napredak.. O kakvom Arnoldu je rijec:dash::dash: cio zivot da treniras tesko je dostignuti tu formu potrebna je maksimalna predanost paziti na svaku kaloriju...BB se uci cio zivot..
Tesko ces se ti kako kazes nabildovati u teretani..Prvo ja ti nebi savetovao teretanu ako nemas sredjenu ishranu i prvo kupi suplemente jer samo trening Ne znaci nista. Pita me drug sastavi mi program za trening ali za definiciju ne za masu ne treba mi imam je...
Ja mu kazem ne znam sta je to
po meni postoji veliki i mali misic i mali i veliki procenat masti...i onda mu kazem nemas ,,mase'' jer lik ima mozda 73 kila vecinom salo misica nema..

tI SI MILIONITI koji pita istu stvar a da bi se odgovorilo na tu stvar, mozgu se napisati tomovi i tomovi......

Da bi mi manje pisali ti moras da vise citas i trazis, pre svega ovde na forumu citaj, pisao sam ja i u temi trener i nutricionizam i ostalo....

E kad dodjes do jednog nivoa da ti nesto nije jasno ili sumnjivo ili nezdravo/nepravilno onda dodjes da pitas nas i to iskljucivo u temi forum trener a ne da svako otvori svoju temu i da mi pisemo iznova i iznova....Jer odgovarajuci tebi u jednoj univerzalnoj temi ostali buduci mogu nauciti jer je sve isto... I ja na taj nacin sam naucio mnogo stvari odem na forum I NE OTVARAM TEMU NEGO PRVO CITAM.....I neces verovati i ne stignem da otvorim temu, a vec je odgovoreno na moje pitanje i objasnjeno nekom drugom......

Tako i ovde trebaju da funkcionisu stvari.....

Ti si ovde dosao i rekao ljudi ja znam da brojim do 10.... E kazite mi sad kako da radim integrale, kako da budem prvi na republickom takmicenju?

Moras i ti malo sam da zagrebes povrsinu materije.....

Prvo ukucavaj anatomiju tela - misice, da naucis koje misice imamo i kako se zovu, gde se nalaze i kakava im je funkcija u telu.....

KAda to savladas onda ukucavaj na YT inema misica + nastavak wokrout..... Sve sto ti nije jasno dodji i pitaj, ali nemoj samo da banes i da kazes zelim biti RAmbo, sta da radim.....

Lepo sto si i za promenu ishrane, jer vezbanje bez ishrane odgovarajuce ima efekta 5%

Cudo kako se svi boje teretane da se ne ,,naduse'' haha ima ljudi treniraju godinu dve i slab je napredak.. O kakvom Arnoldu je rijec:dash::dash: cio zivot da treniras tesko je dostignuti tu formu potrebna je maksimalna predanost paziti na svaku kaloriju...BB se uci cio zivot..
Tesko ces se ti kako kazes nabildovati u teretani..Prvo ja ti nebi savetovao teretanu ako nemas sredjenu ishranu i prvo kupi suplemente jer samo trening Ne znaci nista. Pita me drug sastavi mi program za trening ali za definiciju ne za masu ne treba mi imam je...
Ja mu kazem ne znam sta je to
po meni postoji veliki i mali misic i mali i veliki procenat masti...i onda mu kazem nemas ,,mase'' jer lik ima mozda 73 kila vecinom salo misica nema..

PA to je to...Svi isto razmisljaju kao na kalup.... Zato se ja nerviram i otvaram onakve teme.....E pazi svi ste ovde malo poskocili a ovaj vam je tek 10-i koji pita isto...Meni to ljudi rade zadnjih 10 godina po 17 puta dnevno...Pa vi vidite sta sam ja sve izdrzao...

PAzi ja sam poznat po tome da napljujem svakog teretanofobicara, nemam problem asa tim ali ovde je evidentno da decko nema novca....I da je u tome stvar...

Nazalost i ja jedno vreme kao student sam stajao veoma lose i kada skupim hiljadarku u to vreme za teretanu, to je bila premija i osecao sam se kao da sam pocastio sebe necim....ILi pak platim teretanu ali zato hrana mora da trpi nekoliko dana.....

Tako da ako su finansije onda razumem ako je luda glava onda ne...

I da, ne postoje "NAJBOLJE VEZBE" , postoje vezbe.

Vezbe koje koje dovode do cilja i napretka su dobre vezbe.
Sve one koje dovode do povrede su nepravilne vezbe i lose vezbe.

Ne postoje najbolje vezbe, srednje dobre vezbe lose vezbe i najgore vezbe.....

NE postoji carobni napitak pa sad kad radis sklekove ako radis sa sakama dole bices kao cica glisa a ako radi sna pesnicama bices kao Svarceneger.....To tako nesto ne postoji.....

Zato sto ne zelim da dajem pare za teretanu, a trenutno i nemam tolike pare (milsim da mogu da izdvojim, ali onda ne bih mogao da idem na neke druge treninge)

Ova druga racenica...

Ne zelim da se bildujem, samo trazim neke male smernice :D

Nije mi cilj da budem Arnold?

EDIT:

Sta mislite o Air Alert?

Imam kopiju toga na kompjuteru, seems legit :D

a dobro ako nemash para to je drugo... ali vidi skupi ;)

e i brate... nesh postati Arnold od par godina u gym-u, ne boj se... :lol:

slobodnoj treniraj...

edit: nemam pojma ali u globalu mislim da su ti programi dobri samo ono da se prokrvish malo fazon za cirkulaciju :lol: ... ispravish ledja malo ovo ono... :lol:

jedino ako to nije onaj program za odskok e za to nemam pojma... mada kapiram i da je to glupost i da bi ti se odskok vishe povecao od chucnja, shuta i vezbi za listove nego od skakanja...

...ali ovi bodyweight programi ono tipa sto sklekova za 12 dana su jednostavno smeshni.

Citao sam sve one teme, ali ne toliko detaljno..

Procitacu detaljnije :D

A stvar je da nemam novca i za teretanu, ima i vaznijih stvari....
A ne zelim da budem Rambo :D

Jos jednom hvala, naci cu ovde po forumu (*** lakse je otvoriti temu nego traziti na slepo)

Zemlja bi bila preplavljena ljudima poput Ramba i Terminatora, kada bi se tako lako sticala takva mišićna masa. :D Doduše, Rambo forma nije tako teško ostvariva, ali je i njega trenirao čuveni IFBB Pro Franco Columbu. :)

A, pokretač teme je već zakasnio da bude novi Arnold. Arni je sa 17 godina već izlazio na takmičenja. :D

@bru zli

Ne plasim se, nisam teretanofobicar, i imao sam priliku da odem dosta puta do nje, ispred kuce mi je, i uzivao sam, ja jednostavno obozavam sve one sprave,ali trenutno moram da odvajam novac za bitnije stvari (reci cu samo da je zdravlje u pitanju), takodje nisam ni Bill Gates, cuvam pare za fax (koji je pod morati ako ne upadnem na budzet)

@FitnessGuy
Znam da sam zakasnio, figurativno sam se izrazio. Uostalom vec sam zahvalio svima, prelistao sam teme detaljnije i nasao vecinu stvari. Izvinajvam se sto sam bez potrebe otvorio novu...

Sto se mene tice mod moze da zakljuca ovo..

Poslednja izmena:
@bru zli

Ne plasim se teretanofobicar, i imao sam priliku da odem dosta puta do nje, ispred kuce mi je, i uzivao sam, ja jednostavno obozavam sve one sprave,ali trenutno moram da odvajam novac za bitnije stvari (reci cu samo da je zdravlje u pitanju), takodje nisam ni Bill Gates, cuvam pare za fax (koji je pod morati ako ne upadnem na budzet)

@FitnessGuy
Znam da sam zakasnio, figurativno sam se izrazio. Uostalom vec sam zahvalio svima, prelistao sam teme detaljnije i nasao vecinu stvari. Izvinajvam se sto sam bez potrebe otvorio novu...

Sto se mene tice mod moze da zakljuca ovo..

:klap: :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back