moze li homoseksualac postati hetero?

Te teorije su pale u vodu. Zasto je sredina bitna, ako je homoseksualnost determinisana genima?

sredina je uvek bitna ...cak mozda koji posto bitnija u razvoju jedinke nego genetika
jedan cvet nosi u sebi predispozicije da ima prelepe cvetove...da li ce se ti cvetovi razviti ,zavisi kakva je sredina i vazduh oko njega
..Malopre sam spomenula "nasledne bolesti " koje su -kao zapisane u genima
Cak i one zavise od sredine,,da li ce se razviti ili ne

sredina je uvek bitna ...cak mozda koji posto bitnija u razvoju jedinke nego genetika
jedan cvet nosi u sebi predispozicije da ima prelepe cvetove...da li ce se ti cvetovi razviti ,zavisi kakva je sredina i vazduh oko njega
..Malopre sam spomenula "nasledne bolesti " koje su -kao zapisane u genima
Cak i one zavise od sredine,,da li ce se razviti ili ne

Meni je sve to jasno, nego sam postavio pitanje onima koji zastupaju born that way teoriju. Po njima takav si kakav si i nema ti povratka.

Pa postoji i biseksualizam, što si tako sigurna da nije biseksualac.

Istraživanja su pokazala da i mnogi strejt muškarci imaju oblike homoerotskog ispoljavanja, samo su potisnuti još u detinjstvu (tinejdžersko masturbiranje, dodirivanje, idolizovanje drugih muškaraca).

Kad je u pitanju fizioologija, sve je moguće. Ali kad su emocije u pitanju, onda čovek mora da zna da li je heteroseksualan, homoseksualan ili biseksualan. Nagon može biti varljiv (u zatvoru strejt muškarci ispoljavaju homoseksualnost, ali se ne zaljubljuju u druge muškarce, jer je tu reč samo o fiziološkoj homoseksualnosti, emocionalna homoseksualnost podrazumeva pored seksualne privlačnosti afekat, zaljubljvanje, ljubav sa osobom istog pola)

Čini se da je taj dečko biseksualac, ako se zaljubio u tu devojku.

A sam homoseksualizam - nije lep i nije lako prihvatljiv jer smo mi tradicionalno društvo i nama malo starijima niko nikad i nije pričao o tome, ali činjenica je da to postoji, da su procenti ozbiljni (10% populacije je homoseksualno), da su mnogi veliki ljudi u istoriji i umetnosti bili takvi i da ista pojava postoji i kod većine drugih vrsta, tako da je to nešto što treba prihvatiti kao tako. A svakako je bolje da se dve žene i dva muškarca emocionalno vežu, pa žive zajedno bez pritiska okoline, nego da se gej i biseks muškarci ožene i imaju porodicu, a svoju ženu onda kroz godine braka prevare sa 20 muškaraca, jer ne mogu da imaju nekog s kim su stalno.

Poslednja izmena:
pa cini se i meni
samo sto je on izgleda ubedjen da je samo homoseksualac-a pri tom nije bio ni sa jednom devojkom
ali je ovo jako zanimljivo
emocijonalna homoseksualnost i fizicka
...
to je tako dobra podela

..

Pa postoji i biseksualizam, što si tako sigurna da nije biseksualac.

Istraživanja su pokazala da i mnogi strejt muškarci imaju oblike homoerotskog ispoljavanja, samo su potisnuti još u detinjstvu (tinejdžersko masturbiranje, dodirivanje, idolizovanje drugih muškaraca).

Kad je u pitanju fizioologija, sve je moguće. Ali kad su emocije u pitanju, onda čovek mora da zna da li je heteroseksualan, homoseksualan ili biseksualan. Nagon može biti varljiv (u zatvoru strejt muškarci ispoljavaju homoseksualnost, ali se ne zaljubljuju u druge muškarce, jer je tu reč samo o fiziološkoj homoseksualnosti, emocionalna homoseksualnost podrazumeva pored seksualne privlačnosti afekat, zaljubljvanje, ljubav sa osobom istog pola)

Čini se da je taj dečko biseksualac, ako se zaljubio u tu devojku.

A sta je sa antickim grcima? Da li to znaci da su oni svi bili od rodjenja...?

A što ste sedam puta pomenuli antičke Grke? :) Pa i medju njima je bilo homoseksualaca i biseksualaca, a valjda toliko znate iz antičke istorije da su mnogi uticajni muškarci imali mlađahne muške ljubavnike. Drugo, ako ste proučavali istoriju filozofije, znate da su mnogi filozofi bili takvi, a i mnoge druge ličnosti u istoriji kulture, bilo biseksualni, bilo homoseksualni (Safo, Mikelanđelo, Da Vinči, Tenesi Vilijams, Oskar Vajld, Endi Vorhol, Čajkovski, Truman Kapot, Lord Bajron, Volt Vitman, Virdžinija Vulf...)

Meni je to pomoglo da redigujem svoj stav i postanem razložan i tolerantan.

Back