Može li da se dođe do centra Zemlje?

Da li verujete da je zemlja?

• Ravna ploča

• Okrugla

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Daleko veća glupost od bilo kakve priče o iluminatima ili bilo čemu. Masoni pustili priču da je Zemlja ploča, da vide koliko će se budalča upecati na srednjovekovne nebuloze... i razočarali se kad su videli da ih ima 25 puta više nego što su očekivali... Sva Internet gonoreja i sifilis se upecala...

https://www.krstarica.com/zabava/za...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Da mi je mozak od ovih "ravnozemljasa" samo na jedan dan pa da se odmorim.

Koliko ti ne shvataš ništa, to je čudo.
Najlakši način da nešto dobro sakriješ je da ga zatrpaš ispod gomile gluposti koje dodaš.
Ti navodni skupovi su idealna meta za sve vrste manipulacija, kao što se uvek radi s masom, odvajkada.
Ali sve te plasirane gluposti opet ne isključuju neka neodgvorena pitanja.

Niko ovde još nije objasnio problem sata, koji sam predstavio, nego su ga takodje zatrpali sasvim drugim glupostima , koje nemaju vezu s tim.
Ne objašnjava po njima činjenicu da Čikago ima preko 40 zgrada viših od 200 metara iako ih nema.
Ne objašnjava činjenicu da su sve planete složene u jednoj ravni prema Suncu, a komete,planetoidi i asteroidi ne moraju biti(Jupiterovi sateliti nisu u jednoj ravni prema Jupiteru????).

Pre neki dan završih čitanje sjajne knjige "Euklidov prozor" od Leonida Miodinova, gde se veoma lepo i afirmativno piše o razvoju ljudske svesti prvo i naučnim dostignućima počev od Euklida pa do najnovije teroije struna.
Pa ako danas savremena teorija struna kaže da ni prostor ni vreme verovatno ne postoje, već su samo deo nečeg mnogo većeg, kako onda bilo ko može sa sigurnošću tvrditi bilo šta oko oblika Zemlje?

Poslednja izmena:

Niko ovde još nije objasnio problem sata, koji sam predstavio, nego su ga takodje zatrpali sasvim drugim glupostima , koje nemaju vezu s tim.

savrseno ti je najprostije objasnjeno ali ti to neces da prihvatis.. e pa hebiga.. onda zivi u zabludi :)

- - - - - - - - - -

Pa ako danas savremena teorija struna kaže da ni prostor ni vreme verovatno ne postoje, već su samo deo nečeg mnogo većeg, kako onda bilo ko može sa sigurnošću tvrditi bilo šta oko oblika Zemlje?
teorija struna nikad nije dokazana a kako stvari stoje pitanje je i da li ce jer je mozda koncepcijski pogresna... to je samo teorija i nista vise.

savrseno ti je najprostije objasnjeno ali ti to neces da prihvatis.. e pa hebiga.. onda zivi u zabludi :)

- - - - - - - - - -

teorija struna nikad nije dokazana a kako stvari stoje pitanje je i da li ce jer je mozda koncepcijski pogresna... to je samo teorija i nista vise.

Očigledno je voema popularno praviti se lud, pa reći da je nešto objašnjeno, a nije.......Ali dobro, nisama ja ni očekivao drugačije.
Teorija struna, je sama reč kaže TEORIJA..........I svakako da nije dokazana, jer se ne bi zvala teorija.
A inače je pokušaj naučnika da opštu i specijalnu teoriju relativiteta dovedu u sklad sa kvantnom teorijom.
I to je trenutno teorija koja najpribližnije objašnjava i dovodi u sklad pomenute zakone.
Što ne znači da je ispravna.

Ajnštajnova opšta i specijalna teorija relativiteta , koja je danas osnova svake naučne zakonitosti, i predstavlja temelj ovakvog poimanja svemira, nam dokazuje da masa nije svojstvo predmejta nego prostora, da se sve dogadja u prostoru zakrivljenom u deset ili čak 11 dimanzija, a na drugoj strani planete oko Sunca putuju u Euklidovoj ravni.
Ma nije valjda?
Ali da ne dužim puno.
Ja opet kažem, Zemlja nije ploča......
Ali nije ni ovo što nas danas uče.

- - - - - - - - - -

Oblik Zemlje je poznat odavno, još pre 2400 godina je prvi put utvrđen. Svaki dan milioni ljudi potvrđuju oblik naše planete u svim onim profesijama koje sam nabrojao na prethodnim stranama.

Opet Lažeš..........
Pokazao sam i mogu i dokazati da GPS pozicioniranje kao i sva kartografija danas ,može bez ikakvih izmena biti isto efikasna i u ravni kao i na lopti.
Takodje Eratosten(ako si njega ciljao kada kažeš pre 2400 godina) nije dao VALJAN dokaz da je Zemlja lopta.
Još kad bi ti znao da vidiš gde je greška, uštedeli bi puno bespotrebnog truda.

Niko ovde još nije objasnio problem sata

Nadam se da te taj sat obeležio i u pravom životu,ne samo ovde,i da te deca iz komšiluka zovu "strašni čika koji ima problem sa zidnim satovima" i da te imitiraju izmedju sebe da im brže prodje vreme,vade pokvarene satove svremena na vreme,pa prave grimase dok bulje u njega sa rečima "ovaj sat ne radi!".

[
Opet Lažeš..........
Pokazao sam i mogu i dokazati da GPS pozicioniranje kao i sva kartografija danas ,može bez ikakvih izmena biti isto efikasna i u ravni kao i na lopti.
Takodje Eratosten(ako si njega ciljao kada kažeš pre 2400 godina) nije dao VALJAN dokaz da je Zemlja lopta.
Još kad bi ti znao da vidiš gde je greška, uštedeli bi puno bespotrebnog truda.
Znači ja lažem, a ti govoriš istinu? Dobro, izvoli pa napravi kartu ravne zemlje na kojoj je precizno ucrtana neka pomorska ili avionska ruta. Izračunaj mi udaljenost između Australije i Južne Amerike po modelu ravne zemlje.

Ako ne znamo izgled i veličinu Zemlje kako putujemo avionima i brodovima? Svi kartografi, piloti, kapetani brodova, geodeti, razni inženjeri i tehničari u svim državama, svi oni nemaju pojma kakav je oblik i veličina Zemlje?

I nije samo Eratosten, svi umovi kroz hiljade godina ljudske istorije koji su svojim praktičnim naučnim radom dokazivali okruglu Zemlju.

Očigledno je voema popularno praviti se lud, pa reći da je nešto objašnjeno, a nije.......Ali dobro, nisama ja ni očekivao drugačije.
Teorija struna, je sama reč kaže TEORIJA..........I svakako da nije dokazana, jer se ne bi zvala teorija.
A inače je pokušaj naučnika da opštu i specijalnu teoriju relativiteta dovedu u sklad sa kvantnom teorijom.
I to je trenutno teorija koja najpribližnije objašnjava i dovodi u sklad pomenute zakone.
Što ne znači da je ispravna.

Ajnštajnova opšta i specijalna teorija relativiteta , koja je danas osnova svake naučne zakonitosti, i predstavlja temelj ovakvog poimanja svemira, nam dokazuje da masa nije svojstvo predmejta nego prostora, da se sve dogadja u prostoru zakrivljenom u deset ili čak 11 dimanzija, a na drugoj strani planete oko Sunca putuju u Euklidovoj ravni.
Ma nije valjda?
Ali da ne dužim puno.
Ali nije ni ovo što nas danas uče.

Hoce li vase visocanstvo podeliti svoju tajnu i reci sta je Zemlja ako nije "ploča"?

Zemlja je kocka... :cepanje:

Zemlja kocka 3.jpg

I Mesec je kocka. Sva nebeska tela su kocke. To što ih vidimo kao lopte je optička varka. :hahaha1:

MOI_panorama_cylindrical.jpg

(ova slika je u stvari panorama od 360 stepeni spakovana u 2D sliku)

...ili još bolje, sigurno ste gledali kroz špijunku na vratima:

birdseye.jpg

Primećujete zakrivljenja? Odlično. :per:

Evo i kamere kojom je snimaju panorame od 360 stepeni:

immersive-video-camcorder-11-lenses-img_4377-480.JPG

Svako sočivo na kameri ima sferičan oblik (kao i špijunka na vratima :D), dakle zakrivljeno je. Takođe, i ova kamera je sferičnog oblika.

I naše oči su isto sferičnog oblika ali ne vide zakrivljenje tako izraženo (zato što zenica ne zauzima celu jednu hemisferu oka vec mnogo manji deo). Isto tako ni na običnoj* fotografiji "nema" zakrivljenja.

Zakrivljenje se javilo na fotografiji koja obuhvata veći prostor što je slićno situaciji kada ste u avionu i kada očima obuhvatite veću površinu (Zemlje).

ZAKLJUČAK: To što se vidi zakrivljenje iz aviona ne možete uzeti kao protivargument teoriji ravne zemlje. Nuff said.

* - koju ste slikali u sobi, na zemlji, itd.

Americki astronauti, bez obzira da li se nalaze u svemiru (bazenu sa mehuricima) ili na Zemlji imaju mesecni prihod 12 000 dolara.

Ja ću da postanem glavni ravnozemljaš na svetu ako budem video sazvežđe Južni Krst iz Evrope. Da smo na ploči, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa. Dajem ti priliku da me preobratiš... i zaradiš na tome...

Dakle...

Kad je na severnom polu dan na južnom je noć, i obrnuto, dok na ekvatoru u toku cele godine dan i noć traju skoro tačno po 12 sati. To je nemoguće na ravnoj ploči, već je moguće samo na lopti. Tačka.

Kad mi budeš pokazao tačku u Evrope sa koje se može videti sazvežđe Južni Krst, em što ću ti dati 5000 €, em što ćeš me ubediti da je Zemlja ravna ploča, jer da jeste, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa, ne bismo imali polove, ekvator i godišnja doba. Dakle? Ti si na potezu.

U čemu je problem? Đe ba zapelo?

Pošto je ovde od strane protivnika zdravog razuma i logike pomenuta logika...

Svi vrlo dobro znamo da Sunce ovako zalazi...

sunset10.jpg

Ako bismo bili na ploči - kad jednom zađe Sunce cela “ploča” bila bi u mraku. :hahaha:

Svi vrlo dobro znamo da nije tako, već da imamo časovne zone. Čista logika.

Back