Restricted Area
Poznat
- Poruka
- 8.016
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači da mačka može da omaci 3,25 mačeta?365.25
zato imamo svaku 4. god koja je prestupna
Zanima me model Ravne Zemlje i kretanje Meseca ako je terminator pod uglom?
https://s15753.pcdn.co/wp-content/uploads/2016/04/full-moon-magic.jpg
Jel kretanje Meseca oscilatorno ?
https://www.krstarica.com/zabava/za...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header
Da mi je mozak od ovih "ravnozemljasa" samo na jedan dan pa da se odmorim.
Oblik Zemlje je poznat odavno, još pre 2400 godina je prvi put utvrđen. Svaki dan milioni ljudi potvrđuju oblik naše planete u svim onim profesijama koje sam nabrojao na prethodnim stranama.kako onda bilo ko može sa sigurnošću tvrditi bilo šta oko oblika Zemlje?
Niko ovde još nije objasnio problem sata, koji sam predstavio, nego su ga takodje zatrpali sasvim drugim glupostima , koje nemaju vezu s tim.
teorija struna nikad nije dokazana a kako stvari stoje pitanje je i da li ce jer je mozda koncepcijski pogresna... to je samo teorija i nista vise.
Pa ako danas savremena teorija struna kaže da ni prostor ni vreme verovatno ne postoje, već su samo deo nečeg mnogo većeg, kako onda bilo ko može sa sigurnošću tvrditi bilo šta oko oblika Zemlje?
savrseno ti je najprostije objasnjeno ali ti to neces da prihvatis.. e pa hebiga.. onda zivi u zabludi
- - - - - - - - - -
teorija struna nikad nije dokazana a kako stvari stoje pitanje je i da li ce jer je mozda koncepcijski pogresna... to je samo teorija i nista vise.
Oblik Zemlje je poznat odavno, još pre 2400 godina je prvi put utvrđen. Svaki dan milioni ljudi potvrđuju oblik naše planete u svim onim profesijama koje sam nabrojao na prethodnim stranama.
Niko ovde još nije objasnio problem sata
Znači ja lažem, a ti govoriš istinu? Dobro, izvoli pa napravi kartu ravne zemlje na kojoj je precizno ucrtana neka pomorska ili avionska ruta. Izračunaj mi udaljenost između Australije i Južne Amerike po modelu ravne zemlje.[
Opet Lažeš..........
Pokazao sam i mogu i dokazati da GPS pozicioniranje kao i sva kartografija danas ,može bez ikakvih izmena biti isto efikasna i u ravni kao i na lopti.
Takodje Eratosten(ako si njega ciljao kada kažeš pre 2400 godina) nije dao VALJAN dokaz da je Zemlja lopta.
Još kad bi ti znao da vidiš gde je greška, uštedeli bi puno bespotrebnog truda.
Očigledno je voema popularno praviti se lud, pa reći da je nešto objašnjeno, a nije.......Ali dobro, nisama ja ni očekivao drugačije.
Teorija struna, je sama reč kaže TEORIJA..........I svakako da nije dokazana, jer se ne bi zvala teorija.
A inače je pokušaj naučnika da opštu i specijalnu teoriju relativiteta dovedu u sklad sa kvantnom teorijom.
I to je trenutno teorija koja najpribližnije objašnjava i dovodi u sklad pomenute zakone.
Što ne znači da je ispravna.
Ajnštajnova opšta i specijalna teorija relativiteta , koja je danas osnova svake naučne zakonitosti, i predstavlja temelj ovakvog poimanja svemira, nam dokazuje da masa nije svojstvo predmejta nego prostora, da se sve dogadja u prostoru zakrivljenom u deset ili čak 11 dimanzija, a na drugoj strani planete oko Sunca putuju u Euklidovoj ravni.
Ma nije valjda?
Ali da ne dužim puno.
Ja opet kažem, Zemlja nije ploča......
Ali nije ni ovo što nas danas uče.
![]()
(ova slika je u stvari panorama od 360 stepeni spakovana u 2D sliku)
...ili još bolje, sigurno ste gledali kroz špijunku na vratima:
![]()
Primećujete zakrivljenja? Odlično.
Evo i kamere kojom je snimaju panorame od 360 stepeni:
![]()
Svako sočivo na kameri ima sferičan oblik (kao i špijunka na vratima), dakle zakrivljeno je. Takođe, i ova kamera je sferičnog oblika.
I naše oči su isto sferičnog oblika ali ne vide zakrivljenje tako izraženo (zato što zenica ne zauzima celu jednu hemisferu oka vec mnogo manji deo). Isto tako ni na običnoj* fotografiji "nema" zakrivljenja.
Zakrivljenje se javilo na fotografiji koja obuhvata veći prostor što je slićno situaciji kada ste u avionu i kada očima obuhvatite veću površinu (Zemlje).
ZAKLJUČAK: To što se vidi zakrivljenje iz aviona ne možete uzeti kao protivargument teoriji ravne zemlje. Nuff said.
* - koju ste slikali u sobi, na zemlji, itd.