Moždani udar - šlog - izliv krvi u mozak

Kako si znao da ima moždani?I kako se to vidi kod osobe koja je u snu?
Kada sam cuo i kada sam otisao u posetu,kada sam je video da samo oci pomera i krenule su joj suze,samo sto nisam pao.Kasnije,kada sam podosao,medicinska sestra koja je bila zaduzena za nju mi je sve objasnila.kasnije sam citao o tome i nasao da je dosta mladih ljudi imalo mozdani udar,bas zbog izlaska na hladno posle pranja kose,a ne dobro osusenom,a ta zena kod koje je moja sestra stanovala mi je ispricala da je bila budna dok se sestra kupala,a da nije cula posle fen da radi,nego je izgleda samo trljala peskirom.Znate i sami kakvo je sada grejanje po nekim delovima Beograda,lose,a to je bilo u Novembru mesecu.Jednistavno taj deo mozga nije mogao da izdrzi.Zaspala je i posle,kada se probudila nije mogla ni jednim delom tela da mrdne,sem ocima i kapcima.

Kada sam cuo i kada sam otisao u posetu,kada sam je video da samo oci pomera i krenule su joj suze,samo sto nisam pao.Kasnije,kada sam podosao,medicinska sestra koja je bila zaduzena za nju mi je sve objasnila.kasnije sam citao o tome i nasao da je dosta mladih ljudi imalo mozdani udar,bas zbog izlaska na hladno posle pranja kose,a ne dobro osusenom,a ta zena kod koje je moja sestra stanovala mi je ispricala da je bila budna dok se sestra kupala,a da nije cula posle fen da radi,nego je izgleda samo trljala peskirom.Znate i sami kakvo je sada grejanje po nekim delovima Beograda,lose,a to je bilo u Novembru mesecu.Jednistavno taj deo mozga nije mogao da izdrzi.Zaspala je i posle,kada se probudila nije mogla ni jednim delom tela da mrdne,sem ocima i kapcima.
Žalosno...

ima neki lek za razredjivanje krvi koji strahovito pomaže u prvih tri sata. Nakon toga drastično opada efikasnost. Ne sećam se, ali je moguće da kasnije može samo da ima negativni efekat.
Bei der Lysetherapie wird ein den Thrombus zersetzendes Enzym, die aktivierte Gewebsalteplase (rt-PA) intravenös verabreicht. Dieses Enzym baut das Gerüst des Thrombus ab und zersetzt ihn so.

U terapiji lize, enzim koji razgrađuje tromb, aktivirana alternacija tkiva (rt-PA), primjenjuje se intravenozno. Ovaj enzim razgrađuje skelu tromba, razgrađujući ga.

Šta vam želim reci na ovu temu je sledeće

Odlazite redovno na cek up,

Ja sam muža natjjerala jer ima visok krvni pritisak , slučajno otkriveno! Visok pritisak ne boli mnogo ljudi ima visok pritisak a da to uopšte i ne zna! Visok pritisak medjutim šteti bubrezima, ocima, aterijama , mozgu i srcu!

Tako da je išao kod očnog, kardiologa, pulmolog a i nefrologa

Čovek sad ima redovne kontrole svako 6 mjeseci

U petak smo išli kod nefroliga i doktor je rekao trigliceridi visoki i povišen holesterol, iduce sedmice ima kod kardiologa termin za
Dupleksna ultrazvuk karotida koji je pouzdan način otkrivanja konstrikcija uzrokovanih naslagama ili vaskularnim promjenama.

jer po smjernicama ima visok rizik da dobije slag ili srcani gledano na 10+ godina

Inače je zdrav , nikad nije pušio, alkohol u odredjenim prilikama!

:)

Šta vam želim reci na ovu temu je sledeće

Odlazite redovno na cek up,

Ja sam muža natjjerala jer ima visok krvni pritisak , slučajno otkriveno! Visok pritisak ne boli mnogo ljudi ima visok pritisak a da to uopšte i ne zna! Visok pritisak medjutim šteti bubrezima, ocima, aterijama , mozgu i srcu!

Tako da je išao kod očnog, kardiologa, pulmolog a i nefrologa

Čovek sad ima redovne kontrole svako 6 mjeseci

U petak smo išli kod nefroliga i doktor je rekao trigliceridi visoki i povišen holesterol, iduce sedmice ima kod kardiologa termin za
Dupleksna ultrazvuk karotida koji je pouzdan način otkrivanja konstrikcija uzrokovanih naslagama ili vaskularnim promjenama.

jer po smjernicama ima visok rizik da dobije slag ili srcani gledano na 10+ godina

Inače je zdrav , nikad nije pušio, alkohol u odredjenim prilikama!

:)
Da,visok pritisak ,između ostalog.Neredovna ishrana i nedovoljno spavanja.Stres kao svakodnevica.Cigarete.
Na godišnjem lekarskom pregledu rezultati kardiologa uredni.
Šećer povišen (ne znam ima li to veze ).
Odbijanje posete lekaru na maksimumu.

Da,visok pritisak ,između ostalog.Neredovna ishrana i nedovoljno spavanja.Stres kao svakodnevica.Cigarete.

Ima

Savjetujem da se pozabaviš oko toga i pobrines se da promijenis sto možeš :)

Naravno ,hvala.Nisam ja u pitanju ,neko moj je.

Ako možeš utiču na osobu

Moj je odbijao odlazak doktoru, sad nas dvoje smo skoro 30 godina u braku i nismo klasičan par “ljubavi, misu pilence”
Vrisnula sam i rekla. ”ako te izuje iz cipela i oduzme ti lijevu ili desnu stranu moraćeš u dom, zbog nemara tvog”

Sad odlazi redovno

Sad radimo na tome da ga oslobođen noćne smjene uz istu platu , jer noćna smjena je otrov za organizam!

Pa vidi ishrana ne mora nuzno da se odrazi lose na zdravlje mozga cak bi alkohol koji je jako stetan za mozak bio sekundarni faktor koji dovodi do loseg zdravlja mozga ,takodje i losa ishrana je sekundarni Faktor koji dovodi do loseg zdravlja mozga u najgoroj opciji i do mozdanog udara.To nisu nikako primarni faktori

Primarni faktori koji dovode do mozdanog udara su: nedostatak kiseonika u mozgu ili nemanje kvalitetnog kiseonika u mozgu, povrede u sportu ili saobracajne nesrece,udarci u glavu u svakodnevnom zivotu

Sekundarni faktori su to sto si sve nabrojala u postu.Svi ti sekundarni faktori su lutrija mogu da se odraze lose na mozdane arterije ili mozdanu aortu a i ne moraju jer mogu da se odraze i na kardio sistem lose prije nego na mozdani sistem,ako pusis moze eventualno i na pluca.Pusenje ti daje problem zato sto kada pusis cigare, losiji kvalitet vazduha koji udises ide u mozak i to steti zdravlju mozga al opet ne toliko jer kakav god kiseonik udises ipak je kiseonik i treba mozgu.Glavni uzrok loseg zdravlja mozga je mali unos kiseonika u mozak.

Poenta cijele price je da mozak zivi od kiseonika i celije i arterije e sada kiseonik koji mozak dobija disanjem nije dovoljna kolicina kiseonika da bi mozak bio zdrav.Ono sto hocu da kazem da svaki covjek mora dnevno svaki dan 3 litra vode da popije, jer mozak iz vode crpi dovoljne kolicine kiseonika za normalan rad.Voda sadrzi kiseonik kao i vazduh

Kljucni problem loseg zdravlja mozga primarno a i svega ostalog sekundarno je jako mali unos vode na dnevnoj bazi,vecina ljudi dnevno popije 2 case vode neki koju vise al to sve zajedno nije vise od 1.5 litara vode na dnevnoj bazi.Normalan unos vode je 3 litra na dnevnoj bazi u roku od 1 dana ali svaki dan da se to radi.Ako trcite tokom dana ili radite vjezbe onda morate 4 litra da unesete dnevno,da bi povratili izgubljenu tecnost.Nedostatak vode slabi celije mozga,slabe celije uzrokuju slabo tkivo.A slabo tkivo ide uvijek uz slabe arterije,i onda je mozak podlozan rupturi,hematomima vecim ili manjim koji vremenom dovode do mozdanog udara, jel nije svaki mozdani udar momentalan neki moze i nakon mjeseci da se desi bez vidljivih simptoma,jer je cjelkupno zdravlje mozga lose.

Dovoljna kolicina kiseonika za mozak se obezbjedjuje disanjem i pijenjem vode 3 litra dnevno.Naravno kada pijete dovoljno vode apetit vam je manji i nemate potrebu da jedete puno hrane posebno nezdrave.A kada se najedete slatkisa ili masne hrane,ne trazi vam organizam sigurno medikament neki vec vodu.Covjek kada jede puno treba mu onoliko vode samo da ugasi zedj.A covjek koji pije dovoljno vode,ne treba mu puno hrane.Sve je to povezano.Kiseonik je za mozak kljuc.

Kada neko dozivi blazi potres mozga,uvijek je savjet doktora da miruje ne izlaze se jakim svijetlima i da pije vode dosta.

Poslednja izmena:
Trebalo bi ljude edukovati , da ne kazem obrazovati, sta je i kako
da reaguju u slucaju shloga, a sve u pravcu koji su prvi simptomi
jer danas vecina ljudi zive sami tako da ne postoji niko ko ce ih
preslisavati da li vide, cuju ili kako se osecaju.
Svaki bi covek morao da zna za signale, tipa glavobolja, povracanje
vrtoglavica, bez da razmislja da li ce pijani sin ili unuk uopste i registrovati da taj covek i postoji.

Kod mozga kada se desi unutrasnje krvarenje jako je bitno u kom pravcu ide to krvarenje sto vise po sredini ide krvarenje a manje po lijevoj i desnoj strani mozga to je steta manja i manje centara u mozgu je osteceno.Lijeva strana kontrolise logiku i racio dok desna misao samu.Takodje na stranama su centri za disanje ,ravnotezu,u malom mozgu je centar za vid,na samom vrhu mozga na tjemenu se nalazi centar za gutanje

Poslednja izmena:
Kljucni problem loseg zdravlja mozga primarno a i svega ostalog sekundarno je jako mali unos vode na dnevnoj bazi,vecina ljudi dnevno popije 2 case vode neki koju vise al to sve zajedno nije vise od 1.5 litara vode na dnevnoj bazi.Normalan unos vode je 3 litra na dnevnoj bazi u roku od 1 dana ali svaki dan da se to radi.Ako trcite tokom dana ili radite vjezbe onda morate 4 litra da unesete dnevno,da bi povratili izgubljenu tecnost.Nedostatak vode slabi celije mozga,slabe celije uzrokuju slabo tkivo.A slabo tkivo ide uvijek uz slabe arterije,i onda je mozak podlozan rupturi,hematomima vecim ili manjim koji vremenom dovode do mozdanog udara, jel nije svaki mozdani udar momentalan neki moze i nakon mjeseci da se desi bez vidljivih simptoma,jer je cjelkupno zdravlje mozga lose.

Dovoljna kolicina kiseonika za mozak se obezbjedjuje disanjem i pijenjem vode 3 litra dnevno.Naravno kada pijete dovoljno vode apetit vam je manji i nemate potrebu da jedete puno hrane posebno nezdrave.A kada se najedete slatkisa ili masne hrane,ne trazi vam organizam sigurno medikament neki vec vodu.Covjek kada jede puno treba mu onoliko vode samo da ugasi zedj.A covjek koji pije dovoljno vode,ne treba mu puno hrane.Sve je to povezano.Kiseonik je za mozak kljuc.

Kada neko dozivi blazi potres mozga,uvijek je savjet doktora da miruje ne izlaze se jakim svijetlima i da pije vode dosta.

ovo je tachno

narochito ujutru kad ustanemo najprije treba popiti vode ja popijem 500 ml -750 ml i tek onda kuFam kafu

Back