Можда сам већ писао давно... Ненормална потреба за сланом, киселом, јаком храном

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.562
Расо, кисели купус, рибанац,краставци, не знам колико би ми било доста. И фафарони..Ако не смем да их једем, онда отворим теглу и миришем. Допинг.
Онда месо: До пре пар година нисам био неки посебни месојед, мада нисам ни избегавао. Онако, средње. Међутим, од пре пар година, могао бих месо јести уместо хлеба. Чак и шницле, које су ки биле на крају листе. Или пршуту, сланину. Занимљиво, пилетину једем "под морање", нема ми снагу. Једино бубац. Онда сир, слан и јак, зрели, а ужасавам се меког, младог, благог сира. Па јогурт, што киселији.
Кувана јаја што тврђе кувана, па посољена. Да смем, да поједем рецимо 20-ак. Када видим јаја на око, а жуманце течно - згрозим се.
Слактише могу да једем, али бих могао годинама без њих. И увек, дословце увек, када поједем нешто слатко, после одмах морам и нешто слано и јако.

Да ли ми фали електролита, ко зна. Имам благи мањак витамина Д, прописан Вигантол (варијанта рибљег уља) али не смем да пијем због калцификације.

Доктори немају појма. њихов одговор: па једи оно што ти се тражи. Али докторе, како да поједем 3 главице киселог купуса, или да попијем 5 л расола? Или пар кг неког меса, рецимо чајне, сремске и сл, пошто су ове шунке сувише благе и бљутаве за мене.

Наравно, консултовао сам доктора Гугла, негде пише да је могуће да има везе са бубрезима. Јесам склон песку и камичку, али не видим везу.
Негде помињу јетру. Немам неки проблем са њом, никад је нисам алкохолом оптерећивао.
Мањак киселине се помиње, а ионако мислим да ми недостаје. А он увек иде у пакету са мањком жучи. Од свих ствари "задртог" укуса, само ми кафа не прија, а један доктор ми рече да је то знак мањка жучи.

Па велим, ако је неко чуо за слично искуство, али без Гугл - савета, него из живота..

jel ti nos možda zapušen (nisam doktor) ... a ako hoćeš da se navikneš na slabiji ukus probaj da jedeš i nešto što ti manje prija pa možda zavoliš

- - - - - - - - - -

jedi voće i povrće, to će svako da ti kaže, sveže??? tu i tamo... mada ja nešto zaobilazim voće pa se podsetim da ga jedem

ja volim da dosolim jelo zabole me... mada nije ekstremno, postoji i preslano

Једем ја и воће и поврће, није проблем. Иначе, готово свакодневно једем кувано, па се са те стране храним здраво.
Не рекох да бих могао појести и кило црног лука, волим тај његов задрти укус.
Газирана пића после јела имам утисак да ми помажу, али не претерујем. Можда пар чаша недељно, рецимо Кокта. Иначе, зачудо, пријају ми сва газирана пића али не и киселе воде. Оне делују као да сам прогутао балон,

Ако ти се нешто одређено једе, уопште не мора да значи да ти то организам тражи јер му је неопходно за нормално функционисање.

Ако сам добро схватио, твој проблем је то што ти прија само презачињена храна изузетно јаких укуса?

Не посебно, 180 цм висина, тежина мало изнад 80 кг. Од тих 89-ак кг, лоша пропорција мишића и "шлауфа" пошто имам стомачић још од детињства.
А све и да сам неки колос од 150 кг не би било нормално да ми се траже литри киселих ствари...

Back