mozda glupa tema u Monte Negro or GREECE za more i zasto

• Začetnik teme Začetnik teme NICS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kakva CRNA GORA?
Daleko bilo i nikad vise!
Pre dve god sam bila u Budvi,Slovenska plaza i dobila koznu infekciju,tj,bele pecate po telu..I to,samo zbog toga,sto sam se kupala u ''toliko poznatoj i hvaljenoj SLOVENSKOJ PLAZI'',gde se bas(gle cuda),izlivala kanalizacija!!!
Katastrofa. :!: :?:
God dana sam se mazala nocu-mast ujutru-tonik,strasno.
Jedva se izlecih!
A da ne dodajem jos o kulturi,Crnogorskim''dzentlimenima'',vodi,usluzi i gore navedeno..
Jer,dovoljno ste rekli,svako po malo.
Makar ne letovala vise nigde,bolje je i to,nego CRNA GORA :!: :?:

sch:
Pa...nisam rekao da sam ovde na letovanju.Radim,i to bogami teske poslove.Smirglam i farbam brodove itd.
Ipak,kada se ujutro probudim,prizor koji vidim je fascinantan.Stanujem na brdu i sa njega vidim ceo zaliv,a ipak sam od mora udaljen cca 500 metara.Kada se okrenem na drugu stranu,vidim planinu koja je vislja od 2000 m i na njoj jos uvek ima snega.Nocu se i dalje pokrivam sa dva cebeta.

Za Uskrs je bilo predivno! U centru mesta Agios Nikolaos postoji slatkovodno jezero,koje je kanalom spojeno sa morem.Oko jezera se uzdize brdo,i sa njega je predivan pogled.Na sredini jezera su postavili splav sa lutkom na veshalima koja predstavlja izdajicu Judu.Tacno u ponoc u subotu su lutku zapalili.Svi koji su to posmatrali su imali po jednu upaljenu svecu u rukama,tako da je u mraku prizor bio velicanstven.A onda je pocela gromoglasna pucnjava koja je trajala preko pola sata i vatromet.
Gruvalo je tako da mi jos zuji u usima.Svi su to veselo posmatrali,grlili se i ljubili,samo se nas desetak Srba zgledalo i stresalo,jer nam je dosta pucnjave od bombardovanja.Mislim da posle 1999 nikada vise necu uzeti ni petardu u ruke,a kamoli oruzje.

Toliko za ovaj put...

Ma na Kritu je super i kad radis. Zar ne?! Ja sam prosle godine bila prvi put tamo u junu mesecu (u Stalidi, Hersonisos) i ponovo se vratila u avgustu. Planiram i ove godine u junu da dodjem. Bilo je fenomenalno. Jedino malo uvece smetaju pijani Englezi i Irci, ali da ih se izbeci. Sve u svemu sjajno.
A,.... zasto bi sezona trebala da bude slabija, kad ce se i neka takmicenja u okviru OI desavati tamo?
Bilo kako bilo, mene to nece omesti da ponovo dodjem.
A Uskrs je neponovljivo iskustvo svake godine (zivela u severnoj Grckoj pet godina)i sigurna sam da su oni jedna od nacija koja se tom prazniku najvise raduje kako i dolici hriscanima. Ali uz napomenu da postuju Veliki petak kao dan zalosti, uostalom znas i sam.
A ti..... Uzivaj!!!

kad kazem ne valja to ne znaci da hocu da ga ocrnim pred svetom, vec da ukazem na ono sto bi trebalo ispraviti. ako to liberal shvati licno, onda je grdno pogresio. sve sto je trebalo da uradi je da nesto izmeni!
vecina djetica ne shvata da turizam nisu budvanske kucerine i skupi automobili i da je to interesantno samo sirotinji!
slobodno se ti liberal hvali kako je svaka sezona bolja od prethodne, a ja cu ti reci da svake godine u tursku, grcku i bugarsku ode preko 300 000 turista. to su uglavnom turisti koji su bolje platezne moci, pa se ti zapitaj kakvu bi tek sezonu imali kada bi oni dosli u CG? ali nece, sve dog stvari stoje ovako kako stoje

osmatrac:
kad kazem ne valja to ne znaci da hocu da ga ocrnim pred svetom, vec da ukazem na ono sto bi trebalo ispraviti. ako to liberal shvati licno, onda je grdno pogresio. sve sto je trebalo da uradi je da nesto izmeni!
vecina djetica ne shvata da turizam nisu budvanske kucerine i skupi automobili i da je to interesantno samo sirotinji!
slobodno se ti liberal hvali kako je svaka sezona bolja od prethodne, a ja cu ti reci da svake godine u tursku, grcku i bugarsku ode preko 300 000 turista. to su uglavnom turisti koji su bolje platezne moci, pa se ti zapitaj kakvu bi tek sezonu imali kada bi oni dosli u CG? ali nece, sve dog stvari stoje ovako kako stoje

aj kad si me vec prozvao da i odgovorim.

Sinoc sam bas gledao neke turisticke vodice u neke svjetske destinacije jeßo te dan svudje je skoro jeftinije nego kod nas pa u P.M. vala nek´ je 100 puta moje bolje je otic na Majorku za 460€ e sa letom 7 dana hotel i imas da iznajmis auto za 50€ 7 dana covjece pa to je zaista dzabe.
bjezi necu vise nista ni da pisem sramota me.
poz

Prvo da vam kazem da sam sa sjevera Crne Gore.
Osjecala sam se uzasno citajuci vase komentare...zalosno je to kada citas tako ruzne stvari o svojoj zemlji a znas da je to istina. Mislim da je glupo poricati cinjenice koje su mnogi ovdje iznijeli...Jedino sto mogu reci je da mi je zao sto je situacija takva.
Bila sam u Grckoj prije par godina i imam divne utiske ali posto imam kucu u Baru tamo provodim ljeto...naravno da posjecujem i ostale primorske gradove...Moja je zemlja,pa je prirodno da je volim bez obzira na nedostatke.
Kao sto vec rekoh slazem se sa komentarima o crnogorskom turizmu...Veoma lose! Nesreca je u tome sto mi hocemo novac a uopste se ne trudimo da ga zaradimo...Zasto??? Ej,pojma nemam ali takva je situacija...Ima naravno izuztaka,ljudi koji rade i zaradjuju posteno...ali ovo nije vrijeme da pricam o tome.
....Rad,red i disciplina!!! Zamislite da je u CG sve organizovano kao u razvijenom svijetu??? Imamo prirodne ljepote...ali kao sto su vec neki rekli ne mozemo da se oslonimo samo na to i ocekujemo da ce neko da nas posjeti a za uzvrat dobije neljubaznost!!!Vremenom ce to da se pretvori u tradiciju i za 10-20 godina niko nece da dodje jer ce nas pamtiti kao divlje Crnogorce!!!?? Ili se to vec desava???!!!
Ipak mislim da i politicka situacija igra veliku ulogu...Politika nas je dovela gdje smo sada....ali ne moramo ni njih vazda da krivimo...
Volim Crnu Goru ali sam veoma "open-mind" i mislim da ako iko hoce da se bavi turizmom treba da ima razumijevanja za ostale ljude...! Ako ostanemo konzervativni nema nam izlaza!
Pozdrav veliki svima!!!

Liberal:
osmatrac:

Sinoc sam bas gledao neke turisticke vodice u neke svjetske destinacije jeßo te dan svudje je skoro jeftinije nego kod nas pa u P.M. vala nek´ je 100 puta moje bolje je otic na Majorku za 460€ e sa letom 7 dana hotel i imas da iznajmis auto za 50€ 7 dana covjece pa to je zaista dzabe.
poz
E liberal, svaka cast! Pravi liberal!
Ljudski je priznati nesto sto je bolje, ali bice jos bolje ako se tamo iz ovoga sto si napisao neko ko treba, izvuce neku pouku.
Pola moje familije zivi u CG, ozenjen sam Crnogorkom, ali mi na pamet ne pada da letujem u CG. Prelepa je generalno, ali brate , ne znate turizam, to je problem, nazalost. Onim sto imate, ako bi zasukali rukave, za 5 godina ZESTOKOG rada, presisali bi San Trope, garantovano! No, "ako vidis nekoga da radi, skloni se, ne smataj..." :(
I tacno je sto si napisao. Ali se niko od turistickih radnika ne pita - kako je to moguce? Ne, samo dizi cene a ostalo nema veze. E pa za maltene duplo manje para cu da se provedem bilo gde nego u CG. Imam lepu kucu u Susnju, veoma blizu obale, a ne idemvec peta godina. Steta je to!

Ohatchee:
Prvo da vam kazem da sam sa sjevera Crne Gore.
Osjecala sam se uzasno citajuci vase komentare...zalosno je to kada citas tako ruzne stvari o svojoj zemlji a znas da je to istina. Mislim da je glupo poricati cinjenice koje su mnogi ovdje iznijeli...Jedino sto mogu reci je da mi je zao sto je situacija takva.
Bila sam u Grckoj prije par godina i imam divne utiske ali posto imam kucu u Baru tamo provodim ljeto...naravno da posjecujem i ostale primorske gradove...Moja je zemlja,pa je prirodno da je volim bez obzira na nedostatke.
Kao sto vec rekoh slazem se sa komentarima o crnogorskom turizmu...Veoma lose! Nesreca je u tome sto mi hocemo novac a uopste se ne trudimo da ga zaradimo...Zasto??? Ej,pojma nemam ali takva je situacija...Ima naravno izuztaka,ljudi koji rade i zaradjuju posteno...ali ovo nije vrijeme da pricam o tome.
....Rad,red i disciplina!!! Zamislite da je u CG sve organizovano kao u razvijenom svijetu??? Imamo prirodne ljepote...ali kao sto su vec neki rekli ne mozemo da se oslonimo samo na to i ocekujemo da ce neko da nas posjeti a za uzvrat dobije neljubaznost!!!Vremenom ce to da se pretvori u tradiciju i za 10-20 godina niko nece da dodje jer ce nas pamtiti kao divlje Crnogorce!!!?? Ili se to vec desava???!!!
Ipak mislim da i politicka situacija igra veliku ulogu...Politika nas je dovela gdje smo sada....ali ne moramo ni njih vazda da krivimo...
Volim Crnu Goru ali sam veoma "open-mind" i mislim da ako iko hoce da se bavi turizmom treba da ima razumijevanja za ostale ljude...! Ako ostanemo konzervativni nema nam izlaza!
Pozdrav veliki svima!!!
Cini mi se, zivotom mogu da garantujem, sa mnogo rada, napora i ulaganja, obrazovanja za turizam, promene poslvne filozofije, CG bi mogla da stane rame uz rame sa BILO kojim turistickim mesto u svetu, a mnoge i mnoge da pretekne. Zamislite onu lepotu a hoteli cisti, osoblje ljubazno, cene normalne, pa sve ti nude popuste i mame te, konobar ti di u vidu donosi sokove, putevi sredjeni, niko ti ne drpa pare na prepad, kulturna muzika svuda, sadrzaj svetski... Gde bi vam kraj bio, ne treba vam nista drugo, SAMO od toga da LEPO zivit, mnogo lepo. Ali - ne verujem, nesto vam se ne da, nazalost :(

codemaker:
Liberal:
osmatrac:

poz
E liberal, svaka cast! Pravi liberal!
Ljudski je priznati nesto sto je bolje, ali bice jos bolje ako se tamo iz ovoga sto si napisao neko ko treba, izvuce neku pouku.
Pola moje familije zivi u CG, ozenjen sam Crnogorkom, ali mi na pamet ne pada da letujem u CG. Prelepa je generalno, ali brate , ne znate turizam, to je problem, nazalost. Onim sto imate, ako bi zasukali rukave, za 5 godina ZESTOKOG rada, presisali bi San Trope, garantovano! No, "ako vidis nekoga da radi, skloni se, ne smataj..." :(
I tacno je sto si napisao. Ali se niko od turistickih radnika ne pita - kako je to moguce? Ne, samo dizi cene a ostalo nema veze. E pa za maltene duplo manje para cu da se provedem bilo gde nego u CG. Imam lepu kucu u Susnju, veoma blizu obale, a ne idemvec peta godina. Steta je to!

Nadam se da cemo se kao nacija jedan dan opametit i da ce taj dan sto brze doci, pa jesi li vidio covjece dosao BMW da pravi reklamu za svoj model 5 karavan dolje u Kotoru oni ih zaklali cijenama 800€ im za noc uzimali samo za garazu 8€ pranje u ves masinu za jednu majcu (po komadu se pere) pa jeßem ti zakon umjesto da ih privuku da im opet doju oni seru i zezaju narod iz dana u dan sve me vise iznenadjuju crnogorci kao nacija, no opet je onaj ludi BMW napravio ugovor da ce opet da pravi reklame na podrucju Crne Gore.
A cujem i to da je poppunjenost Svetog Stefana ovih dana popunjena 100% sto je iznenadjujuce za ovaj dio godine i sve stranci lijepo je to daj Boze da podrzi tako i do kraja sezone ne samo Sv, Stefan vec cijelo primorje od Ulcinja pa do na kraj Boke.

Back