Mozak na "off"

Može da bude, ne mora da znači...ovisi iz kog kutka posmatraš...zar se nikada nisi našao u situaciji da im pozavidiš bar na tren?
Sto se tice zavisti, zavidi neko ko nije roker kad cuje ovo kako je pustio mozak na of, jer tekst je "mozak na of", i kosu, a cak i zena koja nije pustila predugu kosu nikad zavidi kad ga cuje, jer ako on pusta dugu kosu kolku kosu treba zena da pusta:

Poslednja izmena:
Ček, ček...ajd polako...em sam žensko em imam dugu kosu.....čini se da ispunjavam osnovne preduvjete za "off" mozganje? :think:
Znaci ovo sad nisan reka za uvjete no preduvjete, sesto hrvatice: preduvjet je i to da imas obrijanu Cesaricu. Ali mislin skroz i cilu obrijanu, znaci da naman uvjete vidit ni jednu dlaku...
A uvjeti da ti pivam pod prozor "podsjeti me sto to bjese ljubav" su ti da si lipa i da imas: virovanje u duhovno, da nije sve odredjeno mozgom i materijom, nego da postoji licna odgovornost, stremljenje da budes dobra u biti, da budes dobra osoba, ili bar da ne skodis drugima, zelja da budes inteligentna (da osmislis sebi zabavan zivot, ili drugima, da umis da se zabavljas), posjedovanje stila u oblacenju, nezivotinjsko i neevolucionisticko razumivanje seksa (religiozno shvatanje seksa, dje je on cilj po sebi, a ne sredstvo zadovoljstva ili sredstvo zaceca), i da su ti jednako bitni jubav i seks, ali umijes da odvojis i razlikujes, da volis i samocu ponekad a ne samo drustvom da si okruzena stalno, i da volis da citas. I prednost ti je da slusas "Djecake", i ne nosis bile starke:

Poslednja izmena:
Znaci ovo sad nisan reka za uvjete no preduvjete, sesto hrvatice: preduvjet je i to da imas obrijanu Cesaricu. Ali mislin skroz i cilu obrijanu, znaci da naman uvjete vidit ni jednu dlaku...
A uvjeti da ti pivam pod prozor "podsjeti me sto to bjese ljubav" su ti da si lipa i da imas: virovanje u duhovno, da nije sve odredjeno mozgom i materijom, nego da postoji licna odgovornost, stremljenje da budes dobra u biti, da budes dobra osoba, ili bar da ne skodis drugima, zelja da budes inteligentna (da osmislis sebi zabavan zivot, ili drugima, da umis da se zabavljas), posjedovanje stila u oblacenju, nezivotinjsko i neevolucionisticko razumivanje seksa (religiozno shvatanje seksa, dje je on cilj po sebi, a ne sredstvo zadovoljstva ili sredstvo zaceca), i da su ti jednako bitni jubav i seks, ali umijes da odvojis i razlikujes, da volis i samocu ponekad a ne samo drustvom da si okruzena stalno, i da volis da citas. I prednost ti je da slusas "Djecake", i ne nosis bile starke:

E lipi moj fala ti ko bratu što si se potrudija da mi neke stvari objasniš na lipom dalmatinskom....ma more bit da i ti imaš rvacke gene kad ovako lipo i pametno zboriš? Znala san ja da krv nije voda... :zag:

To ti je stanje rada, Frojd kaze da je misljenje odlaganje aktivnosti, akcije, rada
da covjek idealno pametan ne bi nikad ni misli imao
jer bi mu kristalno brzo radio mozak
pa mozda ne bi stigo ni da vidi misli
kojima ide do resenja
a vec bi stigo misaono do resena
nego misao je nesto kao odlaganje aktivnosti, moras da "sublimiras" to sto si neaktivan tako sto trosis gorivo umesto na akciju a ti na stojanje u mjestu, misljenje...
ja se sa njim slazem.

evo ti jedna "mozak na off" eksperimentalna provjera stalnosti rimovanja kad se iskljuci mozak a da moze pjesma da se sama sa sobom rimuje bez svjesnog ucesca misljaca, misljenika:
"Mozak na of, ku*rac na on", to ti je stara kineska poslovica, kad su sreli indijansku poglavacicu koja nije bila obucena
i sad je pitaju, zasto, kao, posto su oni navikli kod njih da zene nose one pletenice "majko, ne raspleti me nikad" na foru, one od 100 metara
ne cude se sto je gole zene vide
jer eto to je obicna pojava
ada ne u kini na trgu
gdje su je vidjeli
nego sto nema pletenice
i ona im kaze: kad sam bila u rusiji, vidjela sam spomenik na kome pise
"oderi konja, zapali vatru, napravi supu, igraj po svome
dok dani stizu, i lisce pada
cudi se mjesec odsjaju
svome
ko mladi junak sam macu svom
cudi se dugo, cudi se on
daj malo snage da umrijet mogu
daj malo vjere
daj nade bogu
i nemoj vise tesko da dises
eno ga tamo
kombi se njise
dugo se nije skijao on
mozak na of, kruac na on"

Imaš gore temu "Psihološka ispovjedaonica" napiši tamo nešto o sebi, pa da probamo da ti pomognemo.

Imaš gore temu "Psihološka ispovjedaonica" napiši tamo nešto o sebi, pa da probamo da ti pomognemo.
Kad bi sad mogo da stojim iza napisanog mogo bi da se branim pa da mu kazem "to je odlicno a ti - ti si glup", ali posto jeste glupa pjesma mozda ovako nesto:

Ti ENERGIJU trosis na to da kad milslis da je neko napisao nesto glupo (ne kazem da nisam, jesam) uzmes da mu se rugas, a ja ENERGIJU trosim kad vidim da je neko napisao nesto zlo, necovjecno, antimoralno, da se njemu rugam... Pa ko je bolji covjek? Nema dovoljno energije da se do kraja narugas i glupima i zlima, pa se ja rugam zlima a ti onima za koje mislis da su glupi (ne kazem "glupima", jer ja nisam glup). I ko ce vise da pomogne ljudima? To sam htio da te pitam, posto pominjes pomoc... Ali ko ce vise da pomogne dobrim ljudima, to pitam.

Trošim na kritiku da, ne rugam se ja, već se pojedini sami sebi rugaju sa svojim izjavama. Mnogi to nečije neće da komentarišu iz kurtoazije ili jednostavno neće, a ja uprem prstom. Zašto?
Zato što taj neko uvidi to, i možda se promijeni, ako mu se ne kaže onda neće nikada da to promijeni.
To je kao kada nekom bazdi iz usta, a taj neko to ne osjeti. Ako mu se ne kaže i dalje će mu bazditi jer on to ne zna. Što je najgore u životu se samo rugaju iza leđa, to je još gore.
I što kaže jedan burekdžija, ako mi ne valja burek ili bilo šta u burekdžinici kaži prvo meni, a ne ostalima, burekdžija nas uči da ne budemo toliko sujetni na kritiku, i što je najbitnije on je spreman da sasluša pa da se izmjeni na bolje.

Za tebe ne kažem da si glup, a ono što mi govori da imaš problem je tvoj preformans u porukama koji odstupa od teme, iz nekog razloga to radiš vjerovatno je u pitanju klasika "ventil", možda i griješim u vezi tebe ali ne griješim da se forum zatrpava nebitnim stvarima. Zapitaj se sada šta ja imam korisno u vezi teme od tvojih poruka? Ništa. Mnogi koristite ovaj prostor za lične izlive da se izduvaju, imamo raznorazne izjave koje su uglavnom podstaknute nekim nezadovoljstvom, frustracijom, stresom, neuspjehom itd.

Back