Моторола

крсташ

Poznat
Poruka
8.551
Шта мислите о мобилним телефонима марке "Моторола"? Да ли су квалитетни? Да ли им је цена оправдана? Да ли су бољи од конкурената у свом ценовном рангу? Колико дуго трају? За које сврхе су најбољи (посао, забава, основна употреба)?

Шта мислите о мобилним телефонима марке "Моторола"? Да ли су квалитетни? Да ли им је цена оправдана? Да ли су бољи од конкурената у свом ценовном рангу? Колико дуго трају? За које сврхе су најбољи (посао, забава, основна употреба)?
I kod njih imas razne cenovne (kvalitetne) nivoe, pa u skladu sa tim koliko si spreman da izdvojis za telefon biras i model.
Inace telefoni u istoj cenovnoj kategoriji razlicitih proizvodjaca su slicni po karakteristikama (imaju iste procesore, skoro iste displeye, isti RAM i internu memoriju, slican kapacitet baterije, kamere su skoro indeticne ako nisu premium modeli). Jedino te sam kvalitet izrade i dizajna moze privuci ili ne. Danasnji telefoni se sklapaju od po par proizvodjaca po jednoj komponenti ( 3-4 proizvodjaca procesora, 2-3 proizvodjaca displeja, isto tako za kamere itd).

Ne verujem da si developer pa da ti treba otkljucan i rootovan telefon (inace ne bi pitao ovo pitanje) pa mislim da ti je najbolje da otvoris sajt gsmarena.com i tamo izaberes telefone koji ti odgovaraju (po ceni ili karakteristikama) i medjusobno ih uporedis. I neces se zeznuti, sve je to negde tu, u istoj kategoriji.

Не бих сад ко врана да гачем али када су преузели Lenovo ,Lenovo IBM , ја сам био одушевљен и узео пар повољних модела и нисам био задовољан баш.
У међувремену можда су се ствари промениле. Не знам.

Imao sam jedan kao sluzbeni pre god. dana, mislim da je bila neka G serija, zaboravio sam tacan model ali seticu se. Baterija mu je trajala nenormalno dugo, ja sam bukvalno punio taj telefon 2 put mesecno
Mislim da je bila G24 power sa 6000 mAh

Каква му је камера у пракси како слика?
Карактеристике знам да су добре?
Pa onako, kamere su im prosek, ne odusevljavaju, genericna, pricam za tu G seriju (ili je bio G 24 ili G 54), ali za te pare je OK sta znam, nisam mnogo ni cackao. Ali baterije su im stvarno fantazija procesor je neki Mediatek za umereno koriscenje nije bogzna sta pa im i to dodatno stedi bateriju, ali znam da je na stand by-u sa mozda 10-15-ak poziva u mesecu (bez koriscenja interneta samo skype notifikacije) znao da drzi cak i po 3 nedelje bez problema, to nikad u zivotu nisam video, dok ja svoj telefon npr. punim svaki dan :)

Motorola, telefon do bola :heart:

Kvalitetan ✓
Cena odgovarajuca ✓
Ne znam za konkurenciju, al cini mi se da jesu malo bolji ipak ✓
Meni traje 2 godine, i dalje ga punim max 1 dnevno, nema bagovanja ✓
Dobar je za sve rekla bih.

Ja sam moj uzela prvenstveno zbog kamere i nisam se pokajala. Moto G200 5G.

Kvalitetan ✓
Cena odgovarajuca ✓
Ne znam za konkurenciju, al cini mi se da jesu malo bolji ipak ✓
Meni traje 2 godine, i dalje ga punim max 1 dnevno, nema bagovanja ✓
Dobar je za sve rekla bih.

Ja sam moj uzela prvenstveno zbog kamere i nisam se pokajala. Moto G200 5G.
Trajala bi mu dooosta duze da nema u sebi snapdragon 888, to je najneoptimizovaniji chipset sto se tice potrosnje baterije inace je procesor ovako jos uvek azdajica.

Pa onako, kamere su im prosek, ne odusevljavaju, genericna, pricam za tu G seriju (ili je bio G 24 ili G 54), ali za te pare je OK sta znam, nisam mnogo ni cackao. Ali baterije su im stvarno fantazija procesor je neki Mediatek za umereno koriscenje nije bogzna sta pa im i to dodatno stedi bateriju, ali znam da je na stand by-u sa mozda 10-15-ak poziva u mesecu (bez koriscenja interneta samo skype notifikacije) znao da drzi cak i po 3 nedelje bez problema, to nikad u zivotu nisam video, dok ja svoj telefon npr. punim svaki dan :)
Moze da drzi baterija 3 nedelje ali ako ga ne koristis. A kome danas treba telefon ako ga ne koristi?

Pa ako recimo Motorola G serije ima bateriju od 5000mAh, isti procesor i VGA, tip displeja kao i recimo Xiaomi Poco serije a oba rade na androidu 14 - zasto bi Motorolina baterija pri istom obimu koriscenja trajala znatno duze nego Xiaomijeva? Takvi telefoni su +- 10% (mozda i manje) duzine trajanja baterije za isti obim koriscenja.

Moja zena voli motorolu i menja na svakih 4-5 godina, i nisam cuo da se ikad zalila.
I ne kupuje skupe, mislim da nikad nije dala preko 300 evra za telefon.
Kontam da je motorola tu negde po kvalitetu sa samsungom.

Moze da drzi baterija 3 nedelje ali ako ga ne koristis. A kome danas treba telefon ako ga ne koristi?

Pa ako recimo Motorola G serije ima bateriju od 5000mAh, isti procesor i VGA, tip displeja kao i recimo Xiaomi Poco serije a oba rade na androidu 14 - zasto bi Motorolina baterija pri istom obimu koriscenja trajala znatno duze nego Xiaomijeva? Takvi telefoni su +- 10% (mozda i manje) duzine trajanja baterije za isti obim koriscenja.
Pa nemaju isti procesor, nemaju isti operativni sistem, jeste android ali motorola ima bukvalno cist vanilla os bez "bloatware-a" za razliku od Xiaomi telefona koji imaju MIUI sminku sa dosta pozadinskih procesa pitaj cega koji non stoop rade u pozadini, takodje moguce da tehnologija baterije nije ista (to stvarno nisam siguran), moguce da je i sam hardver dosta bolje optimizovan za minimalnu potrosnju.

Kao sto sam rekao gore, telefon je imao minimalno koriscenje, ostajao je u kancelariji i dobijao skype notifikacije i preko dana mozda 1 - 2 poziva dnevno max, par puta pogledam koju notifikaciju ako ima necega i to je to i sve vreme stoji na stolu. Ako takvom telefoinu baterija drzi minimum 20 dana, onda bi se uz neko "standardno" koriscenje garant punio na svaka 3 - 4 dana.

Sto se tice Xiaomija poslednja kvalitetna serija im je serija 9, nakon toga su se srozali, imao sam njihov premium Mi 9T pro, kojeg sam punio na svaka 2-.. nekad i 3 dana i imao je manji kapacitet (3900 mAh protiv Motorolinih 6000) dok je u stand by rezimu bez koriscenja drzao max 17- 20 dana, tako da tu vucem neku paralelu i kapiram da bi ova Motorolica izdrzala cak i vise pogotovo sto je ovaj imao nabudzeni snapdragon dok motorola ima neku limunadu :lol:

G72 veċ ima bolju kameru a sad mu pala cena kao "outlet modelu"

Surf internetom leti li leti...

Да ли су квалитетни? Da, naravno, pa ne zove se svaki voli toli po njima za dz. Al nisu premium.
Да ли им је цена оправдана? Generalno da
Да ли су бољи од конкурената у свом ценовном рангу? Ne, Kinezi ih šiśaju
Колико дуго трају? Baterija jako dugo na nekom modelu sto moj drug ima.
За које сврхе су најбољи (посао, забава, основна употреба)? Zavisi od modela

Да ли су квалитетни? Da, naravno, pa ne zove se svaki voli toli po njima za dz. Al nisu premium.
Да ли им је цена оправдана? Generalno da
Да ли су бољи од конкурената у свом ценовном рангу? Ne, Kinezi ih šiśaju
Колико дуго трају? Baterija jako dugo na nekom modelu sto moj drug ima.
За које сврхе су најбољи (посао, забава, основна употреба)? Zavisi od modela
Lepo izvadiš 144.000 i kupiš savitljivu motorolicu :heart:

Što se poslednje 2 motorole kod mene tiče situacija je sledeća:

moto G7 (2019) je malo sporija od moto G32 (2023) ali joj baterija trajalaaaa, dešavalo se da zaboravim gde mi punjač...

Medjutim G32 mi najdraža jer je dobih džabe plus zbog promene cene kod provajdera raskinuo ugovor.

@mario80

Back