Motor automobila počeo da "radi"kao peglica ili buba tr,tr,trrrr...

siju i miju

Poznat
Poruka
8.157
Pomoć !

Zna li neko šta može da bude uzrok čudnog zvuka motora automobila (nisan almera) koji je radio skroz normalno i dobro,dok ja iz dosade nisam oprala kola,podigla haubu,izvadila akumulator i oprala prašinčinu sa žica i čega već :D

Nasula sam malo više vode od maximuma(voda za hladjenje motora),svi čepovi su bili zatvoreni(čep za podmazivanje motora i čep za ono drugo ulje).

Šta se to desilo u stvari? Prvo sam primetila kao da ima vode u benzinu,u rezervoaru,malo trza,slabiji gas,pa se sam gas pojača :) ,a ujedno,auspuh se malo trese...ajde,pomislila sam da je loš benzin.

Medjutim,2-3 dana,kao da vozim peglicu ili bubu,znate onaj zvuk....:sad2: i kad dodam gas,slabija je vuča,slabiji rad motora,lošiji...uplašila sam se bukvalno...

Tog dana sam sipala benzin na pumpi na kojoj najčešće sipam i nisam imala nikada problem-što se tiče te benzinske pumpe?
Ili je to neka prljavština i li zapušen karburator,neke cevi ? a?

Probala ,kad vozim,pustim na ler,manje opterećenje motora,ali ima specifičan zvuk peglice.

Ima li neko iskustva sa ovim radom i promenom rada motora,šta se to desilo i šta da radim?
Bila bih vam veoma zahvalna da mi neko kaže,jer nemam predstavu.
Ne bih da zeznem motor da mi crkne :(
Ako razumete .

Pozdrav svima i hvala u napred.

Vidiš,palo mi je na pamet i to,da je voda ušla u one svećice,na sreću pa imam onaj ključ od 18mm,možda mogu da ih povadim i obrišem lepo,a?
Dal je moguće to ? prosto ne mogu da verujem !

- - - - - - - - - -

све указује на то да ти један цилиндар не рди...
Jel zezaš? :D šta beše cilindar ? zezaš :D osušiću svećice,mada me jako mrzi da odem sad u garažu .

Moras da skines svecice i da ih izduvas kompresorom. To se desilo x puta dosad kad se pere motor u perionici pa se odvrnu i izduvaju svecice i eto resenja.
Druga opcija je da si prilikom sipanja sipala dizel umesto benzina i da ti auto zato ne radi kako treba.
I moj drugar je pre neki dan sipao u skuter dizel a i ja pomesao u kantama dizel i benzin i kad sam pomirisao mirise benzin a bila je mesavina pa sam morao da ispustam sve iz rezervoara jer nije hteo da ide.

Pomoć !

Zna li neko šta može da bude uzrok čudnog zvuka motora automobila (nisan almera) koji je radio skroz normalno i dobro,dok ja iz dosade nisam oprala kola,podigla haubu,izvadila akumulator i oprala prašinčinu sa žica i čega već :D

Nasula sam malo više vode od maximuma(voda za hladjenje motora),svi čepovi su bili zatvoreni(čep za podmazivanje motora i čep za ono drugo ulje).

Šta se to desilo u stvari? Prvo sam primetila kao da ima vode u benzinu,u rezervoaru,malo trza,slabiji gas,pa se sam gas pojača :) ,a ujedno,auspuh se malo trese...ajde,pomislila sam da je loš benzin.

Medjutim,2-3 dana,kao da vozim peglicu ili bubu,znate onaj zvuk....:sad2: i kad dodam gas,slabija je vuča,slabiji rad motora,lošiji...uplašila sam se bukvalno...

Tog dana sam sipala benzin na pumpi na kojoj najčešće sipam i nisam imala nikada problem-što se tiče te benzinske pumpe?
Ili je to neka prljavština
i li zapušen karburator,neke cevi ? a?

Probala ,kad vozim,pustim na ler,manje opterećenje motora,ali ima specifičan zvuk peglice.

Ima li neko iskustva sa ovim radom i promenom rada motora,šta se to desilo i šta da radim?
Ako razumete .

I ja sam to primetila, ponekad kupim benzin baš posle točenja benzina, auto malo trza, slabo kreće pa odjednom gas, ma ludo a posle sve normalno! Nisu svi benzini isti iako tražim BMB Premium ili evro. Kruže glasine da benzini nisu čisti i da su zamenjeni nekim drugim tečnostima. Obrati pažnju u kojoj benzinskoj stanici si točila benzin i sledeći put promeni benzinsku stanicu. Ja tako radim i posle više nema trzanja. :)

Sve ostalo unutra se ne pere. Elektronika, bre!

Poslednja izmena:
Vidiš,palo mi je na pamet i to,da je voda ušla u one svećice,na sreću pa imam onaj ključ od 18mm,možda mogu da ih povadim i obrišem lepo,a?
Dal je moguće to ? prosto ne mogu da verujem !

- - - - - - - - - -

Jel zezaš? :D šta beše cilindar ? zezaš :D osušiću svećice,mada me jako mrzi da odem sad u garažu .

не дирај засад свећице, него скини и провери каблове од разводне капе до свећица, сигурно си оквасила један од њих...
у свком случју, није неки квар, може да се деси да вода испари и сама од себе, кад се ауто загреје и излуфтира у току вожње..

Da, okvasila si svecice, ili bobinu (ono iz cega izlaze kablovi za svecice)!! NIKAD ne sipaj nicega vise od maksimuma, ni vode, ni ulja!!

hahahahah okvasila si svecice!! pa gde mogu svecice da se okvase vodom?. to je do struje sto tako motor radi. ako je stariji tip motora onda je razvodna kapa koja spaja kablobe za paljene i vodi do svecica. A ako je novija tipa onda je usla voda u bumbinu ili neki deo gde je struja. Al nemoras da vadis svecice i da ih brises od vode, tamo nema vode.

не дирај свећице, него скини и провери каблове од разводне капе до свећица, сигурно си оквасила један од њих...
у свком случју, није неки квар, може да се деси да вода испари и сама од себе, кад се ауто загреје и излуфтира у току вожње..
Nikako da se izluftira i osuši ! mislila sam i to,ali 3 dana već,i auto zagrejan,hm......videću sutra to da rešim.

Novija vozila imaju svecice postavljene vertikalno i ono sto je problem je sto je voda usla u otvore za svecice i pravi problem izmedju svecice i bobine.
Licno sam gledao kako kompresorom izduvaju vodu iz tog otvora ali kad se odvrne svecica i dune u nju voda leti na sve strane tako da se moraju odvrnuti i svecice i sve lepo izduvati i isusiti.
A ako je neki Yugo u pitanju onda je razvodnik paljenja koji takodje treba dase izduva i osusi.

Pomoć !

Ili je to neka prljavština i li zapušen karburator,neke cevi ? a?

Ako razumete .

izgleda da ti je jedan cilindar rikno

a kako da znam tačno koja je svećica u pitanju ?
Baš mi se ne daju pare ni za majstora ni za nove svećice. :(

чупaш и врaћaш једaн по једaн кaбл до свећице или рaзводникa, нa оном нa ком се рaд мотор не промени кaд си ишчупaлa кaбл, тaј цилиндр не рaди... код чупaњa других кaбловa требaло би д се мотор чaк угaси јер тешко дa може дa рaди нa двa цилиндрa..

чупaш и врaћaш једaн по једaн кaбл до свећице или рaзводникa, нa оном нa ком се рaд мотор не промени кaд си ишчупaлa кaбл, тaј цилиндр не рaди... код чупaњa других кaбловa требaло би д се мотор чaк угaси јер тешко дa може дa рaди нa двa цилиндрa..

takose proba samo uzmi neke kljeste dobro izolovane akosu losi kablovi drmnucete debela struja pazi

jao sto ovi muskarci vole da pomazu zenama sa batacima u avataru :)

moj predlog je da uzmes nekog od njih da uradi sve to umesto tebe :)
nemoj tako drugar !
Verujem da bi svi oni napisali i da je otvorio bilo ko drugi.Zašto da ne...

A bataci na avataru :D hahaha
Zahvalila sam se lepo svima i stvarno su mi značila mišljenja svih tih ljudi koji su napisali.Ja im se zahvaljujem,a sama ću pogledati šta je,ili ću otići kod majstora ili čekati da voda ispari :) ako ne crkne motor do tad.šalim se naravno.

nemoj tako drugar !
Verujem da bi svi oni napisali i da je otvorio bilo ko drugi.Zašto da ne...

A bataci na avataru :D hahaha
Zahvalila sam se lepo svima i stvarno su mi značila mišljenja svih tih ljudi koji su napisali.Ja im se zahvaljujem,a sama ću pogledati šta je,ili ću otići kod majstora ili čekati da voda ispari :) ako ne crkne motor do tad.šalim se naravno.

tesko da ispari ,, menjaj svecice ,,:):)

samo da vam javim : izvučem ja one gumene,šta je već,kad ono bluć
plongee1.gif
vode koliko hoćeš i to u 3 svećice.Odvijem svećice,ali ne mogu da izvučem
87633e843a8ea55bb90ae8f.gif
svećice,verovatno loš ključ (razmišljala o magnetu),mada,samo mi fali da mi se magnet zaglavi ,uzmem čarapu i vadi vodu !!

Sutra ću dovršiti i nadam se da ću svećice izvaditi,kao i vvodu.
Ovo više nikada neću uraditi u životu.
Koji sam ja biser
thanimatedlaughingsmile.gif

Back