MOTOCIKLI

motorf.jpg

Smatram da je veliki strom odličan motocikl po prihvatljivoj ceni, verujem da su sa najnovijim modelom otklonili i najmanji problem sa korpom kvačila, ali su tako ebeno od njega napravili kopiju Pere detlića da bih mnogo razmišljao pre nego što odvojim pare sve iz straha da me ne zaebavaju ljudi na semaforu.

Smatram da je veliki strom odličan motocikl po prihvatljivoj ceni,
:tick: ....i vise od toga (ako pricamo o ljubiteljima takve vrste motocikla)
verujem da su sa najnovijim modelom otklonili i najmanji problem sa korpom kvačila,
Verovatno,ma da ....dve sezone sam ga vozio,i nisam imao taj problem.Mislim da i stil voznje dosta utice kod te boljke :think:
ali su tako ebeno od njega napravili kopiju Pere detlića da bih mnogo razmišljao pre nego što odvojim pare sve iz straha da me ne zaebavaju ljudi na semaforu.
Hahaha - ma nisu bre :( - LEP JE !!! :cool:....pa to je sad taj stil i pravac u dizajnu,u kome se svi krecu.
Naravno - ukusi su razliciti,ali lako bi se ja izborio sa tim "zlobnim" osmesima na semaforu :mrgreen:
Meni je samo zao sto nema dva auspuha :( ......nekako mi je hiljadarka "mrsava" :hahaha: ako nema dva ....

Jaoooo bravo Skitalo :klap: .......sad si me vratio u detinjstvo i moj prvi kontakt sa dvotockasima.Kao srednjoskolac sam na jednom raspustu radio u JUGOAUTU koji ih je prodavao (иж-планетa4).Dolazili su u kartonskim "sanducima"(na paleti),90% sklopljeni,i mi smo onih 10% kompletirali,obavljali prvo paljenje ,i tada smo (nas nekoliko momaka) imali priliku da pravimo prve metre sa motorom koji imao cini mi se 350ccm i dva izduva.U to vreme,vrhunac mog mastanja bio je MZ :cool:

Poslednja izmena:
K`vragu,prva subota nakon dugo vremena da ne radim a go**o od snjega opet pada,isao bi napolje,ali ne mogu,,nemam snage za bljuzgavicu koja se pravi.
Opet ,cini mi se da cu eksplodirati ako ostanem u kuci.
Prevrcem po glavi misli od prije neki dan,nekakav nered u glavi da sredim.
Mislio sam danas da odem na voznju sa Andrijom,da pustim mozak na pasu.
Ok ,zvao sam ga,kaze da je i on u istom razmisljanju,pali motor i dolazi kod mene.
Jbga,jest da pada ali odavno nismo sjeli i isli negdje u skitnju.
Ja sam doduse vozio i skoro cijeli decembar,a on je parkirao se jos u oktobru,pa bi na drum malo.
Kontam da sam sve poradio sta imam,spremio sam motor za sezonu kao nikad do sada,sve na vrijeme.
Napolju je 5-6 stepeni,pada snijeg,nahvatao se malo po travi,ali ga na putu nema,aj palim i idem na nasip.
Dobro sam obucen,nedostaju mi dobre pantalone,bijesan na sebe jer nikad da ih kupim,palim moju gospodjicu Hondu,pustim je malo da se zgrije ,pa idemo nas dvoje.
Mojoj zeni po obicaju nije jasno kako sam ovako "lud" po ovom vremenu,ali sta cu,dijete u meni je pobijedilo po ko zna koji put.
Gas,odoh do do nasipa,volim Dunav,vodu uopste.
Raskvaseno je sve i blatnjavo,ali ok,samo dok izadjem gore na nasip pazljivo.
Dogovor je da se nadjemo kod sljunkare,to nam je obicno polazna tacka i kad negdje dalje krenemo,a danas svakako ne idemo nigdje dalje.Ne mogu vjerovati,ali evo se i oblaci malo sklanjaju i proviruje sunce.Heh,Dunav preljepo izgleda sad,malo sunca,preko je Srem u nekoj izmaglici jos.Volim sremsku stranu,brdovita je i prepuna sume,moje omiljeno mjesto za skitnju,ali danas cu je samo gledati preoko Dunava koji je bas dobro nabujao.
Osjecaj sa motocikla je poseban,direktno si vezan sa prirodom,sa okolinom,sastavni dio si svega oko sebe,imas vjetar,mirise,sve je drugacije.
Kada si u autu,kao da nisi tu,izolovan si,propustas puno stvari,neke jednostavno ne primijetis,a ovdje sve,sve ti je nadohvat i sve je "tvoje".
Ja sam vec tu,cekam Andriju ,eto ga i on stize,cupavi stari bradonja.

Staje,pozdravljamo se i kontamo kud bi.
On inace vozi coper a to nije motor za ovakav dan,ali nikako,i oduvijek me nervira sto ne promijeni to za nesto univerzalno,nesto sto mozes svugdje voziti,po svakom terenu.
Kratak dogovor na koju stranu bi isli.
Krecemo ka Palanci,ima tamo usput jedna lijepa carda ,tamo bi sjeli da popijemo nesto.
On bi putem,a ja bi nasipom..jos jednom mu prebacujem sto ne promijeni motor,nasip je blatnjav i on ne moze sa mnom.
Ok,ja cu donekle tuda pa cu mu se pridruziti na asfaltu kroz kojih 4-5 kilometara.
Uzivam,sunce je sve lijepse i sve ga vise ima,ja sam mokar i blatnjav,ali mi je lijepo,ipak dosta je hladno,no nije vazno.
Guramo se kroz blato,moja gospodjica Honda i ja,ona prede,nemas pojma koliko je lijepo ,naravno kada to volis, slusati svoj motor je predivno,jbga.
Nalazimo se na dogovorenom mjestu.
Ja prljav i blatnjav a on mokar,isprskali ga auti.
Gas do carde,upadamo tamo i na tremu jos napolju se presvlacimo,uvijek imam rezervnu odjecu u koferu.
Carda je tipa splav,milina jedna,sjedis na vodi jel`?
Pijemo kavu i neku rakiju,sumiramo utiske,prevrcemo misli.
Planiramo put do Portugala ,hiljaditi put valjda,pa se raspravljamo kud bi bilo bolje,kao da sutra krecemo,elem,pustili se prici i masti.:)
Gledam kroz prozor,ko god pridje gleda u motore i konta ko su ove budale danas,vjerovatno i jesmo,a mi prebacili pantalone preko radijatora da se bar malo prosuse,naravno prvo smo pitali za dozvolu.
Nakon nekih sat-ipo ,moramo nazad,sunce je opet otislo negdje i propada koja pahulja.
-Ajmo ! Kaze Andrija ne vredi cekati,ovo ce opet zapadati.Izlazimo napolje ,palimo motore i polako kuci.
Ovo pocinje sve jace,jedva se vidi kroz vizir,brisem ga svaki tren,hehe,pomislim da li sam normalan...ma jesam sigurno,samo svi ostali nisu.
-Eheeej !!! , vicem kao da ce me cuti,tip u susret dolazi na motociklu isto,hahaa,nismo jedini,hahaha,masemo jedni drugima koa da smo rod rodjeni koji se nije vidio 20 godina hahha,i on je sretan jer nas je vidio,razmahao se,lakse mu,nije jedina bena po ovom vremenu.

Ojoooj,eto nas do mjesta gdje se razilazimo,stajemo kratko,pozdrav uz osmijeh,konstatujemo da je vredilo,malo uzbudjenja,adrenalina i osmijeha koji je ovaj tmuran dan potjerao u sasvim drugom smjeru :)

Ispracam ga pogledom i jurim kuci,jer sad mi je vec bas,bas hladno,sve je mokro na meni.
Upadam u dvoriste,zena gundja naravno,ali to traje vrlo kratko,naucila je na mene takvog.

Ususkavam motor u radionici,ne zna se ko je prljaviji on ili ja.

Ne mogu docekati proljece i sunce !

Pozdrav svima ! :D

Back