MOTOCIKLI

Muci me vec dugo vremena jedno te isto pitanje (i verujem da nisam jedini) a to je kvaitet svih ulja koja trpamo u masine narocito dvotaktne (problem nezapaljivosti, sto je i najbitnije) jer mozemo imati odlicnu (novu, generalno sredjenu ili skupu) masinu pa ako stavimo g'vno unutra stvarno smo ga tada usr'li. Ode sve u k'rac...
Kakav stav (iskustvo) imate o kvalitetu ulja uopste a narocito za dvotaktne masine (nezapaljivost), npr. ono sto moze da se kupi na klasicnim domacim pumpama (domace ulje)?
Koje ulje uzeti a da odnos cena - kvalitet budu dobri (da ne budu preskupa (preko 10evra litra) a rade posao))?
I za kraj, jel neko imao iskustva sa wiskol-ovim uljima, jer je to po meni suvise dobro da bi bilo istinito(cena je duplo manja cak id domaceg (oko 100 din. litra)).Kakav je kvalitet???
Pozdrav svima!

dr_smak:
Jeste li videli nekad kako isgleda BOS HOS? Mocni klasicni motocikl sa V8 motorom preuzetim od Sevroleta, ima "svega" 8200ccm i odaje "zanemarljivih" 520ks. A sve to na samo 2 tocka.

pa mogao si neku sliku da stavis ali evo kako izgleda harley sa alfinim V6 motorom :-);-)

alfabeast1_p.jpg

alfabeast2_p.jpg

KONACNO,DOSLO JE VREME...
Nadam se da cu naci nekog lika koji voli motore-PUN MI JE ... AUTOMOBILA.Koji su vasi omiljeni brendovi i zasto.
Meni se svidja R1 I GSX 1000-mada ne mogu da se odlucim ali mozda ipak r1.

Ja sam takodje zaljubljenik u Americke motocikle, Harley No.1 ( mada ih kude jako da su tehnicki lose reseni i da su vise sminka nego kvalitet ) a od Evropskih: Ducati, Agusta, Moto Guzzi, raniji Triumph i BSA modeli od Engleskih i skoro svi Evroamericki veterani, posebno Nemacki Horex. Japan ne volim previse ali ih ne treba nikako potcenjivati: Honda Goldwing 1500, Honda Pan Europian, Africa twin. Od sportskih masina bih opet izdvojio Italijane.

Japanci nisu kako rekoh za potcenjivanje ali ipak, Italijani su mnogo toga izmislili. Da ne pominjem dugogodisnju vladavinu Ducati - ja u super bike - u. Osim toga, koncepciju cetvorocilindricnog, cetvorotaktnog, rednog motora je upravo Agusta lansirala davnih godina i kao takva bila dugo nepobediva. Sada su druga vremena, V - 2 motori zadnjih godina " caruju " dobro podnoseci tjuning. Opet, Japan je Japan i njihova filozofija je ostavila dubok trag tako da su opasna konkurencija bez koje se ne moze, ma koliko ja voleo Italijane.

Back