MOTOCIKLI

Skinucu ga ali moram da narucim novi koji je mnogo manji i problem je sto mi se trenutno ne svidja nijedan.
Ove sezone svakako ga ne vozim nego onaj 600F.
Moram u subotu na protest jer me ubi registracija za ovaj.Javili i u nekim vestima da je protest u subotu.:worth:
Nema smisla da mi uzmu 31000 samo za extra porez a 49000 sve ukupno.Sramota.
Nedam govnarima pare iz inata,zato sam kupio manji a ovaj nek stoji dok se nesto ne promeni. Moramo u subotu da im pokazemo jer sam na Misheluku pricao sa par drugara i svi idu. Morace drzava da shvati da nismo ovce za sisanje.:evil:

zbog alavosti ove trule države i neću da kupim ništa iznad 750...a ionako nemam trkalište ni muda da iskoristim sve što pruža iljadarka...

...i znam da od tog protesta nema ništa...malo će da se turiraju motori, da se pravi galama, ali za parice će i to da se otrpi...budžet mora da se puni, gladna usta moraju da se nahrane...:confused:

Oko 1.500 motorista protestuje
zbog visokih poreza i taksi

240ws2t.jpg

Oko 1.500 motociklista protestovalo je danas u Beogradu zahtevajući dijalog sa Vladom o smanjenju poreza, taksi i registracija na upotrebu motocikala.

Oni su se ujutro okupili na Ušću, odakle su se motorima nešto pre 12 časova dovezli do Doma narodne skupštine, gde će, kako je najavljeno, simbolično ostavljanjem stare obuće izraziti svoje nezadovoljstvo.

Predsednik Moto-asocijacije Srbije Ljubiša Nikolić kazao je novinarima da traže dijalog sa predstavnicima Vlade, pre svega sa predstavnicima Ministarstva finansija, jer godinu dana nisu dobili odgovor na zahtev o smanjenju poreza na upotrebu motora.

"Za auto od 1.200 kubika, koji košta oko 12.000 evra, vozači plaćaju taksu od 1.200 dinara, a za motocikle te vrednosti taksa je oko 30.000 dinara", naveo je on.

Prema rečima Nikolića, nezadovoljni motoristi danas obnavljaju taj zahtev i neće odustati od protesta dok im se ne odgovori.

"Ostavićemo staru obuću i tako i na simboličan način iskazati naše nezadovoljstvo", kazao je on i dodao da će je kasnije pokupiti da ne bi ostalo djubreta iza njih.

Današnjem protestu prisustvuju motoristi iz svih krajeva Srbije. Saobraćaj u gradu se odvija otežano.

Beta | Foto: FoNet - blic.rs

Ne moraju oma....al..... mi cemo opet.... i tako iz nedelje u nedelju....misim....iz subote u subotu .....dok ne vide da je ovo stvarno veliki problem.:)
A onda jednom radnim danom u 14h!:D Mislim da bi Bg doziveo kolaps i da bi tako morali da odreaguju!

ko da odreaguje...interventni vod, ptj...? :per:

...daj bože i ja bi voleo da se to smanji jer je bezobrazno visoka cena, al teško da će ova i ovakva država da se odrekne tako lakog dinara...

e da...naleteo sam na ovaj klip...

Мотористи нај опаснији у саобраћају

Opet taj mit... Dakle, budala ima svuda pa i medju vozacima. I da, ima onih koji kupuju/voze motor od 1600 kubika da bi izazivali divljenje i vise brinu o tome kako izgledaju nego da postuju pravila - i naravno da takvi predstavljaju opasnost po sebe i druge. Ali ista prica je, na primer, i sa vozacima besnih automobila i oni jednako ugrozavaju zivote. S druge strane, pravi ljubitelji dvotockasa vrlo dobro poznaju saobracajna pravila i jednako dobro ih postuju, jer nisu zajahali motor da bi divljali po gradu. Poznajem ljude koji imaju dugogodisnji staz u voznji i nisu za, recimo, 20 godina napravili cak ni manji prekrsaj.
A na mamine i tatine sinove i cerke koji su za 16. rodjendan dobili neku od zujalica da ispadnu face u drustvu, a ni bicikl nisu sasvim savladali... nema potrebe trositi reci.

ko da odreaguje...interventni vod, ptj...? :per:

...daj bože i ja bi voleo da se to smanji jer je bezobrazno visoka cena, al teško da će ova i ovakva država da se odrekne tako lakog dinara...

e da...naleteo sam na ovaj klip...

Gledao sam davno ovaj klip,znam da je i ovaj drugi sto je ucestvovao u nesreci,isto se snimao,dosli helikopterom po njih....
Ne znam ima dosta loshih vozaca koji misle da su super vozaci i onda prave ovakve greske. Tipa kupis bajk,vozis dvije godine i kontas da razvaljujes pa te pretekne neko ko vozi bajk 15 godina i ti kontas e sad cu da ga puknem nece on mene i bum.......itd....

Opet taj mit... Dakle, budala ima svuda pa i medju vozacima. I da, ima onih koji kupuju/voze motor od 1600 kubika da bi izazivali divljenje i vise brinu o tome kako izgledaju nego da postuju pravila - i naravno da takvi predstavljaju opasnost po sebe i druge. Ali ista prica je, na primer, i sa vozacima besnih automobila i oni jednako ugrozavaju zivote. S druge strane, pravi ljubitelji dvotockasa vrlo dobro poznaju saobracajna pravila i jednako dobro ih postuju, jer nisu zajahali motor da bi divljali po gradu. Poznajem ljude koji imaju dugogodisnji staz u voznji i nisu za, recimo, 20 godina napravili cak ni manji prekrsaj.
A na mamine i tatine sinove i cerke koji su za 16. rodjendan dobili neku od zujalica da ispadnu face u drustvu, a ni bicikl nisu sasvim savladali... nema potrebe trositi reci.

Potpuno si u pravu,kod nas je taj problem,bilo na TV-u kada je policija davala izjavu,nacelnik policije, kaze :"Nama nisu problem bajkeri,nama su problem "slobodni strijelci"!"

Ebiga znam x slucajeva u svom gradu dobiju bajk,jedan je covjeku uletio u izlog gdje pravi hranu za skolu,uletio u krivinu nije mogao smotati,udario u ivicnjak motor u ogradu a on preko ograde u fast food :lol: ......

A jedan je upao u saht,mada su to cigle maznule :mrgreen: na sred puta a ovaj bio uroksan i nije vidjeo a malo poletio na nos shvasta......

Dvojica su pukli u semafor na pravcu samom,to je bas bilo ruzno krvi.....

Ima jos par situacija,zalosno....ali eto...djeca dobiju guju,ali nije problem sto oni dobiju vec sto se kurce pa zaginu....steta je to.....

Potpisujem:worth:

a ima i situacija kad na semaforu polako kočiš jer je crveno i odjednom padneš...
...kapalo ulje automobilima...
...a ima i situacija kad sa malom brzinom u krivini padneš...
...neočišćena rizla od zimus...

A ima i slucajeva kad vozaci ne gledaju pa ti ulete u tvoju traku.
Primetio sam kroz razgovore sa bajkerima da je to najveca greska koju cine vozaci automobila.
Mnogi su stradali bas zbog takvih gresaka.Motoras moze da bude opasan ali sa svojih 200 kg nikad kao auto od 1200 kg!
A to sto je nekima strasno i sto se uplase kad cuju motor to je nesto sasvim drugo.

Meni se 2 puta desavalo da auto preleti u moju traku i ja moram skroz uz zutu liniju sa desne strane da se odmaknem bukvalno u kanal da skocim kako bi izbjegao kretene majku im...........
Uvijek zalete se i preticu a kontaju ma de nece on stici gdje je dole idioti stocarski,ja kada vozim automobil i vidim motor vise mu se sklanjam s puta jer znam ako cimnem malo a on mene pretice da ce covjek poginuti.....

A da i situacija kada nekog pretices s motorom a on odjednom izbaci zmigavac i krene na tebe i to mi se desilo,stocar krenuo skretati a ja mal falilo puknem u njegova vrata....

Kad neko prodaje motor bez papira a puca mi spiku da je npr.izgubio,nije ni kupio ga sa ppairima,ondak kamate se nakupile na carinu pa se ne isplati ili prodao nekome drugome itd...
Nesto kontam da to nije kraden motor pa me nece neko poluosovinom izlupat :mrgreen:

Kontam da kupim neki kroser bez papira krecu se jeftinije a od 125-350 cc da imam za brda kroz sumu i tako to :mrgreen: al na godinu okasnio sam sada a i nemam kesa trenutno....

Koliko se oni otprilike krecu,nije mi bitno godiste,al da je dobar,przi i za odrzavanje el ne kontam nesto tandrkat pa da mi crkne a u blizini grada ima toliko brda i suma ma samo :gas.gas :)

Kad neko prodaje motor bez papira a puca mi spiku da je npr.izgubio,nije ni kupio ga sa ppairima,ondak kamate se nakupile na carinu pa se ne isplati ili prodao nekome drugome itd...
Nesto kontam da to nije kraden motor pa me nece neko poluosovinom izlupat :mrgreen:

Kontam da kupim neki kroser bez papira krecu se jeftinije a od 125-350 cc da imam za brda kroz sumu i tako to :mrgreen: al na godinu okasnio sam sada a i nemam kesa trenutno....

Koliko se oni otprilike krecu,nije mi bitno godiste,al da je dobar,przi i za odrzavanje el ne kontam nesto tandrkat pa da mi crkne a u blizini grada ima toliko brda i suma ma samo :gas.gas :)

Kawasaki 300cc 00god oko 2000-2500e stranac, ako ti treba za brda i sume onda ti je najbolje da uzmes stranca ili bez papira.Niko te tu nece dirati, imao iskustva i poznajem dosta ljudi koji tako koriste kros motore. Ima i jeftini je da se nadju sve zavisi od godista.

Kawasaki 300cc 00god oko 2000-2500e stranac, ako ti treba za brda i sume onda ti je najbolje da uzmes stranca ili bez papira.Niko te tu nece dirati, imao iskustva i poznajem dosta ljudi koji tako koriste kros motore. Ima i jeftini je da se nadju sve zavisi od godista.

Evo sto sam ja pronasao Kawasaki KMX 125 1989g.p. svi servisi odradjeni,spreman za sezonu,placeni porez i carina 1000eura....a ovaj 2T

Kawasaki KLR 250 1993 g.p. uradjeni servisi,njemacki papiri 1400 eura.... ovaj je 4T

A nasao sam KTM FULL Cros 80 cc pise da ima 30ks :confused: 500 eura,nema papira,treba promijeniti klip,jer je pukao,to je negdje oko 60 eura....Znaci 560evrica....

Nemam pojma....:confused:

Mah,nesto kontam,najbolje da sacekam jos jedno godinu dvije da preko ljeta odradim kakvih poslica pa onda kupim sebi,er vako studentski hljeb...slabo :mrgreen:

P.S. Prijatelj mi daje KTM Full cros,rece da je 125 ccm,skinut sa staze,kaze da ide 180km/h,bas je trkaci i ima prilicno visoku i krupnu sasiju,te rece da mu trosi 8l + 1l ulja na 1 sat voznje,al to on njega przi po sumi nenormalno puno,znaci cijeli sat bukvalno da je pun gas i roka ga.......gube su ogromne,nisam nakvog vidjeo jos.....

Poslednja izmena:

Back