MOTOCIKLI

@cecilija64
Sta bi,sta bi? Mislim na protestnoj voznji. Vreme bilo za kola a ne za motore.
Ja u petak ceo dan sedim i razmisljam da napravim krug i kad je sunce konacno malo sinulo odem ja na jedan krug. Otisao i bas tad rokne kisa jbmmkupku i vrati se a ona oma stala i opet sija sunce.Taj dan vise nije ni padala.

majkumu...dal 14ica može da izdrži do bege...
a015.gif

Predstavljanje modela
Yamaha FZ8 i Fazer8

10zbns3.jpg
Yamaha ponosno predstavlja dva potpuno nova motocikla koja otvaraju novu klasu u popularnom FZ segmentu – FZ8 i Fazer8. Oba motocikla su bazirana na ideji high-performance all-rounder motocikli, sa snagom i karakterom da svaku vožnju učine nezaboravnom.
Prateći uspešno nasleđe FZ6 modela – koji su zabeležili tiraž veći od 250.000 komada od 1998 godine – oba motocikla pružaju sjajan sportski izgled, vanserijsko upravljanje i fleksibilan, snažan, i agregat pun obrtnog momenta koji izaziva vozača da istraži njegove krajnje granice.

ua2b5.jpg

Novi dinamični sportski motocikli bazirani su na agregatu zapremine 779 ccm, na aluminijumskom okviru, a isporučuju 106,2 KS (78.1kW) @ 10,000 obr/min i 82.0 Nm obrtnog momenta @ 8,000 obr/min.

Zadovoljava EU3 norme o emisiji štetnih materija, a sam izduvni sistem urađen je u varijanti 4-u-2-u-1. Prednje viljuske su upside-down precnika 43mm. Prednje kočnice čine dvostruka, 4-oro klipna monoblock, klešta koja deluju na plivajuće diskove prečnika 310 mm. Modeli FZ8 i Fazer8 su dostupni i sa ABS-om.

fwq0s7.jpg

Točkovi su sa 5 paoka, aluminijumski sa gumama 120/70 ZR17 napred i 180/55 ZR17 nazad.
Vozačka pozicija je sportska ali istovremena i vrlo udobna sa visinom sedišta od 815mm i uskim rezervoarom goriva koji vozaču daje osećaj dodatne sigurnosti.

2z4l5rd.jpg

Izvor: MotoBerza

Odlican je al malo sutra! Eno drugar koji radi u ovlascenom servisu ne moze da ih se napopravlja.Unutra su kineski delovi,izmedju ostalih i benzinske pumpa koja malo malo pa rikne.Stari Pjadjo je bio dobar a ovi novi-ne hvala.
Moja preporuka je Suzuki Burgman koji je u skuterima postavio standarde.:worth:
Isto tako je drugar isao sa Beverlijem 500 na more pa mu se odvrnulo par srafova u voznji.
Kakav je to kvalitet?
Suzuki je MAMA!:klap:

Odlican je al malo sutra! Eno drugar koji radi u ovlascenom servisu ne moze da ih se napopravlja.Unutra su kineski delovi,izmedju ostalih i benzinske pumpa koja malo malo pa rikne.Stari Pjadjo je bio dobar a ovi novi-ne hvala.
Moja preporuka je Suzuki Burgman koji je u skuterima postavio standarde.:worth:
Isto tako je drugar isao sa Beverlijem 500 na more pa mu se odvrnulo par srafova u voznji.
Kakav je to kvalitet?
Suzuki je MAMA!:klap:

Draugar koji radi u ovlascenom servisu te verovatno laze, STO, to ne bih znao reci.
Sto se tice beverlya, navozao sam ih se 200,250 i 400cc sa ovim zadnjim sam isao i na more, nikada nikakvih problema nisam imao,te price da se odvrcu srafovi su moguce ako nije dobro zategao pa od nasih puteva otpadnu,to moze da se desi svakom.
To da su kineski delovi sam cuo samo od tebe , to si mi spomenuo i prosli put ali nisam hteo da ulazim u pricu ali evo i to da ti kazem, ne znam odakle ti samo ta prica, ako je od drugara opet te je lagao, jer sam ja isao u ovlascene servise i drugar mi je zastupnik za pijadjo, delovi nisu kineski.
Mozda je felna made in kina, nisam zagledao ali delovi agregata sigurno nisu kineski.
Sto se tice suzukija konkretno burgmana 400 taj skuter mi je kao pokretni bojler na tockicima od 12 ili 13 cola(kod konkurencije je 14,15,16cola), to je opet sve stvar ukusa ali meni se ne dopada nikako, burgman650 je vec klasa za sebe i on mi se dopada.
Suzuki nije postavio nikakve standarde sto se tice skutera.
Ako pricas ko je postavio standarde o skuterima onda je to yamaha t-max , najbolje vezno karateristike, alumunijumski ram, vozi se kao motor a ne max skuter, honda silver wing po meni bolji od burgmana 400, i naravno burgman 650.
Tu je i gilera gp800cc koja nema konkurenciju.
Pijadjo kao marka motora se ni meni ne dopada i sigurno je kvalitetniji bolji suzuki,yamaha,honda, ali pricam ti sa mog gledaista jer sam vozio te skutere duzi period i nisam imao nikakvih problema, sto ne mora da znaci da ih drugi nemaju.
Ja sam cuo za yamaha x-max da im crkava vodena punpa ali opet ne znam da li je to tacno.
Meni se ne svidja zvuk agregata kod pijadja, dosta je bucan i radi kao traktor nema onaj zvuk kao japanac.
Ali kako si ovde napisao o beverliju neko ko nezna pomislio bi da je smece kinesko i da je kvalitet nula sto u potpunosti nisi u pravu.

Al su skupi ovi maxi skuteri :)
Ja predprosle godine bio u Biogradu i dosli momak i djevojka na ovakvom ko u tebe piaggio 400 cc iz italije i ispod cica vade sator :) Dobro mali je sator za dvoje ali bitno da je stao :)
Nisam nikada vozio skuter veci od 125cc...

Al su skupi ovi maxi skuteri :)
Ja predprosle godine bio u Biogradu i dosli momak i djevojka na ovakvom ko u tebe piaggio 400 cc iz italije i ispod cica vade sator :) Dobro mali je sator za dvoje ali bitno da je stao :)
Nisam nikada vozio skuter veci od 125cc...

Ispod sedista ima duzinu ali dubinu bas i nema neku veliku ali kao sto si video dovoljno je za sator :D Konkurencija ima i vise mesta ispod sedista.
Ima i skupih ali do 5000e i nisu , kome sluze na neki izlet ili kao prevozno sredstvo leti... i nije neka cifra velika.
Ima onih skupih yamaha t-max 10.000e ,burgman650,gilera gp800,honda silver wing650 cak su mozda i skuplji, to je vec puno para ali ko ima i kome se svidja neka mu je sa srecom.:D

Poslednja izmena:
@CLS
Nema sto da me laze jer ja ne vozim skuter trenutno i nemam nameru bar u skorije vreme
Sto se tice Silver Winga-ruzan je do balcaka ali postujem njegov agregat,T-Max jeste dobar ali kad se on pojavio a kad Burgman,licno sam vozio Burgman 400 godinu dana i posle njega sve sto sam probao je bilo kao da sam seo na bicikli jer ni na jednom se ne sedi tako udobno,nijedan nije tako udoban u voznji,ima prtljaznik na kom moze vecina da mu zavidi+niz ostava za sitnice i na kraj krajeva cena koja je u odnosu na T-Maxa i SilverWinga podosta niza. Pre tri nedelje sam video i Burgmana 650 ali to je ogromni monstrum.
Sto se tice Aprilie 800,drugar je kupio i toliko je jaka da se non stop potpisuje.Moze da promeni 3 gume za sezonu.
Mozda si ti naleteo na dobar primerak ali NS policija ima te Piaggio skutere i malo malo su kod mog drugara u servisu na radost ostalih motorasa. :klap:
Prognozirali smo im jos ovu godinu a i razmisljamo se da drugaru ispecemo prase pa da im s***** sve primerke.:mrgreen:

@CLS
Nema sto da me laze jer ja ne vozim skuter trenutno i nemam nameru bar u skorije vreme
Sto se tice Silver Winga-ruzan je do balcaka ali postujem njegov agregat,T-Max jeste dobar ali kad se on pojavio a kad Burgman,licno sam vozio Burgman 400 godinu dana i posle njega sve sto sam probao je bilo kao da sam seo na bicikli jer ni na jednom se ne sedi tako udobno,nijedan nije tako udoban u voznji,ima prtljaznik na kom moze vecina da mu zavidi+niz ostava za sitnice i na kraj krajeva cena koja je u odnosu na T-Maxa i SilverWinga podosta niza. Pre tri nedelje sam video i Burgmana 650 ali to je ogromni monstrum.
Sto se tice Aprilie 800,drugar je kupio i toliko je jaka da se non stop potpisuje.Moze da promeni 3 gume za sezonu.
Mozda si ti naleteo na dobar primerak ali NS policija ima te Piaggio skutere i malo malo su kod mog drugara u servisu na radost ostalih motorasa. :klap:
Prognozirali smo im jos ovu godinu a i razmisljamo se da drugaru ispecemo prase pa da im s***** sve primerke.:mrgreen:

Kada je nesto tudje retko se pazi kao da je svoje, jos firmino, ko zna kako ih oni voze, ne cekaju mozda da se zagreje agregat pa pun gas odmah...
Ja imam dosta drugara koji imaju bever.i nisu imali problema.
Sto se tice cene, burgman 400 je medju najjeftinijama a naj kvalitetniji za te pare, beverly ima slicnu cenu ali je drugaciji fazon, pa ko sta voli tako i kupuje.
Sto se tice silver winga i meni se ne dopada ali sam cuo da je najudobniji skuter pa tek onda burgman650, cenu si uporedjivao silver winga650 sa burgmanom 400, imas silver winga 400 ali je i on skuplji od burg.400 ali ne bas puno.

skini mu brate ovaj blatobran pozadi...

Skinucu ga ali moram da narucim novi koji je mnogo manji i problem je sto mi se trenutno ne svidja nijedan.
Ove sezone svakako ga ne vozim nego onaj 600F.
Moram u subotu na protest jer me ubi registracija za ovaj.Javili i u nekim vestima da je protest u subotu.:worth:
Nema smisla da mi uzmu 31000 samo za extra porez a 49000 sve ukupno.Sramota.
Nedam govnarima pare iz inata,zato sam kupio manji a ovaj nek stoji dok se nesto ne promeni. Moramo u subotu da im pokazemo jer sam na Misheluku pricao sa par drugara i svi idu. Morace drzava da shvati da nismo ovce za sisanje.:evil:

Back