MOTOCIKLI

Vrlo zanimljiv model

lincolnchoper8ji.jpg

Sorry, ali ovo je prava američka nakaza za privlačenje pažnje. a sad pogledaj položaj guza, ruke, noge i kaži koliko je to udobno za vožnju? Da krenemo osim estetike i na ergonomiju... :wink:

Rotax nije rotacioni, Wankelov motor... kao sto si mozda pomislio zbog imena. Nego klasican cetvorotaktni ;) Mazda Rotary su danas jedini Wankelovi motori koji postoje i kolko znam samo se za cetvorotockase prave.

Kad_LupimLupim:
Rotax nije rotacioni, Wankelov motor... kao sto si mozda pomislio zbog imena. Nego klasican cetvorotaktni ;) Mazda Rotary su danas jedini Wankelovi motori koji postoje i kolko znam samo se za cetvorotockase prave.
Ma nisam to mislio, malo sam se folirao aludirajući na to da se Yamahin motor bolje pokazao. :shock:

Rotaxov motor V990 koji se ugradjujivao u Apriliine modele od 1000cc do 2004, se pokazao kao jedan od najizdrzljivih i najkvalitetnijih agregata s ove strane bare. Britanski casopis je 2000 godine kupio, ne pozajmio, novu Apriliu RSV Mille i vozili su je do 50,000 milja (80,000km) sto po stazi sto po ulicama. Nakon toga su otvorili motor i prekontrolisali toleranciju i dosli do zakljucka da je sve u granicam normale bez ikakvih problema. Naravno nakon toga su motor sklopili i naredne dve godine ga koristili kao race bike.
O rotaxovom 650cc motoru neznam mnogo ali je cinjenica da je BMW pristao da ga ugradjuje u svoje motore a znamo da BMW nebi nesto tako uradio da je motor los.
Inace Apriliji motorcikli su daleko kvalitetniji od Ducatija (ovo ti je informacija iz prve ruke) i pandam su svim Japancima po kvalitetu i izdrzljivosti.

Kad žutaći pogrešno "precrtaju" Amere, Italijane ili Nemce, redovno se rađa komedija kao na slici gore, koja je od svega po malo i na kraju ništa. Koji bi pravi motordžija seo na ono čudo? :shock:

Ovo je u sushtini auto-moto forum, nisi ni najmanje pogresio. Ja ne vozim nista, ali bih jako voleo neku Hondu, Yamahy, Ducati. Ne mora da bude vrh vrhova, ali ipak da je nesto jache. Zasad mi ni pare ne pomazu, jer ne znam gde bi ga drzao :cry:

Ma ja bih drzao bilo gde, samo da imam para da kupim...

Ja bih najradije nesto trkacko do 250ccm na primer apriliju onu mislim da joj je oznaka 250rs...

Ako bih uzeo nesto jace tacno bih se ubio...

Back