MOTOCIKLI

Ja sad imam dva i vec sam rekao zeni da kad dodje zima da uteramo oba na sta je ona prokomentarisala"Ako treba uteracemo". :D
Danas nam je godisnjica pa mora da me slusa.:)
Ja svake godine i skuter Free odnesem u potkrovlje i tamo se odmara.
Zvuci bolesno ali pravi motorasi ce reci da je to najbolje sto mogu da ucinim za svog dvotockasa.:heart:

Bitno je biti motoras u srcu a ostali ce ga razumeti.Imam drugara koji je prosle godine isao na skup u Belu Crkvu sa 125 ccm krosom koji moze da ide 100 km/h. I krenemo mi lepo iz NS a i zamisli mene sa B-Kingom kako peglam tih 200km pored njega.
Zato sam mu pre mesec dana pozajmio pare da kupi motor od 600 ccm i bio je srecan kao malo dete.
I pre nego sto je kupio ovaj veci bajk bio je najveci motoras u drustvu jer je isao na skup i sam i nosio sator i bio sva tri dana koliko traje skup i clan je moto kluba i prati sva desavanja i jos mnogo toga.
Tako i ti mozes tj.ako imas zelju-samo polako i leci ce sve na svoje.
I pamet u glavu:per:.

Još jedan uzbudljiv
WSBK vikend

5n43o0.jpg

Na, veoma moguće, poslednjem izdanju trke na pisti Kyalami u Južnoj Africi imali smo priliku da ponovo gledamo odlične vožnje i uzbudljivo trkanje asova svetskog Superbike šampionata. U prvoj trci je nakon dosta vremena dominirao Ducati dok je druga trka bila igra koju je svako mogao osvojiti.

U prvoj trci Michel Fabrizio je na fabričkom Xerox Ducatiju dominirao i vodio od početka do kraja. On je svoju ubedljivu prednost stekao već u prvim krugovima furioznim tempom koji niko nije uspevao da isprati. Prvo je to probao Tosleand ali je drugu poziciju ubrzo morao da prepusti Carlos Checai na Althea Ducatiju ali ni iskusni Španac, uprkos tome što je ponekad postavljao i bolja vremena po krugu, nije uspeo da sustigne Italijana tako da se morao zadovoljiti drugom pozicijom.

160c7kz.jpg

Kao trećeplasirani je stigao Leon Haslam ali tek nakon oštre borbe sa zemljacima Toselandom i Camierom koji su dva kruga pred kraj trke pretrpeli i oštar udarac od Johny Reae koji ih je, u najavi onoga što će tek usledeti, obišao u jednom potezu. Na trci su razočarali Haga, koji nastavlja da niže prosečne rezultate koji ne priliče ni njegovoom imenu ni timu za koji vozi kao i Cal Crutchlow koji je startovao sa pol pozicije ali je lošom vožnjom došao do osme pozicije.

10g06mg.jpg

Druga trka dana je bila mnogo uzbudljivija od prve pre svega zahvaljujući konstantnoj borbi čak četiri vozača za vodeću poziciju. Glavni akteri ove akcije su bili Irac Johny Rea, koji je u jednom krugu došao sa pozicije jedanaest do vođstva; Leon Haslam eventulani pobednik ali tek nakon odlične borbe sa mlađanim Ircem; veteran Max Biaggi na Apriliji kao i Cal Crutchlow koji je uprkos startu sa pol pozicije trku opet završio van podijumskog postolja.

ifa6w6.jpg

Njih četvorica su se, uprkos očiglednim problemima sa pneumaticima koji se opet pokazuju kao jako teški za odabrati na pisti Kyalami, ravnopravno borili do dva kruga pred kraj kada Leon Haslam obilazi Reu za vođstvo tako što ga je praktično lišio putanje. To je malo poremetilo Irca koji je sada morao da se bori sa Biaggijem ne bi li sačuvao drugu poziciju što je dalo vremena Haslamu da napravi osetniju prednost i dođe do treće pobede ove godine kao i do povećanja prednosti u generalnom plasmanu nad Max Biaggijem.

Sledeća trka se vozi za dve nedelje na pisti Miller Motorsport Park u Juti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Plasmani:

Prva trka

1. M. FABRIZIO - Ducati Xerox Team
2. C. CHECA - Althea Racing + 1.098
3. L. HASLAM - Team Suzuki Alstare + 5.049
4. M. BIAGGI - Aprilia Alitalia Racing + 6.974
5. J. REA - HANNspree Ten Kate Honda + 13.710
6. L. CAMIER - Aprilia Alitalia Racing + 13.848
7. J. TOSELAND - Yamaha Sterilgarda Team + 16.064
8. C. CRUTCHLOW - Yamaha Sterilgarda Team + 16.231
9. J. SMRZ - Team PATA B&G Racing + 16.580
10. S. GUINTOLI - Team Suzuki Alstare + 23.100
11. L. SCASSA - Supersonic Racing Team + 24.561
12. T. CORSER - BMW Motorrad Motorsport + 25.504
13. S. MORAIS - EmTek Racing + 27.073
14. R. XAUS - BMW Motorrad Motorsport + 27.273
15. S. BYRNE - Althea Racing + 30.692
16. T. SYKES - Kawasaki Racing Team + 34.008
17. N. HAGA - Ducati Xerox Team + 35.948
18. C. VERMEULEN - Kawasaki Racing Team + 44.030
19. M. NEUKIRCHNER - HANNspree Ten Kate Honda + 48.382

Nisu završili

R. HAYDEN - Team Pedercini
B. PARKES - ECHO CRS Honda
M. BAIOCCO - Team Pedercini

Druga trka

1. L. HASLAM - Team Suzuki Alstare
2. J. REA - HANNspree Ten Kate Honda + 0.522
3. M. BIAGGI - Aprilia Alitalia Racing + 0.601
4. C. CRUTCHLOW - Yamaha Sterilgarda Team + 0.991
5. C. CHECA - Althea Racing + 1.479
6. J. TOSELAND - Yamaha Sterilgarda Team + 13.324
7. T. CORSER - BMW Motorrad Motorsport + 13.740
8. M. FABRIZIO - Ducati Xerox Team + 14.250
9. J. SMRZ - Team PATA B&G Racing + 15.190
10. N. HAGA - Ducati Xerox Team + 16.790
11. R. XAUS - BMW Motorrad Motorsport + 21.101
12. L. SCASSA - Supersonic Racing Team + 22.670
13. S. BYRNE - Althea Racing + 24.506
14. T. SYKES - Kawasaki Racing Team + 31.301
15. S. GUINTOLI - Team Suzuki Alstare + 31.836
16. C. VERMEULEN - Kawasaki Racing Team + 33.710
17. M. NEUKIRCHNER - HANNspree Ten Kate Honda + 35.203
18. B. PARKES - ECHO CRS Honda + 55.929
19. R. HAYDEN - Team Pedercini + 56.074
20. M. BAIOCCO - Team Pedercini + 1'08.481

Nisu završili

L. CAMIER - Aprilia Alitalia Racing
S. MORAIS - EmTek Racing

Miran Brujić - AutoBlog.rs

Bitno je biti motoras u srcu a ostali ce ga razumeti.Imam drugara koji je prosle godine isao na skup u Belu Crkvu sa 125 ccm krosom koji moze da ide 100 km/h. I krenemo mi lepo iz NS a i zamisli mene sa B-Kingom kako peglam tih 200km pored njega.
Zato sam mu pre mesec dana pozajmio pare da kupi motor od 600 ccm i bio je srecan kao malo dete.
I pre nego sto je kupio ovaj veci bajk bio je najveci motoras u drustvu jer je isao na skup i sam i nosio sator i bio sva tri dana koliko traje skup i clan je moto kluba i prati sva desavanja i jos mnogo toga.
Tako i ti mozes tj.ako imas zelju-samo polako i leci ce sve na svoje.
I pamet u glavu:per:.

Podsjeti me ova tvoja prica,ja dok sam imao suzuki 125 coper...redovno zimi bio u hodniku,starci svako jutro psuju :"bem ti motor,ne mogu cipele obuti kako treba!" Nije bio u garazi s autom,pokriven,a pred kraj sezone,obavezno servis,ulje,pa onda poliranje niklovanih dijelova :)... Na kraju se pokvario i otisao za 500eura,otisla bregasta.......a tesko bilo za dijelove.Al vala navozao se ja na skupovima..moj maximalno mogao ici 110 ali nakon nekog vremena padne brzina na 90 umori se :mrgreen: .
Sto volim i cijenim prave bajkere je u tome,sto prate i one sa 50cc ako se ide na skup..svi zajedno low ride i przi se laganini i ako je dalji put skrene se na benzinsku odmora malo i dalje....

Kako cika Dule kaze,pravi bajker je bajker u dusi,zaljubljenik motora i dobar covjek,a ne oni slobodni strijelci sto razjebavaju sve okolo jer je skupio kintu i kupio neki motor.pa sad baja......
:pivce: za sve bajkere :)

Novi Piaggio Beverly 125ie i 300ie

r7j8e0.jpg

Nakon skoro jedne dekade prepune uspeha Beverly će ove godine biti u potpunosti obnovljen kako stilski tako i funkcionalno, sve u cilju očuvanja liderske pozicije koju ovaj model zauzima na mnogim tržištima.
Počevši od 2001. Beverly je prodat u preko dvesta sedamdeset hiljada primeraka tako da se pred nove modele stavlja nimalo lak zadatak. Kod novih modela prvo se uočava promena izgleda, nije previše dramatična ali dovoljno da nagovesti novi i moderni stil. Izmenjen je prednji deo koji sada nosi novi far sa objedinjenim dugim i kratkim svetlom dok su pokazivači pravca integrisani u prednju masku. Vetrobranu je izmenjen oblik radi bolje zaštite vozača dok je instrument tabli povećana preglednost upotrebom analognih pokazivača uz LED displej putnog kompjutera.

25zgi9k.jpg

U domenu ciklistike je malo toga promenjeno, zadržana je tradicionalna Piaggio konstrukcija rama sa dve gornje grede ali uz povećanu krutost. Zadržano je prednje ogibljenje sa vilama prečnika 35mm i točkovima od 16" ali uz poboljšane kočnice kod kojih prečnik diskova sada iznosi 260mm kao i novi glavni cilindar koji razvija veću silu kočenja. Manje izmene rama su dozvolile i povećanje sanduka za prtljag kome je zapremina povećana za 50% čime je postalo najveće na tržištu.

50iich.jpg

Što se pogona tiče novi Beverly će biti opremljen agregatima od 125 i 300ccm, oba sa vodenim hlađenjem, četiri ventila i elektronskim ubrizgavanjem. Agregat od 300ccm razvija 22 konjske snage pri 7250 o/min i 23Nm obrtnog momenta pri 5750 o/min dok će agregat od 125ccm imati istu snagu ali u odnosu na model sa karburatorom oko 20% manju potrošnju i osetno niže troškove održavanja. Oba modela će na tržištu biti dostupna u Junu u za sada pet boja: bronzanoj, biserno beloj, tamno plavoj, crnoj i bordo.

Miran Brujić - MotoBerza

Marisa Miller na
Harley-Davidsonu

faqujr.jpg

Harley-Davidson ima novi model, i to „supermodel“. Marisa Miller, poznato lice iz Victoria’s Secret kataloga, se našla na kultnom motociklu.
Gospođa Miller pokazuje kako Harley-Davidson ne mora bude vezan sa grubost, duge brade, gomilu tetovaža... U video klipu gotovo može da se oseti miris parfema. Uživajte!

Izvor: VreleGume.rs

Ovog vikenda Le Mans
ugošćuje motoGP vozače

j6n700.jpg

Na legendarnoj pisti kod mesta Le Mans održaće se treća runda ovogodišnje motoGP sezone. Iako se najavljuju padavine nadamo se da to neće upropastiti vikend kako za vozače tako i za gledaoce željne trka nakon tri nedelje pauze.

Po dvadeset drugi put Le Mans će ugostiti asove motoGP šampionata, iako se ne vozi na legendarnom velikom krugu već na unutrašnjoj GP pisti to ne umanjuje broj posetilaca koji se iz cele Francuske sjate u ovo malo mesto ne bi li pratili svoje idole dok se bore sa konkurencijom i opasnim mašinama.

Pista u Francuskoj se sastoji od više ukosnica i kraćih pravaca, uz par S krivina i dva duža pravca, tako da će prestavljati izazov da se mašina namesti kako za jaka ubrzanja tako i jaka kočenja dok će tehničari za ogibljenje biti na posebnom ispitu jer će morati da nađu optimalno podešavanje za različite ukosnice koje će uz promenjivo vreme koje vlada Evropom predstavljati najveći problem za vozače.

2po4i2f.jpg

Po prvi put kao lider u generalnom poretku na Le Mans dolazi Jorge Lorenzo i to sa četiri boda prednosti nad timskim kolegom Rossijem dok mu glavni konkurent i zemljak Dani Pedrosa zaostaje šesnaest bodova.

Australijanac Casey Stoner je sezonu započeo očajno i želeće da se što pre vrati na pravi put i to pobedom na pisti gde ni jednom u karijeri nije trijumfovao ali za sve postoji prvi put.

Kao i svakog trkačkog vikenda motoGP možete pratiti na Sport Klubu i to u sledećim terminima: u petak od ponoći kada se može pratiti snimak prvog treninga dok će u subotu biti dvostruka poslastica sa direktnim prenosom drugog treninga od 09:55 i snimkom kvalifikacija od 19:30 dok je nedelja rezervisana za direktan prenos trke u standardnom terminu od 14:00.

Miran Brujić - MotoBerza

Prva pol pozicija Valentino Rossija u 2010.

25a465x.jpg

U veoma uzbudljivim kvalifikacijama za Veliku nagradu francuske Valentino Rossi je došao do prve ovosezonske pol pozicije uspevši u poslednjim minutima da odvoza najbrži krug, pola sekunde brži od do tada najbržeg kruga.

Rossi je do najboljeg vremena 1:33.408 došao na svom dvadest osmom od trideset krugova, iako se do tada nije baš proslavio ali se sve okrenulo kada su na mašina stavljeni mekši pneumatici. Najbrže vreme na tvrđim i najverovatnije istim pneumaticima na kojima će se voziti trka ako bude po suvom vremenu je postavio Casey Stoner ali je do kraja kvalifikacija pao na četvrtu startnu poziciju pošto su se ispred njega osim Rossija našli još i Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa.

Sutrašnju trku neće startovati Alvaro Bautista pošto je na drugom treningu pri padu obnovio povredu ključne kosti koju je zaradio tokom predsezone.

mmx2fl.jpg

[size=13pt]Kompletne startne pozicije[/size]

1. Valentino ROSSI - Fiat Yamaha Team 1'33.408
2. Jorge LORENZO - Fiat Yamaha Team + 0.054
3. Dani PEDROSA - Repsol Honda Team + 0.165
4. Casey STONER - Ducati Marlboro Team + 0.416
5. Nicky HAYDEN - Ducati Marlboro Team + 0.437
6. Randy DE PUNIET - LCR Honda MotoGP + 0.666
7. Andrea DOVIZIOSO - Repsol Honda Team + 0.796
8. Colin EDWARDS - Monster Yamaha Tech 3 + 0.896
9. Loris CAPIROSSI - Rizla Suzuki MotoGP + 0.898
10. Aleix ESPARGARO - Pramac Racing Team + 1.106
11. Marco MELANDRI - San Carlo Honda Gresini + 1.115
12. Ben SPIES - Monster Yamaha Tech 3 + 1.512
13. Marco SIMONCELLI - San Carlo Honda Gresini + 1.534
14. Hiroshi AOYAMA - Interwetten Honda MotoGP + 1.571
15. Hector BARBERA - Paginas Amarillas Aspar + 1.915
16. Mika KALLIO - Pramac Racing Team + 2.402

Miran Brujić - MotoBerza

• Podržavam
Reactions: CLS
A gde ti sednes?
Na ono metalno sto lici na gril?:D
Nisam bio na susretima u Sapcu a drugar koji je bio kaze da je bilo blata do kolena.
Sad za vikend je skup u Novom Sadu i bas se nadam da nece biti kise.

Ima on u ormanu i duplo sedište, koje se montira samo kad idemo zajedno.
Inače, u subotu sam radila, pa je dragi išao sam u Šabac, al sam dobila full izveštaj i slike na uvid.

A u povratku je neka budala sa autom iskekao jednog drugara u krivini i ovaj je izleteo sa puta. Vinovnik normalno pobegao (bila već noć), a drugar završio u Urgentom sa 4 polomljena rebra i napuklom ključnom koskom.

Evropsko udruženje vozača Harley
Davidsona oborilo rekord u Grčkoj

wk5tnp.jpg
Paradirajući preko mosta Rio Antirio u Grčkoj, više od 6.000 motorista iz evropskog udruženja vozača "Harli Dejvidsona", oborilo je rekord.
Članovi tog udruženja iz cele Evrope prešli su most koji spaja Peloponez sa Grčkom i jedan je od najdužih visećih mostova u svetu. Super reli vlasnika "Harli Dejvidsona" svake godine održava se u drugom gradu.

Prošle godine je u Americi više od 2.000 motorista prešlo preko visećeg mosta.

Izvor : rts.rs via AutoBlog.rs

Počinje šampionat Srbije
u kružnim trkama

2wlx6x5.jpg

]Na stazi Beranovac kod Kraljeva narednog vikenda 30. maja voziće se prva po redu kružna trka koja se boduje za šampionat Srbije. Ovom trkom se otvara sezona i počinje prvenstvo Srbije u Road Racing disciplini.

Organizator prve trke je Auto moto karting klub ''Divlji'' iz Kragujevca pod pokroviteljstvo grada Kragujevca.

Ovom trkom se otvara šampionat Srbije u kružnim trkama, takmičari će nastupati u klasama 125SP, 600SP, moto-hepening (600+1000) i najjačoj klasi 1000 Stock sport.

Staza Beranovac je dugačka je 2400 metara, širina je 7 metara i vozi se levi (spoljni) krug. Obzirom da je staza na autodoromu Beranovac jedna od najatraktivnijih staza kod nas očekuju se izuzetno uzbudljive trke u svim klasama.

Izvor: MotoBerza

Back