Mostar korak do izbijanja novog rata

Opet brkaš babe i žabe.

Ne polaže Amerika pravo na zvezdice i pruge, pa ni Srbi na zlatni ljiljan.

Zlatni ljiljan je deo srpske istorije i to je činjenica.

To što su ga Bošnjaci preuzeli i stavili na svoju zastavu i ostale simbole je njihova stvar, tako da taj spomenik nije deo srpske istorije.

To je isto kao da kazes: crvena boja je dio srpske istorije zato sto je jedna od boja na trobojci.
Uzmi onda crvenu tkaninu, napravi zastavu i reci ovo je srpska zastava.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fleur-de-lis

I sta?
Kada je grb Kotromanica bio srpski grb? To sto su Kotromanici bili Srbi ne znaci da su njihove oznake srpske oznake. Ajmo onda grb moje porodice uzeti kao srpski zato sto sam ja Srbin. Zna se sta su srpske oznake.

Kako je krenulo jos ce se pricati da je Armija BiH bila srpska armija jer je u njoj bio Jovo Divjak i jos par srpskih izdajica. Sta je sa vama ljudi?
Nije ni čudo što nam svaka šuša otima istoriju sa ovakvim rezonom.

Imam neki osecaj da ce hrvatski cvetovi u bliskoj buducnosti poceti da se izjasnjavaju ili kao Srbi ili kao Hrvati, koliko god imali podrsku USA i EU, polozaj u kojem se nalaze im onaj ionako mali trokutistan jos vise pritisce.

Politicka podrka je lepa stvar, ali da bi opstali u ovom sendvicu u kojem se nalaze potrebno je puno vise od toga, u najmanju ruku stalna prosutnost NATO jedinica. A EU i USA nece vecno tu da ostanu, to je sigurno, a onda ...

Ne bi im bio u kozi, ali sami su izabrali ...

Mozda je neka srpska porodica imala medvjeda na grbu.
Da li je onda medvjed srpski znak?

Што се правиш блесав? То је грб српске породице, а она је део српског народа и српске историје. Кад неко украде тај грб, украо је део српске баштине.

Back