Mostar korak do izbijanja novog rata

Па најбоље да имамо једно 19 грбова, 8 химни, 23 скупштине и исто толико председника републике, 7 главних градова и 6 писама..

I ja gledam sta se pise.
Kad su ljiljani bili srpski pa da bi ih se mi odrekli?
I jos lik rece "bosanski ljiljan". WIBU eto ti ga pa se oznaci sa njim!

Па и споменик у Прешеву је део наше историје... И онај албански двоглави орао потиче од двоглавог орла Немањића..
Ne lupaj. Spomenik nije deo naše istorije jer je podignut zna se sa kojim ciljem. Dvoglavi orao Nemanjića je deo naše istorije.

Simbol na spomeniku je modifikovan i uklopljen u albansku simboliku, što je njihovo pravo, ali nikako nije deo naše istorije.

I ja gledam sta se pise.

%D0%9A%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%9A%D0%B8%D1%9B%D0%B8%20%D0%B3%D1%80%D0%B1.jpg

I ja gledam sta se pise.

Чак и да су били, то се лепо смести у оквире културне и историјске баштине, а данас се гледа да се изгради савремено друштво по угледу на цивилизовани свет. Тако нпр. раде Хрвати, ево сад и ћирилицу проглашавају делом баштине, али им не пада на памет да је користе у свом језику.
А код нас ће сутрадан неко да нагузи заставу са љиљанима насред Београда, а ми ћемо да се одушевимо због старог српског симбола.
То су уствари смао изговори ленштина и кукавица да се ништа не предузме поводом растурања нације и државе...

Ne lupaj. Spomenik nije deo naše istorije jer je podignut zna se sa kojim ciljem. Dvoglavi orao Nemanjića je deo naše istorije.

Simbol na spomeniku je modifikovan i uklopljen u albansku simboliku, što je njihovo pravo, ali nikako nije deo naše istorije.
Ајде? Симбол на споменику је модификован, а ови љиљани су оригинални љиљани из времена Твртка?

А у сваком случају, како ствари стоје, проћи ће 500 година док буде уклоњен, па ће свакако постати део историје...

Одбацивање средњовековне Босне као српске државе, и њених символа, од стране самих Срба, представља одобравање измишљотинама и неистинама које се подмећу о некаквом пореклу Бошњака.

Хоћемо ли да у то име дозволимо да нам се Србијом вију овакве заставе>

zastava-sa-ljiljanima-rbih.jpg

A ovaj spomenik Balijama sto su digli Hrvati u vazduh je dio srpske istorije?
Da li si ti normalan?
Opet brkaš babe i žabe.

Ne polaže Amerika pravo na zvezdice i pruge, pa ni Srbi na zlatni ljiljan.

Zlatni ljiljan je deo srpske istorije i to je činjenica.

To što su ga Bošnjaci preuzeli i stavili na svoju zastavu i ostale simbole je njihova stvar, tako da taj spomenik nije deo srpske istorije.

Хоћемо ли да у то име дозволимо да нам се Србијом вију овакве заставе>

zastava-sa-ljiljanima-rbih.jpg

И сам знаш да је то веома лош фалсификат, али то не значи да треба да одбацимо своју историју. Напротив, треба истицати као део наше баштине и традиције.

I sta?
Kada je grb Kotromanica bio srpski grb? To sto su Kotromanici bili Srbi ne znaci da su njihove oznake srpske oznake. Ajmo onda grb moje porodice uzeti kao srpski zato sto sam ja Srbin. Zna se sta su srpske oznake.

Kako je krenulo jos ce se pricati da je Armija BiH bila srpska armija jer je u njoj bio Jovo Divjak i jos par srpskih izdajica. Sta je sa vama ljudi?

И сам знаш да је то веома лош фалсификат, али то не значи да треба да одбацимо своју историју. Напротив, треба истицати као део наше баштине и традиције.

Као што рекох, Хрвати својатају ћирилицу, али им не пада на памет да пишу њоме данас, много би се тога од њих могло научити, између осталог и како љиљани лете у ваздух...

I sta?
Kada je grb Kotromanica bio srpski grb? To sto su Kotromanici bili Srbi ne znaci da su njihove oznake srpske oznake. Ajmo onda grb moje porodice uzeti kao srpski zato sto sam ja Srbin. Zna se sta su srpske oznake.

Kako je krenulo jos ce se pricati da je Armija BiH bila srpska armija jer je u njoj bio Jovo Divjak i jos par srpskih izdajica. Sta je sa vama ljudi?

То ти је краткорочно размишљање, јер ако ти овај грб Котроманића одбациш као српски, за 50 година он ће несумњиво постати бошњачки, а ти, или твоја деца, туђини на бошњачкој земљи.

Као што рекох, Хрвати својатају ћирилицу, али им не пада на памет да пишу њоме данас, много би се тога од њих могло научити, између осталог и како љиљани лете у ваздух...

Они својатају јер своје немају ништа, а ми смо блесави к’о тоцила па свима редом делимо шаком и шаком. А кад дође тренутак, да нам не преостане ништа што је наше...

То ти је краткорочно размишљање, јер ако ти овај грб Котроманића одбациш као српски, за 50 година он ће несумњиво постати бошњачки, а ти, или твоја деца, туђини на бошњачкој земљи.

А како га је одбацио као српски историјски симбол?

Back