Moskva - treci na svetu grad sa najvecim budzetom, iza Njujorka i Tokija

Не прави се ћакнута - ја сам написао ДА МИ ЈЕ КОМУНИЗАМ и КОМУЊАРИЗАМ НЕПРИХВАТЉИВ - па о тој злочиначкој идеологији има на десетине тема и никоме не пада ни на крај памети да их уклони.

citat ermemita...
за мене је комуњаризам идентично исто НЕПРИХВАТЉИВ као и оно друго......

ne porici samoga sebe...rekao si neprihvatljivo ti je i jedno i drugo...
a i ja se nesjecam da je ikada i na bilo kojoj temi napisano ili dozvoljeno da se narodi dijele na nize rase i arijevce...
upravo ti, kao pripadnik naroda koji su zbog takvih ideja strasno stradali morao bi prvi da skocis (naravno, u slucaju da ih ne dijelis) a ne da kritiziras one koji su to ucinili...
dvolicnost, ili...?

sta rece?
pa samo njujork ima stanovnika koliko skoro dve moskve.....

Па на википедији пише 8 милиона Њујорк а Вашингтон 500 000 - ако је код њих грешка, онда сам и ја погрешио али за Москву веле 20,000 000........ не знам... исправи ако боље знаш...

moskva 10.5 miliona
njujork 19 miliona
vasingnton 6.5 miliona

цитат:

Град Њујорк се налази у држави Њујорк, и има преко 8 милиона становника на 800 km². Уже градско језгро се састоји из пет градских општина: Бруклин, Бронкс, Менхетн, Квинс, и Стејтен Ајленд — од којих би свака била велеград да се не налази у Њујорку.

Ти си можда мислио на државу Њујорк а не на град Њујорк.........

А ево ти за Вашингтон:
У Америци се град службено зове "Washington, D.C.". Скраћеница D.C. значи "District of Columbia" (Колумбијски дистрикт), јер је град смештен у посебном савезном дистрикту којим управља градско поглаварство, па се у пракси град и дистрикт поклапају.

Према попису становништва из 2003. дистрикт има 563.384 становника. Ако се узме у обзир "метрополитанско подручје" Вашингтона, које осим дистрикта укључује делове Мариленда, Вирџиније и Западне Вирџиније, онда има више од 4,7 милиона становника.

kada vidim ove prelijepe zgrade,
zaista i mislim da nisu pravljene za obične ljude, nego neke arijevce.
bez uvrede, ovo nije provokacija.

čim moram raditi 50 godina da bih zaradila nešto što neko zaradi za jedan ili dva posla, ili 6 mjeseci rada i sl. ne može se reći da smo ista vrsta.

moram biti niža vrsta, kako god okreneš.
:roll:

nego, zna li ko koliko je cijena kvadrata u moskvi?
u ovakvoj zgradi, ne u nekoj baraci. :)

Najsiromasniji delovi Rusije su Kavkaz, Cecenija, Dagestan,... gde su vecina Muslimani, Ceceni, Tatari i ostale nize rase, u svim ostalim delovima Rusije gde su vecina stanovnika Rusi i ostali arijevci su prosecne plate 18000 rubalja sto je oko 750 dolara.
:shock:
jel itko ovo primjetio :rolleyes::rolleyes:
edit
ebiga zbrzo sam malo, primjetili neki a neki se prave mutavi

mos mislit, ja ( znas vec kako me neki ovdje tituliraju)
i odmah me dragi eremita prozvao cinkarosem...i kao da sam se osilila na ovom forumu...:mrgreen:
a moderatori ne reagiraju...

ma da ne daj bože da neki hrvat primjeti nešto fašističko kod nekog srbina jer nemoguće je da postoji srbin fašist to je rezervirano za nas.:rolleyes:

ali nećemo im više gadit ovu lijepu temu sa sličicama iz photoshopa :twisted:

:shock:
jel itko ovo primjetio :rolleyes::rolleyes:

А како би било да ви из "лијепе ваше" мало више тамо обратите пажњу на Томпсона и остале тупсоне - уместо да овде изигравате "балканске шпијуне"... сиктер, бре...

п.с. Овде у Србији је слобода мишљења - свако има право да мисли шта год хоће...важно је да не добије подршку других ... тако је и у јАмерици а и у јЕвропи.... и доста више са тим ...

А како би било да ви из "лијепе ваше" мало више тамо обратите пажњу на Томпсона и остале тупсоне - уместо да овде изигравате "балканске шпијуне"... сиктер, бре...

п.с. Овде у Србији је слобода мишљења - свако има право да мисли шта год хоће...важно је да не добије подршку других ... тако је и у јАмерици а и у јЕвропи.... и доста више са тим ...

lijepo, Boga mi...

sve tebi i dotičnom na čast :cool:

@eremita
ej, pa ti neznas i mijesas osnovne stvari...
sloboda misljenja i sloboda govora su dvije razlicite stvari....:confused:
ti mozes da mislis sto god hoces, ali nesmijes da kazes sto god hoces...
kapito?

Dok Putinova (sada vec ocigledno) apsolutisticka vlast pokusava iz sve snage da "navuce" godisnji vojni budzet (dakle, vojska, mornarica i avijacija zajedno) preko godisnjeg "budzeta" Amerikanaca za rezano cvece, velika vecina stanovnika Rusije zivi bedno, u krajnjem siromastvu. Da vidimo samo tri nasumicno izabrana primera (cisto kao kontrast montiranih rendera i bajki koje smo mogli da vidimo na ovoj temi), koji, naravno, ni izbliza ne mogu da docaraju koliko je situacija u Rusiji ustvari jadna.

Napustena fabrika za preradu drveta u Amursku koja je nekada bila izvor prihoda za veliki broj zitelja tog mesta...veliki deo Amurska danas izgleda isto tako napusteno:

Covek iz Zvezdnija (vozac kamiona koji je, kao i mnogi drugi stanovnici tog grada, izgubio posao) postavlja antenu za televizor u zgradi koja je odavno prestala da bude upotrebljiva za zivot dostojan coveka:

Prizor iz Birjusinska koji je veliki deo mladih napustio, a stari pokusavaju da prezive sa prosecnom penzijom od oko 6000 DIN:

Naravno da ove fotografije ne dokazuju apsolutno nista...verovatno samo malo vise od onih rendera i fotografija gradjevina (koje finansira i gradi ko-zna-ko) koje smo imali prilike da vidimo gore.

sta ti je ovo covece .staljingrad.

Najsiromasniji delovi Rusije su Kavkaz, Cecenija, Dagestan,... gde su vecina Muslimani, Ceceni, Tatari i ostale nize rase, u svim ostalim delovima Rusije gde su vecina stanovnika Rusi i ostali arijevci su prosecne plate 18000 rubalja sto je oko 750 dolara.

bruto il neto.to je velika razlika.u neke zemlje neto je upola manje od bruto.

Back