tandara mandara
Zainteresovan član
- Poruka
- 470
Moje prase ima seno i cebence u svom ,,kutku'' ....na cebencetu spava(to je ono cebence za bebe, pa ga ja lepo slozim-bude mu kao dusek), i skroz je ok, ne moze da ga zgura nigde...za piljevinu ne znam, ja je nikada nisam koristila, jer sam citala da je jako losa za njih. Jel vasi prasici u piljevini i spavaju? Pa nabavite im nesto udobnije, tipa neko cebence, fortir koji mozete da slozite tako da bude debeo i mekan ,,krevetic'' , jastuce, bilo sta...
Inace, kako dajete prasicima seno? Par puta dnevno kao obroke, ili ga imaju uvek? Provalila sam da moje prase jede seno i dok jede nesto drugo, onako povremeno, kao mi salatu![]()
Moja Coka spava na piljevini iasvim joj je ok. Razmišljam o ćebencetu, videću, možda počnem da ga koristim!
Kao podloga u kavezu, akvarijumu ili kutiji, mislim da je bolja piljevina, jer posle vršenja nužde na ćebetu možeš samo da ga paciš. Tvoje prasence sigurno nikada nije toliko upropastilo ćebence da ne može više da ga koristi, tako da kao podloga nije najbolje rešenje.

Već sam postavila post sa brojevima veterinara u Beogradu i Nišu, i post o piljevini gde piše koja piljevina je loša, koja dobra, tako da znam i ja da samo sitnije piljevine i piljevine sa jakim mirisom štete njihovim disajnim pputevima.

E sada seno...
Prasići MORAJU stalno da imaju seno kao i hranu
Ja mojoj Coki sipam punu šaku a ona od toga dnevno pojede polovinu.
Nego jutros sam zaboravila da je pomazim za ''dobro jutro'', a i ona je zaboravila da me podseti ustajanjem na zadanje nogice.
I setim se ja i priđem da je pomazim i približim ruku glavici, a ona skoči, sklonim ja ruku i ona ustane na zadnje šapice, i ništa, ja je pomazim.

Nema ništa bez ustajanja na zadnje šapice!

) I spasi prase, molim te....jedno moje je umrlo iznenada i jos uvek ne mogu da se oporavim