Moralna propast

Ne znam sta nam je referentna tacka da govorimo o moralnoj propasti.

U poredjenju sa Jugoslavijom koja je bila civilizacija mi smo stvarno u strahopadu.

Ali, osim toga proslo je 35 godina i ceo svet je malo kalirao, pogledajte kakve kreature sve vode politiku svetsku.

Mladi su me iznenadili. Deluju mi kao visoko svesni pojedinci.

Морална пропаст је добрим делом последица културне и духовне пропасти.

li još uvek postoji neka šansa da se vrati na "fabričko podešavanje"?
теоретски да, јер неко увек може да поправи стање у коме се нашао, практично можда и не јер:
- губимо становништво огромном брзином,
- најпаметнији део становништва је отишао из земље а млађи који стасавају вероватно ће и они отићи,
- потпуно поремећен систем вредности у друштву који, не да се само десио, него се подстиче, одржава и намеће као исправан,
- престали смо, као друштво и нација, да стварамо (ово је последица претходне ставке).

Док се ово не промени нема напретка. Да ли ће се ово стање променити - има наде, паметна омладина се буни и тражи нешто ново. Надам се да ће успети и подржавам је у томе.
Ja se ne slažem da je odlazak pametnih loše. Ako pogledamo sa strane onoga šta je Hristos učio vidimo da je on došao da pozove na spasenje proste, siromašne, natovarene.
I kao lek je prepisao Moralnost.
Dakle on je znao da moral neće prihvatiti pametni, mudri i razumni, već prost narod koji shvata da bez morala nema društvenog života.
Pametnicama je lakše da se "snađu" nego da budu moralni.
Nažalost nas u propast vode baš intelektualci, Oni su smislili i da Bog ne postoji samo da ne bi morali da budu moralni.
Ako si iskreni vernik, ne formalni vernik, ti ćeš pročitati jevanđelja i videti da Bog poziva na moralnost. Ne treba tu neka velika pamet da se shvati da bez morala nema društvenog života.
Mi samo plaćamo danak svojoj nemoralnosti

Ne znam sta nam je referentna tacka da govorimo o moralnoj propasti.

U poredjenju sa Jugoslavijom koja je bila civilizacija mi smo stvarno u strahopadu.

Ali, osim toga proslo je 35 godina i ceo svet je malo kalirao, pogledajte kakve kreature sve vode politiku svetsku.

Mladi su me iznenadili. Deluju mi kao visoko svesni pojedinci.
Kako ja shvatam stvari referentna tačka za to da li je nešto moralno ili nije je kako to utiče na život zajednice.
Sve što povoljno utiče na život u zajednici je moralno a ono šta ruši zajednicu je nemoral.
Poverenje je osnov života u zajednici:
Može li se imati poverenja u lopova, lažova, kockara, podmitljivca, prevaranta...
Porodica je najmanja ćelija društva, Hoće li biti poverenja tamo gde muž i žena vole da šaraju?
Hristos je rekao da čak i kad pogledamo drugu ženu s željim već smo učinili preljubu.
On je referentnu tačku stavio veoma visoko

Ne vole ljudi da budu moralni, tako da su i od hrišćanstva napravili formu u kojoj nije moral na prvom mestu. Slavim slavu, idem u crkvu na liturgiju. Krstim decu venčavam se, i to je to. Ja sam hrišćanin pravoslavac. Van toga ja mogu malo i da švrljam, da sam neumeren u piću, pa malo kockarnica, malo i da zakinem državu za porez. Bez mita nemaš šta da tražiš kod doktora. Može malo i da se krade. Da se laže mora, ko je taj što ne laže.

Posle se čudimo kako to da su stvari sve lošije u društvu. Što nema morala

Ne vole ljudi da budu moralni, tako da su i od hrišćanstva napravili formu u kojoj nije moral na prvom mestu. Slavim slavu, idem u crkvu na liturgiju. Krstim decu venčavam se, i to je to. Ja sam hrišćanin pravoslavac. Van toga ja mogu malo i da švrljam, da sam neumeren u piću, pa malo kockarnica, malo i da zakinem državu za porez. Bez mita nemaš šta da tražiš kod doktora. Može malo i da se krade. Da se laže mora, ko je taj što ne laže.

Posle se čudimo kako to da su stvari sve lošije u društvu. Što nema morala
a nista turski satori, mrtvi ljudi, kradje i lopovluci, kriminalci, botovi, lemanje najlepseg dela svake drzave mladosti od policije...

srbija i srpska buducnosti sa takvim mongoloidima....samo mongoloid moze ovo da podrzava i ovakve kreature koje se zovu ljudi.
Okolina je ogledalo nas samih, ono šta vidiš u drugima je zapravo odraz tebe samoga.
To što u drugima vidiš mongoloide to je zato što si sam takav, pogledaj svoje odgovore ovde na forumu pa ćeš videti da nisi ništa bolji od onih koje osuđuješ

za kolegu groma...mongoloid je svako ko podrzava bolesnike, kriminalce, primitivce, zarad licne koristi ili partijskog milokliza od koga se civilizovanom svetu povraca.

mongoloid je svako ko misli da ona nepocinbstva sto danas radi, da ce mozda sutra biti zaboravljena.

mongoloid je svako ko u belom gradu svojim smradom i duhovnom nehigijenom pokusava da prevaspitava narod u tom gradu i namece svoje nakazne narative iz planinsko brdskih zatucanih krajeva.

takve mongoloide ne stvara civilizovana sredina vec sredina odale su doplazili u civilizovanu. to sto neki drugi mongoloid citajuci online vesti misli da ako se to desava negde u svetu moze da prodje za stalno i ovde, taj je mongoloid na kub.

tako da, imas reference pa se prema njima odredi sta si i ko si. da li si pomenuti rasista, psihijatrijski sns ili sps slucaj, ili simozda gradjanin sveta koji uvazava kulturoloski mesto gde svojim cinjenjem doprinosi da to mesto postane bolje, nikako nakaznije po njegovoj meri.

Back