Djika junior
Domaćin
- Poruka
- 3.733
Tako ti je sad i u stranim filmovima...
Pošteno, a i kod njih je gore
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako ti je sad i u stranim filmovima...
I sta je toliko "epohalno" u ovom filmu?
Prica,koja predstavlja jednu pitku limunadicu za ljubitelje Smokijevih i Sotrinih serija na RTS-u?
Sentis scene,gde po obicaju ide neki cigu-ligu na violini,kako bi iskamcio neku emociju kod publike?
Sergej,koji u svakoj sceni ima po jednu socnu psovku kao "simbol narodnog humora"?
Sise Danine Jeftic?
Dakle,ovaj film ima samo jaku reklamu i ciljanu publiku koja se lozi na "Zonu Zamfirovu","Konje vrane" i slicne projekte.Film je jedna klasicna limunada koja se brzo zaboravi po gledanju.Nista vise.
Pozitivne stvari koje donosi ovaj film su stvarno izuzetna fotografija,lepa scenografija i konacno neke dobre i nove,mlade glumce.
Milos Bikovic je najprijatnije iznenadjenje u ovom filmu.Decko ima talenat,ali i ocigledno dobro veze u svetu filma,sto je u ovom slucaju pozitivno.
Takodje,upecatljiva mi je i uloga Nebojse Ilica,kao selektora reprezentacije.
Sto se zenskog dela ekipe tice,ona plavooka riba,sa cijim smo se "atributima" upoznali u filmu,stvarno je simpa
Licno,"Montevideo" smatram za neki rimejk serije "Vise od igre".
Fudbalske scene su solidno uradjene,mada i tu ima preterivanja,tipa oni Tirketovi driblinzi.Oni koji se malo razumeju u fudbal,znaju da je Bobekova "stikla" bila nesto nevidjeno na nasim terenima(a Stef je igrao posle rata),dok u ovom filmu Tirke dribla bolje od Ronaldinja.
Film inace dosta odstupa i od neke zvanicne,istorijske verzije dogadjaja(Tirnanic je prvo igrao za "Jugoslaviju",a tek onda za BSK).
Takodje,tu je vidljiv i Dragojevicev uticaj na scenario,ne mislim na psovke samo,vec na cinjenicu da se u zadnje vreme trudi da opravda ulogu velikog patriJote(verovatno zbog politicke karijere),iako se zna kakve je filmove snimao o srpskom narodu polovinom devedesetih godina.Zato me i ne cudi scena pri kraju filma,u kojoj svi na stadionu pevaju "Boze pravde" sa suzama u ocima,kao vrhunac patetike.
Sve u svemu,nista epohalno,na momente pateticno,na momente dosadno,ali ipak ovaj film odise nekom pozitivom,zanatski je dobro uradjen,a i duhovit je na momente.
Ne znam otkud ti to da Milos Bikovic ima dobre veze? Mislim, moguce je, ali iz cega je ocigledno?
To je bila moja pretpostavka,obzirom na to kako guraju mlade glumce u nasim serijama(u ovom slucaju kod Pavica).U domacoj kinematografiji se toliko nakotilo tih glumaca koji na razne,neregularne nacine dobijaju uloge,tako da je tesko razluciti.Obzirom da si ti upuceniji u situaciju sa Bikovicem,priznajem gresku i drago mi je sto to cujem za mog imenjaka![]()
Pozitivne stvari koje donosi ovaj film su stvarno izuzetna fotografija, lepa scenografija i konacno neke dobre i nove,mlade glumce.
Jer ovaj film je eskapistički.
Odvukle me sestra i drugarica pre neki dan da gledam ,da traje 2 sata umesto 2,5 ne bi ni bio los , pogotovo ako pogledamo sta se sve snima , taj mali iz Sojica sto igra glavnu ulogu je solidan, kao i neki poznati epizodisti (lepo je bilo videti i Hrvoja -Kazu da je jos ziv i zalecen ) ) , a ona jedna glavna ne zna da glumi ali njene sise imaju potencijal da iznesu ulogu , tako da je OK kada nista ne ocekujes ...
Inace posle 5-6 godina u biskopu je stvarno bilo nadnaravno iskustvo , kontam da me je lupao pritisak samo tako , sve mi je treperilo pred ocima jos pola sata posle izlaska iz sale , a bio sam trezan i strejt ko skejt .
patologija balkanskih naroda opet mora da izađe na površinu. Ne možemo mi bez sukoba, mržnje...
Po meni obe su dobre, ali ipak mislim da Nina bolje glumi. Ali, Bože zdravlja, to je samo jedan film, videćemo ih u nekim drugim ulogama, pa ćemo rezimirati