Monitor

OK posto kazes da si pokusao sa oba kabla verujem da su kablovi sasvim OK.

Da se nisi slucajno zeznuo pa ubacio HDMI/DVI kablove u maticnu plocu umesto u graficku?

Da li si probao da prikljucis drugi monitor? Jesi li dirao komponente racunara? Slican problem moze da pravi RAM memorija ako je slot prljav ili memorija nije na mestu hoce da pokze NO SIGNAL. Skoro sam se uverio u to i sam.
A kako to hdmi i dvi kad su ubodeni u maticnu mogu da naprave problem?
Pa zar nece kao prioritetno biti aktivirani integrisani graficki podsistem da ne koristim rec adapter?
Ja imam plocu koja je 10 godina stara i ima podesavanja preko redosleda aktiviranja a ne iskljucivost, to je bilo prevazidjeno i tada...jer je i kod ostalih uredjaja, tipa hard i usb i irq isti princip , redosledni a ne konkretno samo deklarisano...

A kako to hdmi i dvi kad su ubodeni u maticnu mogu da naprave problem?
Pa zar nece kao prioritetno biti aktivirani integrisani graficki podsistem da ne koristim rec adapter?
Ja imam plocu koja je 10 godina stara i ima podesavanja preko redosleda aktiviranja a ne iskljucivost, to je bilo prevazidjeno i tada...jer je i kod ostalih uredjaja, tipa hard i usb i irq isti princip , redosledni a ne konkretno samo deklarisano...

Zato sto je to polovni racunar i niko ne zna sta je prethodni vlasnik radio sa njim, mozda je iz XY razloga jednostavno disable integrisanu grafiku, nista ne sme da se prepusti slucaju jer sam ovde video i moguce i nemoguce scenarije.

Takodje moze da se desi da se integrisani GPU automatski iskljuci ako je detektovana grafika.

Poslednja izmena:
Ovo drugo nije logicno , ja to kao inzenjer nikad ne bih napravio , jel to neko video u praksi....
To je dobar primer kako tupson i glupson kreiraju elektronsko trziste, tj dati prvenstvo automatski nepoznatoj grafickoj je iz ugla test i reliability nocna mora...ako je po defaultu, drugo je ako je u settings...
A jeste u trendu snishoditi wizzardima pa i tom nacinu razmisljanja automatike...

Kad smo kod apsurda i nemoguceg, ja sam imao slucaj da mi gigabajtove ploce ne rade u jednom kucistu, pazi naglasavam kucistu ne napajanje ne nesto deseto , nego kucistu....a rade asus i msi....
Ali biser je sto koje god napajanje stavio , a stavljao sam od breeze koji nije toliko ni los, chiefteca pa do seasonica i nijedna GA ploca nije htela da radi u tom kucistu...
Menjao i nosace, da nije negde kratak spoj...ma ne pomaze nista...ni nekoriscenje zica za start i audio i sound koje su uz kuciste ....

A svaki drugi proizvodjac sa bilo kojim napajanjem radi na tom kucistu...
Usput imao sam 10tak takvih kucista i nijedno nije pravilo problem, dobra su , samo taj jedan komad....i nece i nece i na kraju je otisao asus u njemu...
A nije mi bilo tesko da testiram sve, jer nema logickog objasnjenja za takvu pojavu , mislio sam kratak spoj preko nosaca, nije, mislio zice npr za buzzer nije...nista nije...

Mozda treba verovati u duhove...

Back