Monitor

Pozdrav,

Kupio sam polovan racunar i kod coveka gde sam kupio normalno je radio, on ga je povezao dvi kablom na monitor. A ja imam monitor koji podrzava samo vga kabl, ali imam adapter za hdmi. I povezao sam tako racunar i monitor, medjutim nista se ne desava, crna slika.

Pa da li ima neko ideju sta bi moglo biti, do cega je.

Graficka je gtx 1060..ako znaci nesto.

OK posto kazes da si pokusao sa oba kabla verujem da su kablovi sasvim OK.

Da se nisi slucajno zeznuo pa ubacio HDMI/DVI kablove u maticnu plocu umesto u graficku?

Da li si probao da prikljucis drugi monitor? Jesi li dirao komponente racunara? Slican problem moze da pravi RAM memorija ako je slot prljav ili memorija nije na mestu hoce da pokze NO SIGNAL. Skoro sam se uverio u to i sam.

Pozdrav,

Kupio sam polovan racunar i kod coveka gde sam kupio normalno je radio, on ga je povezao dvi kablom na monitor. A ja imam monitor koji podrzava samo vga kabl, ali imam adapter za hdmi. I povezao sam tako racunar i monitor, medjutim nista se ne desava, crna slika.

Pa da li ima neko ideju sta bi moglo biti, do cega je.

Graficka je gtx 1060..ako znaci nesto.
A pa tako kazi, verovatno te zeza adapter. Eventualno ocisti HDMI ulaz na grafickoj, cim nije koriscen, moguce da je usla prljavstina.

Tesko da je usla prasina, posto na grafickoj imaju one plasticne kapice za sve ulaze. Ja sam pre nego sto sam ga upalio zamenio pastu na procesoru, izvadio i vratio ram..posle sam vadio i graficku i vratio. Ali opet nece.

A ovaj monitor sam probao i na drugi racunar pise no signal.

Hvala svakako.

Imam dva racunara i dva monitora. Ovaj monitor Asus nmg povezati ni sa jednim racunarom, ne daje sliku..pise no signal, a pokusao sam i sa dvi i sa disp.portom.
I ovaj polovan racunar sto sam kupio ne mogu povezati ni sa jednim monitorom da radi, a kod coveka gde sam kupio normalno je radio.

Tako da je bas cudno, nez sta da radim.

A pa tako kazi, verovatno te zeza adapter. Eventualno ocisti HDMI ulaz na grafickoj, cim nije koriscen, moguce da je usla prljavstina.
Tesko da je usla prasina, posto na grafickoj imaju one plasticne kapice za sve ulaze. Ja sam pre nego sto sam ga upalio zamenio pastu na procesoru, izvadio i vratio ram..posle sam vadio i graficku i vratio. Ali opet nece.

A ovaj monitor sam probao i na drugi racunar pise no signal.

Hvala svakako.

Au koja konfuzija :lol: Ako mozes kupi sutra novi adapter koliko da budes siguran, nisu skupi. Nema veze sto je graficka hdmi a monitor vga, adapter mora da radi posao, to mu je i svrha. Zatim probaj prikljuci monitor direktno na maticnu a izvuci grafu, ako ne radi, proveri slotove i kablove, pogotovo proveri cesljeve na RAM memoriji. Ako ne lezu dobro monitor ce 100% izbaciti No signal poruku.

Au koja konfuzija :lol: Ako mozes kupi sutra novi adapter koliko da budes siguran, nisu skupi. Nema veze sto je graficka hdmi a monitor vga, adapter mora da radi posao, to mu je i svrha. Zatim probaj prikljuci monitor direktno na maticnu a izvuci grafu, ako ne radi, proveri slotove i kablove, pogotovo proveri cesljeve na RAM memoriji. Ako ne lezu dobro monitor ce 100% izbaciti No signal poruku.
Vazii. Kako da proverim cesljeve na slotovima za ram..da ih ocistim nekako?

Vazii. Kako da proverim cesljeve na slotovima za ram..da ih ocistim nekako?
Pa cetkicom nekom ocisti malo, ako imas vise modula, probaj samo sa jednim, proveri jel dobro upadaju, treba da cujes klik, verovatno znas i sam da ne pametujem sad. Znaces otprilike gde lezi problem kad uzmes drugi adapter. Nemoj da se upravljas novim monitorom jer je sve po tvojoj prici pod znakom pitanja samom cinjenicom da je polovno, mada ne verujem da si toliki baksuz da ne rade ni monitor ni racunar.

Тај монитор му је бар дигитални. И излази на картици су дигитални.
Адаптер HDMI>VGA је увек упитан..

Јеси ли пробао обичним DVI каблом да повежеш нови комп и Асуса?

Pa da, ali mu adapter upravo konvertuje signal iz digitalnog u analogni. Jedan od monitora mi je isto VGA, bez problema konvertujem i HDMI i Display port u VGA.

Jesam pokusao sam dvi kablom..ali nista pise no signal.

Pa cetkicom nekom ocisti malo, ako imas vise modula, probaj samo sa jednim, proveri jel dobro upadaju, treba da cujes klik, verovatno znas i sam da ne pametujem sad. Znaces otprilike gde lezi problem kad uzmes drugi adapter. Nemoj da se upravljas novim monitorom jer je sve po tvojoj prici pod znakom pitanja samom cinjenicom da je polovno, mada ne verujem da si toliki baksuz da ne rade ni monitor ni racunar.
Ja sam skidao procesor, ram i graficku..ne bi rekao da sam time mogao nesto zeznuti.

Back