Monarhija - rešenje srpskog pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Немањића нема,Обреновића нема а заједно са њима нестала је и монархија ~Александар l Карађорђевић није крунисан,Петар ll Карађорђевић није крунисам тако да историјски гледано немамо монархију још од смрти Петра l Карађорђевића.

"Да не беше проклетог Черчила Србија би Краљевина била".

Širenje teritorije nije obavezno i neka pametna radnja,
mada, to smo istorijski gledano, morali jednom da probamo.

U to vreme su nastale Italija i Nemačka.
Ujedinjenje naroda koji ne razumeju govore svojih sunarodnika.
Po tom receptu je bilo planirano da se stvori Jugoslavija.
Na žalost jaka slovenska država nije u interesu nekim centrima moći

Demokratija i liberalizam su tekovina zapadnog sveta i nuzno zlo koje Srbiji nije donelo nista dobro-Neformalni kolonijalizam i oduzimanje teritorija,ugasene autonomije vojske,institucija itd..Jos gore je bilo pod komunizmom i titoizmom..Jedino Kraljevina Srbije je bila koliko toliko samostalna i jaka drzava sa pravim vrednostima i tradicijom od 1870ih do 1919 god..Znam da je monarhija danas skoro nemoguca,ali po meni je jedini pravi oblik drzavnog uredjenja uskladjen ka srpskom bicu i njegovoj nacionalnoj svesti..
Ovako su pricali za fudbal, da ce Srbija rasturati cim se izmeni himna i boje dresova :hahaha: :hahaha: :hahaha:

ps dobro je sto su se Srbi otarasili jugo ostavstine ali nista ne pomaze dok se mentalitet ne izmeni,.

Demokratija i liberalizam su tekovina zapadnog sveta i nuzno zlo koje Srbiji nije donelo nista dobro-Neformalni kolonijalizam i oduzimanje teritorija,ugasene autonomije vojske,institucija itd..Jos gore je bilo pod komunizmom i titoizmom..Jedino Kraljevina Srbije je bila koliko toliko samostalna i jaka drzava sa pravim vrednostima i tradicijom od 1870ih do 1919 god..Znam da je monarhija danas skoro nemoguca,ali po meni je jedini pravi oblik drzavnog uredjenja uskladjen ka srpskom bicu i njegovoj nacionalnoj svesti..

Имају и Обреновићи потомке презивају се Јаковљевићи. Милош Обреновић је био Теодоровић по оцу, а ови Јаковљевићи су потомци Милана Обреновића по бочној линији. Ево цитат из чланка:
Braća Jakovljevići direktni su potomci gospodara Jakova Obrenovića, koji je polubrat Miloša Obrenovića i najstariji od braće Obrenović, šesto koleno, piše opanak.rs.
линк https://nova.rs/magazin/lifestyle/ko-su-jedini-zivi-potomci-dinastije-obrenovic/

Монархија није систем, већ организам... Сви су повезани, свако на свом месту компетенције и силе ради својим Богом даним талентима... (Мање више)...

Краљ срце и мозак, учењаци очи, вештаци - руке, народ кожа...
Kao u britaniji?

Back