Momak sa stilom

• Začetnik teme Začetnik teme falco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

falco

Ističe se
Poruka
2.007
Pitanje je za devojke.

Kako izgleda po vama momak (22-26 godina) sa stilom? Kako treba da se oblaci u razlicitim prilikama (slobodno kacite slike)? Kako treba da se ponasa?

Morao sam da zapocnem temu jer mi je drugarica zamerila kako se oblacim. :roll:

uske u guzici i listovima skoro zenske izbeljene isprane farmerice sa shljokicama
svetlo roze majchica
fensi pozlatjene naochare sa zlatnim lancem
pederusha oko struka
midjusha zlatna na levom uvetu
po sredini nakostreshena u shpic a inache jako kratka kosa s dosta gela
san svake srbijanke:zaljubljena:

Sve zavisi od toga kakva si licnost.Ukoliko si ozbiljan poslovan covek,onda su kosulje idealna garderoba i idu u svim kombinacijama ... Slobodno mogu i opustene varijante.

Ukoliko si sportski tip i volis krajnje opusteno odevanje ... Crne patike,bele pantalone i crna majica.Ili bela majica,bele patike i crne pantalone,kako god zelis. :)

Na jednu ruku nabaci jedan dobar sportski sat,na drugu narukvicu i to je to. ;)

Pa vidi brate iam ortaka onako nevidjen retard..ulazi da kupi dzemper ili patike..i uopste nema ukusa..znas ti na sta lici to kad uzima nasumice na osnovu cene i boje..bukvalo nista drugo ne gleda..onda obuce i kao nervozno pita mene jel mi ok stoji..cipele isto kao daj da uzmem 2 para crne i braon kad su jeftine nego jedne kvalitetne..i tako izgleda ko klosar..kupi neke sh patike za 1500 din..ja brate na ulici da vidim njih i 50 dinara ne bi uzeo patike..dakle mora skupo da se kupuje..koje uglavnom i traje za te pare

Pratis modu, bogte...vidis kako se oblace najkul likovi u gradu i krenes i ti tako...

Kako da pratim modu? Daj link a da nije fashionTV :lol:
Kako da znam da to sto nose oni ce da odgovara i meni? I uglavnom su ti najkul likovi neki sa podubljim dzepom i koji da izadju i u trenerci u grad opet bi bili "kul" likovi. Zbog toga sam i pitao za neke slike (i savete), kako bih mogao da isprobam par kombinacija pa da vidim kako drustvo (prvenstveno drugarice) reaguju.

uske u guzici i listovima skoro zenske izbeljene isprane farmerice sa shljokicama svetlo roze majchica fensi pozlatjene naochare sa zlatnim lancem pederusha oko struka midjusha zlatna na levom uvetu po sredini nakostreshena u shpic a inache jako kratka kosa s dosta gela san svake srbijanke:zaljubljena:

Za roze majicu sam znao da mora svaki muskarac da je ima ;)

pa, ja se oblacim veoma kul, mogu da te posavetujem ako zelis.
sta ti je drugarica zamerila?

Zamerila mi je recimo sto sam obuo crne klasicne plitke patike (mislim da su bile lakostine) uz farmerice i neku kosulju kratkih rukava sa svetlobraon linijama, koja ima neku foru da izgleda kao da ispod viri bela majica. I tako sam otisao da spremam ispit u citaonici. Zamerila mi je jos sto ne znam da se skockam za grad.

Sve zavisi od toga kakva si licnost. Ukoliko si ozbiljan poslovan covek,onda su kosulje idealna garderoba i idu u svim kombinacijama ... Slobodno mogu i opustene varijante.

Bicu poslovan covek sledece godine kada zavrsim fax :) (nadam se)
Kada idem na fax, ne mogu sebi da dopustim da odem u majici bez kragne i u nekim bermudama. Ipak je to neka institicuja koja bi trebalo da drzi neki nivo. :)

Ukoliko si sportski tip i volis krajnje opusteno odevanje ... Crne patike,bele pantalone i crna majica.Ili bela majica,bele patike i crne pantalone,kako god zelis. :)

Na jednu ruku nabaci jedan dobar sportski sat,na drugu narukvicu i to je to. ;)

Vise volim sportski da se oblacim, jer na zalost izgledam mladje nego sto jesam (nisam nizak (188 cm) i nesto mrsav, al opet izgledam mladje 2-3 godine), pa da ne bih izgledao kao star-mali kada obucem neke pantalone, kosulju ili sako.

da, drugar, reci koji si tip, koje su ti aktivnosti i kooja je zamerka bila tvoje drugarice.

Odlazak na fax i u citaonicu, igranje kosarke, igranje bilijara, odlazak na pivo u neku pivnicu sa drustvom, klubovi petkom (gde se ne pusta grand, vec se pustaju strani hitovi ili rok)...

obuci se najpre u audi sa kozom,klimom... :aha:
A jel moze bmw?:think: Nekako me audi podseca na nase "uspesne" biznismene i vesele '90-te.

Pa vidi brate imam ortaka onako nevidjen retard..ulazi da kupi dzemper ili patike..i uopste nema ukusa..znas ti na sta lici to kad uzima nasumice na osnovu cene i boje..bukvalo nista drugo ne gleda..onda obuce i kao nervozno pita mene jel mi ok stoji..cipele isto kao daj da uzmem 2 para crne i braon kad su jeftine nego jedne kvalitetne..i tako izgleda ko klosar..kupi neke sh patike za 1500 din..ja brate na ulici da vidim njih i 50 dinara ne bi uzeo patike..dakle mora skupo da se kupuje..koje uglavnom i traje za te pare

Cena mi je bitan faktor, ali vise gledam da to bude kvalitetno i da na nesto lici.

Problem mi pravi to sto ne znam pravila kombinovanja stvari. Recimo znam za pravilo da se bele carape nose samo kada ides da se bavis nekim sportom, ne smes da imas vise od (cini mi se) dve razlicite odevne marke na sebi.

P.S: Hvala svima na trudu. :)

Poslednja izmena:
Ma bzvz..koga zabole za te teorije..i kakve bele carape..prestani da ih kupujes uopste:lol:kad kupis replay majicu nosices je minimum 5 god..i po modelu ne izlazi iz fazona..naravno ne kupujes nikad nove kolekcije nego ides po outlet radnjama..ja sam na zakythosu nasao tako po 15e proslogodisnje kolekcije na rasprodaji..4 komada uzeo..bitan je samo ukus..a onda ides i lako nalazis sta valja..mislim nije lako meni se od cele radnje dopadne jedva 2-3 stvari..ali zato sam siguran da ih necu videti na drugima..nije to trip vec mi se ne dopada prolazno sto svi furaju..uvek nesto originalno mora biti..ne kupuj u teranovi i springfildu..timeoutu..tu svi kupuju i smor je

stil coveku nece dati ni marka ni garderoba ni kombinacija boja.ja licno smatram da odevanje jeste vazno ali ne u toj meri,koliko se to danas misli.
pre svega mislim da je covek taj na koga treba staviti akcenat pa tek onda na sve ostalo.

i vrlo bitno stil je nesto sto je karakteristicno ! a ne nesto sto je opste prihvaceno

danas imas primer nekih novih ludih misljenja gde postoji samo stereotip i nista drugo.svaka karakteristicnost je odmah marginalizovana i otpisana kao neukus upravo od onih ciji neukus preovladava zahvaljujuci nedostatku stila kod ljudi.

tako da danas imas devojke koje su sve iste,gde ni jedna ne moze da te privuce necim svojim i karakteristicnim.sve peglaju kosu sve nose iste sortseve suknjice,pregorele u solarijumu tona pudera na 40 stepeni na faci, naochari velicine maske za varenje i slicno ... momci svi ko petlici pogotovo mladji neke izfeminizirane frizurice roze bodi majice smesne mindjuse koje muskarci nikad nisu furali, glupave kineske tetovaze i neke labradorske torbice

kad pogledas po gradu ne mozes a da se ne smejes.sve vidis samo ne stil

a ovo bombardovanje raznim glupostima od strane kreatora stilista raznih poznatih faca i sve to je posebna prica..

Pitanje je za devojke.

Kako izgleda po vama momak (22-26 godina) sa stilom? Kako treba da se oblaci u razlicitim prilikama (slobodno kacite slike)? Kako treba da se ponasa?

Treba da se oblacis normalno. Ako ides u setnju gradom sigurno ne treba da obuces parno odelo ko da si krenuo na svadbu. I vidim, ima jos ostataka populacije u onom diesel fazonu koji upasuju trenerke u farmerke, a juce videh lika na plazi sa kajlom (zlatnom, mozda) oko vrata. Msm ko ide na kupanje s nakitom. Ako ides na zurku, normalno da neces u cipelama (treba skakati). E sad ne znam u kom si fazonu, al ako slusas ova pink ...., onda mozes kako hoces, oni ne znaju da se obuku (mislim i na z i m pol) kako okrenes

stil coveku nece dati ni marka ni garderoba ni kombinacija boja.ja licno smatram da odevanje jeste vazno ali ne u toj meri,koliko se to danas misli.
pre svega mislim da je covek taj na koga treba staviti akcenat pa tek onda na sve ostalo.

i vrlo bitno stil je nesto sto je karakteristicno ! a ne nesto sto je opste prihvaceno

danas imas primer nekih novih ludih misljenja gde postoji samo stereotip i nista drugo.svaka karakteristicnost je odmah marginalizovana i otpisana kao neukus upravo od onih ciji neukus preovladava zahvaljujuci nedostatku stila kod ljudi.

tako da danas imas devojke koje su sve iste,gde ni jedna ne moze da te privuce necim svojim i karakteristicnim.sve peglaju kosu sve nose iste sortseve suknjice,pregorele u solarijumu tona pudera na 40 stepeni na faci, naochari velicine maske za varenje i slicno ... momci svi ko petlici pogotovo mladji neke izfeminizirane frizurice roze bodi majice smesne mindjuse koje muskarci nikad nisu furali, glupave kineske tetovaze i neke labradorske torbice

a ovo bombardovanje raznim glupostima od strane kreatora stilista raznih poznatih faca i sve to je posebna prica..

Totalno tacno. Zato ja u glavi smislim nesto, nacrtam, kupim materijal i mama mi sasije. I niko nema kao ja

Ne slazem se..ako previse odskaces napadno je i svasta se pomisli..danas u kaficu vidim lika replay farmerke(od 45-55e)japanke to moze biti od 300din pa na vise..ima extra za 1300..neka kosulja onako bela ko lanena..oko 2000..i sat na ruci..to je sve sto je imao a izgleda sa stilom skupo..tako se isto oblacim i samo je stvar ukusa da se izabere nesto sto se moze izneti bez frke dal je pun pogodak..a niko ne moze reci za takvu kombinaciju da je promasaj

Poslednja izmena:
Pitanje je za devojke.

kvalitet pre svega
odeš npr. u Esprit i kupi dve stvari i dosta
i tako svaki mesec ili koliko ti već budžet dozvoljava
tamo je zaista jednostavna a veoma stilizovana linija za muškarce

pa zavisi kako ti izgledas, ne mozes uopsteno da kombinujes boje, sto ti je ocito problem (ili je problem tvoje drugarice :lol:, jer pitanje je da li ona ima ukusa) - jeste, neke kombinacije su prijatnije oku, ali opet dzaba ako tebi ne stoji. ono sa crno - belom garderobom stoji pre svega ljudima koji imaju jak kontrast tena, kose i ociju (recimo bela koza, svetle oci, tamna kosa). neko ko je smedj ne izgleda sjajno u tome nego prosecno.

Ne slazem se..ako previse odskaces napadno je i svasta se pomisli..danas u kaficu vidim lika replay farmerke(od 45-55e)japanke to moze biti od 300din pa na vise..ima extra za 1300..neka kosulja onako bela ko lanena..oko 2000..i sat na ruci..to je sve sto je imao a izgleda sa stilom skupo..tako se isto oblacim i samo je stvar ukusa da se izabere nesto sto se moze izneti bez frke dal je pun pogodak..a niko ne moze reci za takvu kombinaciju da je promasaj

nisi me skapirao .ne kazem da treba odskakati u ekscentricnom smislu niti da treba od sebe praviti klovna u bilo kom vidu.znaci nikakav ekstremizam.
ono sto je sustina price je to da danas ljudi pogotovo mladi padaju na stereotipe i svi su manje vise samim tim uniformisani.

meni je sto puta lepse videti danas devojku u letnjoj haljini i japankama sa pletenicom ili nesto slicno,nego nafrakanu specenu karleushizovanu klinku sa dekolteom do pupka, 2 tone pudera i ekstremnom jakim sladjunjavim parfemom.

e tu lezi sustina stila...

naravno da sto se tice garderobe kozmetike svega toga postoje neke optimalne norme .recimo neces kod nekoga na slavu ici u kratkim pantalonama ili papucama,kao sto neces na plazu u farmerkama...
takodje prenaglaseni parfemi govore dosta o necijem stilu ili ekstremno mnogo nakita u prvom planu ultra kratka suknja ili sta ti ja znam..
ako neko dodje ultra skockan obucen u 5 soma evra a pritom ima crne nokte i smrdi mu zadah na praziluk,da li taj covek ima stila ?

ja od celokupne moje garderobe nemam nista sto na sebi u prvom planu ima LOGO znaci to mi je krajnji neukus da majica ili bilo koji odevni predmet bode ljudima oci sa imenom prestizne firme.
i to ne zato sto sam ja sad bog zna kako skroman,al brate jednostavno necu da brendiram nista .znaci nisam ja bilbord da reklamiram firme i modne kolekcije :) sa raznim upadljivim detaljima.
za mene licno to je krajnji neukus i to ne sa nekog modnog aspekta nego jednostavno cinjenica je da ljudi koji na sebe lepe etikete te vrste u sustini imaju jako malo karaktera ili ga uopste nemaju...

ne nasedaj na reklame da je markirano mnogo bolje i kvalitetnije
po obicnim buticima mozes naci krpice istog kvaliteta kao i u Espritu po neporedivo nizim cenama!!!

nosilac stila si ti, svakom mladicu ne treba nista vise od farki, majice, patika, pantalonice, cipele ili odelo ako mu se uklapaju u zivotni stil- mi tvoj ne znamo
mozes samo okaciti par fotki, da te iskritikujemo :)

e i ja bi okacio slike al se plasim navale zenskih pa sam malo zabrinut za bezbednost :P
tema je ekstra ! treba da se prica o stilu mnogo vise inace ako ovako nastave trendovi da sljakaju za 5 godina ce svi izgledati isto

nisi me skapirao .ne kazem da treba odskakati u ekscentricnom smislu niti da treba od sebe praviti klovna u bilo kom vidu.znaci nikakav ekstremizam.
ono sto je sustina price je to da danas ljudi pogotovo mladi padaju na stereotipe i svi su manje vise samim tim uniformisani.

meni je sto puta lepse videti danas devojku u letnjoj haljini i japankama sa pletenicom ili nesto slicno,nego nafrakanu specenu karleushizovanu klinku sa dekolteom do pupka, 2 tone pudera i ekstremnom jakim sladjunjavim parfemom.

e tu lezi sustina stila...

naravno da sto se tice garderobe kozmetike svega toga postoje neke optimalne norme .recimo neces kod nekoga na slavu ici u kratkim pantalonama ili papucama,kao sto neces na plazu u farmerkama...
takodje prenaglaseni parfemi govore dosta o necijem stilu ili ekstremno mnogo nakita u prvom planu ultra kratka suknja ili sta ti ja znam..
ako neko dodje ultra skockan obucen u 5 soma evra a pritom ima crne nokte i smrdi mu zadah na praziluk,da li taj covek ima stila ?

ja od celokupne moje garderobe nemam nista sto na sebi u prvom planu ima LOGO znaci to mi je krajnji neukus da majica ili bilo koji odevni predmet bode ljudima oci sa imenom prestizne firme.
i to ne zato sto sam ja sad bog zna kako skroman,al brate jednostavno necu da brendiram nista .znaci nisam ja bilbord da reklamiram firme i modne kolekcije :) sa raznim upadljivim detaljima.
za mene licno to je krajnji neukus i to ne sa nekog modnog aspekta nego jednostavno cinjenica je da ljudi koji na sebe lepe etikete te vrste u sustini imaju jako malo karaktera ili ga uopste nemaju...

Pa padaju pod stereotip jer nemaju ukusa i kopiraju druge..uz nemastinu naravno..zato se i ne kupuju svaki cas krpice nego ono jednom 2x u godinu dana..oni se oblace jeftino i gomilaju ono sto ne traje dugo ni kvalitetom ni trendom..tako meni vecina dolazi i kao gde si to i to kupio..pa onda kao lud si sto si toliko platio..ja ih pitam pa dobro a jel ti palo za oko..sto onda ti ne kupis nesto skuplje originalno da i tebe smatraju osobom sa stilom..znam da sam dosadan sa replayom al brate svaka stvar im je na mestu

ma nije gresis ! sad imas milion rasprodaja po gradu majice su recimo ne ultra jeftine ali vecini su sasvim pristupacne nisu ultra poznati i skupi brendovi ali sasvim ok za vecinu prilika.pa ipak pored svega toga i velikog izbora ipak klinci kupuju majice sa enormno velikim aplikacijama na sred grudi da se to lepo vidi a klinke sve furaju B|TCH i te fazone. ili recimo sljokice i cirkoni i kod muskaraca i kod zena ....

riplej je ok

mada, po mom ukusu- preteruju sa aplikacijama na majicama, farkama...
nemaju jednostavne linije, neiscepane jednobojne farmerke, jednobojne majice bez aplikacija ...
sto se moze jeftino kupiti u nekim buticima npr, po znacajno nizoj ceni, pristojnog kvaliteta :D

ma nije gresis ! sad imas milion rasprodaja po gradu majice su recimo ne ultra jeftine ali vecini su sasvim pristupacne nisu ultra poznati i skupi brendovi ali sasvim ok za vecinu prilika.pa ipak pored svega toga i velikog izbora ipak klinci kupuju majice sa enormno velikim aplikacijama na sred grudi da se to lepo vidi a klinke sve furaju B|TCH i te fazone. ili recimo sljokice i cirkoni i kod muskaraca i kod zena ....

Eo ja skoro video u timeoutu neku sivu majicu..onako neki retro fazon dal 1300-1500din..i znam da ne treba da je uzmem..i nisam..posle je vidim na neka 2 lika i uzasno im stoji..ne bih voleo da izgledam ko drugi i zato kupim u grckoj za 5e negde iskopam nesto originalno..uopsteno samo treba izbeci ono sto je vec vidjeno

neutralno odevanje je odevanje sa ukusom, koje oznacava osobu kojoj nije potrebno kicenje ;)
neke umetnicke persone nose upecatljiv, nekada i kicast stil

a prigodno prilici- ako si voditelj na pinku, znas dreskod ... da ne nastavljam

Da, treba izbegavati obno što nosi pola grada, svakako. Ja sam samo jednom prepoznala svoje cipelice na drugoj devojci i jaaaako sam se smorila. Autentičnost po svaku cenu ( premda ona ne podrazumeva ekscentričnost)
To upravo znači pronaći odeću koja govori o tebi ono što želiš ili što treba da kaže. Odevanje je čvrsto vezano za čovekov identitet, i zato je , ili bi trebalo da bude, krajnje individualna stvar.
Šta ti je drugarica zamerila? Da nemaš ukusa (što je njen lični utisak ) ili da se ne uklapaš u model idealno sređenog momka za grad? U oba slučaja, to je njen sud i ništa više, sve dok ti misliš da je to što si obukao ok.

Back