Moljac 13ti ili kafanče kod Milanče (19)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Priznajem, najgori sam sto se tice gresaka. Ali ovde sam jer vas najduze poznajem (mislim 5 kafana sam sa vama) i prija mi zezanje. Znam da mi i nije mesto na knjizevnosti jer su mi druge sfere interesovanja ali ovde mi je opusteno.
Ali slobodno me ispravite ako negde zabagujem.
Brate pa ti si nas DJ...
samo nastavi sa dobrim radom...
z;)

Priznajem, najgori sam sto se tice gresaka. Ali ovde sam jer vas najduze poznajem (mislim 5 kafana sam sa vama) i prija mi zezanje. Znam da mi i nije mesto na knjizevnosti jer su mi druge sfere interesovanja ali ovde mi je opusteno.
Ali slobodno me ispravite ako negde zabagujem.
ne, to se odnosilo na one koji insistiraju na tome da se ovo mesto pretvori u finu književnu kafanu i drže slovo evo dva dana, ubiše od dosade

Nije me mrzelo da nađem

A Shakespearean recipe for Witch’s Brew

,
“Fillet of a fenny snake, In the cauldron boil and bake; Eye of newt and toe of frog, Wool of bat and tongue of dog, Adder’s fork and blind-worm’s sting, Lizard’s leg and owlet’s wing, For a charm of powerful trouble, Like a hell-broth boil and bubble.”

Ingredients​

While gathering ingredients to fill our cauldron, we quickly found that the eye of newt was not to be taken literally but in fact a common name for mustard seed. This was true for some of the other ingredients as well:

• Toe of frog = Buttercup (Ranunculus acris L.)
  • Wool of bat = Holly Leaves (Ilex aquifolium)
  • Tongue of dog = Gypsyflower from the Genus Hound’s Tounge (Cynoglossum officinale L.)
  • Adders fork = Least Adder’s-tongue (Ophioglossum lusitanicum L.)
  • Blind-worm = Slowworm (Anguis fragilis)
If you have any intentions of trying your luck at this brew, don’t be fooled, it’s much easier to gather holly leaves than the wool of a bat, as we have learned from experience.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back