Moljac 13ti ili kafanče kod Milanče (19)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam ovakav flag vidjala samo na politici i to za vredjanje Republike Srbije :lol:

Screenshot from 2022-02-09 19-39-35.png

Ne zamerite mi, dragi moji, na pamfletu koji sledi.
Knjizevnost je potrebna, kao i hleb i voda...jer hrani dushu.
Ja, kao profesor srpskog jezika i knjizevnosti, znam to bolje od mnogih.
Tuzan sam, ipak...ne veceras, ne poslednje dve godine, vec 25 godina...
Na brdovitom Balkanu, gde se cojstvo i junastvo povuklo pred zlobom i bezobrazlukom...
gde brat sa bratom ne govori zbog metra medje...a sestre ne priccaju zbog shale o frizuri...
nije lako svakog dana gledati i slushati polupismen svet.
Novinare i urednike medija koji uzimaju uchescce ili govore na samom pocetku utakmice...
klince koji heshteguju, policcare koji implementiraju legislativu umesto da primenjuju zakon.
Tesko je...smeta mi...i mnogim drugim ljudima.
Branim se kako znam i umem...citanjem klasika, slusanjem dobre muzike, zezanjem ovde.
Jedan forum jednog internet pretrazivacca nece promeniti odnos prema jeziku i knjizevnosti.
Za to je potrebna delovanje drzave i prosvetnih radnika, i roditelja kod kucce.

Najmanje je bitno da li smo svesni moralnog pada, a jesmo...
Ako ne gledamo Farme, Parove, i slicne gluposti, mozemo bar ljudski da se nashalimo.
Ili u ovom vrlom novom svetu ni to nece biti dozvoljeno?
Hvala svakome ko je imao zivaca da ovo procita.
Nece se ponoviti.

Poslednja izmena:
odoh da gledam seriju, kad se vratim, iskreno se nadam da ce Moljac biti na Knjiz, a ne na LjiS
jer, kako Tab rece jos sinoc, to je svrha i cilj ove tirade i spletova
samo jedno treba da zna administracija: ova kafana je takva kakva jeste - zabavna i vesela - jer su ljudi u njoj sa posebnim mentalitetom i senzibilitetom
a ako kafana ode na LjiS, mi cemo ovde da otvorimo drugu nasu ovakvu zabavnu i veselu kafanu, jer je kafana ljudi u njoj, a nije kafana=podforum :heart2:

a sta fali implementaciji legislative? :D

ja volim da udenem i neku latinsku, u dobroj advokatskoj praksi i veri lol

jednom sam napisala "tim i tim clanom se regulise"
a cikica jedan ce meni - sAoBraCaj sE reGuliSE
Ma nije problem...nego profesionalna deformacija.
Kad imamo nase reci ja ih koristim...
do mene...

Ma nije problem...nego profesionalna deformacija.
Kad imamo nase reci ja ih koristim...
do mene...
naravno, nego kad pises neki tekst malo slobodnijim stilom u mojoj profesiji, imas taj problem sto ti se stalno namecu jedne te iste sintagme kao npr. primena zakona, clanom zakona se uredjuje i sl. i onda bi tekst bio necitljiv ako bi stalno vrteo iste reci i izraze, pa se onda posluzis teorijskim izrazima koji su naravno latinskog porekla. tako dobijes implementaciju umesto primene, egzekutivnu odluku umesto odluku izvrsne vlasti, parlamentarnu vecinu umesto skupstinske vecine itd itd.

Ne zamerite mi, dragi moji, na pamfletu koji sledi.
Knjizevnost je potrebna, kao i hleb i voda...jer hrani dushu.
Ja, kao profesor srpskog jezika i knjizevnosti, znam to bolje od mnogih.
Tuzan sam, ipak...ne veceras, ne poslednje dve godine, vec 25 godina...
Na brdovitom Balkanu, gde se cojstvo i junastvo povuklo pred zlobom i bezobrazlukom...
gde brat sa bratom ne govori zbog metra medje...a sestre ne priccaju zbog shale o frizuri...
nije lako svakog dana gledati i slushati polupismen svet.
Novinare i urednike medija koji uzimaju uchescce ili govore na samom pocetku utakmice...
klince koji heshteguju, policcare koji implementiraju legislativu umesto da primenjuju zakon.
Tesko je...smeta mi...i mnogim drugim ljudima.
Branim se kako znam i umem...citanjem klasika, slusanjem dobre muzike, zezanjem ovde.
Jedan forum jednog internet pretrazivacca nece promeniti odnos prema jeziku i knjizevnosti.
Za to je potrebna delovanje drzave i prosvetnih radnika, i roditelja kod kucce.

Najmanje je bitno da li smo svesni moralnog pada, a jesmo...
Ako ne gledamo Farme, Parove, i slicne gluposti, mozemo bar ljudski da se nashalimo.
Ili u ovom vrlom novom svetu ni to nece biti dozvoljeno?
Hvala svakome ko je imao zivaca da ovo procita.
Nece se ponoviti.
Па ти би онда требао да ме разумеш. Наравно да неће променити цело друштво, али од малих ствари се почиње.
Један пријатељ ми је рекао да велики људи воде, али мали попут нас изнесу промене на својим плећима.
Ако свако ко има формиране вредности не уложи напор да их задржи на СВОМ ниво, онда само срљамо на доле.
А није ствар у шали, далеко је далекосежније.
Обесмислити пристојност где води?
Ја сам била увек поражена када су моју децу хвалили јер свакоме говоре - добар дан. То је у мом свету нормално.
Звучи банално, ал од основне пристојнисти се почиње.
Следеће је обесмислити морал, па породици па тако редом.
Ал ја сам грдана, шта ја знам. Јбг.

odoh da gledam seriju, kad se vratim, iskreno se nadam da ce Moljac biti na Knjiz, a ne na LjiS
jer, kako Tab rece jos sinoc, to je svrha i cilj ove tirade i spletova
samo jedno treba da zna administracija: ova kafana je takva kakva jeste - zabavna i vesela - jer su ljudi u njoj sa posebnim mentalitetom i senzibilitetom
a ako kafana ode na LjiS, mi cemo ovde da otvorimo drugu nasu ovakvu zabavnu i veselu kafanu, jer je kafana ljudi u njoj, a nije kafana=podforum :heart2:
Није ни забавна ни весела, већ срамота за форум.
А ви ако сте тако добри пријатељи, па дружите се, ко вам брани.
Зашто неко ко жели да прочита о књижевности треба да зна чије су од вас сисе веће???

Да.

Није ни забавна ни весела, већ срамота за форум.
А ви ако сте тако добри пријатељи, па дружите се, ко вам брани.
Зашто неко ко жели да прочита о књижевности треба да зна чије су од вас сисе веће???

Да.

Ја их немам тако да се не оптерећујем тиме.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back