molim za pomoc

Dakaldov

Početnik
Poruka
43
Pozdrav narode moj.Milan,imam 23 godine.Ja vec neko vrijeme imam problema sa mislima,pa i sa zivotom.Ispricacu vam kako je to bilo.2013 godine cekao sam rukometnu utakmicu na tiketu ovi moji imaju penal a ja budala kao da sam se kockao sa zivotom pomislim u sebi ubicu se ako promasi penal,i promasio je.Odmah me je uhvatio osjecaj krivice da se to mora uraditi,zasto sam se kockao sa svojim zivotom,koja sam ja budala,trebao sam pomisliti necu se ubiti itd.Borba sa tim traje godinu i pol dana sa malo jacim ili slabijim intenzitetom.Negdje u Avgustu 2014 godine,gine komsija treca kuca od mene na motoru.Mene obuzimaju misli tipa da sam tom momku dok je prolazio pored moje kuce i isao svojoj na motoru,da bog da poginuo jer sam mislio da nije to moj komsija,tek kasnije sam saznao da jeste,da je to jedna budala koju sam znao koja ide na kraj ulice kod neke cure.Tek sam kasnije saznao da je to on.Nakon toga razboli mi se takodje komsija mene obuzimaju misli da bog da umro itd te crne misli,i on umire.Meni ide borba da sam ja kriv i za jos neke ljude kojima sam to pomislio.2016 godine mi dolazi e mail od nekog lika koji se preziva advokata Frederic Bonfoh kao gdje sam od covjeka koji se preziva kao ja nasljedio 8,2 miliona dolara.Meni i dalje misli sta ako nije prevara,sta ako sam mogo dobiti itd.Ajde borio sam se sa tim pomislima vec 5 godina.Sredinom 2015 sam se zaposlio u trgovini radim kao trgovac plata nije neka prosjecna (minimalna ) plata od nekih 500 maraka u Bosni al ajde radim i cutim.U porodici sam ja sam majka neradi,stari radi u prekidima,dostavu hrane itd.Uglavnom samo ja radim stalni posao.Zivim u Banjoj Luci.Moja majka ima tetku u Sarajevu koja nema nikoga i zivi u stanu. i rekla je da ce ostaviti mojoj majci.Tetka ima blizu 90 godina.Medjutim 2011 godine nam je stiglo pismo da je ona taj stan prodala nekim komsijama za 40 hiljada maraka koji vrijedi bar 100 hiljada.Dali su joj 12 hiljada ostali duzni jos 28 hiljada i dok je ziva nece je izbaciti iz stana.Majka mi je rekla da ocu ne govorim za pismo,jer nije ni ona.Ona je ocu rekla tek 2016 godine,kad je to cuo dobio je stres i jedva dosao sebi.Krivio je majku sto se nije angazovala malo jace oko tog stana jer da jeste tetka ne bi prodala i da je odmah trebala njemu pokazati pismo kad je dobila.Sad da se vratimo na mene.Mene obuzimaju misli,da sam odmah rekao starom otisao bi u Sarajevo vratio im pare i ponistio prodaju,da sam i ja kriv jer sam znao da je prodala a cutao starom,iako sam bio za to da mu kazemo.Itd.Krivim sebe da mi je propao stan za koji sam mogao biti gospodin cijeli zivot,kupiti poslovni prostor raditi nesto za sebe,izvuci se iz bijede,ma mogao sam milion stvari.Sve mi se nekako skupilo u picku materinu,nemam vise volje da radim,evo trebam danas u drugu nekako mi se ne ide.Razmisljam cemu je smisao zivota sta je sve ovo,sto se mora zivjeti zbog koga,zbog cega?Da sam zao,da je puno ljudi umrlo zbog mene,da mi je propao stan itd.Pa i suicidalne misli me pocnu opsjedati,i vratim se u onu 2013 godinu da moram uraditi ono sto je ona budala promasila penal.Nemam novca da idem psihologu a i bojim se piti te tablete

kao prvo nisi ti zaluzan za niciju smrt

verovatno si jos puta pomislio to za nekog , ali se nije desilo

a kad se desilo pripisao si sebi zasluge , nezasluzeno

ako ti se misli ostvaruju pomisli da neki komsija dobije premiju na lotou

pa ako dobije pomisli za drugog , treceg

Milane, jabuko sa grane - da razbiješ malerizaciju, moraš sebi najpre da oprostiš sve te smrti što si izazvao. Kad se čovek pokaje, svevišnji ima razumevanja. Do 2031. godine (kao parnjaku 2013-te), da se strpiš sa klađenjem i davanjem prognoza za utakmice, a onda uplatiš tiket uz misao - Neka mi onaj što o sudbini odlučuje na bankovni račun uplati 2.8 miliona dolara što je advokatu Bonfred Ohericu ostalo u amanet. To će ti život produžiti. I još vidim da ćeš neki stan u Njujorku pazariti.

kao drugo mnogi imaju milione pa ih procerdaju , nemoj se sikirati oko neceg sto nisi ni imao

imati pa nemati je mnogo gore od nemati pa nemati

- - - - - - - - - -

kao trece to lazno nasledstvo miliona dolara je prevara

trazio bi ti pare da mu das za usluge , izvukao bi ti sto vise moze i vise ne bi cuo za njega

stize to svakome na par meseci, da si nasledio ne bi advokat nasao mejl , nego bi to malo zvanicnije.

Симпатичан пост. Тако млад човек а тако забринут и оптерећен, дирљиво је све то. Желим ти све најбоље и не секирај се. Ни за шта ниси крив.

Hvala vam puno ljudi.Ja sam kriv jer osjecam krivicu za sve.****** kao da imam neku krizu.Imam suicidalne misli iz kojih se ne mogu izvuci evo vec 3 dana,kao da to zelim uraditi kao da mi je to najmanji problem uraditi i kao da to moram uraditi.Onda kazem sebi,majmune stani!Mora se zivjeti i moras praviti djecu,osnovati porodicu moras se vratiti u zivot.A onda opet one misli a cega je svrha sve to?Onda kazem sebi ma to je sve u mojoj glavi,to su samo misli,ne mozete mi nista.Ali vrati se opet.Kako da se trgnem,da zivim i borim se,kako da nadjem smisao zivota i motiv dalje

Hvala vam puno ljudi.Ja sam kriv jer osjecam krivicu za sve.****** kao da imam neku krizu.Imam suicidalne misli iz kojih se ne mogu izvuci evo vec 3 dana,kao da to zelim uraditi kao da mi je to najmanji problem uraditi i kao da to moram uraditi.Onda kazem sebi,majmune stani!Mora se zivjeti i moras praviti djecu,osnovati porodicu moras se vratiti u zivot.A onda opet one misli a cega je svrha sve to?Onda kazem sebi ma to je sve u mojoj glavi,to su samo misli,ne mozete mi nista.Ali vrati se opet.Kako da se trgnem,da zivim i borim se,kako da nadjem smisao zivota i motiv dalje

Испричај неком другу или другарици све то и умреће од смеха. Озбиљно, то о чему ти размишљаш нема везе са реалношћу, мучиш себе без икаквог разлога.

Do prije 3-4 dana sam se borio sa tim glupostima na neki meni poznat nacin.Kontao sam daj to su gluposti iz moje glave to za komsije i ljude koje sam,,urekao" ili ubicu se ako promasi penal i promasio je.Medjutim mene vec 3-4 dana muce misli u cemu je smisao zivota,zasto se mora zivjeti i tako patiti?Materijalna situacija mi je losa.Od nas troje radimo ja i otac imamo platu po 500 maraka.Razmisljam vec mjesec dana o tom jebenom stanu koji sam mogao imati veoma lako i biti gospodin,a ovako luda tetka dala za upola manje para stan a te pare pomalo slala svuda i ostali su joj duzni za stan nekih 30 hiljada maraka.Onda krivim sebe zasto se nisam angazovao malo oko toga i rekao starom da je prodala,mozda bi uspio izganjati to sto su joj duzni ili cak u krajnjem slucaju vratiti tim ljudima pare i ponistiti prodaju jer nisu dali ostatak.Nekako sam prazan,emotivno prazan,izjedam sam sebe i nemam volje da zivim.Mozda bih imao da imam dobra primanja a ovako nemam snage da se borim.Radim fizicki posao,i njega jedva radim jer sam se psihicki opteretio.Kontam u sebi trebam osnovati porodicu,trebam zivjeti i uzivati a ja to ne mogu.I u nekim stvarima u kojima sam uzivao ne uzivam,npr odem odigram tiketic neki,pratim,pa ako prodje prodje,pa sjedim kuci gledam tv uzivam utakmice ili neki dobar film.A sad se opterecujem u cemu je smisao sve to,sto ja zivim uopste?

Onda si kriv što se komšija zaljubio,oženio i dobio djecu yebagatita,a i što če opet biti ljepih dana pa u Laktaše na teferić...
Znaš...Život je šaren-danas vako sutra nako...Ali zanimljivo-i ovima i onima sija isto sunce,isti vazduh dišemo,po istoj
planeti lunjamo...Ako trebaš smisao-smisli si neki cilj i to ti je! Smisli šta su ti rekli:il se kladi tek 2031 ili se zaljubi ili neki hobi sebi nađi...
Ovi što su otišli-njima ne možeš više pomoći,ali ovima koji su tu možeš,a i sebi!
I nije loše neki ljek da ti prepišu...Lakše odmah-ima se preporodiš!
Uostalom,nemoj se šaliti ovog moderatora Wirca da ne poslušaš-taj će za tobom i u Banja Luku,a onda si ga najebo!:hahaha:

Uostalom,nemoj se šaliti ovog moderatora Wirca da ne poslušaš-taj će za tobom i u Banja Luku,a onda si ga najebo!:hahaha:

ea5-mrznja.jpg

Hahaha,momci moji hvala na razgovoru.Sve kontam otici doktoru al me **** ova besparica hahaha :D Citam na forumima o depresiji ali bojim se da mi je mozda to dijagnoza u pm,jer sam bas nizasta.Znam sigurno da imam OKP jer imam te anksiozne misli koje me zezaju stalno.Najgore sto sam izgubio taj stan koji sam imao u saci,opteretio sam se u pm.Mogao sam biti gospodin,a ovako me samo muka uhvati kad znam da cu biti pacenik cijeli zivot,mogao sam se izvuci iz "bijede"sto se kaze.Znate kad sam skinuo 15 kg i dotjerao liniju,malo kupio garderobe,al problem je sto stvarno slabo izlazim,sve zbog cura.Jos evo fasovao sam upalu grla pa mi je nekako ta anksioznost najizrazenija.I nakon tog svega sam kontao krenuti malo u teretanu,ali mi se ne da.Kontao jos skinuti koje kilo,ali ne da mi se.Kontao sam jos svasta nesto upisati njemacki jezik,bjezati odavde ali mi se ne da,okupiraju me misli za ovo sto sam nabrojao.Sta kad smrsas,mucis se bez veze i nista,sta kad odes u njemacku radis ko konj nemozes zaraditi taj stan da ga *****,a onda me muci sta i da sam dobio taj stan i da imam te pare kad ne znam uzivati jer imam osjecaj da sam ko biljka.Zivi mi se,a isto tako imam te suicidalne misli,da jednostavno mislim da mi nije problem nikakav otici i skociti u Vrbas,a zivi mi se.Te suicidalne misli me muce zbog svega toga,zbog materijalne situacije,nemam planova za buducnost,sta i ako zasnujem porodicu u buducnosti ovakav ne mogu biti nikakav ni otac ni muz.Jedino me malo odrzavaju u zivotu cure,pogotovo lijepe kad vidim na poslu malo se oraspolozim hahah :D Joj ljudi ko ne prolazi kroz ovo,ne zna.Bice bolje valjda,valjda cu se trgnuti i reci:Da,moj zivot ima nekog smisla,treba ga zivjeti.
ovako ne ide jer stalno mislim da moj zivot nema smisla.

mislim da si se mnogo upleo u to vrzino kolo razmišljanja o svemu i svačemu
što reče neko nabavi neku žensku
ili igraj neke kompjuterske igrice
lak razgovor npr. šetnja recimo sa nekim prijateljem
neka opuštajuća aktivnost da skreneš misli
nešto što te opušta
a kažem mislim da treba da odeš do lekara
da tačno vide šta ti je
ovde u srbiji državni se ne plaća koliko znam
mislim da ako imaš te crne misli treba da odeš do lekara a ti vidi

Фокусирао се искључиво на себе самог а то никад не води добром. Нека се за почетак запита како је фамилији поред таквог тупежа.

- - - - - - - - - -

Hahaha,momci moji hvala na razgovoru...

Нису само момци, ало. Ту и тамо погледај шта пише испод аватара.

Ma dajjj...
Za pocetak ...nekako mi se cini da ti je neko sa strane stvorio ili stvara taj osecaj krivice. Mlad covek kao ti.ne moze sam od sebe poceti tako razmisljati. Verovatno u vaspitanju...pada mi na pamet...
Neko ti je stvarao osecaj krivice(tj smatrao tw je da si odgovoran i za ono sto ne mozes biti) ..npr.kako zive tvoji roditelji...ili ..da je tvoja briga da im obezbedis pare..ili tako nesto...razmisli
Mozda si pod tim uticajem i danas? A ako nisi...trpeo si to dovoljno dugo.da pocnws sam sebi davati.tj izmisljati krivicu ..za nemoguce stvari.
Kao za smrt tvog komsije ili slicno.
Nekako sam sigurna u to .jer vidim da tvoj razum nije ni imao vremena da sagleda koje su to situacije na koje mozes uticati na koje ne.
Nego si uzeo ..sta ti je neko pricao..zdravo za gotovo .(kako inace uzimamo najranija saznjanja o svetu)
Ako me uopste razumes o cwmu govorim. Ti se sa tim ne mozes bez icije pomoci izboriti
...A psihijatra ti ne teebaju pare. To si malo slagao.
To pokriva osiguranje.
.....po meni trebas tri stvari napraviti.
@otici ..tj promeniti adresu stanovanja
@ Otici kod psihijatra((tj opsta praksa i kazes da hoces kod psihijatra)
@@ prestani.ali samo jednostavno prestani razmisljati o proslosti ..kao i o onom sta moze biti ili sta je moglo biti
Mislim da je najbolje da prestanes razmisljati neko vreme..jer ocigledno ..ne umes razmisljati na pravi naxin
Tj .niko ne zna koji je PRAVI nacin
Ali okrivljivati sebe i time stopirati se u sadasnjem trenutku ..to je svavako pogresno.
...Dalje...
Prestani ocekivati od sebe tako puno
Ili drugim recima
Prestani davati sebi moci kojih nemas
..da pomislis nesto i da se to desi...a kada se ne desi onda krivis sebe ...:) :) ...suludo!!

Ako ne promeni onda ce zaradjivati na onom svetu
Ili ce poceti da umislja da bi morao vise zaradjivati a ne moze
I prestace da radi ili ce se poceti pitati..cemu zarada ...cemu rad itd..
Uostalom on krivi sebe jer nije otisao u Sarajevo kod tetke
Pa eto prilike..koliko sam razumela tetka mu je jos ziva..
A i ...ona mesta za rad po brodovima su uvek aktuelana
A ne treba ti mnogo jezik da znas...
Elem...to pitanje sa šumom...zvuci kao da ga je postavio on licno..k

Lutkane...ja sam bila na brodu
Ako ima da kupuje nove garderobe...ima i za uverenja
Sta je sa tobom??
Da li i ti bolujes od iste bolesti kao i ovaj??
Bolje ne iAci na ulicu jer te mozda zgazi neato!! Dobro necu izaci na ulicu..ali zato cu kada vidim da je neko zgazen ..onda cu smatrati da sam ja kriv...trebao sam ja to biti :)

Луткан? Женско сам, уколико си у стању да читаш.

Спремити се за брод није исто што и купити панталоне, то је ваљда свакоме јасно.

Back