molim za pomoc

Dakaldov

Početnik
Poruka
43
Imam problem vjerovatno se zove OKP ili opsesivne misli.Ja vec neki period mucim muku sa nekim neugodnim i strasnim mislima npr ako uradim to i to,ne moram uraditi ovo i ovo.Prije par godina sam igrao neki sportski listic,cekao neku rukometnu utakmicu,sjecam se da je bilo evropsko prvenstvo,bilo je bas guravo i ovaj moj tim na koji sam igrao sutirao je penal.Ja igrajuci se sa svojim mislima,pomislio sam u sebi ubicu se ako promasi penal,i sutirao je i promasio.Mene je sjecam se tad obuzeo hladan znoj i neko vrijeme nakon toga me muce te misli npr,promasio je i moras se ubiti,pa onda postavljam pitanje zasto si to rekao,zasto bas tad promasi,zasto mi te moje misli namecu ideju da se to mora uraditi jer je promasio,sta ako sam ja tim rijecima obecao pa to moram ispuniti, i sta znaci uopste to ako?Kao da lutam i trazim odgovor da li se to mora uraditi,a nigdje ga ne nalazim.Svaki vas savjet bi mi dobrodosao ili neki vas konkretni primjer.

Evo napisaću svoje mišljenje, a ti slobodno uzmi sa rezervom.
To je brbljanje uma.
Jačaj svedoka, posmatrača.
Ti nisi um, ti si onaj koji svedoči, posmatra.
Nek um brblja, ko ga hebe.
Nije sramota ni da piješ lekove da ga smiriš.
Popričaj sa psihijatrom.

Ja se slazem. "brbljanje uma" je jako dobar opis ovakvog stanja. Skup nebitnih stvari koje prolaze kroz glavu i poenta je samo u sebi prelomiti da ta razmisljanja nemaju nikakav uticaj na tvoj zivot i ono sto ti se stvarno desava. Samo se ne bih slozio sa ovim delom vezanim za uzimanje lekova. Mislim da je to sasvim suvisno.

Imam problem vjerovatno se zove OKP ili opsesivne misli.Ja vec neki period mucim muku sa nekim neugodnim i strasnim mislima npr ako uradim to i to,ne moram uraditi ovo i ovo.Prije par godina sam igrao neki sportski listic,cekao neku rukometnu utakmicu,sjecam se da je bilo evropsko prvenstvo,bilo je bas guravo i ovaj moj tim na koji sam igrao sutirao je penal.Ja igrajuci se sa svojim mislima,pomislio sam u sebi ubicu se ako promasi penal,i sutirao je i promasio.Mene je sjecam se tad obuzeo hladan znoj i neko vrijeme nakon toga me muce te misli npr,promasio je i moras se ubiti,pa onda postavljam pitanje zasto si to rekao,zasto bas tad promasi,zasto mi te moje misli namecu ideju da se to mora uraditi jer je promasio,sta ako sam ja tim rijecima obecao pa to moram ispuniti, i sta znaci uopste to ako?Kao da lutam i trazim odgovor da li se to mora uraditi,a nigdje ga ne nalazim.Svaki vas savjet bi mi dobrodosao ili neki vas konkretni primjer.

mnogo ti je dosadno u zivotu,nadji ribu

Mislim da ste u pravu ljudi :D Jos ova prva dva komentara kad sam procitao noge mi se odsjekle.U pravu si i ti za ribu brt.Ali nekako me je desetkovalo,borim se sa svakakvim pomislima.Prije sam uzivao u nekim stvarima u kojima vise nemam nikakvo uzivanje.Radim kao trgovac.Inace sam vrijedan ali zbog ovog mi se nekad neda raditi nikako,ali radim i borim se.Izboricu se ja sa ovim jos znate kad je ovo bilo?2013 godine i tad sam se dobrih godinu dana borio sa ovim.I samo je prestalo,vise nisam dozivljavao to.Medjutim sjetio sam se toga prije jedno mjesec dana i borba pocinje.Iako ja znam da je ovo sve glupost,smara me jako i utice na moj zivot.

mnogo ti je dosadno u zivotu,nadji ribu

NIje mu dosadno, vec decko boluje od neuroticnih poremecaja, od neuroze, tacnije od opsesivno-kompulsivnog poremecaja. Da li si cuo za to nekad? Ne zivimo vise u srednjem veku znas, 2018. godina ce sad.

I kako ti smes unapred da prejudiciras da on nema "ribu" tj devojku vec? Mnogi koji su u vezama imaju OKP i sta sad? Menoj vise zagadjivati i trositi prostor na forumu sa tim aludiranjima oko sexa, samo unistavas teme.

OKP niti je stvar dosade, niti neimanja cure.

Kako mozete, ljudima sa metalnim problemima davati ovakve "savete" ? Ljudi su vec psiholoski iscrpljeni i ne znaju sta ce sa sobom, mnogi i pod farmakoterapijom ne pokazuju neki veci uspeh i konacno izlecenje, i onda treba neki panj da mu napise na forumu "nema tebi pomoci". Da li znas kako to dozivljava neuroticna osoba?

Poslednja izmena od moderatora:

Da, imas OKP, ne samo opsesivne iracionalne misli vec i neke kompulzivne radnje. Ako nemas kompulzivne radnje, onda imas mentalne kompulzije. A one su npr - kada se javi opsesivna misao, zamenjujes je nekom "racionalnijom idejom".
Tipa dobijes ideju da pobijes sve u porodici a onda brzo prekidas tok misli mislima "ne, nece tako biti jer se mi svi slazemo lepo i to se ne moze desiti". Te na taj nacin zapravo potiskujes opsesivne misli i ne razresavas problem.

Pisacu ti vise kada stignem. Za sada ovoliko...

sprdaju se ljudi, što shvataš stvari tako ozbiljno, opusti se

Znaš...Nekad mi se čini da Bruzlicu prca ona prisilna neuroza koja ćera pacijenta da "mora" ovo i ono,a ima i elemenata kompulzije...
A onda skapiram da smo svi mi pomalo ili poviše opižđeni...
Pitao ja komšiju i drugara (psihić poznat drkoš) da li sam ja "ošamućen"malo,a on kaže "Ma čim pitaš-nisi...Oni kojima kažeš da su ludi,a
oni reaguju s "Ko lud-ja lud*!"-e te daj kod mene na kliniku...":lol:
Tako da...
Ni ovaj klinac Dakaldov nije siso tarabu,ali pošto kapira šta ga prca,biće on dobro...Malo lekiće kad krene da tone u depru i ybg-to je to...;)

- - - - - - - - - -

Taj nacin sprdanja moze da napravi ozbiljnu stetu sa nekim ljudima...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Može,može...Da im urniše sujetu pa da popizde...
Pa šta...
Svi nešto popižđeni i?
Normalno da pizdiš jer nemaš ovo,nemaš ono,a teo bi i ovo i ono i da si glavni baja i da te svi vole...
A kako da te vole kad si nadrkan jer te niko ne voli?!:mrgreen::hahaha:
Ybg,što pre shvatiš da je život nekom qrva,a nekom maćeha-manje ćeš da patiš...
Haj srećni praznici-koliko-toliko...;)

Taj nacin sprdanja moze da napravi ozbiljnu stetu sa nekim ljudima...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
pa nek napravi,ko im hebe mater,što uopšte na forumu,aloo forumu,traže nekakvu pomoć a ne kod stručnih lica,ili bar prijatelja itd? a da i ne pominjem što je u 99 posto slučajeva kad je reč o ovakvim temama reč o trolovima tkd..ne ložite se

Ljudi ja ipak mislim da nisam lud ali znam da imam problem.Prije kad mi se desavaju ta glupa razmisljanja uopste ih ne dozivljavam i ne obracam paznju.Ne znam zasto bas na ovo toliko me zamara i obracam paznju.Mozda bi trebalo da kazem sebi ako konju to su samo misli koje ti ne mogu nista i da ne obracam paznju i kao sto covjek gore rece da pustim misli neka se svadjaju medjusobno.Ja cu se udaljiti i posmatrati

borac ako se slazes sa zlim misljenjem i ne brises njegove postove u odnosu na normalne ljude,onda mu stavi do znanja da psihologija nije pdf zdravlje i da su lekovi normalnim ljudima poslednja opcija,takodje jos uvek nije dobio bodove za prijavljene postove kao sto si meni dala 2 neosnovano,po pravilniku se i za odgovor na provokaciju dobija bod sto on opet nije dobio

sprdaju se ljudi, što shvataš stvari tako ozbiljno, opusti se

Ako se neko tako "sprda" onda je to jos gora dijagnoza nego da je to napisao zbog toga sto je prosto tup i glup i sa smanjenim uvidjanjem. Normalan i zdrav covek to ne pise.

Samo neko sa psihopatskim crtama moze tako da se "sprda".

Kao sto je i napisao lepo forumas Djuk ispod tebe, da se ne ponavljam:

"Taj nacin sprdanja moze da napravi ozbiljnu stetu sa nekim ljudima... "

Ljudi ja ipak mislim da nisam lud ali znam da imam problem.Prije kad mi se desavaju ta glupa razmisljanja uopste ih ne dozivljavam i ne obracam paznju.Ne znam zasto bas na ovo toliko me zamara i obracam paznju.Mozda bi trebalo da kazem sebi ako konju to su samo misli koje ti ne mogu nista i da ne obracam paznju i kao sto covjek gore rece da pustim misli neka se svadjaju medjusobno.Ja cu se udaljiti i posmatrati

Biti "lud" je laicki termin. Strucno se kaze psihotican, shizofren. Ti nemas psihozu nego neurozu. Imas opsesivno-kompulzivni poremecaj, i to nije nista "normalno i okej, sto svi imaju i slicno". To nisu prolazne crne misli jer si imao los dan.

To je psihopatologija i to se mora leciti. A ljudi to trpe dok ne doteraju do kraja da rade najbizarbije kompulzivne radnje, ili pokusaju da se ubiju jer iracionalno ubede sebe da su gay, da su incest ludaci da su ubice koje ce poklati celu porodicu, ili pak ne mogu vise da zive jer moraju svaku radnju uraditi tacno npr 27 puta a to trosi i fizicki i psihicki vec posle 15ak dana. E tada se tek obrate, zapusteni i sa drugim komorbiditetima tipa depresija, panicni poremecaj i ko zna sta jos uz to.
Neki skliznu i u psihozu, da, ukoliko ima genetskog potencijala za to.

Tako da ono. Pustite to laicko izrazavanje - lud si nisi lud nije ti nista, zivi kao svi. Ne, ovde se radi o psihopatologiji i to se mora leciti. A najbolje lecenje sa najvecim % uspeha i sa najmanje muka je u pocetnim fazama - kao i kod bilo koje druge patologije bilo kog organa.

Organ koji je u patologiji kod tebe je - mozak. Zbog poremecenog toka neurotransmitera u mozgu i nepravilnog rada odr, centara mozga, tvoj mozak ne ume da pravilno procesuira misli, te baca patoloski fokus na odredjene iracionalne misli koje percipira kao ugrozavajuce i stvarne, a ti interno te misli ne dozivljavas kao patologiju vec kao deo sebe, kao deo svoje zdrave licnosti, zato svaka osoba i ima strah jak i anksioznost ...

Pogotovo neko ko ima prisilne misli sexualne ili bilo koje devijantne konotacije, pa ga sram da se obrati za pomoc, jer misli da je to on zapravo, a ne konta da to nije on vec samo patologija rada mozga i iracionalna misao koja ne znaci da je takav covek zaista.

Tako recimo mnogi ljudi sa OKP-om pokusavaju da stupe u gay odnose misleci da su gay, a zapravo nisu to je samo OKP i prisilna misao koja trazi kompulziju.
Ili ljudi sa incest prisilnim mislima, pa padaju u depresiju misleci da su incestoidni poremeceni manijaci, a zapravo nisu, imaju samo OKP koga nisu osvestili.

Fanaticni i oni veliki vernici kada obole od OKP-a mogu cesto imati prisilne misli sexualne sadrzine da opste sa svecima, bogovima i tako tim autoritetima, i imaju izrazitu anxioznost sve do panicnih napada, jer je to nesto najnenormalnije u njihovoj glavi, a bas imaju takve misli i to ih uzasava. Ne shvataju da boluju od okp-a.

jave se strucnjacu tek kad dobiju nervni slom, ili upadnu u jaku depresiju, jer ih je sramota da to bilo kome kazu, pa cute i trpe, misle "proci ce, ako potiskuju".
A zapravo uz potiskivanje rade i totalno analiziranje tih misli non stop.

Poslednja izmena:
i tvoj nacin pisanja i davanja dijagnoza moze da napravi neinformisanim ljudima ozbiljnu stetu, tako sto ce otici po misljenje ''strucnjaka'' koji jedva cekaju da prepisu lekove,banujte ovog copy paste net sarlatana

Ne moze da napravi stetu jer ne pisem gluposti kao ti i slicni koji se "sprdaju" oko izuzetno rizicnih i zeznutih stvari.

Pogledaj se koliko si nesvestan i kakve besmislice pises, kada tvrdis da moze napraviti stetu ljudima - UPUCIVANJE NA STRUCNA LICA I LECENJE, jer ce im oni satro jedva docekati prepisati lekove, a u tvom mernom paranoidnom sistemu je to nesto mnogo lose, jer verovatno lekovi po tebi sluze da ljudima bude lose i da se truju ljudi.

Da li ti shvatas da ti znaci navoda oko reci strucnjaka, kao i pogled oko lekova i lecenja je PARANOIDNI STAV? Ne samo da si neuk i neobrazovan vec imas i paranoidni sklop licnosti. I ti treba da ides kod strucnog lica, a pre toga da zavrsis osnovnu opet, pa srednju.

Samo tvoje misljenje i deluzioni zamisljaj da "strucnjaci jedva cekaju da prepisu lekove" je paranoidno ponasanje i trebalo bi se leciti, mozda se radi o paranoidnom poremecaju licnosti, a to moze preci i u neku psihozu kasnije pod datim okolnostima.
A niskog si intelekta da bi se odbranio od iracionalnosti, dakle imas sve predispozicije.

Ako strucno lice kaze potrebni lekovi - potrebni su. Ako kaze da nisu potrebni - nisu. Evo, bas u poslednje 2-3 nedelje znam 2 osobe koje su zelele lekove bilo im lose - strucnjak jednoj osobi nije zeleo da da lekove, misli da moze da prodje i bez njih trenutno - a drugoj osobi je ukinuo lekove, jer je napravila progres, iako je osoba zelela da nastavi da pije i dalje.

Dakle, nemas pojma o zivotu i paranoidno lupas i pricas neke gluposti za strucna lica, a pravopis jos uvek nisi savladao.
Prestani da pises o necemu sto ne znas nista, pravis samo budalu od sebe u ocima ljudi koji su zavrsili fakultet ili su pak neformalno dobro obrazovani.

Ja ne mogu domisliti ljudsko biće koje bi ovde dolazilo ubeđeno da će mu se ovde pomoći!
Verujem,ubeđen sam da je ovo 95% zajebancija ili onih 5 % čisto provera ša mu vrači-hećimi rekli...:babamrazica: (Hajde Tabe ša si se stiso,daj tu neku iz duplerice barem ybg...:rumenko::rotf:)

iskreno..ako si već došao do OKP ne bih rekla da ćeš napraviti veliki pomak, ako sam pustiš misli da se svađaju kako ti reče..jer te posvađane misli sa potisnutim emocijam ustvrai su i dovele do toga..
ili nabavi neku stručnu literaturu na tu temu, ili plaćaj privatno psihića, u državne domove zdravlja nemoj da zalaziš..eto.

iskreno..ako si već došao do OKP ne bih rekla da ćeš napraviti veliki pomak, ako sam pustiš misli da se svađaju kako ti reče..jer te posvađane misli sa potisnutim emocijam ustvrai su i dovele do toga..
ili nabavi neku stručnu literaturu na tu temu, ili plaćaj privatno psihića, u državne domove zdravlja nemoj da zalaziš..eto.
Jer od onih u državnim domovima zdravlja i Bruzlica zna više...z;)

Back