Molim za pomoc oko karcinoma zeluca sa metastazom na jetru.

ricochet1

Početnik
Poruka
9
Postovani forumasi,
Molim za pomoc ako neko moze pomoci.
Kod oca mi je ustanovljen karcinom zeluca sa metastazom na jetri 28od decembra 2009te godine.
Dijagnoza je: C16 Adenocarcinoma ventriculi infiltrans. Meta in hepate.

Radi se o coveku starosti 49 godina i bio je hospitalizovan na svoj zahtev kada je osetio bolove u stomaku na podruciju zeluca,iako je godinama u nazad isao i zalio se na manje bolove u želudcu, ali oni nisu znali o cemu se radi. Govorili su da je kila. Sad kazu da je to sve krenulo oko mesec dana pre nego sto je otisao u bolnicu.Kad je otisao u bolnicu na ulazu u zeludac su bile 2 male tacke, a na jetri gde je krenula metastaza malo zahvacenje od nekih 2 centimetra, mada je uvecanje jetre bilo oko 20 cm.
No, njemu je stanje od početka januara sve gore. Predlog lekara je bio da mu se ukljuci hemoterapija, kako bi se zaustavilo dalje sirenje karcinoma na jetri medjutim, njegovi nalazi jetre su od tada, pa sve do sada vrlo poviseni sa tim sto su iz dana u dan sve losiji. Lekari mu ne daju nikakvu terapiju, navodno zato sto ne mogu nista da ucine osim te hemoterapije za sad kako bi se zaustavilo to na jetri.

Trenutni nalazi od pre 2 dana izgledaju ovako:
urea: 11.30 H
Kreatin 185.0 H
Bilirubin (Ukupni) 401.80
Bilirubin (dir.) 272.7 H
AST (GOT) 605 H
ALT (GPT) 405 H
Alkalna fosfataza >8000 H
LDH 2326 H
GGT 2300 H

Verovatno je jetra i pocela odkazivati. Vise ne znam ni sta da pomislim.
Molim vas, da mi date neki savet ako postoji, da li nesto moze da se uradi? Sta dalje?
Hvala vam u napred.
Sve najbolje svima.

NA ZELUDCU JE MALO, KAKO KAZU SAMO NEKE 2 NISE. NEGO JE TO PRESLO NA JETRU POSTO JE NA ZELUDCU SE TO POJAVILO NA SAMOM PREVOJU IZ JEDNJAKA PREMA ZELUDCU. NA TOM MESTU JE KRENULO DO JETRE, POSTO SE VALJDA DODIRUJE SA ZELUDCOM.
i TO NA JETRI JE BILO MALO, SAD NA ZALOST NE ZNAMO KOLIKO JE TO MOGLO DA SE PROSIRI. sto se tice hemoterapije, on je nije odbio, nego su lekari rekli da je ne moze pirmiti zbog visokih nalaza za jetru, da bi ga to navodno ubilo. ja sad stvarno ne znam da li je to tako kao sto kazu. Verovatno jeste, al se nadam da ima neki drugi nacin da se nesto uradi.

Izvinjavam se sto sam odgovorila pa me nije bilo danima ovde.
Da prokomentarisem prethodni post - ovde nije mesto za politiziranje i prazne price o tome da li lekari umeju da lece ili ne, ili samo ne zele, to je za forum politika.

Konkretno, da, izdrzao bi je i mislim da bi neko maleno olaksanje osetio vec nakon desetak dana. Kod moje mame se radiloo metastazama na sve strane i izabrala je ovaj nacin. Sreca da jeste, pa nije bila sakacena, przena radijacijom niti trovana hemioterapijom. Bavim se naukom, ali nisam nasla nijedan razlog da tu terapiju ne proba. Dapace, regulisala joj je i druge stvari, na koje nismo ciljali, recimo zauvek je resila previsokog krvnog pritiska, vec nakon dva ili tri dana se normalizovao, a ona se jako bojala toga sto je morala da prestane da uzima sve lekove, pa i one za pitisak. Jedino sto je kod ove terapije nezgocno je to sto je covek stalno i jako gladan, bar prve tri nedelje (posle organizam vec navikne na endogenu ishranu), ali to je malena cena za poboljsanje (ne usudim se reci krupnu rec "izlecenje", mada ni to nije iskljuceno).

Ukoliko je vrsena operacija, sanse da ce biti uspesna nisu velike, bez operacije jesu. Veoma je logicna - bazira se na principu da ce organizam, u slucaju izgladnivanja, kao poslednj varijantu poceti razgradjivati sam sebe. Prvo "pojede" masno tkivo, pa celije tumora. Moja mama je imala maler da je stradao komadic zida pluca, dobila je vodu u plucima, ali to je reseno za nekoliko dana, pleurodezom. Posle je igrala fudbal sa mojim sinom (svojim unukom).

To je jedna od prica. I pricam je iz prve ruke.

Pozdrav Purple Rain, a i osvima ostalima na forumu,
moja majka je skoro dobile rezultate skenera na kome su uoceni tumori sa metastazama na jetri i plucima. Naravno da smo odmah poceli da tragamo za mogucim resenjima, i naleteo sam na tablete biljke Graviole koje navodno ciljano ubijaju samo celije raka, i naravno na Brojsovu totalnu terapiju. Moja majka je dosta smrsala u poslednje vreme zbog problema sa jetrom, pa sada ima 47kg, i zato se plasim da probamo Brojsovu dijetu, ili da probamo sa tim tabletama Graviole (koje imaju nuspojave u vidu obaranja pritiska sto isto moze da bude problem kod moje majke, a i ako se previse konzumira moze da osteti nervni sistem i da izazove poremecaj slican Parkinsonovoj bolesti) pa sam hteo da cujem da li je neko imao ovakvu situaciju i kako ju je resavao.

Hvala svima unapred!

Back