Od aprila prosle godine imam strasne bolove u grudima.Bio sam u velikom strahu jer sam mislio da ima veze sa srcem jer mi je i pritisak skakao.Prvo sto sam uradio bio je EKG i UZ srca,i to je sve u redu.Doktorka mi je prepisala da je na nervnoj bazi,jer navodno tu gde mene boli nema nista i da su to neurotski bolovi.To je trajalo do oktobra dok nisam sam odlucio da slikam pluca i da gutam barijum,jer vise nisam mogao da izdrzim.Snimak je pokazao da su pluca u redu.Medjutim otkrivena mi je zeludacna kila,reflux,i gastritis.Doktor koji je uradio snimanje rekao mi je da imam gastritis kao deda od sedamdeset godina i pitao me sta se desava samnom...Otisao sam kod gastroenterologa,koji mi je prepisao gastoperidon,nolpazu i buskopan po potrebi.To sam pio sest nedelja i malo se stanje poboljsalo.Posle terapije imao sam bolove ne tako ceste i jake i povremeno sam uzimao ovu terapiju.U medjuvremenu prestao sam da pusim,ne pijem kafu i ne jedem tesku i masnu hranu.Pre dva meseca sam poceo da se budim sa stravicnim bolovima u grudima,koji su jaci nego pre.Zbog tih bolova odlucio sam opet da radim UZ srca jer sam imao skokove pritiska uz taj bol koji se sirio po celom grudnom kosu.UZ je opet bio uredan i ja sam opet zavrsio kod gastroenterologa.Ovog puta mi nije dao nikakvu terapiju nego je rekao da moram da radim gastroskopiju da nema drugog izlaza.Ja nesmem da je radim jer me je strah,a inace se vec godinama borim sa strahovima koji su prepisani anksioznosti.Pre 13 godina isao sam kod psihijatra,jer sam imao vrtoglavice do padanja,knedlu u grlu,strahove,lupanje srca,skokove pritiska.Uz ove bolove koje imam vec dva meseca,krenula je i vrtoglavica,mucnina,jednostavno strah me je zbog svega toga,pa mi i pritisak skoci i tada mi bude jos gore.Ne mogu vise da izdrzim,mnogo dugo traje sve ovo.Molim vas recite mi da li neko od vas ima ovakve tegobe i da li je stvarno moguce da je sve posledica zeludacne kile i da nema veze sa srcem?????Stvarno sam mnogo uplasen.........