Molekuli pamcenja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Nekada su poglavice divljih plemena u Africi, Australiji i Juznoj Americi JELI SVEZE MOZGOVE svojih zarobljenih neprijatelja da bi BILI MUDRIJI.

Ovo je cudno, ali naucno sasvim prihvatljivo.

Jer, pamcenje se nasledjuje molekulski.

Ruski naucnici su postavili sledeci ogled pre par decenija:

Jednog pacova su stavili u levirint hodnika gde mu je trebalo stotinak pokusaja dok nije naucio da prolazi kroz lavirint do hrane...

Onda su ga ubili i njegovim mozgom nahranili drugog pacova...

Tome je trebalo UPOLA MANJE POKUSAJA da nauci da prodje kroz lavirint..

I njega su ubili i nahranili sledecag pacova...Njemu je terbalo samo desetak pokusaja, a kada su i njega ubili i nahranili sledecag - e taj je znao da od prve prodje kroz lavirint iako tamo nikada radije nije bio!

Meni se licno par puta u zivotu desilo da budem na nekom mestu gde nikada ranije nisam bio, a mesto mi je bilo sasvim poznato.

Znaci, da se neki molekul nekoga ili necega sto se tamo vec nalazilo ugradio u neku celiju mog mozga...

Nekada su poglavice divljih plemena u Africi, Australiji i Juznoj Americi JELI SVEZE MOZGOVE svojih zarobljenih neprijatelja da bi BILI MUDRIJI.

Ovo je cudno, ali naucno sasvim prihvatljivo.

Jer, pamcenje se nasledjuje molekulski.

Ruski naucnici su postavili sledeci ogled pre par decenija:

Jednog pacova su stavili u levirint hodnika gde mu je trebalo stotinak pokusaja dok nije naucio da prolazi kroz lavirint do hrane...

Onda su ga ubili i njegovim mozgom nahranili drugog pacova...

Tome je trebalo UPOLA MANJE POKUSAJA da nauci da prodje kroz lavirint..

I njega su ubili i nahranili sledecag pacova...Njemu je terbalo samo desetak pokusaja, a kada su i njega ubili i nahranili sledecag - e taj je znao da od prve prodje kroz lavirint iako tamo nikada radije nije bio!
.

DA su ga jos malo okrenuli u krug, postao bi pacov pametniji od njih! :hahaha:

Znaci sto vise zivih mozgova pojedes,to si "pametniji"?

2008-08-21-Brains-The-Zombie-Jello.jpg

Hmmm....zato oni vole tolko mozak da jedu. :think::lol:

Meni se licno par puta u zivotu desilo da budem na nekom mestu gde nikada ranije nisam bio, a mesto mi je bilo sasvim poznato.

Znaci, da se neki molekul nekoga ili necega sto se tamo vec nalazilo ugradio u neku celiju mog mozga...

A ciji si ti mozak pojeo?

Zamisli, ja nikada nisam bio u NY a kada slike znam gomilu stvari o tom gradu. Zaboravljas da je mozak veoma kompleksa stvar i da pamti i skladisti podatke cak i kada ti nisi svestan toga. Npr zgodnu devojku koju si video u prolazu, knjigu cije si korice video na sajmu knjiga... sve je dovoljno da vidis na sekund pa ce ostati negde u podsvesti, bitan je onaj pokreyac koji ce ti izvuce to sto si nesvesno ugradio u podsvest.

Zamisli, ja nikada nisam bio u NY a kada slike znam gomilu stvari o tom gradu. Zaboravljas da je mozak veoma kompleksa stvar i da pamti i skladisti podatke cak i kada ti nisi svestan toga. Npr zgodnu devojku koju si video u prolazu, knjigu cije si korice video na sajmu knjiga... sve je dovoljno da vidis na sekund pa ce ostati negde u podsvesti, bitan je onaj pokreyac koji ce ti izvuce to sto si nesvesno ugradio u podsvest.

Da nije on Sylar?! :eek:

Ne mora bas mozak da se pojede.

Moze da se pojede recimo neka visnja koja raste blizu gde je neko nekada davno sahranjen..

U taj plod visnje je mozda ugradjen (preko zemlje, mineralizacije) neki molekul od onoga ko je umro i kasnije se taj molekul ugradi u nku mozdanu celiju onoga ko je pojeo visnju..

I on zna nesto sto nikada nije doziveo preko tog molekula sa kojim se PRENOSI PAMCENJE.

• Podržavam
Reactions: DJM

Moze da se pojede recimo neka visnja koja raste blizu gde je neko nekada davno sahranjen..

U taj plod visnje je mozda ugradjen (preko zemlje, mineralizacije) neki molekul od onoga ko je umro i kasnije se taj molekul ugradi u nku mozdanu celiju onoga ko je pojeo visnju..

I on zna nesto sto nikada nije doziveo preko tog molekula sa kojim se PRENOSI PAMCENJE.

A jel mora bas visnja da bude?

Ма може и крушке, диње, лубенице, вишње са мирисом кокоса и укусом нара, шта 'оћеш, елем отворила сам тему само зато што је Вуков пост био последњи...
То што си био на неком месту а делује ти познато је због тога што си га вероватно...сањао...? :huh:
И конкретизуј тему! :neutral:

Izvini al sada bas... reci mi jednu stvar, na koji nacin mozak skladisti podatke? Dal je kao Flash pa ih cuva i kada nema struje/zivota?
Da je to sto ti kazes tacno, hajde onda svi na grob Anstajna, Njutna, Tesle.... pa da jedemo travu koja tamo raste. J e b e s fax/skolu ako tako lakse mozes da prenes znanje.

Poslednja izmena:
Ne seeee*iiiiii..... :( Bedak, a ja tek stigao do druge sezone... Nemoj nista da mi pricas. :D

Ma i ja sam se s*****o, sve cekao da pocne nova sezona i cekao i cekao i onda pogledao i kazu gotovo. Navodno finale poslednje sezone gledalo je samo 4 miliona ljudi sto je malo, a guzonjama iz NBC-a ili sta vec to znaci manje love od reklama.
Sta ces, Lost gotov ( iako nisam najbolje ukapirao poslednju epizodu ) sada cekam MD. House i Stargate - Universe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back