BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
Nekada su poglavice divljih plemena u Africi, Australiji i Juznoj Americi JELI SVEZE MOZGOVE svojih zarobljenih neprijatelja da bi BILI MUDRIJI.
Ovo je cudno, ali naucno sasvim prihvatljivo.
Jer, pamcenje se nasledjuje molekulski.
Ruski naucnici su postavili sledeci ogled pre par decenija:
Jednog pacova su stavili u levirint hodnika gde mu je trebalo stotinak pokusaja dok nije naucio da prolazi kroz lavirint do hrane...
Onda su ga ubili i njegovim mozgom nahranili drugog pacova...
Tome je trebalo UPOLA MANJE POKUSAJA da nauci da prodje kroz lavirint..
I njega su ubili i nahranili sledecag pacova...Njemu je terbalo samo desetak pokusaja, a kada su i njega ubili i nahranili sledecag - e taj je znao da od prve prodje kroz lavirint iako tamo nikada radije nije bio!
Meni se licno par puta u zivotu desilo da budem na nekom mestu gde nikada ranije nisam bio, a mesto mi je bilo sasvim poznato.
Znaci, da se neki molekul nekoga ili necega sto se tamo vec nalazilo ugradio u neku celiju mog mozga...
Ovo je cudno, ali naucno sasvim prihvatljivo.
Jer, pamcenje se nasledjuje molekulski.
Ruski naucnici su postavili sledeci ogled pre par decenija:
Jednog pacova su stavili u levirint hodnika gde mu je trebalo stotinak pokusaja dok nije naucio da prolazi kroz lavirint do hrane...
Onda su ga ubili i njegovim mozgom nahranili drugog pacova...
Tome je trebalo UPOLA MANJE POKUSAJA da nauci da prodje kroz lavirint..
I njega su ubili i nahranili sledecag pacova...Njemu je terbalo samo desetak pokusaja, a kada su i njega ubili i nahranili sledecag - e taj je znao da od prve prodje kroz lavirint iako tamo nikada radije nije bio!
Meni se licno par puta u zivotu desilo da budem na nekom mestu gde nikada ranije nisam bio, a mesto mi je bilo sasvim poznato.
Znaci, da se neki molekul nekoga ili necega sto se tamo vec nalazilo ugradio u neku celiju mog mozga...