MOJE MALE ŠARENE EMOCIJE

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mila malena moja

htio bih da svaki trenutak proveden s tobom
traje kao vječnost bez početka i kraja

upravo kao što je i ljubav naša vječna
što nas veže i spaja

svaki trenutak s tobom je prekratak
svaki trenutak s tobom je presladak

tvoje oči zelene što me kao zvijezde na nebu prate
tvoja kosa plava što me kao svila miluje

tvoje nježne malene ruke što me nježno diraju
tvoje predivno srce što me voli

tvoje zanosno tijelo što me k sebi zove
tvoje riječi što mi mir utjehu i snagu daju

tvoje usne što me ljube i maze
tvoja ljubav što mi je neizmjerno pružaš

mila malena moja volim te
i sada samo želim da znaš

nedostaješ mi kao voda
nedostaješ mi kao zrak

Slusaj Opijum.:D.godine ne znace nista..za ljubav i romantiku.:heart:.drago mi je da smo se razumeli i razjasnili i idemo dalje ...u nove ljubavi..:rumenko:

Ma sve je ok., razumeli smo se:okok:
A godine, shta da ti kazem, krshtenica zutaaaaaaaaa, kosti stare:cry:, a nove ljubavi:eek:
Shalim se malo, uzivam ja u svojoj zlatnoj jeseni, svojoj ljubavi,u svojim sharenim emocijama:D
Nije po meni bilo potrebe da svi odmah reaguju, trazila sam samo od tebe odgovor, no sad nije bitno, sve je jasno, da ne spamujem temu.
O ovome vishe necu pisati:hvala::D

Ma sve je ok., razumeli smo se:okok:
A godine, shta da ti kazem, krshtenica zutaaaaaaaaa, kosti stare:cry:, a nove ljubavi:eek:
Shalim se malo, uzivam ja u svojoj zlatnoj jeseni, svojoj ljubavi,u svojim sharenim emocijama:D
Nije po meni bilo potrebe da svi odmah reaguju, trazila sam samo od tebe odgovor, no sad nije bitno, sve je jasno, da ne spamujem temu.
O ovome vishe necu pisati:hvala::D

Od mene ces uvek dobiti odgovor i podrsku ali cu ti reci i kada nisi u pravu..Isto ocekujem i od tebe ..prema meni..:cmok:

Helena me veceras..vratila Ducicu..:D

De profundis ( deo )
Ti utehu čekaš. Ne, utehe nema:
Što utehom zovu, zovi zaboravom;
Jad istinski dubok nikad ne zadrema.

Rastrzana tako među snom i javom,
Gledajući kako nepomično bdije
Taj Anđ’o Stradanja nad tužnom ti glavom.

Ti želiš i čekaš. I ne znaš da nije
Ni sad ispijena ta čemerna čaša,
I svirepi otrov jedne ironije;

evo jos jedne

PESMA ŽENI - Jovan Dučić

(posvećena je Jovanki Jovanović)

Ti si moj trenutak, i moja sen, i sjajna
Moja reč u šumu; moj korak, i bludnja;
Samo si lepota koliko si tajna;
I samo istina koliko si žudnja.

Ostaj nedostižna, nema i daleka -
Jer je san o sreći više nego sreća.
Budi bespovratna kao mladost; neka
Tvoja sen i eho budu sve što seća.

Srce ima povest u suzi što leva;
U velikom bolu ljubav svoju metu;
Istina je samo što duša prosneva;
Poljubac je susret najveći na svetu.

Od mog priviđenja ti si cela tkana,
Tvoj je plašt sunčani od mog sna ispreden;
Ti beše misao moja očarana;
Simbol svih taština porazan i leden, -

A ti ne postojiš nit' si postojala;
Rođena u mojoj tišini i čami,
Na suncu mog srca ti si samo sjala:
Jer sve što ljubimo stvorili smo sami

DUGA
rainbowandhearts-1.jpg

Indijanska Legenda

Jednom davno sve boje sveta su zapocele svadju,
svaka je tvrdila da je bas ona :najbolja, najvaznija, najkorisnija, najomiljenija.

Zelena rece: «Jasno je da sam ja najvaznija. Ja sam znak zivota i nade. Izabrana sam za travu, drvece, lisce, bez mene uginule bi sve zivotinje. Bacite pogled na prirodu i videcete da mene ima najvise.»

Plava je prekine: «Ti samo mislis na zemlju, ali uzmi u obzir nebo i more. Voda je izvor zivota, pomocu oblaka iz plavog mora. Nebo daje prostor, mir i vedrinu (spokojsto). Bez mog mira vi biste bili mahnita tela.

Zuta se zakikota: «Vi ste tako ozbiljne. Ja donosim smeh, radost i toplinu u svet. Sunce je zuto, mesec je zut, zvezde su zute. Svaki put kada pogledas suncokret, celi svet pocinje da se smesi... Bez mene nebi bilo zabave.»

Narancasta je bila sledeca koja je zasvirala svoju pesmu:
«Ja sam boja snage i zdravlja. Mozda sam retka, ali sam dragocena, jer sluzim unutrasnjim potrebama ljudskog zivota. Ja nosim sve najvaznije vitamine. Setite se samo sargarepe, narandzi, dinja, ploda manga... Ja se ne povlacim celo vreme okolo, ali kada ispunim nebo za izlaska ili zalaska sunca, moja lepota toliko bljesti da niko ni na jednu od vas ne pomisli.»

Crvena vise nije mogla da izdrzi. Viknula je:
«Ja sam vladar svih vas, krv zivota. Ja sam boja opasnosti i hrabrosti. Voljna sam boriti se s razlogom. Mogu zapaliti krv. Bez mene bi zemlja bila pusta kao mesec. Ja sam boja strasti i ljubavi, crvene ruze i maka.»

Purpurna se digla do svoje pune visine. Bila je visoka i govorila je sa velikom pompom: «Ja sam boja vladanja i moci. Kraljevi, celnici, vladike - uvek su me birali, jer ja sam boja autoriteta i mudrosti. Ljudi me ne pitaju, nego slusaju i pokoravaju se.»

Indigo je govorila najtise od svih, ali vrlo odlucno:
«Zamislite mene. Ja sam boja tisine. Jedva da me primete, ali bez mene sve ste vi suvisne. Ja zracim refleksiju i misao, sumrak i dubine. Trebate me za ravnotezu i kontrast, za molitvu i unutrasnji mir.»

I tako su se boje nastavile hvaliti, svaka uverena da je ona najbolja.

Njihova svadja postajala je sve glasnija i glasnija.
Odjednom bljesne sjajna bela svetlost, zacuo se grom i prasak.
Pocela je jaka kisa. Sve su se boje skupike od straha i stisnule jedna uz drugu.

Kisa progovori: «Vi glupe boje, borite se medju sobom, svaka pokusava vladati nad ostalim
Zar ne znate da vas je sve Bog stvorio? Svaku za svoju posebnu svrhu, jedinstvenu i razlicitu. On voli sve vas. Uhvatite se za ruke i podjite sa mnom. On ce vas prostrti preko neba u velikom luku boja kao podsetnik da vas sve voli i da mozete ziveti zajedno i u miru.»
I obecava da je On sa vama, znak nade za sutra.

I tako svaki put kada Bog koristi jaku kisu da opere svet, on stavlja na nebo dugu. Kada je vidimo, setimo se da trebamo ceniti jedni druge.

An Hope ' 78

...pristajem....
biti Hram prijateljstva našeg
svetionik ljubavi
kiša jesenja
more kestenja
luka mira

šuma iznenađenja
cvet nadanja
put neizvesnosti
srce ludosti
oluja strasti

vetar radosti
sunce strpljivosti
jezero mudrosti
romantična žena
prijateljica draga
pomalo tajanstvena
ali... sretna

nepoznat autor
flower.jpg

SLUCAJNI SUSRETI

Halejeva kometa pojavila se 1910.
A ja sam se rodio godinu dana potom.
Njen period traje sedamdeset i sest godina
i sedam dana.
Pojavice se, dakle, ponovo 1986.

Procitah to i srce mi se rastuzi.
Sva je prilika da nikada vise necu videti
ovu zvezdu.
Verovatno je tako i sa ljudskim susretima.

Retko se susrecu srodne duse,
jos redje naci ces pravu ljubav.
Znam da ce se moj istinski prijatelj pojaviti
tek posle moje smrti
I da je moja draga umrla pre
nego sto sam se rodio.

SMOKVA
"Smokva (Ficus carica L.) je veoma cenjeno južno voće. Simbolizira život, mir, blagostanje i plodnost. Smokva je hrana pustinjaka i sveto drvo indomediteranskih predaja. Prema rimskom verovanju pod smokvom su rođeni Romul i Rem, a Adam i Eva su od listova smokve načinili sebi kecelje. U nekim se zemljama od mlecnog soka mlade smokve pravi posebna vrsta sira namenjenog dojiljama koje su ostale bez mleka. List smokve predstavlja simbol požude i polnosti. Veruje se da smokve donose sreću i da štite kockare, a koriste se i u ljubavnim napicima, kao i u seksualnoj magiji. Uz pomoć smokve žene navodno mogu začarati svoje ljubavnike. Budisti smokvu (bo) smatraju svetim drvetom, jer je pod krošnjom smokvina drveta, Buda doživio prosvetljenje.
U narodnoj medicini smokva se koristi protiv zatvora, zubobolje, oteklina, tumora, kašlja, bradavica, upale grla, čireva i gnojnih apscesa. Jedna prastara legenda koja se prepričava na indonežanskim otocima kazuje da Apsarasi ili Nebeski plesači, jednom godišnje blagosilju ljudska bića. One zavode znanstvenike, seksualno ih iscrpljujući sve dok im ne odaju tajne koje je bolje da niko ne zna. U čast vila drveta smokve i danas se u Indoneziji na početku kišnog perioda održavaju višednevne svetkovine. Sanjati smokve – iznenađenje; brati smokve u snu – uspeh u poslu i trgovini; jesti smokve u snu – bogastvo; sanjati smokvin list – želja će se ispuniti."

izvor:net

a6f30e648e262df8229150538f934051_content_large.jpg

Bursa_Black_Fig.jpg

te reci
koje skupljas
koje
toplim dlanovima
cuvas
te reci
koje mi nocima
bisernim odblescima saljes
te reci