Moje kreacije

Devojke, htela bih nešto da se konsultujem s vama. Imam jedan materijal, evo dole slike izdalje i izbliza i model koji sam htela da sašijem od njega. Imam 1,80 m duple širine, pa sam zato izabrala model sa rukavima da sve potrošim. Materijal je čist pamuk, deluje jako prijatan. Ja volim taj romantično-seoski stil, ali bojim se da bi ovo moglo da liči na spavaćicu. I pitam se koliko ću ja nositi nešto tako šareno na posao. A treba mi prvenstveno za posao jer i ne idem bogzna gde drugde.
Volim ja šareno, i imam i suknje i bluze, ali ih kombinujem uz jednobojno, nekako mi prihvatljivije nego ovako šareno od glave do peta.
Šta vi mislite? Možda neki drugačiji model ili nešto drugo, možda spavaćicu? :zper:

materijal.jpg
materijal-.jpg
model.jpg

...a neku kosuljicu onako sa dugim rukavima koje mozes po zelji da podvrnes i zakopcas, mislim da znas na sta mislim,
i da moze da se nosi i preko nekih pantalona, i da se uvuce u suknju...ja ne bih od toga haljinu...da je drugacija sara da,
ali ovako..neee..

aha, pa možda.. samo ne bih klasičnu košulju. Izašla sam iz štosa sa kragnom i takvim gnjavažama. Mogu samo nešto sa V ili okruglim izrezom. I ne uvlačim bluze u suknje, mora preko da se malo sakrije višak

Meni se svidja dezen i haljina koju planiraš da šiješ-ali samo na kratke rukave,jer taj dezen pa još dugi rukavi da su -mnogo bi bilo šareno.
Ali bih pod obavezno nosila crveni kaiš i uradila neke paspul trake crvene na haljini.Dalo bi mu šmek i skrenulo pažnju sa šarenila.

ja sam ovde okačila post pre neki dan, ili nisam :think:
elem na temu bijićkine haljine
ja bih od toga naprila dugu haljinu sa karnirom jednim dole, sečenu ispod grudi, a gornji deo ravan(e sad ako kaže da nije za nju da nosi bez rukava, uvek može ešarpa preko ramena) ili sečeno ispod grudi pa da se vezuje oko vrata i V izrez
a ispod grudi našiti neku traku, kao što je siju miju napisalam može i zelenkasta, ali ja bih neku varijantu kao heklano :)

i sašila sam torbu, ali crkla baterija pa ne mogu da je uslikam lepo
prvo mi se nije svidela, al sad mislim možda ću je i nositi:think:
valjda se nisam džabe mučila, a jesam se namučila jer mi je bilo predebelo kad sam ručke ušivala i spajala oba lica:(

lepo si opisala haljinu majče.... ali mislim da sam odlučila da napravim suknju i neku bluzu-tuniku, ali to neću nositi zajedno. Ukazala mi se potreba za nekom takvom suknjom, a pošto imam materijala ispašće još nešto. Imam jednu tuniku koja mi se mnogo dopada kako mi stoji, ali ne mogu da nadjem kroj da sašijem još nekoliko takvih pošto imam nekoliko materijala.
A možda ipak još razmislim i o haljini, znači bez rukava....

liči mi kao da je pojas od žabica, a nije
ja sam mislila da napravim pojas i da uvučem gumu deblju
pitanje je sledeće
da li da slojeve materijala(podsunkju i gornji sloj) prvo spojim-uštepam zajedno i onda umetnem u pojas?
kako to najjednostavnije da uradim?
msm znam ja mene, nema jednostavnog rešenja:lol:
skontala bih svakako, samo ako može neko korak po korak da mi napiše da se ne bih bez potrebe mučila
:)

Majche,

prvo skrojiš dve istovetne suknje.
Onda ih na gornjoj ivici ušiješ zajedno, ali licem na lice, pa izvrneš tako da šav uđe unutra.
Onda prošiješ jedan ili dva tunela za lastiše i uvučeš lastiše kroz tunele. I gotova suknja!

Majče, baš ti je slatka torba. A nosićeš i tu šarenu stranu. Lepe su boje, vesele, a ne previše napadne.
Evo moja ćerka kupila dve haljinice, tuniku, kupaći kostim, sve tako šareno sa cvetićima, valjda je sad moderno.
Meni se to uvek svidjalo, taj stil, mogla bih i ja da se modernizujem. Samo mi je onaj materijal što sam stavljala slike, sad dosadan u odnosu na to vaše.

pa tako se uci, Majce, malo valja, malo ne valja, kao i kuvanje....
Mada, ti bas i nisi pocetnik, ali desava se. Sta si uradila s onom suknjom na falte sto si htela da prepravljas?

Poslednja izmena:

Back