Moje kreacije

Bas je lep:) A jel strikas za poklon?
Moja suknja napreduje. Gotove su falte za prednji deo i za dva zadnja. Sad treba da spojim zadnje delove sa rajerslusom, pa cu na kraju da iskrojima oblik. Tako mi lakse, posto provaljujem kako je sasivena jedna haljina koju imam.
Nadam se da cu veceras okaciti gotovu suknju da vidite.

Aha, meni za rođendan... :lol:
Ako završiš do večeras stavi sliku, baš bih volela da vidim... :ok:

Dobro jutro,
majche svaka cast na prvom "delu" - super ti ispao sal. :super:
Sad mozes i nesto malo teze da pocnes ;)

A kosuljice i suknjica su preslatki.... i lepo ti pristaju.
Tvoja mama je profi pletilja :worth:

hvala ceci
i u moje ime, a i u mamino:)
kad se setim samo kakve je pre radove ona shtrikala, bahs je nashla jedan dzemperak pre neki dan i ona ne moze da se nachudi kako je tu mustru izvela, sav je u nekim pletenicama, rupicama a vunica tanka, morala je na najtanje iglice to shtrikati:eek:
neka svetlo roze boja, a ja nisam bash neki ljubitelj iste:( mada tako je lep rad da ga mozda i ukombinujem sa nechim:think:
okachicu josh neke njene rukotvorine da vidite

Majce,mnogo su ti lepo ispale stvarcice. Bas lepo.
Sve je super. A za dzemper mami svaka cast. Moze da ti istrika kais, pa da nosis tako?
Ja sam bila juce u onoj radnji na Kalenicu. Jao:eek: Kolika radnja i cega sve ima...Bazala sam tamo 45 min sigurno. Ima sve!
Uzela sam crni somot, ko majcetova suknja i jedan beli vuneni. Od crnog cu moci dve suknje posto je 140 duzina. I to sam sve zajedno platila 350 din:lol:
A imam i dve knjige, dobila od drugarice- Burdino "Perfetkno krojenje i sivenje" i "Teoriju krojenja". Knjige su iz 1976. ali ima sve detaljno nacrtano, objasnjeno, cak i sa merama svim za neki 38 broj.
I danas cu da krenem nesto da radim:)

edit- nisam uzela postavu:(

moja somot suknja je bez postave, a ne lepi se za charape
moz postavu naknadno uzeti
shto se tiche pojasa za dzemper, to smo i mi mislile, ali nazalost nije izvodljivo:(
vunicu je mama dobila josh proshle godine od prijateljice koja nije mogla da izadje na kraj sa njom
i negde pred kraj mama skonta da ce joj faliti malo za kragnu ili za rukav(a poshto je sve neshto prepravljala, nije bash bilo malo)
jedva sam nashla 2 klupcheta, ostalo od proshle godine i to sam iskopala...bilo je knap

u ki nema radnje sa tim na merenje, samo ove regularne:evil:
a kad odem u radnju sa materijalima(narochito te na merenje jer tu mogu sve da izvuchem, ispipkam, obmotam oko sebe:lol:), ja ko narkoman
ochi mi zacakle, mozak krene da radi 200 na sat-shta bi bio dobro od kog materijala, da l suknja, da l haljina, pa koji kroj....:lol:
bash vam zavidim:aha: u bg-u ima i veci izbor nego u ns-u

...Majče svaka čast...salče ko šećer, za prvi put bolje nije moglo..:super:

...bluzice i suknja, tačno bolje izledaju kad obučeš, mnogo mi se dopadaju
modeli i kako ti stoje naravno....imaš odličnu krojačicu i drži je se i dalje
em ume da ti ugodi, em to što želiš teško možeš naći u prodaji....

...bravo za mamu, žemper je divan, i što reče Trojanka, ja bi samo jedan
kaiš isplela, ako ima još te vunice i rešila pitanje....:heart:

pa zna mene moja krojachica, mora me znati u svaki shav kad mi shije od 10e godine:lol:
ali vec je stara i nema bash vishe ni volje ni strpljenja:(
ja se prosto plashim shta ce biti kad ne bude vishe mogla shiti ili ne daj boze ono drugo:sad2:
zato se polako sama interesujem i za shivenje samo po sebi, ne samo za fantaziranje shta ce od kog materijala da bude

Bas je lep:) A jel strikas za poklon?
Moja suknja napreduje. Gotove su falte za prednji deo i za dva zadnja. Sad treba da spojim zadnje delove sa rajerslusom, pa cu na kraju da iskrojima oblik. Tako mi lakse, posto provaljujem kako je sasivena jedna haljina koju imam.
Nadam se da cu veceras okaciti gotovu suknju da vidite.

jedva chekam da vidim suknju trojanka:zurka:
a kako,jesi li falte pravila i na zadnjim delovima ili si mislila da su zadnja dva dela gotova?
ja tako pomalo gleduckam neke tutorijale na youtube u vezi shivenja i krojenja, ali za neke jednostavnije stvari i primecujem da svi kroje po svojim stvarima shto je i logichno

Jesam i na zadnjim delovima po jedna falta sa svake strane.
Upravo sam usila lice i nalicje:rotf::rotf::rotf:
To nije prvi puta da mi se desilo. Sad moram da param, a taman sam je spojila.
Sad cu da vam slikam pretpermijeru:lol:

bravo, bravo, bravo:klap:
a ja sam shvatila da cesh da pravish falte kao na onoj ljubichastot shto sam ja okachila, kao preklopljene falte pa mi zato bilo chudno kako cesh to i nazad:lol:

koje je boje suknja, ne vidim bash dobro i kakav je materijal?
napisala si gore da si kupila crni somot, pa sam ja kontala da cesh od toga...
hocu i ja mashinuuuuu
chek da nadjem neshto,pa cu okachiti
mozda dobijesh i neku ideju :zper:

Hvala Majce.
Bez je boja, tj prljavo bela neka. A materijal nemam pojma sta je. Tako je mekano ko plis, nemam pojma. Tamo u radnji je pisalo vuna.
Onaj crni mi je lepsi,pa sam uzela ovaj beli za eksperiment.Ako upropastim, nema veze, platila sam ga samo 110 din:lol:
Jao, al sam se zaludela sa ovim sivenjem a treba da idem na slavu.
Ajde kiss idem da se spremam:)

prvo bez mene odeca, posle na meni;) da vidite kako stoji
meni mnogo lepshe izgleda kade se pogledam u ogledalo, nego na slici:(

IJAO,
DIIIVNO! Kako ovo nisam videla pre!!! Ko je tebi sio ovo, bas je profi uradjeno?
Hocu i ja da uradim ovako nesto!

E da, i gde si nasla ovaj braonkasti materijal za majicu sa kratkim rukavima? Sara je diiivna.
I suknjica je ispala strava. Samo ja imam takve slicne tri, ne treba bas preterivati...

hehe:)
hvala trilijan, i pretpostavila sam da ce da ti se svidi
shila moja krojachica(ovde u mom mestu, sad vec baka u godinama), ali sve odradi cakum-pakum, shnajderka starog kova
a materijal taj(a i ovaj od kojeg je druga zelenkasta bluzica) je kupljen u jednoj od onih prodavnica materijala na kg u novom sadu, bash je nehsto jeftino bilo jer su lagani...

pa shto ste se ucutale tako:confused:
ceci, shta bi sa dzemperkom?
ja zavrshila za drugaricu poklon za rodjendan, nikad zavrshiti shal, smao sam dodavala vunicu, mala metraza-a debela...ali bash je lep:aha:
i sashtrikala sam juche za popodne prvu kapuuuuu :zskace:

VAU... cici, super ti haljina ispala, prava visoka moda...
i baš mi drago što si ponovo svratila...

Majche, džemperak je skoro govotv, još mu fale ranfle oko prednjeg izreza...
... malo sam se ulenjila ovih dana,
Navikavam se na novo radno mesto, a to učenje novih veština ume baš da umori ...

bash sam htela da napishem da samo na zivim modelima prezentujesh svoje kreacije:super:
vishe mi se svidja ona prva:D
a na lutki izgleda ko krpa:confused:, koja razlika kad je na zivom bicu sa normalnim oblinama:eek:

edit: sad tek vidim da je to sve ista haljina:lol: shto ce reci vishe mi se svidja spreda

hvala vam :) , majce, na slici jos nije skroz gotova , zadnji deo je lepsi kad se pokrije rame kad nema ono od prsluka etc etc, inace prednji deo rukava ( celo rame ) je prekriveno tim hematitnim kamencicima .

E, sad odoh da završim onaj džemper, pa ću sutra da ga obučem i slikam...

i da prepravim jedne teget pantalone, jer ne mogu više da ih zakopčam, a mnogo ih volim...
umetnuću sa bočne strane mat satensku traku iste boje, čini mi se da će se lepo uklopiti...

Back