86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Nikad mi se to nije desilo.Da li se ljudi u Srbiji vise svadjaju zbog ljubavi ili para?
Ili je mrtva trka?
Koliko puta ste prestali da se druzite sa nekim, a glavni razlog je kinta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nikad mi se to nije desilo.Da li se ljudi u Srbiji vise svadjaju zbog ljubavi ili para?
Ili je mrtva trka?
pa, ne moguzasto ne mozes da ne das?
ja im kazem da imam za svoje potrebe. stvar je jedino da ti sam ekonomises tim sto imas, da ti to ne diktira tamo neko sa strane. odvojim godisnje koliko za poklone, koliko za humanitarne aktivnosti i kad se to potrosi, kraj je! i to se zna.
Da li se ljudi u Srbiji vise svadjaju zbog ljubavi ili para?
Ili je mrtva trka?
Од зеленаша више не узимају.
Они бију
Много бију.
pa, ne mogu
uvek su to neke tuzne price
nema posao
mala penzija
sitna deca
bla, bla
osetim se ruzno ako ne pozajmim, nego odem pa za te pare kupim peti par cizama
bolje da pozajmim, pa nek me i zahebe, no da mu deca stvarno nemaju da jedu
jao, sto ja mrzim kad mi traze pare na zajam
jer mi uglavnom niko nikada ne vraca
a, ne mogu da ne dam
uzas
Moj prijatelj koji sa majkom živi samo od penzije pokojnog oca, povremeno je od mene pozajmljivao novac .....Pa mu je onda trebalo 20 eur, pa sam mu dala mob na korišćenje...
U medjuvremenu sam se zaposlila i počeo je da pozjmljuje novac za prijavu ispita...kako stanuje baš blizu mog radnog mesta, krenuo je da mi kucka na prozor kancelarije da mu dobacim novac, nekad je vraćao,ali uglavnom nije...toga se onako gomilalo, ja bila bolećiva, kao drugari, znamo se iz školskih dana, isto društvo,pa nešto i zaboravljala...i tako u krug..Onda je počeo da svraća da ja to njemu dam, bez da pita imam li, bez da makar kaže da će vratiti...
U medjuvremenu sam saznala da je prodao telefon koji sam mu pozajmila,nikad nije pominjao pozajmice, zatim se kao nešto zaposlio, kako sam čula, ulagao u akcije, izgubio, posle imao probleme raznih vrsta, ispad i sa nekim narkoticima, pa zdravstvene...Vremenom je nesto kao nestao iz grada...
Ostatak ekipe se pozapošljavao, formirao svoje porodice, izgubio kontakt sa njim..tu i tamo smo načuli nešto...
Pre dve godine, na poslu mi se pojavljuje njegova mama, koju znam iz školskih dana i koju srećem tu oko radnog mesta i kao ovo ono..situacija, pa kao ide kod nekog našeg zajedničkog drugara da pozajmi novac treba joj za račune.Meni u treenutku bi neprijatno, jer sam naslutila da me ispipava da joj ja dam,ali sam iskulirla..Nakon nekog vremena, dolazi kod mene na posao da joj pozajmim, ali da ne kažem njenom sinu ,ako ga vidim..kao ne radi, nije najboljeg zdravlja, ne daje ni ispite (prevalio 30 godina)...i ja dam...vrati žena, kad je rekla...posle par eseci, evo je opet i tako u krug...sve vraća..
Ono što me je izludjivalo jeste što mi je upadala na posao, sastanke, sa stavom drčnog, trebaš mi, izadji...Jednom me je uhvatila nakon što sam doputovala iz inostranstva i kod sebe stvarno nisam imala nikakv keš...kao pa hajde na bankomat, blizu je, da podigneš..ja na poslu...koleginica me gleda...neprijatno skroz..otišla sam i podigla i dala..a poludela....od tada je prošlo dve godine...nije vratila..sretnem je tu i tamo, kad sam s nekim, jedva mi se javi, kad me sretne samu, kao sva ljubazna topi se, ja nikad ništa ne pitam, jer sam sva srećna da i više ne dolazi i ne traži, neka bude da sam otkupila svoj mir, ponekad usput napomene da nije zaboravila, eli eto...
Jasno mi je da nemaju...
Ali taj stav i to očekivanje zarad...ne znam ni ja više čega...što joj je sin bio sa nama u istom društvu pre 15 godina...
Užasno...
Neće mene taj novac spasiti, nije to ni neka ogromna svota,ali nervira me taj nastup i to da neko polaže pravo n moje finansije , dok joj sin dembeliše,a ja crncim..
No, znam , biće sama si kriva...što si dala...
Jednostavno poštujem starije, sva ta situacija mi je bila jako neprijnatna, nikad se nisam snašla kako valja..a i brate previše sam fina prema ljudima...
A kako to kažeš...Objasniš lepo, kao stav ili ono otkačiš drčno...
Ja uopšte ne umem da se izvučem iz toga, kad me spopadnu...
Doduše moj primerak pozajmljivača je bio extreman..usresredjen na cilj..
Pozajmila sam i ženi koja čisti kancelarije...prvo je bilo 200 rsd za cigarete,a sad je krenulo sa po par hiljda do plate...i sad već ludim...jer mi je jasno da će se nastaviti...
Kažeš da nemaš. Nemoj ti nikome da objašnjavaš zašto ne daš svoje pare. Akcenat na svoje, ne njihove. Imaš prava da ne daješ i da se povodom toga ne osećaš loše. Dva puta nemaš, treći put neće ni tražiti.A kako to kažeš...Objasniš lepo, kao stav ili ono otkačiš drčno...
Ja uopšte ne umem da se izvučem iz toga, kad me spopadnu...
Doduše moj primerak pozajmljivača je bio extreman..usresredjen na cilj..
Pozajmila sam i ženi koja čisti kancelarije...prvo je bilo 200 rsd za cigarete,a sad je krenulo sa po par hiljda do plate...i sad već ludim...jer mi je jasno da će se nastaviti...
Tačno, slažem se.
Ali ja sam od onih koji ne umeju da se foliraju..glupo mi je da kažem nema, kad znaju da imam...Mislim "znaju".
I rećiću im da nemam tek sledeći put kada se to ponovi i kad ono baš pop***m,ali ja ni tada ne znam to fino kao nemam. Nego onda će biti : ne dam...
A zapravo sve vreme sam samo htela da izbegnem tu situaciju...da budem gruba,jer nikad nisam umela da uvijam..
Зашто уопште долазиш у ситуације да ти неко стално тражи новац?
Ista si moja sestra...
da ne znam,mislila bih da si ona..
Pa ne dolazim ja...dodju oni i traže.
I nije stalno..oni dvoje porodično i sada ova...
![]()
Tačno, slažem se.
Ali ja sam od onih koji ne umeju da se foliraju..glupo mi je da kažem nema, kad znaju da imam...Mislim "znaju".
I rećiću im da nemam tek sledeći put kada se to ponovi i kad ono baš pop***m,ali ja ni tada ne znam to fino kao nemam. Nego onda će biti : ne dam...
A zapravo sve vreme sam samo htela da izbegnem tu situaciju...da budem gruba,jer nikad nisam umela da uvijam..
Čini mi se da je to pozajmljivanje nešto gde nisam na svom terenu...Nisi sav svoj...
Uvek mi bude bzvz i još dok dajem osećam se kao majmun..
Ne bih umela ni da pozjamim za sebe..
Pobegnem s radnog mesta?
Svi navedeni su me tu nahvatali...
ali potrudiću se..sebe radi...