Moja definicija uvrede, koja je sira od opsteprihvacene

Uvreda je sve za sto neko nije sposoban da iznese razlog svoje odluke. Postoje uvrede prema sebi, i uvrede prema dugima. To sto neko nekad nije svjestan razloga svoje odluke ne znaci da nije mogao da ga bude svjestan. Ali mogao je bar da prizna sebi da nije svjestan, i da pozeli da bude svjestan.

To je samo tvoja teorija..... Uvreda je kada te neko ne postuje .... na sve moguce nacine ^^

Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app

uvreda je dvosmerna, odnosno možemo je podeliti na onog koji uvredu šalje i onog koji uvredu prima.
na koju ti uvredu misliš, na razlog zašto neko vređa ili psihičko stanje onoga na koga je uvreda usmerena?
Ja mislim da svako ko nije spreman da kaze sagovorniku razlog zasto mu je rekao nesto sto mu je rekao ili pitao ga nesto sto je pitao, cini uvredu.

Ja mislim da svako ko nije spreman da kaze sagovorniku razlog zasto mu je rekao nesto sto mu je rekao ili pitao ga nesto sto je pitao, cini uvredu.
iskreno, meni je to manje zanimljivo.
mnogo interesantnije mi je psihološko stanje osobe koja prima uvredu.
pošto nemam nameru da nekog vređam, mnogo mi je važnije kako ću se ja postaviti prema uvredi ukoliko me neko ili nešto uvredi.
razlozi zašto neko vređa su marginalni i najčešće nesvesni.
ukoliko to neko radi sa svesnim ciljem, onda treba to i prepoznati.
samim prepoznavanjem te jasne namere ti može pomoći da svesno sagledaš svoje emotivno stanje usled nanete uvrede i samim tim ti određuje reakciju na nju.
ukoliko uspeš da uvredu u startu prepoznaš u potpunosti, aktivna emotivna reakcija će izostati i zameniće je svestan uvid u nameru.

Back