Moj zivot - Kako dalje ?

Kakav je Radovan uvaljivac ruskog caja cccccc

Kako te bre nije sramota Radovane?

Dodjes i decku koji boluje od panicnog poremecaja sa agorafobijom prosipas pricu da ima visoki testosteron koji mu navodno prelazi u DHT i onda imas bazu da mu mozes uvaliti svoj ruski caj koji dilujes preko foruma, a u isto vreme napljujes farmakoterapiju kao i obicno!

Kameni ne slusaj ovog coveka, ovo je forumski sarlatan, bivsi policajac koji sada valja ruske cajeve svima zivima sa foruma za bilo koju god tegobu da imaju.

Pazi dobro sta radis i koga slusas. Takva stanja kao sto su tvoja a posebno depresivna gde se javlja suucid su kriticna i svako odgovaranje uzimanja lekova moze dovesti do svaceg loseh pa i do samoubistva.

Ne slusaj nadrilekara sa interneta koji ce ti uvaljivati svoje prozivode, jer od toga zive i time se bave.

Imas panicni poremecaj sa agorafobijom a kada to duze traje docice i depresija kao produkt iscrpljenosti licnosti da se nosi sa problemima.
Zato moras uzimati redovno lekove koje ti je prepisao psihihatar a ne da slusas neke policajce u penziji koji diluju cajeve i sugestibilno deluju na ljude da se oglusuju o savete svojih izabranih lekara i psihijatara.

Ako si pregledao srce i ako ej organski sve u redu nemas se cega plasiti, srce je sve u redu, imas panicni poremecaj koji daje takve telesne senzacije, ne plasi se zbog srca, to tako jednostavno mora.

Nisi ni prvi ni poslednji ima vas puno takvih.

Uz farmakoterapiju preporucujem ti da pronadjes KBT - kognitivno-bihejvioralnog terapeuta, i resices se svojih muka veoma brzo, farmakoterapija + KBT psihoterapija za tvoje stanje i slicne fobijice je cista desetka, ne moze da ne omane,

Kakvi bre ruski cajevi kakvi testosteroni, Radovan je neeevidjena pokvarenjacina, ne postoji tema i forumas kod koga nije pokusao da proturi caj svoj.
To toliko iritira da je prosto neshvatljivo da takvo zivo bice postoji i hoda zemljom. Da ti se zgadi.

A da, sada ce reci da sam farmakomafijas koji diluje lekove i od toga imam procenta haha to su te teorije zavere psihoticnog frika.

Nadji na forumu i Mikela90 on uskoro postaje lekar pa proveri koliko je tacno i dobro ovo sto sam ti napisao a koliko Radovan ako imas nekih sumnji. Nemoj biti sugestibilan i slusati sarlatane koji haraju preko interneta i uvaljuju prozivode napacenim dusama.

Ako nadjem poslacu ti na PP linkove knjiga koji ti mogu dobro objasniti tvoje stanje i kako da se izboris. To ce samo sluziti u edukativne svrhe i da se malo pomognes i umiris, a proces LECENJA rade licencirani strucnjaci a ne sarlatani preko foruma koji uvaljuju proizvode.

Lekari i psihoterapeuti lece a ne policajci.

Hvala druze na postu tvom.
Tako volim kada se neko postavi i ispise ovako lepo.
To za ovog Radovana i ne znam , ti si sa tim upoznat sta radi u te travcice i biljcice ne verujem, tako da kod mene svakako ne bi prosao sa prodavanjem magle.
Pijem redovno terapiju, trudim se da sto vise izlazim, ma da je zaista tesko.
Kapiram i ovo za samoubistva sto kazes, samo sto nikako to kod mene ne moze da dodje jer sam prvo dosta istrajna osoba i znam da necu ovo rešiti preko noći i da moram da guram, nisam neki slabić i da dignem ruku na sebe.
Hvala puno drugar, bas si mi dao neko dodatno ohrabrenje!! :) :)

Ma razumem to..
Ali da ja u toku dana par puta imam napade gusenja, lupanje srca eto tako zbog Bakterije malo mi je nelogicno..
Imao bi simptome jos neke helico kada zahvati coveka nije to bas mala stvar..

Sve su to psihosomatski problemi koji se javljaju, sve to opisano.

Ljudi ne rauzmeju misle da osobe to umisljaju u svojim glavama ili da "glume" da se izmotavaju i tako jos vise otezavaju ljudima.
Govore - Ma pocinejs da ludis, umisljas stvari da ti nesto fali.

Takvim osobama zaista fali nesto i zaista imaju organskih smetnji nisu umislili to, samo sto te smetnje nisu nastale kao patologija samog organa, nego su nastale psihijatrijskim stanjem, i organi samo tako reaguju usled poremecaja, a sami organi su organski zdravi.

Mozes cak iskusiti i izrazito cudna i mozda zastrasujuca stanja koja se zovu depersonalizacija i derealizacija koja se javljaju u stanjima psihoza cesto ali se takodje MOGU javiti i u stanjima visokog intenziteta anxioznosti i jakih panicnih napada koji paralisu.

To je tvoje razmisljanje i vidjenje kao da ti nisi ti, kao da je sve cudno, kao da realnost izgleda nekako drugacije i teze za pojmiti, kao da si izasao van svog tela i ne vidis jasno, kao da gledas pod vodom......

Ako se to desi nemoj da se uplasis, zapamti sta sam ti rekao, to se zove depersonalizacija i derealizacija i nestace cim se smanji stopa anxioznosti i panicni napad prodje.

Kada jednom budes shvatio sta je panicni napad, zasto se desava i zasto ne moze da prodje sam od sebe a kamoli od nekih cajeva shvatices i kako lakse da kontrolises to i uz pravovremenu farmakoterapiju i psihoterapiju to prolazi 99% bez vecih problema.

A sada budi pozitivan i srecan, to jeste da strasno izgleda ali zapravo zdravstveno gledano nije ni 1% opasnoi strasno. :D

Nadam se da sam te malo utesio. Samo nemoj da ocajavas da ne razvijes depresiju koja je komorbiditet panicnom poremecaju i agorafobiji i prihvati to sto se desava - imas potvrdu da neces umreti nista ti se nece lose desiti svi organi rade kako treba.

Znaci samo treba izdrzati te napade. Kada svom mozgu pokazes da ne postoji relana opasnost i da on iracionalno reaguje, fobicnost i panicni napadi ce se prorediti, smanjiti intenzitet i tako sve do svog nestajanja.

Bas tako.. Ti si meni sada ulio dosta sigurnosti i razjasnio neke stvari. Bolje ti da mi budes psiholog neko tamo neka bakuta kojoj za 45 min placam 30e jooj lopovi gde god da se okrenes :D
Hvala druže na svim ovim savetima, iskreno bas si mi pomogao ovakvim recima i postavljanjem prema ovom mom stanju! :)

Eh da ovo zaboravih. Kod lecenja panicnih napada se daju antidepresivi isto. Neko neobrazovan i nedovoljno pametan kao Radovan ce odmah u tome videti neku zaveru farmakomafije nepostojece, ali to je zapravo zato sto se tako lece i panicni napadi.

Antidepresiv + anxiolitik. Kratka je granica izmedju depresije, distimije i panicnog poremecaja. Covek i ne oseti kada predje jedno iz drugog u trece. Kada oseti - kasno je, razvijeno je stanje.
Koliko god mi bili jaki, ovakva stanja nas osiromasuju i trose. Nismo od kamena i osoba veoma lako moze izgubiti pocetnu snagu i vedrinu, motivaciju.

Antidepresivi pocinju da deluju malko kasnije ne odmah za razliku od anxiolitika koji na opuste i smire, skinu odr anxioznost.

Dok ne pocnu da deluju osoba moze osecati veoma lose simptome, pa cak i da joj se pogorsava stanje. Ali treba izdrzati barem 2 nedelje a posle toga ide fantastini boljitak.
Ljudi ovo ne razumeju nego procitaju uputstvo, onda kao radovan dozive nocebo efekat i njemu da das posle toga i secernu pilulu on bi osetio nocebo efekat (negativni obrnuti placebo).

Onda uzmu i bace lekove ohrabreni lokalnim vracevima, popovima, sarlatanima sa interneta i strucnjacima sa osnovnim skolama.

Treba biti istrajan i slusati svoje izabrane lekare.

Pozdrav i budi uporan, a ako ti nisu pogodili lek, pricaj sa svojim psihijatrom, ljudi su zapravo jedan slozen mehanizam ne odgovaraju svim isti lekovi na isti nacin.

Nauke veoma brzo napreduju tako i psihijatrija i farmakologija, lekovi su sve bolji i bolji sa manje negativnih posledica.

Dezurni paranoici se plase svega, oni procitaju i uputstvo za andol i brufen i nadju tamo 1001 negativno nesto i prave od toga senzacionalizam.

Fora je MOZE SE DESITI pa onda ide 1 u 1000 1 u 10 000 i slicno.

Slazem se druže , skroz ti je svaka na mestu. Pijem Seroxat i Ksalol evo vec 11 dana ne vidim neki znatni boljitak ali polako rano je jos.. treba mozda i jaca terapija i sve..
Antidepresivi nisu ni malo stetni a i zavistan od njih dokazano ne mozes biti tako da bez problema pristajem i uzeo lecenje lekovima, jer sam svojim umom i koliko god da sam uporan nisam mogao i ne mogu da guram..
Neuspoljivih uvek ima , ima kod najobicnojih stvari tako i kod lekova tako da to nije neki bauk i da se dize frka..
Ako ne odgovara , ako ima nekih nus pojava , proba se sa drugim i u krug.
Meni Seroxat nikakve nus pojave nije dao tipa ( mucnina , vrtoglavica , dijareja , glavobolja , povracanje ) sa te strane izgurao sam dobro jer mi je u sustini organizam uvek bio jak i pre ovog stanja u koje sam upao nikada grip preležao nisam , tako da mozda i zbog toga lek podnosim dobro :)

Ceo panicni poremecaj se javlja kao fixacija naseg mozga da nam preti neka opasnost koja nije realna zapravo ali mozak misli da je realna.
U kontaktu sa izvorom opasnosti mozak razvija izbegavajuca ponasanja koja brzo prerastaju obicno u agorafobiju ili u socijalnu fobiju, a ako je osoba silom prilika izlozena toj jakoj drazi stepen anxioznosti ce dostici toliki stepen da ce eskalirati u panicni napad. Nekoliko ponovljenih panicnih napada, i mozak je naucio odredjeno ponasanje i covek je poremetio misljenje, reagovanje i osecanja i sada ima panicni poremecaj.

On se moze prikazati u bilo kakvoj formi pa ljudi misle da pate od srca, od zeluca, od gusenja, od glavobolja i odmah misle najgore - tumori mozga, srcani infarkti, tumori zeluca i creva, onesvescivanje i slicno.

Zaboravih ne mozes se ne ni onesvestiti, jer ti puls i pritisak skacu kada se uplasis. Osoba veoma brzo dise i taj proces se naziva hiperventilacija pa previse ugljen dioksida izbacuje iz sebe i onda joj se zavrti u glavi.
Da li se secas mister bina kako naduva u avionu onu kesu ? E u to duvaju putnici koji dozive panicne napade i visoke razine anxioznosti kada putuju avionom a fobicno reaguju - bas da bi sse sprecila hiperventilacija i da se ne bi tako lako oslobodili ugljen dioksida.

Primeni i ovu tehniku kada si kuci. Disi polako i sporo, stavi ruke na usta. Ponavljaj sebi - znam sta je ovo, cini se da je grozno ali sada znam sta je i znam da mi nece biti nista. Najgore sto mi se moze desiti je upravo ovo - samo grozan osecaj i to je to.

To nije ni sramota niti nesto lose, puno ljudi prezivljava to samo sto svi kriju jer je to tabuizirana stvar.

Agorafobiju moras da razbijas korak po korak, ne sada da se popnes sam na vrh Ajfelove kule, ali korak po korak da sto vise setas sa prijateljima, izlazes se otvorenim prostorima, i uvek moras da prepoznas prvi impuls podsvesni od koga krece cela masinerija panicnog napada - "jao a sta ako mi se nesto desi, jao siguran sam da hoce".

Ovo je tzv povratni uzrocno-posledicni efekat jer ako ovakvom sugestijom delujes na sebe tvom mozgu ne treba mnogo - on ce to i obistiniti jer je mozak organ koji nam sluzi ZA PREZIVLJAVANJE.
Ti ces posle toga zakljuciti - eto moj "osecaj instinkt" je bio u pravu, znao sam da ce mi se to desiti i uvek ce tako - i eto formirao si fobicno ponasanje.

A samo je fora u pogresnom zakljucivanju i zameni mesta uzroka i posledice - nije ti se to desilo jer je htelo da se desi vec je tvoje razmisljanje o tome da ce da se desi dovelo do toga da se desi 100%.

Bilo da ti se desi ili ne, nema veze, desilo se ako je..... Ne smes se plasiti od toga i pomisljati a sta ako... "what if..."... Kazi sebi - ako neka se desi. I videces kako ce tvoj mozak odmah manje fixirati tu stvari polako se vracati u normale.

Ovo je mnogo lakse reci nego uraditi ali kada osoba uspe, posle joj bude smesno od cega se plasila i sta nije mogla da uradi :D

Samo je bitno biti uporan i ne nasedati na igru mozga i telesnih senzacija, jer mozak radi u nasu korist, on ne zna uvek pravilno da proceni da li nam preti realna opasnost ili iracionalna.

To ti je kao bug u kompjuteru. Slozeni sistemi putem teorije haosa moraju kad tad ispoljiti neku gresku, sve je to za ljude. Samo smo za neke stvari pripreljeni i naviknuti jer se svima desavaju cesto i stalno (kasalj kijavica, glavobolja, proliv) a neke se ne desavaju tako cesto pa se totalno pogubimo dok shvatimo sta se to nama desava, zasto i zbog cega, sta smo kome krivi :D

Ahhaha pa ti si lik do jaja keve mi moje. Nasmeja me lepo i za Mr Bina i za sve ovo.
Koristim tu tehniku disanju u kesu kada sam kuci, poceo pre par dana da se bavim i tim ...
Ma taj napad panike resio sam i moram da isteram te " zle djavole iz sebe " kako god al moram!
Ne mogu da mi unistavaju život koji tek treba da živim. .
Sve ću isprobati ( Naravno bez cajeva :D ) ali sve tehnike disanja, opustanja, relaksacije svakako da da :)

" jer sam svojim umom i koliko god da sam uporan nisam mogao i ne mogu da guram."

Upravo o tome se radi a neki ljudi kao Radovan i slicni ne razumeju. Cak i oni koji tvrde da su sami ovo ono - istina je tkva da oni zaista nisu ni imali pravo tvoje stanje i slicna stanja koje imaju ljudi.
Za neke je "depresija" kao kada se neko smori zbog kisnog dana, hehe, a to je ozbiljno stanje, ali ljudi ne znaju sta govore. Svi govore da su u nekim "deprama" a to ni izbliza nije ni distimija a kamoli depresija.

Covek kada bi mogao sam da uradi nesto, principom prirodne selekcije propali bi strucnjaci koji se time bave i lece to.
I farmakoterapeuti a posebno psihoterapeuti.
Sto bi neko davao pare njima kada moze jedan Radovan nekim cajem sve to da sredi.

Pa Nobelovu nagradu bi dobio iz medicine i psihijatrije. Veoma prosto je sabrati 2+2 pa da se sracuna da li moze nesto biti od onoga ko namobecava brda i doline svojim stvarima koje valja.

Ljudi misle ako sam ja mogao ili ako meni nije nista ako se ja nosim svojim problemima dobro - to tako svako moze nikom nisu potrebni lekovi.

Ali to nije tako. Ako se poremeti biohemija neurotransmitera u mozgu, te stvari nisu lake za vracanje u kolosek molitvama ili cajevima, pozitivnim razmisljanjem i sl.

I svaki covek je tako pokusao prvo sam nesto da uradi pa onda da ga savetuju lokalni prijatelji nekompetentni i obrni okreni na kraju ipak zavrsi tamo gde je trebao opet otici. Sta je uradio nista osim sto je izgubio dragoceno vreme i napatio se jos vise, produbio bolest koju posle mozda ni lekovi ni psihoterapije nece moci vratiti na prvi kolosek (ne pricam o tvom stanju nego o zaista mnogo ozbiljnijim stanjima koja se isto ljudima desavaju kao dobar dan).

Budi srecan sto je to, prigrli tvoj takav poremecaj. Mogla je da bude shizofrenija a nije. Be happy and positive i imas sve preduslove za totalno zdrav zivot bez poteskoca ikakvih, samo da se istraje.

Svakako.
Niko ne kapira koliko je to lose i koliko brzo promeni coveka taj strah od straha bukvalno..
Ni jedan psihicki poremecaj bio to sada moj ovaj anx+napadi panike+agora nije lak da ne pricamo o sizofreniji i ostalim tezim stanjima.
Hvala druže , moram sve to hocu i nadam se da ću istrajati !!! :)

Ajde kada sam ispisao, onda i ovo,.....

Nemoj da pijes kafu. Veoam vazno. Kafa iritira CNS i dize anxioznost, ubrzava srcani rad, i diuretik je moze te terati u WC sto ces osecati kao nelagodnost. Moze uznemiriti i creva i zeludac.

Spavanje.
Kada spavamo uvece i kada je mrak luci se maletonin, izuzetno bitna "stvarcica". Telo se odmara, obnavlja, kako fizicki tako i psihicki. Trebas da lezes sto ranije, nije samo bitan kvantitet sna koliko si spavao nego i kvalitet - od kada do kada i da li si prosao kroz sve dubinske REM faze sna.

preko dana budi sto vise na suncu i u prirodi i hrani se ranovrsno i dovoljno. Obavezno na sport i dok si u sportu sve ono sto te muci sto te frustrira izbaci na sportu, izbaci kroz ruke kroz noge, da li trcao, radio neke vezbe, udarao u vrecu,, ali dok radis te radnje nemoj samo mehanicki nego sva svoja nezadovoljstva stres i anxioznost izbaci kroz to. Kada se izmoris dovoljno videces da ce i anxioznost se smanjiti i onda uvece ranije u krevet da se oporavis.

2 sata pred spavanje nemoj da gledas u monitor, TV, mob, tablete, jer to odlaze spavanje i po sat vremena, uzmi citaj knjigu, radi vezbice relaxiranja i opustanja, vizuelno zamisljaj pozitivne ishode stvari koje trebas raditi i kao na happy holivudskom filmu zamisljaj sve najbolje i najlepse, i cvrsto veruj u to.

Preko dana zaposlajvaj mozak hobijima i poslovima, da sto manje imas slobodnog vremena za iracionalne misli i zlurada razmisljanja koja se mogu javiti kada je mozak besposlen.

I da, jesi proveravao želudac? Ne samo "deo želuca" ultrazvukom kako kažeš (šuplji organi se ne vide lepo na UZ), nego gastroskopija i test na Helicobacter?
Želudac ume da daje aritmije, a Helico je bakterija zbog koje ljudi umeju da završe kod psihologa....
.......................................................................................................................................................................................................................................
Ma razumem to..
Ali da ja u toku dana par puta imam napade gusenja, lupanje srca eto tako zbog Bakterije malo mi je nelogicno..
Imao bi simptome jos neke helico kada zahvati coveka nije to bas mala stvar..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mislim da znam šta je tvoj problem vezano za srce . Helikobakter.

Nisi u pravu što se heliko tiče. Ja sam imao problem sa njom pre desetak godina. Evo kako je to kod mene izgledalo.
Sasvim iznenada, bez ikakve najave srce iz sasvim normalnog nečujnog ritma,prelazi u snažne otkucaje koji se u ušima manifestuju kao desetostruko snažniji i bučniji. Ritam je samo nešto malo brži od normalnog, ali je šum i udar višestruko intenzivniji. Kada pogledam svoju levu stranu grudi jasno vidim kako mi se majica ili košulja podiže, kada stavim ruku na grudi osetim kako mi srce toliko jako udara kao da će da iskoči van.

U tim trenucima se dešava nešto jako jako neprijatno, što naravno izaziva osećaj panike i straha od smrti.
To je osećaj nekakvog rekao bih električnog pražnjenja, naglog gubitka napona, teško ga je rečima opisati. Kolena mi zaklecaju i imam utisak kao da ću pasti svakog trenutka.
Osećam se kao lutka na koncu. Kao da mi nešto za trenutak isključi svu životnu energiju. Vrlo neugodan osećaj, koji generiše strah. Strah od smrti.
Razmišljao sam u tim trenucima, da će mi srce svakog trenutka stati i da ću umreti.
Nisam paničar, tako da nisam dozvolio da mi ovakve situacije poremete psihološku ravnotežu. Instiktivno sam pronašao rešenje ovih napada tako što bih duuuboooko udahnuo i napunio pluća vazduhom i prestao sa disanjem. Nakon 30-tak sekundi srce bi se smirilo, i vratilo u normalan ritam kao da se ništa nije desilo. Nikakve tablete (koje ti naš Harp-men preporučuje nisam pio).
Da ne dužim dalje, krenuo sam na pretrage i sasvim slučajno jedan stariji kardiolog mi je rekao da imam problem sa helikobakterijom. To se desilo na testu opterećenja , na koji sam otišao kako bih proverio da li mi to srce otkazuje i koliko mi je još života ostalo? Kada je čovek video da mogu da hodam po traci bez problema, upitao me je zašto sam došao na ovaj test opterećenja. Opisao sam mu tegobe, i odmah mi je rekao da nemam problema sa srcem već da se javim gastroenterologu.
Naravno nakon gutanja sonde doktorka je pronašla heliko i želudačnu kilu.
Kako je u stvari nastajao problem?
Helikobakter je generisala gasove, oni su mi naduvali želudac, punili i to proširenje - kilu koje se nalazi iznad dijafragme. To je naravno vršilo pritisak na srce i u jednom momentu je verovatno dolazilo do nekakvog kratkog spoja kako bih to nazvao (kardiolog će ti to detaljno objasniti), koji je izazivao naglu promenu srčanog ritma.

Sredivši bakteriju, sredilo se i srce, nisam više nikada od tad imao ona iskakanja.

Napominjem da nisam imao nikakav drugi simptom helikobaktera osim ovog "kardiološkog".
Da mi je bilo ko drugi osim gore navedenog kardiologa sa testa opterećenja, tada rekao da su moji problemi sa srcem uzrokovani bakterijom iz želuca, rekao bih mu da se nosi.

Bolje ti da mi budes psiholog neko tamo neka bakuta kojoj za 45 min placam 30e jooj lopovi gde god da se okrenes.
......................................................................................................................................................................................................................................
Ova bakuta bi trebalo da je psihoterapeut jel da?

A ovaj farmakolobista sa završenom srednjom medicinskom koji mrzi Ruse i sve što je Rusko, koji ima nesređenih računa sa policijom ( ne znam uopšte otkud mu ideja da sam ja policajac), će ti biti TERAPEUT?

Delovao si mi inteligentno do sada?

Što se lekova tiče, pitaj Malenano. Neka ti iskreno kaže koliko se godina već druži sa istim?

Ako i ti mrziš Ruse, nabavi čaj od Kantariona, ili Matičnjaka i oni će te opustiti. Nemoj jetru trovati sa svojih 19 godina rođače. Šta će biti sa njom kada ti bude 40?

Tvoj psihološki problem je vezan za period detinjstva, za fazu roditeljskog razvoda, i verovatno za period njihovih svađa i prepirki koje su prethodile razvodu. Pusti priče FARMAKOLOBISTA sa foruma. Oni su plaćeni da ti nude i preporučuju tablete. Pa zar ne vidiš da te savetuje uopšteno, knjiški. Citira ti navode iz knjiga, koje i sam možeš da izguglaš.

Plaši te suicidnim idejama kako bi ti ugurao tablete u usta. Koje su to niske pobude?

Moj ti je savet da nađeš drugu "bakutu" ako ti je ova prva antipatična i otkriješ šta te u stvari muči.

Nikakav Ksalol ni Seroxat te neće rešiti traume iz detinjstva rođo, milim da si i sam toga svestan. Treba samo to da priznaš sebi.

Pa ne idem nigde. Pojam agorafobija podrazumeva stanje da imam strah od izlaska iz kuce..
Pa pazi ajde jedan da pogresi , ali sam bio prvo kod dr. Primariusa , kod najboljeg i najcenjenijeg kardilologa u gradu koji je sat vremena gledao i slusao i pratio rad srca..
nisam bio kod neke nadrkane doktorke koju boli ***** sta je meni nego jedva ceka kraj smene da ode da popije svoju kafu jer po njihovim recima " Muka mi je vise od ljudi " a ovamo neki doktori? Ee Srbijo zemljo.
Navodim jer sam sve privatno radio i pucam pare al me nije briga za to..
Kazem ti jedno je privatnik drugo neko ko radi u Domu Zdravlja, Bolnici , ako me razumes?
taj doktor kod koga sam bila je privatnik.

Joj, e, stvarno, ako ti je aktiviranje mozga jedini uslov da misliš o tome, onda ćeš morati da reprogramiraš mozak uz pomoć psihoterapije i lekova.

A ovo gore što ti je napisano za Helico je i više nego tačno... kao i ovaj deo vezan za procesuiranje trauma; ako ti misliš da će jedan lekić da zbriše sve to iz podsvesti što te muči i što je sada zatražilo da izadje na svetlo svesti - grdno se varaš, lekovi će ti pomoći koliko da ne odlepiš

Radovane ne lupetaj, nisam ja nikakav farmakolobista, odmah sam mu i rekao da znam da ces to reci, niti imam samo zavrsenu srednju skolu gluperdo nauci se to.

Sam si pricao da si policajac ili sta vec, a i Dejan je to posle pisao mozemo pisati Dejana P sa foruma posto prati lepo i aktivno tvoje uvaljivanje cajeva ruskih svima zivima na svakoj temi.

I ne mrzim ja nista rusko niti Rusiju, nego smaraju sarlatani kao ti koji zaradjuju na muci ljudi koji boluju od necega - za tebe bilo cega, nevazno, jer ti za sve imas resenje neki tamo caj i sivma je testosteron i DHT napravio problem.

Kakve niske pobude neobrazovani sarlatanu, ko kome ugurava tablete u usta, pa da bih to uradio, "plasim nekog suicidom' ?

Konju jedan sarlatanski matori, zar nisi procitao, tablete mu nisam ja dao niti ja prepisao, vec njegov psihijatar licno, a ja to podrzavam i savetujem ga da pored toga jos krene i na KBT psihoterapiju., a sta ti radis - nagovaras ga kao i svakog drugog da NE SLUSA SVOG LEKARA, nego da slusa tebe, idiota jednog koji uvaljuje neke cajeve, bez obzira da l imaju pomodarni prefix ruski, pruski, turski......

Sta si ti onda ako nisi policajac, a tako nesto si pricao, koje su tvoje kompetencije, sto ne kazes onda?

Danaa sam ceo dan bio van kuce i bilo mi je super.
Lekovo definitivno polako rade..
Jetru da sjebem?
Pa da sigurno cu za tih godinu dana da unistim jetru ..
Nemoj da se lazemo i lupamo.
Kako ljudi koji godinama piju lekove za srce, za secer, za ne znam sta pa ne uniste nista..
Lekovi su tu svakako da pomognu ljudima a ne ne znam sta..

Ne mogu ja da odlepim..nemam ja neurozu, psihozu ja sam i bez tih lekova ziveo dve godine..
Tako da , hvala Bogu , odlepio nisam cak sam sta vise psihicki napredovao, procitao preko 100-tinak knjiga uz put sa jedne strane mi je zivot sjeban totalno sa druge sam se dosta edukovao i poceo da gledam na zivot ocima " starijeg " a ne očima klinca..

Ne brini se zbog jetre. Jetra upravo i sluzi kao organ za to, i najbrze se moguce obnavlja upravo zbog toga.

Sve one pseudonaucne gluposti tipa "detox your body" su glupiranje, nista to nama ne treba, jer nam jetra sluzi za detox.

Pusti neobrazovane budaletine, samo guraj napred i jos ako pronazes KBT psihoanaliticara ti si na konju sa takvim razmisljanjem i motivacijom. Ne moze a da ne uspes.

Guram brale.. imam svog privatnog psihologa koji gura sa terapijom ne znam kakva je to terapija.. ali ja sa ovim psihologom teram..
Pricamo o proslosti, o raznim desavanjima i tako..

Ako ti je on/ona prepisao lekove onda nije psiholog. Nego psihijatar.
A treba ti psihoterapeut, znaci psiholog koji je posle jos 4 godina specijalizirao neku konkretnu psihoterapiju - kognitivno-buhejvioralnu terapiju (koju ja preporucujem), transakcionu alanizu, gestalt psihoterapiju, REBT psihoterapiju i jos neke druge.

Mozda tvoj psihijatar ima i zavrsenu neku specijalizaciju psihoterapije, a mozda samo misli i da moze biti "psihoterapeut" jer je eto psihijatar.

Ali najbolje je da nadjes osobu koja ima zavrsenu kognitivno-bihejvioralnu terapiju (KBT) jer su oni bas specijalizovali najbrze i najadekvatnije otlkanjanje panicnih napada, fobija, i slicnih stanja.
I KBT je naucno potvrdjena sto je izuzetno vazno, nije neko glupiranje kao Frojdova psihoanaliza koja se bazira na nagadjanjima i pretpostavkama gde je mizogino majka kriva za sve bla bla, i gde lecenje traje 20 godina bez nekih efekata u mnogim slucajevima.

Ovo je naucno potvrdjeno i izuzetno efikasno u praksi. A ti ces im jos biti i laksi slucaj.

Ne brini se zbog jetre. Jetra upravo i sluzi kao organ za to, i najbrze se moguce obnavlja upravo zbog toga.

Sve one pseudonaucne gluposti tipa "detox your body" su glupiranje, nista to nama ne treba, jer nam jetra sluzi za detox.

Pusti neobrazovane budaletine, samo guraj napred i jos ako pronazes KBT psihoanaliticara ti si na konju sa takvim razmisljanjem i motivacijom. Ne moze a da ne uspes.

Ma nije jetra nista samo je jako bitna ako pijes lekove duze.Sve je njima tralala dok te ne dovedu u gore stanje.Pusti me toga da jetra nije nista.

Back