Moj savjet roditeljima

Жалосно је што су злостављачи толико слободни и опуштени при отвореном и јавном позивању на насиље према деци чак и кад није оправдано. Ја бих свима вама што заговарате батине због лошег успеха и сл. поломио обе руке, не за казну или за наук, него да не бисте били у стању да икога икад ударите, а за такве речи бих вам секао језике, да не можете да ширите такве ,,савете". Болештије поремећене затуцане.

nasilje nad decom nikada nije opravdano !
odakle ti ovaj zakljucak?

Ovo sto sam rekao je neposredna cinjenica koju vidis svuda gde se okrenes, nema sta da se uvija.

Nzm sta sam rekao, mozda u afektu, ali ne mislim da su mi roditelji zlo, naprotiv.

ok, to mozda iz tvog neposrednog okruzenja , dovoljno prijatelja imam koji su roditelji i ne ponasaju se kako si Ti zakljucio
sta vise lepo se snalaze u "roditeljskim vodama" i deca im rastu zdrave prave nazovimo normalne ljude

@KnezNez

sama tema me je podsetila na jedan jako dobar model "samozastite" u smislu
kada covek definise problem to je vec pola resenja.
Jako je dobro za coveka, kojij trpi neki vid nasilja, da zapisuje svoje misli, tako se najbrze i najlakse cisti
dusevna bol. Nakon nekog vremena kada se iscita napisano za taj neki period vidi se, bas se nadam,
da su se stvari poboljsale. Nije uvek tako.
Nekada treba da prodje dosta godina da covek razume i prihvati da je bio maltretiran psihicki
od strane osoba koje treba da su mu oslonac i smernica u zivotu.

@Momoa

ja u urbanim sredinama u kojim sam proveo najvise godina zivota , Beograd , Novi Sad nisam bas primeti
puno istaknutih "roditelja" koji svoju decu koriste kao igracku za zadovoljavanje svojih
neispunjenih ambicija.

Da li mozes da blize kazes koji deo Srbije recimo ?

nasilje nad decom nikada nije opravdano !
Наравно да постоје ситуације у којима је насиље сасвим оправдано, нпр. као вид самоодбране када је буквално неизбежно. Не сматрам да је насиље оправдано као вид кажњавања за неуспех и сл.

sam sebi skaces u usta pises da pozivaju na nasilje a sad se peres sa "samoodbranom"

odluci na sta.mislis konkretno.
pa zapisi.

Наравно да постоје ситуације у којима је насиље сасвим оправдано, нпр. као вид самоодбране када је буквално неизбежно. Не сматрам да је насиље оправдано као вид кажњавања за неуспех и сл.

sam sebi skaces u usta pises da pozivaju na nasilje a sad se peres sa "samoodbranom"

odluci na sta.mislis konkretno.
pa zapisi.
Какво скакање у уста и какво прање?
Познајем дечка ког је пре неколико година претукла и поломила му руку група клинаца од 13-14 година јер има дугу косу и мајицу с неким метал бендом. Завршио у болници с руком у гипсу, сад ми објасни како је неоправдано налупати такве клошаре јер су деца.

Какво скакање у уста и какво прање?
Познајем дечка ког је пре неколико година претукла и поломила му руку група клинаца од 13-14 година јер има дугу косу и мајицу с неким метал бендом. Завршио у болници с руком у гипсу, сад ми објасни како је неоправдано налупати такве клошаре јер су деца.
ovo nije primer sta si prvo pisao, aj opet procitaj svoje postove pa moje replike.

A ovaj primer bih ja naravno nagradio tako sto bih tu ekipu jednog po jednog slao na ortopediju ali tako sto bi zavrsili na psihijatriji jer bih im na "njihov nacin" pokazao da mi se ne svidja njihova majica i kako zvacu zvake.

A sad opet procitaj kako glasi naslov teme pa mozemo da diskutujemo.

Back